Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @Tutan не си го разбрал контекстот во кој го употребив зборот "мизерен". И најскапата работа, подарена без љубов е безвредна.

Муабетот ми беше, со подарување на твојата почетна буква, на некој начин и се наметнуваш на девојката. Може ке и е непријатно да ја извади буквата за да не те навреди, а исто така ке и е непријатно да ја носи нараквицата со таа буква.
    Мое мислење е дека треба да и подариш буква која има некое друго значење, кога веќе велиш дека и се допаднале и нараквицата и буквата.

2. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @jovanovska94 Па добро, најверојатно ќе биде само нараквицата, бидејќи не сакам да испадне дека ја обележувам. И така ќе и се допадне сигурно :)

3. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Najdobro da i podaris narakvica so tvojata bukva, no so druga azbuka, da receme japonska, grcka, itn. za da ne i smeta na devojkata dokolku vo idnina vo slucaj da raskinete. Isto taka namesto bukva moze i brojka da stavis i samo ti i devojkata ke go znaete znacenjeto. Na primer brojkata 3 odgovara ako imeto ti pocnuva na T, a uste poveke ke odgovara ako si tret po red decko na devojkata.

4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Една буква триста проблеми направи. :D Шо ја ставале воопшто, што комплицирале? Арен си бил моделот и без неа, гарант.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Pa da vo pravo e tessie. Skini ja bukvata. Odi na zlatar, ke ja otstranat, sto se zamaras so bukvata.

6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Па ако се прашувам јас, не ни треба така да ги има, евентуално ако си сака некој буква да му се стави да нарачаат. Очигледно (иако мене не ми праи разлика) многу персонализирано значење се дава на буквата.

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.218
    Дечко дај и ја нараквицата така како што си и ја купил. Пред се ќе биде среќна што воопшто си ја слушнал што и се допаѓа. Кога ќе и ја дадеш, можеш да и спомнеш дека си се двоумел меѓу двете букви, но на некој начин си сакал да те има секогаш со себе кога ќе ја носи, па си ја порачал со твојата.
    На жени никогаш нема да им угодиш, а тука сите сме различни и имаме различно мислење.
    Ти бидејќи се двоумеше јасно беше дека си сакал твојата буква да е, инаку немаше да се мислиш нешто многу и да бараш совети. Не те обвинувам, да не ме сфатиш погрешно.
    Се надевам девојка ти ќе биде среќна, а тебе нејзината реакција ќе те усреќи.

На senza.parole, Daleron и tessie им се допаѓа ова.
  8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    И јас сум за нараквицата заедно со буквата. Баш еден пар имаа слична практика јас средно кога бев и баш изгледаше симпатично. :)

9. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Lele lele ako devojkata od nekade cita tuka
    :worried:

10. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Де бре, за една буква триста психолошки анализи сте направиле. Сакал самопромоција, ја обележувал, наметнувал... Аман. Дечкото сака само да и' подари нешто на својата девојка и не, за мене не е воопшто наметнување, а уште помалку обележување. Никогаш не би се навредила доколку дечко ми ми подари нешто со буквата од неговото име. Баш напротив, со гордост би го носела. Абре цело негово име и презиме би го носела на блуза. Тој е мој, а јас сум негова и јас сум среќна за тоа. Го сакам најмногу на цел свет и ништо од негова страна нема да го гледам како наметнување. Сакам се' што е негово. И воопшто нема да се осеќам дека ми наметнува нешто. Што да ми наметне? Јас толку време сум со него, и тек сега ли да се мислам дека сака нешто со скриена намера да ми направи? Или ме обележувал. Нема потреба да ме обележува, јас и онака на сите со гордост си кажувам дека имам дечко и кој ми е дечко. А и да ме обележува таа една буква, што страшно има во тоа? Како може да ме обележи таа една буква? Дека имам дечко, ништо ново што останатите не го знаат или не би го кажала. Фала Богу дека нема да ме обележи како заболена од сида.

