Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    најпаметно (fingers)

2. wonderful1

wonderful1 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    31
    Прво си требала убаво да го запознаеш, бидејќи вие не сте се знаеле одамна па ај да речеш се десило си му дала си го сакала и незнам што др... На дечкото може му се здосадило да се дупи со една па сака да проба со други ама како и да е пак се враќаат ова ти го кажувам од искиство на моја другарка, дај боже да грешам. Ама тоа е само мое мислење.

На Stojanova.Desi и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  3. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    2.946
    @Stojanova.Desi Според мене, тој само сакал да си го направи кејфот се додека не му здосади, не развил нeкои чуства спрема тебе и нормално му се здосади и сега е кукавица нема како да го ти го признае тоа па бега. Срам да му е!
    И јас со дечко ми уште втората недела ја направивме грешката, но ете не 7 месеци лудо заљубени.
    Се е до карактерот на човекот, а и нормално чуствата :)

4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Кој е 'безболниот' начин за прекинување на подолга врска?
    Љубов постои од двете страни, ама ете поради одредени причини...правилно е да заврши.

5. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    верувај ми безболно непостои...мада според мене со искрен и отворен муабеет кој сигурно ке биде пропратен со мн болка и солзи...

На sadgirl21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.217
    Уфф... кога и двајцата сте свесни дека ете не може понатака иако постои љубов, седнувате, се договарате дека веќе нема да бидете заедно и ги разгледувате можностите како да си ослесните еден на друг да се помине најтешкиот период, а тоа е постојаното слушање, гледање, гледање во другиот како на најдобар пријател.

Од искуство кај мене и него беше прилично тешко ама успеавме иако понекогаш знае да се јави. Ние се договоривме да се слушаме повремено и тоа со тек на време се намали. Сега веќе не се ни слушаме. Кризи ќе те фаќаат кога ќе ти биде убаво, кога ќе ти биде лошо, ќе сакаш да споделиш со него и убаво би било ако можеш да одолееш да свртиш.

7. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Разговарајте и прекинете ферски и без карање и драми.

На Sedmica и tessie им се допаѓа ова.
  8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Само цивилизирано. И никогаш не ја злоупотребувајте некогашната блискост и доверба. Кога ќе си бидете задоволни од самото ваше однесување, ќе бидете барем малку позадоволни од тоа како одела разделбата.

На sadgirl21 и Sedmica им се допаѓа ова.
  9. kis.ki.ck.a

kis.ki.ck.a Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Па вика имам еден проблем во кој улогите ги играат мои две најдобри другарки Марина и Бојана и еден дечко 8 години поголем од нив. Воедно Марина е кума на Бојана. Заедно и одлично функционираме веке неколку години отприлика 4ипол/5год. и добро се познаваме меѓусебно. Минатата година во ноември Марина преку фб почна да комуницира со дечкото потоа на мобилен за накрај да излезе со типот, но јас бев против тоа излегување бидејќи е многу поголем од неа а таа има само 16ипол год. Од ноември минатата година па се до почетокот март оваа година таа се видуваше со него за време на викендите, но не го сакаше. Во почетокот на мај на Бојана е роденден и дечкото и напишал на чат на фб на некој му е роденден и започнало тоа пишување, само таа и тој да знаат се договарале да се видат насамо но некако не биднало. Таа некој ден после часови му звонела, некоја вечер за време на спадањето му рекла гледам пак си се погодил со Марина.(така тој кажал на Марина) На крајот на август дечкото заминува за Швајцарија и се враќа од таму оприлика на средина од октомври и повторно пишува на Бојана за да се видат, но таа се прави како ништо да незнае. Тој и одговорил да не се прави како болен мајмун и таа сфатила дека може дечкото да го каже тој договор кој бил криен околу 6 месеци на Марина. Па таа самата решила да каже на Марина, која кога и било кажано дел од тоа се чуствувала многу понижено. Бојана на Марина кажала само дека тој и пишувал за излегување и некогаш таа го оставала само на seen. Марина разговарала со дечкото тој рекол дека пишувале и пораки на тел. и дека тоа го направил само за да и врати затоа што таа одела со други, негови другари во друштво но не толку блиски после прекинот со него. Марина на еден начин застанува на страната на дечкото а другарка и Бојана ја смета како за крива. После неколку дена Марина повторно се зближува со дечкото кој ја убедува да се видат, и при сето ова недела дена потоа таа излегува со него. Незнам како да постапам, која од нив е во право и дали пак дечкото си поигрува со нив двете? И дали е во право тоа што Марина повторно излезе со дечкото? Ве молам напишајте ми ваш совет за оваа ситуација. :*

10. Jovananana

Jovananana Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    166
    @sadgirl21 Ако љубов постои,не е возможно да не боли. Отворено и искрено поразговарај со него и не дозволувај тоа да прерасне во караница или драма. Или ќе најдете подобро решение,или ќе сфатите дека разделбата е најдобро решение. :)
    @kis.ki.ck.a Е,ништо не сфатив. А што се случувало на излегувањата? Постоела некаква блискост помеѓу дечкото и Марина или Бојана?

