Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JustFun

JustFun Истакнат член

Од компјутер за секое дете ете до каде стигнавме :)

Nausicaa and AziskaStrslenka like this.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Не мешај политика, едноставно модерно е родителот да купи најнов компјутер, телефон со интернет итн.

JustFun likes this.
  3. marisaa

marisaa Активен член

Што кога дечкото ќе ви кажи максимално посветување не е добро.
    Всушност, дојде некако да му префлам за некои работи.... ми рече дека да, тој не би се посветил максимално, т.е по 5 слушање на телефон, цел ден заедно, и такви сл.работи, и не биле баш во ред, затоа што за 4-5 месеци најмногу ќе сме раскинеле, т.е дека би ни се здосадило, а му било убаво со мене, и не сакал да дојде до такво нешто. А заедно сме 10 месеци, се слушаме 1 или 2 пати на ден, и се гледаме преку ден или два.. тој е 20, јас 17. Иначе немаме имано ни односи.
    Што мислите за оваа ситуација, дали според е во право, или има потреба за грижа?
    Во право ли е дека кај оние парови, што уште на почеток се премногу блиски, побрзо би се здосадило, и дека се треба со умерено темпо?

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

1 БОЛД: Прво тој е во право, тоа е премногу слушање по 5 пати на ден и секој ден заедно. Ќе си здосадите, дефинитивно. За посветување максимално зависи од кој аспект зборува, ако е за гледање нема зошто да се посветува скроз. Самиот ти кажал дека му е убаво со тебе, па не сакал да те загуби. Незнам зошто те чуди ова. Наместо да уживате си пребацувате еден на друг.

2 БОЛД: Според мене мислам доволно е. Не сте на почеток, ајде 10 месеци одите. Можеби тој си има обврски, си сака слобода. Некогаш е подобро да се гледате на ден-два евентуално три. Е сега 2 пати на ден слушање, незнам баш, некој ако сака да те слушне ќе те бара повеќе пати. Мада, мене повеќе ми се чини дека ти го бараш повеќе одошто тој што ти се јавува на тебе.

3 БОЛД: За други врски не би требало да ве интересира. Мислам да во право е ( од искуство ти кажувам). Но не мора да бидете исти како другите, бидете поразлични, посебни за себе. И секој ден да му е убаво со тебе.

marisaa likes this.
  5. Ema28

Ema28 Активен член

marisaa
    Нема потреба толку притискање, уживајте си заедно, сакајте се а не да решавате кој е во право кој не, колку пати се слушате, колку треба итн. Тој ти кажал дека му е убаво, олабави малце. :)

marisaa likes this.
  6. Bah

Bah Истакнат член

Ајде ако смеам да се вмешам и јас, иако однапред се извинувам што се дрзнувам да се вмешам во туга дискусија. Многу е лесно да се суди за друг што е нормално а што не, посено овде на форумов сите сме паметни и експерти за се, но во реалност што е нормално а што не е релативно. Се она што на двајца им годи, и се она што е помегу двајца луге е сосема нормално и природно.
    Затоа не е добро да се дрзнуваме од 2 реда текст да донесуваме заклучок дали е нешто ок или не, посебно кога се работи за некој друг.
    Ни јас не верував дека можам да поминам интересни 12 часа во непрекинато допишување со една прекрасна особа па ете и тоа се случи, а да се однесуваше на некој друг ќе речев, е што толку ќе пишувате?
    Се додека не се најдете вие во дадената ситуација, лесно е да се биде паметен, а кога е во прашање љубовта здравиот разум се губи.