@Tutan ич да не се замараш. Ако вистински се сакате со девојка ти, сигурна сум дека ова многу ќе ја израдува и ќе биде среќна. :)

Последна измена: 28 ноември 2014
    На Candid, Tutan, bittersweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Две цели страни посветени на тоа дали да стави почетната буква од името на алка.:o:o:o

Совети за обележување|(чиниш дечково напиша дека сака да и истетовира на женската property of....на челото:lol:, женско ако не искомплицира кој.]:)

Купи и ја алката така како што си замислил ако и се допаѓа ќе ја носи ако не и се допаѓа нема да ја носи и тоа е тоа.|-)

Можам само да си замислам какви коментари и совети би добила доколку кажам што имам истетовирано како посвета на сопругот.:P:rofl:

На senza.parole и tessie им се допаѓа ова.
  12. anamisevskaa

anamisevskaa Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ве молам за совет.Одамна ве пратам,но не бев нешто посебно заинтересирана да се зачленам овде.
    Сега гледам дека сум згрешила што не ви се придружив порано.:|

Навистина не би знаела како да ја објаснам и кажам ситуацијата,но се надевам деќа ќе ме разберете.Не ме бивало никогаш за пишување по форуми.
    Значи станува збор за едно момче кое имам чуство дека постојано ме следи и има некои чувства према мене.
    Е сега проблем е што работам во еден локален маркет,а дечкото живее во негова близина.

Инаку јас претходно бев работела во друг маркет,па ме префрлија во овој кај што сум сега и наидов на момчево.

Тој доаѓа во маркетот и по 2-3 пати во денот,но колешките кои работат со мене ми велат дека и порано пазарел секојдневно,бидејќи му е блиску продавницата и еднаш сабајле,а потоа и кога одел на тренинзи.

Незнам како било порано,но им верувам на колешките бидејќи одејќи до дома поминувам покрај неговата куќа и точно е дека е блиску до маркетот.

Но моето сомневање дека има некои чувства према мене е тоа што постојано кога и да поминам,токму тогаш или излегува со кола,или пак сече ограда итн.Се што ќе рече кога на поминување е здраво и толку.Не заборава да каже кога и да сум поминала.

Но да се навратам на мислата.Сомневањето ми стана уште поголемо дека ме прати,е тоа што во последно време на враќање од работа си кружам од подалеку бидејќи работам до 22 часот навечер,но и по пат 2-3 пати ме пресретнува со мотор или точак и ќе ме помине.Демек делува како случајно да ме сретнал и дека оди некаде,а знам и веќе се повеќе сум сигурна дека излегува од дома поради мене.

Вака дечкото е сосема фер кога ќе ни дојде во продавница.Гледаме дека е спортист и дека живее здрав живот.

Се договоривме со една колешка,да го додаде на фејсбук,за можеби нешто повеќе да дознаеме.
    Веднаш ја прифати и видовме најнромално се дека плива,вози велосипед,карате,кошарки и итн.
    Мошне успешен е во тоа што го прави,па има и доста медали од спортовите кои ги вежбал така да од таа страна не делува како некој опасен тип.

Навистина не би можела да го разберам дечково и тоа е она што највеќе ме копка.Од една страна кога пазари е многу коректен,но и незборлив односно срамежлив.Колешките кои работат поодамна велат дека отсекогаш бил таков и не зборувал многу,но дека во последно време делувал доста збунето откога сум дошла јас.На наркоман не ми делува,бидејќи спортот му е главна преокупација

На фејсбук проверивме и Од тоа колку што можевме да видиме.најчесто сликите му се со спортови,и дечково ми делува во ред.Многу спортови,успеси и медали,но и дружба со мала група на луѓе кои делуваат во ред.

Е сега морам да признаам дека си имам дечко и не сум заљубена во дечково!Само несакам да помисли дека сум и јас заљубена во него и не би сакала да го повредам,бидејќи ми делува сосема коректно,освен со оние испади односно пресретнувања кои не би можела да си ги објаснам.

Па феминки ве молам што мислите за оваа ситуација.

