Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Здраво, ми треба совет. Почнавме да се допишуваме со еден дечко. Ме покани да одиме на кафе после месец од прилика... Супер поминавме, опуштено, слободно зборувавме. Многу ми се допадна и како размислува, исти ставови итн... Ми рече дека се гледал со некоја девојка до скоро, сега веќе не, но сеуште се слушале. И откога ми го кажа тоа, не знам како да се однесувам со него, не знам дали е во ред да кажам нешто по едно испиено кафе, не го познавам многу, а не сакам да излегувам со него ако тој нема расчистено некои работи и се двоуми околу нив. А и врв на се ми спомна дека девојката му била трета братучетка. Мене многу ми се допаѓа тој уште од пред кафето. Инаку уште сме во контакт. Се слушаме. Што да правам?

2. Gmai

Gmai Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    21

3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Слушај се ако ти се допаѓа, излези пак видете се разговарајте.
    Од таа предходната врска ништо не бидува.
    Искрен бил и ти кажал дека сеуште комуницираат, а остај тоа што се роднини од 3-то колено, никој не би им ја дозволил врската. Кулирај после едно испиено кафе не се откажувај, никогаш не се знае.
    Ова ти го напишав земајки го во предвид фактот дека многу ти се допаѓа.

На be.positive му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    491
    Немој да се замараш таа е завршена приказна со причина .. види почнете нешто види како ќе се одвива земај во предвид дека ти кажал можеше да преќутни доколку почнете со излегување и таа сеуште е тука (се слушаат) тогаш отворено кажу му дека таа постапка те навредува ... Со среќа

5. be.positive

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Ви благодарам многу! Се надевам ќе биде добро, поздрав.

6. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489

Јас не би се впуштала во ништо со типов. Многу ми е сомнително.
    Прво тој не дефинитивно не расчистил со нејзе. Не ми е јасно како тоа раскинале а сеуште се слушаат? Како? Другарски? Како си што правиш? Или ми фалиш ама не можеме да бидеме заедно??
    Јас не би сакала постојано да размислувам за тоа, би ми било мачно. Очигледно он треба да расчисти прво со себеси, дали си ти спремна да му помогнеш со тоа?

И второ, никако не можам да сватам како тоа бившата девојка му е 3та братучетка????? Колку болно може да биде тоа само да се замисли? Или пак не можам да помислам да имам нешто со некој што идел со негова братучетка па АКО дојде време да се запознаам со неговите или слично (бидејки никогаш не се знае) таа таму ке биде или ќе ја среќавам често :shake:

Размисли подалеку од тоа само да биде нешто.. Па види дали си спремна да пројдеш низ тоа. Just sayin сепак ти си знаеш

7. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    be.positive не започнувај ништо со него додека не бидеш сигурна дека конечно расчистил со нејзе. Тоа што му била роднина мислам дека не треба да те интересира тебе, тоа си е лично негва работа иако не е во ред ама сеедно секој со свој памет. Само еднаш сте отишле на каде, отидете пак разговарајте на крај краишта човекот бил искрен и ти кажал се, да имало сеуште нешто меѓу нив немало да ти каже дека се слушаат. А може и тој гледа на тебе само како другарка сега за сега, остави на времето да видиш како ќе се одвиваат работите.

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Лелеле ова како Сомнително лице излезе!
    @be.positive Само напред искреноста однапред е многу важна за започнување на убава врска.
    Па сите ние се слушаме понекогаш со некој бивши, ќе му го ѕирнаш профилот на фб чисто од радозналост, а не дека не си расчистил со неа/го.

На be.positive, buba4e89, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. be.positive

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Blagodaram!
    Inaku ne me gleda kako drugarka, jasno zboruvavme za toa. Eve dogovorivme pak kafe za denovive samo se mislev da ne e prerano da mu spomnam nesto za devojkata i na koj nacin da go nasocam kon toa deka ocekuvam cist odnos. Ne mi deluva kako lazgo. :) No ke vidime rano e. Samo ne sakam da se otkazam sega, bidejki navistina mnogu mi se dopaga.
    Izvinete, od mob sum.

На Hipica и Daleron им се допаѓа ова.
  10. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Немој да избрзуваш.Излези пак со него,после одреден период доколку ти спомне повторно за девојката разговорај со него смирено, но доколку не ти спомне ништо , не се замарај, почитувај го тоа што бил искрен и ти кажал,ретки се денеска такви :)

11. Si-lala

Si-lala Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    Има ли некој слободен, не можам да пишувам овде јавно, ради некои причини..... Фала ви однапред :)

12. maja232

maja232 Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки. Имам огромен проблем кој незнам ни саката како започна. Сум во врска веќе 9 години во кои беа полни со љубов, разбирање, подршка а во тие години мн го сакав и едноставно можам да кажам дека неможев без него. Последниот месец срашно западнав во депресија која ме тераше постојано да се прашувам самата себеси зошто сум со него. Секоја убава работа јас си ја правев лоша и стигнав до степен дека повеќе не го сакам, а самото срце ми вели дека тој е тој вистинскиот дека секогаш бил покрај мене и во добро и во лошо посебно сега дури сум во таа депресија имам огромна подршка од негова срана знам дека и тој мене премногу ме сака, за тоа знам и сум сигурна. Посакувам се да е по старо како што беше сакам повторно да ја имам таа лубов што ја имав кон него и сите наши сништа да се реалност, но како да ја почуствувам таа љубов... како :(

13. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    па бидете цело време заедно и излегувајте што почесто така ем ке се зближите уште повеке ем ти ке забораваш на некои т.н проблеми и на депресијата позз секое најдобро

14. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    А малце пауза да имате. Онака да видиш како си со чувства, малце време за себе да постветиш,

15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Немој да помислиш дека те правам луда за ова што ќе ти го предложам.
    Појдете двајцата заедно кај психолог или сама ако сакаш.
    Мораш да дознаеш од каде потекнува сето ова што го чувствуваш (ако веќе не знаеш). Кризи секогаш имало и ќе има па дури и во брак, а врска од 9 години полна со разбирање (се досега) не е малку.