tessie, Ema28, Miss.M5 and 2 others like this.
  7. marisaa

marisaa Активен член

Фала ти на мислењето, погрешно си проценила дека јас му се јавувум повеќе пати, всушност ако тој ми се јави денес и утре, јас ќе му се јавам другиот ден. Да за обврски, има, цел ден го поминува на работа, а јас на школо, и се слушаме почесто навечер.
    И нешто што ме мачи, ова не е ни обично излагање, ама не е ни врска според мене.
    Всушност откако испаднавме прв пат, така продолживме, никогаш не сме спомнале, за врска, никогаш не ме прашал, работите така си течат, освен што ми има спомнато дека дека му е убаво со мене и сака да е само со мене.
    И мене ова некако ме загрижува, и стално си мислам дека со мене е од досада, без разлика на се.... Во последно време само тоа го мислам, и пред некој ден се скаравме баш ради ова.
    И јас не го чуствувам како дечко. Иако моето друштво и неговото, и повеќето знаат со нас, ние не сме биле ни на кафе. Всушност на почеток тој ми рече дека е подобро да се гледаме потајно, во многу мало гратче живеам, ова-она, и така и беше. После некое време се предомислив и сакав да преќинам, ама не преќинавме. И пред некој ден, тој ме викна на кафе , и му реков дека не ми е добро, го излажав. Јас веќе се навикнав вака, и ме нервира кога некој ги менува ставовите. Баш ради ова на почеток ме навреди, и со ова тој само постави една граница меѓу нас. Јас сум и мн.срамежлива, и не можам да испаднам на мн.јавно место, а и ме нервира тоа што така се постави на почеток. Си мислам да не ми кажеше така на почеток, нема да беше така. И вечер треба да одлучам дали да преќинам со него или не...... а има за тоа уште една причина што не би можела овде да напишам, ако има некој слободно време за лп, зашто овде не би можела се да искажам, бидејќи моја блсика личност има ник, таа знае повеќе за мене, и не би сакала да ме препознае.

8. marisaa

marisaa Активен член

Имам проблем со папките и не можам да се снајдам, видов 1 порака, а не можам да ја прочитам.... може јас да пишам?

9. CeLi

CeLi Активен член

Znaci vaka nie sme dve najdobri drugarki (17 i 16 godini) i veke recisi 2 meseci od koga sme vo vrska so dvajca bratucedi no moze da se kaze deka uste na samiot pocetok se somnevame vo niv deka nesto krijat i se stitat eden so drug celo vreme sme zaedno 4 kaj i da sme no koga ke otvorime nekoja tema za nasite somnezi poveke zboruva edniot no celo vreme se menuva temata koga se gledame insistirat toa da bide vo eden stan a ne na otvoreno koga se dvizime vo javnost edniot celo vreme se oddalecuva. Na primer sinoka koga trebase veke da si odime nie dvete dadovme predlog na popesacime do centarot na gradot tie insistiiraa da odime so taksi nie odbivme i tie kako da im e seedno si otidoa so taksi
    kako da doznaeme dali navistina ima nesto vo celata rabota ? :)

10. okcenzi

okcenzi Популарен член

За почеток пишувај кирилица.
    Не кажа по колку години имаат тие.
    А штом едниот цело време се оддалечува, тоа значи дека не сака никој да го види со вас. Или е во врска или во брак.
    До сега вас не ви текна зошто цело време се гледате во стан?

buba4e89 likes this.
  11. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Мислам дека не треба толку да се замарате со слушањето, едноставно слушајте се кога имате потреба да се слушнете. :)
    За на почеток, и поубаво би било потајно да биде, колку помалку луѓе знаат додека бидне нешто толку подобро. За гледањето на два три дена, немој да се секираш. Јас и дечко ми одиме скоро година и се гледаме на една недела. :D А верувај, од досада не се оди со некој 10 месеци. Ако ти е убаво терај и не му се чуди многу. Кога имаш потреба јави му се и готово, не ја мисли дали си ти или е тој на ред да ти се јави. Нареден пат покани го ти на кафе, не мора да се бацувате во јавност, ќе му кажеш дека ти е срам и готово. :)

marisaa likes this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се согласувам со Окцензи, и само ќе напоменам да внимавате многу.

13. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

ќе се согласам потполно со БАХ. Не сте малку време заедно, дистанца обично се држи на почеток бидејки не знаеш како се одвива врската, чекаш додека не се запознаете добро и додека не видите дека навистина ви е убаво и дека сакате да го превземете следниот чекор.

Според тоа што го читам, типов те свиѓа но не и сака како ти него. (и порати тоа се понаша како што се понаша) нормално му одговара слобода, не сака да биде притискан, сака да прави што сака, млад е. мисли дека има време до сериозна врска (што е тоа многу нормално, не го обвинувам, но едноставно тебе не ти одговара)

Јас имам дечко и идеме многу помалку одколку вие но се слушаме секогаш кога можеме. не може да се случи нешто (дали добро или лошо) а да не разговараме постојано. Не дека си даваме рачун еден на друг едноставно толку сме блиски, и се сакаме што сакаме се да делиме.

Понекогаш збориме по 2-3 саата и не ни осеќаме дека ни бега времето толку брзо од што се смееме зафркаваме, зборуваме на различни теми, оговараме. Пред да си легнеме се губиме, се убиваме со нежности, се глупираме збориме како две мали дечиња, се смееме се лигавиме итн итн.

Мислам дека дечково едноставно нема што да прави, не дека не му е стало но не е и дека му е многу гајле. И тоа го кажува со самото тоа што никогаш е спомнал врска, не се замара, и дека не сака да искача на јавни места со тебе, и дека никогаш не сте разговарале за вас. Едноставно не си му битна.

Многу мала си за сериозна врска, ама пак од друга страна не сакаш вака те реазбирам, најдобро раскини или ако ти одговара терај си ако ти е гајле и тебе. Само биди сигурна дека не те сака туку си го тепа времето

marisaa and Miss.M5 like this.
  14. femina90

femina90 Популарен член

Не може никој тука да каже колку е доволно слушање и гледање, колку не, пред се заради различни карактери. Некој е спремен да збори и по 3саати 5пати во денот, некому двапати му се доволни и тоа не значи дека те сака повеќе или помалку. Еве јас искрено сум многу задоволна од моменталната врска и си го сакам дечко ми, па не можам да зборам со него еден саат на телефон, како прво зашто имам милион обврски во денот и пре ќе седнам на кафе отколку да висам на телефон. Такви долгометражни муабети ми се со другарките.
    Размисли дали осеќаш слобода да му се јавиш кога сакаш, или си стегната и се мислиш петпати пред да свртиш телефон...ако после толку време си стегната и се осеќаш неубаво значи има проблем, или он така ти се поставува или ти премногу анализираш и мериш...

Sanjichka007 and marisaa like this.
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Некако двеве мислења не ми се софпаѓаат баш, не можам да разберам дали имаат или немаат врска?
    Не знам вие што разбравте и проценивте од ова?

Овде нешто дефинитивно не штима.

16. marisaa

marisaa Активен член

Фала ви на совети. Девојки понекогаш и јас самата не се сваќам некогаш ми одговара оваа ситуација некогаш не. И пред некоја недела ми спомна за нешто повеќе, за односи и му реков јас не сакам уште сега ниту сакам да планирам,зашто ние само излагаме.и ми вика дека самата сум требала да сватам дека не е само излагање и сум требала да сум си кажувала и јас што и како сакам,да не сум чекала све на него.и замислете после тоа почна да ме испраќа и до пола пат,ме викна на кафе,не отидов од причина дека е очигледно зашо ги мени ставовите.можни ли е само ради секс? Тој ми рече а до кога ќе било така и му реков можда после 4 ипол месеца. И проблемот е дека ако јас би имала со него за прв пат, баш и не одговара, зашто си имам упикано во глава дека би ме искористил. Значи како што реков јас се навикнав да се гледаме на потајно сега и да му кажам сакам да смениме некои работи, ќе прифати ради односи. Само за тоа се плашам. Од друга страна вака ми е супер, ама кога ќе помислам ако дојде време за нешто повеќе,тогаш што. На пример ако досега тој би ме прашал за врска, ако досега сме имале идено бар 3 пати на кафе,ќе се чуствував поубаво. Јас навистина не знам што да правам.