Да не е бог да чува некој манијак можеби?Незнам зашто но имам чувство дека не би ме нападнал,но пак се прашувам зашто тие пресретнувања,и таков чуден кога е до мене?

Многу ми е нејасна и заплетена ситуацијава.Стварно не разбирам која му е идејата на дечково.
    И ве молам некој совет како да постапам?Ако може совет од повеќе феминки.Дали да разговарам со него и што да му речам,или едноставно да го игнорирам.

13. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Искрено мислам дека преувеличуваш и замислуваш, плус не го ни познаваш, а си направила детална анализа со колку се дружи, како се дружи, што вежба, кога вежба...дури и манијак го направи (facepalm)Живее блиску, си пазари таму нормално, активен е штом е спортист па се движи во маало наваму-натаму што не значи дека те следи...Ако ти се свиѓа, можеш да пробаш да направиш некој плус неврзан муабет кога ќе купува кај тебе, па така ќе процениш дали те симпатише:)

На anamisevskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anna j.l

anna j.l Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Од една страна нормално е што пазари дечкото блиску живее нормално кај маркетот што му е во близина ке пазари и тоа што постојано те сретнува со мотор ама од друга страна можеби е малку страмежлив па незнае на каков начин да ти се приближи

На anamisevskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Аман толку анализа за нормална работа се прави ли бе? Па, чим ако е спортист, нормално ќе биде да е движење. Дали ќе трча, дали со точак, ако сте се нашле повеќе пати, не значи дека те следи. Зошто па баш тебе ќе те следи? Колку пати и мене ми се има десено така да се начекам со една, неколку пати во денот кога ја шетам бела или идам во сити мол.

И нормално дека ќе си пазари во најблискиот маркет. Нема да иде во друга населба да пазари, пошто сега ти почна да работиш таму.

На Captain-Omni, tessie и Pepelaska25 им се допаѓа ова.
  16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    E ajде де. Мора веднаш манијак да бил. Претпазливи да си бидете, тоа да, обавезно, ама опуштете се малку. И онака немаме целосна контрола врз СЕ` во животов.

17. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Ако е точна приказ на Ана, мислам дека е она таа која е опседната со него а не обратно, мислам дека е опседната со него и ужасно ја нервира што не презема типот иницијатива. Ајде нека одговори ама искрено, дали е затрескана во него, настрана тоа што он чувствува, збориме сега за тоа дали она е затрескана во него?

На Waka-waka, Nausicaa, Daydream и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Немавме ваков текст за дечкото од маркетот.:?:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Заедно десет месеци, а не се немаме толку зближено, т.е не чуствувам дека ме сака, не барам да ми искажува, зашто не сите можат да го искажуваат, ама тој не покажува ни едно дело, единствено секогаш тој прв ми се јавува. Се слушаме на ден само 1 по 10 мин. Се гледаме 3 пати во недела по ипол час и тоа.
    Никогаш немаме заедно испаднато во јавност, порано зашто имав проблем со родителите, тоа се реши, и тој тоа го знае, и само еднаш ме има викнато, а јас тој ден неможев и толку.
    Кога се гледаме, се гледаме некаде по темница, да не не види некој...... Иако скоро сите знаат за нас, тој индиректно ми покажува дека не сака со мене во јавност. Еднаш го прашав и ми рече, подобро е вака, според него другите луѓе само можат да оговарале и да ти наштета. На почеток не ми пречеше, ама сега ми е никакво. Се чуствувам по потреби. Вреди да се продолжи оваа врска, вреди ли да се борам за нешто што не заслужува?

20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Хмм интересна теорија, не помислив искрено ... а не ретко во вакви ситуации ни самата личност на почеток не е ни свесна за тоа. Сепак не ја знаеме другата страна од приказната.

Толку не ми се замара ако веруваш... тоа чудо нешто. Нит дали иста прича имало, нит дали е вистина. :D Ќе си праиме муабет бе, имало или немало, што има везе. :lol:

Последна измена: 28 ноември 2014
    На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.