Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Па јас мислам да почекаш уште малку не реагирај никако посебно види времето што ке донесе дали само се занесуваш или можеби навистина е така како што мислиш дека му се свиѓаш.

На anamisevskaa и tessie им се допаѓа ова.
  2. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Нема друга страна ситуацијата е повеќе од јасна, ја нервира неговото игнорирање или што се, се сведува на нормална комуникација. Јас мислам дека повеќе она поминува на оние места каде може да го сретне отколку тој. Според нејзиното кажување мислам дека се работи за релативно млада особа 18-19 год каде сеуште им се интересни тие јас ѓи викам криенки, миженки, као го сретнав па ме погледна вака, па ми се насме...... сакајки да си придадат преголемо значење на себе, иако реално таа за него можеби е тотално небитна личност.
    Претставувањето со цело име и презиме и описот на сите тие дејствија од психолошки аспект е повеќе порака до него, надевајки се дека тој ќе го прочита тоа и ќе превземе нешто, отколку што ја интересира нашето мислење.

Последна измена: 28 ноември 2014
    На Daydream и tessie им се допаѓа ова.
  3. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    П мислам дека како што сме ние сериозни така е и секој друг и не не зафркава па затоа првин ке ја сватиш сериозно ке дадеш совет мислење е ако видиш дека се поигрува со тебе го злоупотребува твоето добро па ете и ние ке се зезаме на нејзина сметка,мислам без разлика било тоа и јас да сум.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Do you know what you want from yourself?

5. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Ke mora da vnimavas. Ima mnogu tipovi so medali i ordeni za koi podocna se otkrilo deka se manijaci.
    Vo vakov slucaj policijata nema da ti pomogne bidejki zakonski nema da go smetaat za opasnost.
    Zatoa ostanuva samata da se pazis. Ke treba da im kazes i na tvoite roditeli za tvoite somnezi, za da znaat za vo idnina ne daj boze ako treba da ti pomagaat vo kriticna situacija. Isto taka nikako nemoj sama da si odis od marketot, nemoj da mu dozvolis da te sretne sama i ranliva. Ke mora da se pazis.

6. anamisevskaa

anamisevskaa Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Tи благодарам за советот Кукла994.
    Бев и претходниот пат рекла дека баш и незнам вака на форум да ја објаснам ситуацијата,па и верував дека многумина би ме разбрале погрешно.Јас бев пишала највеќе заради совет од тоа кои мисли му се вртат низ глава и дали можеби сум во опасност во иднина.и дали да би разговарала со него и да му објаснам дека си имам веќе дечко и дали би можел да избувне.За ова второто повеќе барав совет и од машка страна.

Сепак мислам дека си во право Кукла994 и ќе си оставам на времето што ќе донесе.Ако ситуацијата стане полоша во тој случај ќе мора да разговарам со него.

Фала на сите што се обидоа да помогнат

На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Nema na sto, sepak sme nie tuka da si pomagame edni na drugi. ;):*

На anamisevskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Лелелеле, работава е кисело е грозјето. И слушај, ако си убава, не значи дека сите на светов ќе те манијачат и ќе трчаат по тебе, замисли, некаде некогаш ќе има некој што нема да му биде ич гајле за тебе. На пример, мене не ми е гајле за тебе. :o
    „Ох, невозможно, но јас сум прекрасна, без мана, македонски топ модел у Белграду... сви ме сакају“.

Сериозно, не приметуваш кој хипохондричен пост си го напишала, само зашто некому не знаеш како да пријдеш?! Мислам, човекот е во движење постојано, живее, а и да излезе специјално за тебе да те види, не значи дека ќе извади сатарот од дома, само сака да те види кога поминуваш, згодна си, не е тоа криминал.

И аман, додај го и ти на ФБ и види дали има да ти понуди нешто повеќе. (lalala)

На Candid, kolovoz, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Дека периодов сум заглавена дома со бронтих и се утепав од гледање Stalked на ID, според коментарите очекував дека ќе прочитам некој прилично сериозен проблем а место демнач налетав на демначКА:x Додавање на фб, распрашување по колешки, поминување покрај неговата куќа...

Да не се разбереме погрешно, постојат лудаци и човек мора да отвори четири очи но во конкретниов случај, дечкото не прави ништо што макар од далеку би сугерирало манијачко однесување. Напротив, текстот на anamisevskaa ме потсети на муабетите кои ги правевме во средно, кога на другарките опширно им раскажувавме како сме го сретнале симпатијата, како ни кажал здраво и баравме од нив да ни потврдат дека му се свиѓаме. И не, не мислам дека дека anamisevskaa му се допаѓа, да му се допаѓала при толку секојдневни средби ќе и сврзел некаков муабет, па макар и за времето.