11. mare.123

mare.123 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Прво сакам да ви се заблагодарам што ми дадовте совети и поддршка, доколку некој го интересира се уште излегов овој викенд и ќе излезам со друг да се запознаам и го откачив него, не се замарам со него веќе и ви благодарам за ицрпните одговори што за мене имаат голема вредност :inlove:
    уште еднаш фала многу:l:

12. sever123

sever123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    98
    Знам дека е детско ова моево, ама сепак нервозна сум.
    Со дечко ми сум 7-8 месеци. Летоска ми кажувано како некоја му се пуштала, ама овој не сакал оти веќе си имал женска. Неќна случајно се вклучи на фб и видов дека на чет му стои кај оние со кои најчесто пишува, го ставив во блиски пријатели и видов дека се и лајкнува, а и она на него.
    Многу сум изнервирана, сега не знам дали да го распрашам нешто или да оставам да видам како ќе биде натаму.

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Sovet mislenje da slusnam od poveke clenki ako mozi za slednoto...Kako bi postapile dokolku poslem karanica so deckoto ni toj ne ve bara ni vie nego so denovi,t.e pominaja 4 denovi,karanicara ja zaponam jas bidejki nemozev da go podnesam negovoto mlitavo ponasanje kon mene celo vreme so rezervi bez nikakov kev za nisto kako celo vreme sve da mu bese seedno samo namurten kolku i da se trudev da go raspolozam i sve nisto,go prasav poveke raboti no toa sto mi ostana vo glata prasav dali se custvuva emocionalno neispolnet, mi rece NEZNAM vo istiot moment stanav i si zaminav moram da priznam deka srceto mi go skrsi,i celo vreme osekam kako da lazi i krie nesto odtogas koga zaminam nikakov kontakt poveke nemame inaku se raboti za vrska 4 godini a i vakva rabota ne se slucuva prv pat ne nemase tolku teski zborovi kako ovaj pat...

14. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Доколку ова не ви е првпат, мислам дека тука има нешто. Колку си сигурна дека крие нешто? Или нешто друго е во прашање?

Но, може у сред караница да ти даде одговор дека не се чуствува емоционално исполнет, и му треба време да се смири или па он чека ти да му пишеш, може затоа дека ти ја започна каракницата.

Почекај плус ден два три, па пиши му или јави му се.

Ако има нешто, и да крие, може неможе да го издрижи тоа и да пукне меѓу вас, али и немора да значи

15. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    да не те разочарам ама изгледа веке му е здосадено...или пак од премногу проблеми се чуствува така празен и несакан..го имам ова поминувано на пример јас се чуствував така бидејки дечко ми мн пати ми имаше тој период згрешено а и не ни се случуваше ништо интересно не фати досада од врскава барем мене и воопшто не бев расположена и некако се ми беше празно и без љубов.сепак беше период и помина.ако сакаш да останете заедно јави му се да се видите и напрај си муабет ,и нека си каже и он отворено што мисли и што чуствува ако бива ок ако не секој по свој пат.ти посакувам срека па пиши :*

16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    141.967
    Мислам дека одвај чекал да му раскинеш, бидејќи тој не знаел како. Се однесувал никако за ти да го откачиш. Да си му значела, ке те барал веднаш. Мислам дека он има win-win ситуација.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Миме, ако е тоа што мислам (за дечкото за којшто уште од одамна пишуваше), предолго време се мачевте и ти и тој. Па подолго сте се нервирале одошто биле во врска. Откажи се од него. Не вреди.

18. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Мене ми изгледа како да немате некој реален проблем, туку едноставно ве фатила монотонија...јас во твојот случај би почекала уште некој ден, а ако не се јави тој побарај го ти. Ако сакаш да ја зачуваш врската пробај правете некои поинтересни работи заедно, дружите се со други парови и сл...знам дека е клише ама тоа функционира

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Zenski fala na odvoenoto vreme,vaka e rabotata ne deka imam oseteno deka ne mu znacam da kazam deka imam problem odma ke skoknel da mi pomogni primer,sekogas bevme premnogu bliski za sve si pomomagvme go imavme onaj prijatelski odnos sve,se slucvalo i mene da me fati monotonija vo vrskata ne velam ne no nekako sum se custvuvala da recam sigurna i ne sum sakala da izlezam od nea ne deka sum nemala i jas takvi periodi,100 pati go prasav kazi sto ima so mene iskreno razgovaraj ako nesto ne e ok kazi i sekoj po svoj pat so ovie zborovi najiskreno i sekogas mu sum velela deka sekogas sakam da ja znam vistinata kolku i da boli znaci ovaj muabet e praven 100 pati sto da pravam sega jas da go molam sekogas nego da otvori usta?i jas sekogas da gi sreduvam rabotite?nemozam umorna sum zato ovaj pat ne krevam tel.ne dekase inaetam sum prostila mn raboti za da ja spasam ovaja vrska i sum vlozila psihicki premnogu no vo posledno vreme ponasanjeto ne se trpese,toj samo vo depresija e samo problemi ima samo tenzija pravese megu nas samo kako da krie nesto,probav na sekakov nacin da go raspolozam muabeti sve ama ne vredi covekot postojano tsuten kako da e i sto da pravam sega jas da go molam,nekoj koj neznaj dali e emocionalno ispolnet so mene iako ne go kaza toa direkno taka go svativ normalno i si zaminav normalno i jas imam gosrdost,a ako baras sansa za kraj ok sto da pravam jas barem neka bese covek sve vo lice da mi kazi po 4 godini zasluzvam...

20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Ама секогаш нешто му е бутурот бре миме. Ај разбирам, еднаш, двапати, петпати... ама секогаш. Дечково очигледно не е самокритичен, за се` бара виновници вон него.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.