На Captain-Omni му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Што знам Бокче, мене барањето пауза за преиспитување на чувствата после 9-годишна врска, ми е шубе.
    9 години поминати заедно, и последниов месец вакви сомнежи, за кои сметам дека немаат простор, не се за занемарување.
    Маја232, јас наместо пауза, би ти предложила да инвестираш малку повеќе во врската. Некогаш, едноставно сме пречувствителни, и може да донесеме погрешни одлуки во момент на занес.
    А не сакам ни да претпоставам како би му било на партнерот после 9 заеднички години, да побараш пауза.:|

Затоа, стисни заби и посвети се малку на вас.
    Мислам дека заеднички одмор, викенд како и да е, би ви дошло супер. Сами и далеку од се.
    Може веќе ти е монотоно, па затоа запаѓаш во депресија. Но, тоа не мора да подразбира дека љубовта едноставно згаснала од твоја страна.

На Hipica, tessie и maja232 им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    101.437
    Се служувам во во тоа да не се зема пауза.Можеби тоа ќе биде смртно за вашата врска.Преиспитај се прво самата себе па потоа и него.Ако може нешто да се поправи со разговор и разбирање ќе ја биде врската.Ако не бива подобро сега да се разделите отколку утре во брак.

На tessie и Daleron им се допаѓа ова.
  18. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Здраво мои драги , ми треба вашето мислење.Врвот ми се деси вчера.Ми беше најдобра другарка со која се дружев долго време, се скаравме пред две недели од други причини и јас веќе не и правам муабет. Дознав дека со мојот бивш со кој бев 2 години кој многу го сакав и за кое што она знаеше , сега си прават постојано муабет, дознав , не е битно од каде , сигурно е дека нон стоп си прават муабет , си пишувале како почнале да си значат еден на друг. Значи ја почитував ама после ова не знам.Искрено не ме заболе толку за неа , колку што ме повреди бившиот.Сеуште имам некои чувства за него.Сепак ми беше прва љубов, прва врска.Пред 6 дена ја прашувал како ми е со дечкото, дали го варам и така натаму.Јас го сакам многу дечко ми и заедно сме скоро 3 месеци.Многу сум среќна што го имам во мојот живот.Со неа бев како сестра, и додека идев со него тие си пишуваа збореа на телефон знам дека беше нај нормално значи и телефонот нејзин ми беше при рака секогаш и фб. Што се вика, се колнев у неа. Како може да ја прашувал неа за мене , а сега да и вика дека му значи.И вчера лом ја направив, сите ми зборуваа дека таа од секогаш ми била љубоморна што на секое поле сум била подобра од неа, јас во тоа не верував бидејќи ја сакав многу и ја почитував како сестра.И сега што ? Толку ми е криво , како на едно исто место да ме бодел некој со нож 20 пати.И вчера и честитав и кажав вака: Секоја чест , продолжи да ги собираш моите остатоци, следниот кој е , сегашниот дечко ли :D ? И ми се правдаше ова она ја ја ставив на блок и после он ми вртеше, демек ми се прави добар немало ништо , му кажав ти мене не ме занимаш, те знам какво ѓубре си , како и да е створени сте еден за друг и му спуштив.Како може бе така леле ..Значи таа му го знае новиот број,таа збори со него 24/7, си кажуваат кај си се сонувале и ред други работи. Тој е таков и многу сака да провоцира ,сите ми кажуваат како неа ја користи за да дојде до мене , пред некој ден ми вртеше и со скриен неколку пати знам дека е он.Он мене не ме занима јас сегашниот дечко не би го менувала за ништо на овој свет, ама ова .. не ми е сеедно . Не знам што да правам :( Најдобра другарка и твојот бивш со кој си била како едно . Извинете што е долго, навистина би сакала некој да ми каже нешто, да ме посоветува бидејќи стварно неможам веќе. :( Ви благодарам однапред <3

19. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    @awayfromyou

Ти не си со него, си имаш дечко и биди си со тој. И твојот бивш ваљда има живот и си прави што сака.

И не се замарај.

На awayfromyou му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Јас мислам дека ти само глумиш среќен живот а уствари многу работи немаш расчистено, прво со самата себе па после и со другите. Не ми е јасно, тврдиш дека си го сакаш сегашниот ама повеќе те боли што тој разговара со нејзе отколку тоа што таа ти го прави??

Јас бев во слична ситуација и највише ме болеше нејзиното, зошто дечково едвај 2-3 месеци го знаев а нејзе 13 години. Што викаш ти се колнев у нејзе исто и јас, и највише ме болеше тоа што она не ми кажа што се пишувале а дознав сама. А од него нормално не очекувам да ми каже? Зошто би ми кажал кога едвај се знаевме тогаш..

И мислам дека во случајов ти премногу се замараш со двајцата, јас пример не и спомнав ништо на другарка ми. Само се тргнав и сигурна сум дека не ја знае вистинската причина за моето одалечување. Едноставно таа излезе не-другарка па нека му ја мисли. Што има јас да ја правам лом нејзе или пак од него да очекувам да ми се правда или слично?

Викаш дека си среќна со новиов а пак те боли и се интересираш за него и неговиот живот. Да беше така немаше ич да се замараш и лутиш ни на едниот ни на другиот. Мој совет е да не го влечкаш сегашниот, се гледа дека уште не си расчистила со другиот, седни и испитај се себеси..

На sweety90, SexiLy, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.