На kolovoz, do-re-mi, Gmai и 3 други им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Хахахах ги измеша батериите, јас не побарав совет туку друга членка.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @Acisal Царица во мешање на брзините.
    @Captain-Omni Секоја чест за коментарите.:bow:

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Е тоа е тоа. Од што, со чест на исклучоци, се` повеќе се затвораме во себеси и наместо да се соочиме, се плашиме од непознатото, после не` напаѓаат вакви стравови. Треба да се биде внимателен, ама дај да не излегуваме од дома веќе.

А стравот, не` спречува да гледаме од повеќе димензии. Ти, иако скришно, од профил на другарка, си го додала на фејсбук, не значи дека планираш нешто да му направиш. Едноставно си заинтересирана што човек е тој.

Ќе дојде ден, ќе се плашиме да го тргнеме на страна оној што за малку ќе го згази кола бидејќи ќе си помисли дека сакаме да го ограбиме и нападнеме. Понекогаш помислувајте и дека нешто убаво ќе ви се случи. И ќе се случува. Ние луѓето сметам дека, не сме ни свесни за влијанието на нашата енергија и позитива врз нештата коишто се случуваат околу нас.

Така што, Анче, кога следниот пат ќе си размените „здраво“, прашај го и како е. Не е ништо страшно, напротив може да прерасне и во сосема убав муабет. :)

Последна измена: 29 ноември 2014
  13. Elena M.

Elena M. Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Ве молам за совет ..Вака значи..Познавам едно дете (немаме она муабет дури ни здраво немаме,али океј нмв јас го знам) од пред година ипол а можно е повеќе.И значи ок си беше се до пред некој ден..Секој ден го гледам и од пред 5-6 дена забележав дека стварно е убав.. Ја си мислев и пред тоа дека е убав ама го гледав по ретко и она као не бев заинтересирана дали е убав или не .. нмв
    И добро си реков убав е шо е убав,арно ама мислам дека почна стварно да ми се свиѓа..Поточно кажано се заљубив..(facepalm) И се почесто го гледам и почна да ми станува секојдневие .. Значи неможам да се сконцентрирам на ништо само он ми е у памет .. Таква сум јас.. Лесно се заљубувам и само на него ми е умот , што воопшто не е убаво .. По некое време дознав т.е мислам дека една девојка во свиѓа..Сега можда е глупаво што мислам вака али ај,мислам така бидејќи му имаше на ѕид на фб срце напишано и он нејзе и на коментарот и објавата имаше 8 лајка хахах знам дека е глупаво што немора да значи дека е така ама ко ке си заљубен така е..И ај после ова реков ке го заборавам ама 4-5 пати го фатив како ,,ме мерка'' и толку ми требаше...:worried::(Ве молам за искрен совет што да правам мислам дека немам шанси кај него , како да го исфрлам од мисливе? И башка тоа страв ми е да не се заљуби во моја нај другарка пошо го гледам само му треба нешто наоѓа причини да и побара нешто , да ја праша..Инаку таа не знае дека го сакам.. Аку ми е најј другарка неможам да и кажам..Таква сум..Затворен тип а и мн се срамам ..Планирам утре да и речам демек ,,сфатив дека он е мн убав''и ваљда ке сфати.. :(

14. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    А зошто не стапиш во контакт со него? Нема што да загубиш. :) Отстрани го срамот, тоа ништо не ти помага.

15. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Daleron ne se mesaj vo stipki, lapni eden diazepam, deluva pojako od antipiretik.

16. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Aa pa nisto buba. Taa clenka i nejzinite prijatelki ne postojat veke. Stanaa zrtva na manijakot od caseot sto go obrabotuvavme. Ali aj ke si najdes nova druska tuka.

17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Благодарам докторке на советот, бре од се се разбираш мајката.

18. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Toa ti e sto da pravis, mora da se pomaga na lugjeto.

19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    101.469
    @anamisevskaa ако веруваш 2 пати го прочитав постот и не разбрав што всушност сакаш ти.Мене ми се чини дека потајно сакаш да му се допаднеш,да сече вени по тебе...па сега бараш ние да откриеме што мисли дечкото.Значи човекот најнормално се однесува можеби е малку посрамежлив,не прави чудни дејства,тоа што те сретнал според тебе „случајно“ можеби стварно било случајно.Она што ми падна во очи е што ти знаеш каде живее тој.Зошто?Мене ако некој не ме интересира не знам ни какво му е лицето а не пак такви детали.
    @Elena M. тоа што ти го кажуваш не е љубов ,не е дури ни заљубување.Верувај љубов е нешто повеќе.Тоа што го кажуваш се вика привлечност.Мал момент на слабост,желба да се има некој до себе.Ако сакаш нешто повеќе мораш да стапиш во контакт со него зашто вака ќе си останете само на погледи.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Elena M.

Elena M. Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Неможам .. Верувај дека и јас сакам ама таков карактер имам ;(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.