17. angel92

angel92 Популарен член

Искрено мислам дека претеруваш. Што ако сменил став? Па нормално е дека после 10 месеци ќе смени став. Можеби од почеток мислел дека ќе излегувате некој период и ќе те шутни па зашто да излегувате воопшто во јавно? Ето можеби сега видел дека вредиш па сега сака малце повеќе да ја задлабочи врската.
    Глупаво е, и тоа МНОГУ што си кажала дека за четири и ПОЛ месеци ќе си му даела или си размислувала за тој период. Тоа е многу детско, едноставно требало да кажиш дека ќе се случи кога ќе се чувствуваш спремна, нема потреба од одредени датуми.
    Исто така не гледам што толку ти претставува проблем тоа што те викнал на кафе... Излези, види можеби ќе ти се допадне да се дружите некаде надвор освен по станови или кај и да седите. Не биди ограничена, земи ги можностите кои ти се дадени.
    Сама кажа дека тој ти рекол не чекај на мене, превземи и ти нешто - очигледно сака да се потрудиш и да проработиш ти малце на некои работи. Тој се труди на некој начин да ти удоволи.
    Факт е дека ние женските анализираме премногу работи, особено кога станува збор околу намерите на машките, ама тој излегува со тебе 10 месеци без никаков однос... Тоа не ми звучи на искористување.
    Ситуацијава ВООПШТО не ти е комплицирана, САМА си правиш да ти е.

marisaa likes this.
  18. Marossa

Marossa Популарен член

Јас мислам дека ти не знаеш што сакаш,ете и во првата реченица тоа може да се забележи.
    Верувај никој нема 10 месеци да излегува со тебе само за една партија секс,па да те шутне,не им е толкаво трпението.
    Не знам зошто толку сакаш да го добиеш прашањето за врска,како е можно да не знаеш на што си?
    Па се осеќа бре,дали ти е мувач,дечко или секс пријателче.
    А по ова што го читам он те гледа како девојка,така да излези на кафе со него,покани го и ти некогаш,договарај и уживај.Убаво ти рекле погоре,не комплицирај кога нема потреба.

marisaa likes this.
  19. marisaa

marisaa Активен член

Девојки јас веќе сум и досадна можеби, ќе ми извините, да кажам уште нешто. Се наоѓам во период кога мислењата многу ми се менуваат, а ми треба некого кој ќе ме советува, затоа и пишав. Овој страв и плашење ми се случаеви на блиски кои не завршија добро, затоа можеби мн.анализирам. го знаете чуството кога нешто ќе си ветите и ако не испадне така ќе се разочарите? Јас немам полни 17 и баш ради тоа. Иначе се видовме и му реков дека сакам да продолжиме. А тоа што сме заедно 10 месеца без однос, допирањата т.е петингот нели се рачуна. Уште нешто најглавна причина што реков дека мислам дека ме искористува е тоа што се гледаме преку 2 дена да се речи, по 1 час,и тој повеќе пати свршува на петинг и потоа седиме уште 1о мин и си идеме. Нормално ли е? Зашто на почеток првите 6 месеца не беше така,повеќе разговаравме.т.е не ни правевме нешто друго.Ова ми е прва врска да се кажи и навистина не знам понекогаш како да реагирам, затоа можда претерувам. Позз

20. tanicka

tanicka Истакнат член

Iskreno treba da razmislis za slucajot so se desava pomegu vas .10 meseci odite malku se slusate I po Eden cas se gledate. Ako e zaentrisiran za tebe ke ti svoni se почесто ке сака да се гледате почесто на тај начин да те придобие и ти ке се чуствуваш сакана и нема да се соммеваш.да ти посветува повеке внимание нема ни да размислиш дали да му дозволиш . Според мене стави го на тест да чека и ке видеш резултат

Thread Status:
Not open for further replies.