Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Si gi znaj tessie toj greskite negovi i toa mnogu dobro,znaj vo kakvi mracni periodi koga apsolutno nemase nikoj pokraj nego koj bese i toj pokraj mene normalno covekot na periodi e zlato na periodi ne se trpi napravi greski koj mu gi prostiv zatoa sto mislev deka ke se popravi i sakav da mu dadam sansa na ovaja vrska ama vo posledno vreme se preispituvam dali vredelo seto toa a ova so vakvoto poasanje da go nema edna nedela 10 dena mu e po 3 pat kolku poveke mu ugodvas go prasvas probvas sve da ne zgresis da se trudisda bidi sve vo red ne ne ne i ne pak isto kako nisto da ne mu e dovolno ne se isklucuva i moznosta da ima najdeno druga so ova ponasanje ne deka imam oseteno nesto konkretno ama sve bidva sto da kazam neznam poveke ni jas sama ni da mislam ne go zasluziv ova no toa e...

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    девојки дотичниот мој ми пиша дали имам во план да му се јавам некогаш и ја не мму вратив..после некој саат ми пиша фала на исцрпниот одговор..и му пишав дека сега малку повеке ке размислам дали ке се јавам и малку да се преиспита до каде со тоа понашање и дали уопште ме цени и сака и го прашав дали му текнува дека ми крена рака ради колата негова и добив одговор епа размислувај . како да го сватам ова??

3. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    7.330
    како да го сватиш ова?спаси се додека можев.вака свати го.за да не ти биде криво еден ден.да не завршиш со човек што ке те малтретира.

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    66
    Ќе може ли некоја да ми пише во лп, ми треба совет

На Emily Dora му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Не е детско имаш право да се лутиш, сигурно и тој не би се чуствувал убаво да си на негово место а он на твое. Да сум на твое место, директно муабет, не дека си љубоморна и лута туку дека едноставно бараш да се стави на твое место да осети како е. Прашај го дали тој смета дека тоа е во ред бидејќи ти не чуствуваш така.. Па види што ке ти каже

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Разговарај со него и отворена биди си и кажи му дека ти смета тоа. Е сега што лајкнува, ајде океј нека и лајкнува. Но сепак, осигурај се подобро и разговарај со него. И смирено.

7. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Вака... за за 2 месеца сум 17 и сум со дечко од 21.
    Заедно идеме 11 месеца, и се е ок, многу ретко се имаме скарано за ситни работи, али се поминува, за доверба имам, ама нормално не целосно, не дека има некоја голема причина, едноставно сум таква што немам доверба во луѓе. Пред некој ден правевме за односи, и ми рече како, што, планирам, а веќе почнавме одамна со петинг, и ми рече нормално било, се да си дојде спонтано.
    Јас да, имам многу желба и се тоа, ама нешто ме кочи.
    Иако сме толку време заедно јас не сакам да ме става на прво место, ама нејќам ни на последно(да не сфатите погрешно), и на сите околу мене тоа им е чудно, јас на пример не се лутам ако тој испадне викенд со другари и отиде во друг град или сл, не се лутам ако испадне со сите негови другарки, не се лутам што има добри другарки, (ако понекогаш кога сум во ПМС си прам филмови, ама не им давам голема важност). Едноставно сакам слобода во врска, а и баш ради сето ова сме подолго време заедно.Исто така тој никогаш не ми рече ,, Сакаш да се фатиме,, туку се почна спонтано, ми рече само дека отсега сака само со мене да биде. Сите околу мене ми викаат, ајде кога ќе те праша за врска, и јас се чуствувам толку никакво. Друго ние живееме во така мал град, така што не сме испаднеле заедно ни на кафе, ама сите знаат за нас.
    И понекогаш мислам немаме некои длабоки теми, и двајцата не искажуваме емоции, ама секогаш пазиме да не се навредиме и сл. Сите викаат дека со оној што ќе имаш за прв пат треба да биде совршено, а како?
    Понекогаш си замислувам да имам дечко кој ќе ме сака најмногу, и да ми простува и кога нешто ќе згрешам, да го сакам и јас исто, да бидеме премногуу поврзани, да си бидеме на прво место, да ме изненадува без повод, да ми го прави секој ден убав, да се гледаме по цели денови, заедно да правиме многу работи, да сме си на прво место, и на крај си викам, еден тоа брзо ќе здодее, а зарем има некој толку совршен, бар на мои 17 години и во воа гратче каде сите се испорасипани? Навистина не е лесно да се има паметен дечко.
    А со овој дечко, се е ок, само што не си изјавуваме љубов со зборови, јас не знам што да му кажам, сакам да му кажам дека ми значи многу и сетоа тоа ама не знам како..... мене ми е смешно да му кажам ,,љубов моја,, и сл...... Еден ден ќе мора некој да ми е прв, а секако не сакам да имам секс дури на прва брачна ноќ, од причина ако тој ми е мене прв, сакам и јас да сум му единствена и ако не прва, бар втора, а тоа е невозможно.Сакам да започнам со овие работи, ама сите размислуваат поинаку од мене и тоа ме плаши да не згрешам.
    Друго, се чуствувам како еден химен не ми е толкку важен, чесноста кај девојките се согледува преку многу други работи, дали треба да чекам во животот бајка за да го направам ова? Немојте да ме осудувате, сакам да ме поправите ако грешам, и да ми дадете совет, и искуства?

8. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Јас замолувам некој да ми пише во лп, ми треба совет од некој. Фала! :)

На Emily Dora му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BlondeAngel

BlondeAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    248
    Здраво девојки, ми треба совет.. Во врска сум 7 месеци, но мислам дека нешто не е во ред.. Се гледаме секој викенд, но во текот на неделата ретко се гледаме. Не знам што е работата, секогаш оставам тој да ми каже кога да се видиме. Мене ова ми смета, сакам почесто да се гледаме, му имам спомнато еднаш за ова и ми кажа дека ќе се смени, но ништо се нема сменето. Не се слушаме многу често, но кога ќе се видиме ми кажува се што правел. Понекогаш имам чувство како само јас да се трудам во врскава. Навистина не знам како да постапам.

10. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    @mila7 мислам дека тоа што го чуствуваш за него не е вистинското и дека не треба да брзаш. Мислам, почнувајки од самото тоа што тврдиш дека не сте толку блиски а не сте кратко време заедно кажува многу нели? Башка не сваќам како тоа не искачате на кафе или не сте заедно толку често. Што знам, јас мислам дека не е тоа тоа, според тоа што го кажуваш.
    Кога ке ја запознаеш вистинската личност, ќе знаеш многу работи за него, ке правите многу планови заедно, а очигледно вие не правите бидејќи имате многу отворена врска. Не велам дека тоа е лошо, така вие сте си ја наредиле и можеби ви е супер ама кажува многу за насоката во која ја градите врската.
    Убавината во вистинската љубов се малите гестови, како само седење дома и гушкање и зборување за се и сешто, и ставање на сопствените потреби во втор план.
    А за односи не треба да се брзаш, верувај да беше сигурна дека тој е вистинскиот немаше да се двоумиш. Љубовта е природна и нелогична, и во моментот кога ке го запознаеш вистинскиот нема да мислиш, ќе сакаш цело време да му го подариш, ќе сакаш се да споделиш со него и он со тебе итн итн.. Не брзај

@Lotus-14 пиши

@BlondeAngel ако мислиш дека не го добиваш тоа што го заслужуваш имаш доволно причина да го откачиш. Во врска не треба да се чуствуваш како да те става на последно место и како само ти да се трудиш.

На Miss.M5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stojanova.Desi

Stojanova.Desi Нов член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    @BlondeAngel Мислам дека во оваа врска само ти се трудиш, ако се слушате само за викенд, ако ти инсистираш да се гледате почесто, а тој само аха да во ред ќе го решиме тоа и останува само на зборови, мислам дека врската ќе се руши.Од искуство ти го кажувам тоа, но се надевам дека твојата нема да заврши...

На BlondeAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kimora

Kimora Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    1.036
    Не треба да оставаш само тој да иницира средби,бидејќи веќе сте 7 месеци во врска,тоа не е малку време за ти да не можеш искрено да разговарш за проблемот.
    Кажи му што ти смета и прашај го дали има некоја причина поради која тој не го сменил однесувањето.

На BlondeAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kis.ki.ck.a

kis.ki.ck.a Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2

Значи ако мислиш дека дечкото те сака велиш имаш желба и ако се чувствуваш психички спремно направи го тоа. Сепак не сте имале претходно доволно разговор на таа тема (односи) за да го прашаш со колку претходно бил и како оди тоа збор-два да ти каже. Немој да мислиш дека ке му бидеш прва тоа нормално е, машките во овој период од 18 до 23 машките само тоа го бараат, секоја чест има и исклучоци. Сепак за тоа да го сториш следи си ја твојата интуиција но, ако си присилно натерана да го сториш тоа само за да ја задржиш врската тогаш размисли добро, дали е тој единствен и дали е добро на толку години да влезеш во сериозна врска. Размисли за последиците.

14. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Мислам дека ме сака, ама понекогаш е премногу затворен..... не искажува чувства...немаме некои посебни теми...мислам дека не сака да се опушти целосно, а баш ради ова и јас не сакам мн. да се опуштувам. Еднаш и самиот ми рече дека ако тој го посветил цело време само за нас, со тек на време, најмногу 5 месеца ќе ни здодеело, а него му било убаво и не сакал да дојде до такво нешто. Како да објаснам, кога сме заедно, цело време правиме да ни биде интересно, а и кога молчиме ми е убаво...Инаку имаме зборено на оваа тема, и тој ми има кажувано нешто за него,за тие работи, и ми има кажено дека е веќе доволно време да сум била поопуштена, инаку ова никако не го правам од сила, а и тој не би ме терал ако навистина не го сакам ова. Само се плашам се ова да не стане навика? Откогога ќе имаме односи, што ако се гледаме и ќе го правиме само тоа? Некако ми е чудно, имам желба ама се плашам, и од болка, и од се.....

15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @mila7 Ако се работи за истиот дечко со кој што си почнала петинг и откако ќе сврши после 5 минути си одите, би те советувала да не се впушташ во односи. Нели имаш пишувано дека не сте како секој нормален пар.
    Не излегувате задно не се дружите со други, затворен е према тебе, не покажуваа емоции, вели дека ако сте постојано заедно ќе си здосадите и што уште не. Мој совет НЕМОЈ.
    Мислам дека целта му е да те добие само и да бидеш еден трофеј повеќе за него.
    Се измачуваш со мисли дека се мува со други, дури некаде напиша и дека сакаш да преќинеш со него.
    Не си баш дете ти најубаво си знаеш. Ние можеме се и сешто да напишеме, а ти ни една од тие опции да не примениш.Со лесно.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Некој слободен за инбокс? Имам проблем кој неможам да го напишам во јавност од некои причини.

На tessie и Bokchee им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Пиши

18. hulii

hulii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Некој слободен за инбокс? Имам проблем кој неможам да го напишам во јавност од некои причини.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Пиши слободно. :)

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Queen23

Queen23 Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки значи вака минатиот петок запознав еден дечко излегувавме заедно,уште таа вечер почна да ми се додворува, после др ден (сабота) се договоривме пак да се видаме, се видееме и тој цело време преговараше да одаме на чичко му во станот ама јас не знам зошто но не сакав да одам тој демек ладно било да сме седеле на топло и т.н таа вечер ме праша и дали сакам да се фатам со него јас кажах дека ќе размислам. После во среда пак се видееме и вика сега дека ќе шетаме ако сакаш кај чичо да одаме, јас пак одбив. И цело време ми вика оти ного ме сака, не знам зшо ама јас како да не му верувам нешто како да не ми штима сепак можно ли е за толку краток временски период, а и јас како да не осеќам некоја привлечност, всушност како се да ми е измешано и не знам шо чуствувам, и претходно имам пишано дека немам баш ного искуство со врска. Ве молам девојки за ваше мислење.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.