Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Elena M.

Elena M. Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Ни јас веќе незнам дали е љубов или не е .. знам само дека секога кога ќе го видам имам ,,пеперутки во стомакот'' . А за тоа што викаш да стапам во контакт-навистина неможам а го посакувам тоа..Да и се плукнам на проклетава срамежливост-.-
    Ти благодарам сепак :)

2. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Anamisevska I elena m edna e? Zs ne svakam nisto?

3. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Anamisevska I elena m edna e? Zs ne svakam nisto?

На dimebencov му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dimebencov

dimebencov Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    20

Еве како машко ќе ти помогнам!Ги читам сите теми,но поради
    досадниве од кајгана пријатели ретко кога пишувам:x.Но чуствувам обврска во мене да ти дадам совет и да ти помогнам,особено поради тоа што и јас бев засегнат во речиси истата ситуација затечен пред околу 5-6 години.
    Исто работеше во маркет,но не кај мене во комшии,туку во близина каде што јас работев.

Ако се гледа од моја страна и од мојот случај и ако по сликава што си ја правам во мене од твојот текст,не мислам туку сигурен сум дека тој човек е заљубен во тебе или ако сакаш подобро му се допаѓаш.

Сега и баш неможам да се сетам дали сум се срамел или пак не сум имал време да се запознаам толку како сега овој твојов дечко што пазари,но едноставно кај мене се случи да девојката ми се допадне премногу.Знам дека не беше тоа одеднаш туку одеше пополека ај да го речам заслепувањето кај мене.:inlove:
    Интересното во мојот случај е што во маркетот сите девојки тогаш беа плави и на почетокот дури ја мешав со една друга.Си велев,во мене.Па чекај зар е оваа таа што ми се допаѓаше минатиот пат.
    Па сега баш и не ми се допаѓа.Испадна дека сум грешка и дека биле две слични во косите.
    Отпосле веќе знаев која е,и секојпат кога одев бев се позаслепен и позаљубен :l:и едноставно останував без зборови.Иако јас отсекогаш сум бил многу зборлив човек и одсекогаш сум знаел што се вика да се пикнам во друштво и да бидам супер прифатен.Сум немал срам и такви работи.Едноставно таков човек сум си бил од секогаш.

Е сега со девојкава едноставно неможам да опишам што ми се случи.Најмалку двапати знам дека се бев изгубил на моменти.:tmi:

Се сеќавам дека ме потпраша таа нешто кога дојдов на каса,и јас обично употребувам чао(за здраво)и таа вели чао што правиш.Тука веќе се бев изгубил и веројатно во тој момент ме прашала и нешто друго но веќе не сум ни бил во тек.Кога дојдов при себе и реков молам.Таа се насмеја и вели нема везе не е битно.:x
    Инаку тогаш јас навистина бев полн со обврски,бев на факултет,а и работев истовремено.Девојка немав,но знам дека имав една колешка од факултет на која и се допаѓав и постојано бев цел на напади од неа.(да сме испаднале имало добра журка натаму наваму.Во прво време прифаќав,но после откако се заслепив во продавачката и се вадев со работата)

Следниот а воедно и последен пат кога зборував со девојката пак се бев изгубил па овојпат дури и еден стар човек позади мене ме потапка за рамо и ме праша дали сум добро.
    Не не во ред сум де,одговорив Ама одговор сум дал и сега се чудам :)Знам дека тогаш испаднав и порано од работа специјално за неа.

Си отидов дома,но имаше гужва огромна по пат!Знаеме центарот каков ни е со возила.

Цело време мислев до дома како да и пристапам.Веќе не ми беше битен ни факултетот,ни оцените толку.Бев спремен цело време да го потрошам на неа.:o:

Бидејќи се возбудувам кога ќе бидам пред неа си реков ќе си направам некој текст дома и варијанти кои ми би ги кажала.За да не се збунам нели како минативе пати.Во тој момент знам дека имав еден колега на факултет кој го биваше со жените,ама како за беља бев нешто подкаран со него,а и си велев во себе.Нели е малку глупо да барам совет за женска.Море си реков какви караници.Штом дојдов дома одма го побарав.Тоа веќе беше да не речам дрога.Му кажав и направивме муабет.Да не го ширам до толку текстов и нека остана тајна тоа што ме советуваше.Важно ми помогна.(y)

Наредниот ден веќе отидов во маркетот одма после факултет но не ја видов.Си реков и отишла смената.Ништо утре.Отидов и наредниот ден пак прва смена и пак не ја видов.Отидов уште неколку пати по што јасно ми стана дека не работи повеќе таму.Смогнав некако сили,измислив некоја глупост и ја прашав една од колешките.ми се чини дека демек сум учел со неа,ама неможам да ја добијам на телефон а ми треба.Добив одговор дека ја преместиле во еден од два маркета,ама не е точно сигурна во кои од тие два.

На крај бев и во двата маркета.Во едниот не ја познаваа,а во другиот една колешка ја препозна и ми рече дека работела порано тука,но сега веќе не и дека се скарала со една друга колешка околу мањак пари во каса и си отишла.И ден денес сметам дека се карала токму со таа колешка што ме ислажа да ја побарам во двата маркета.

Останав само со име и презиме од неа и ништо повеќе.Немав повеќе идеја каде да барам.Фејсбук тогаш ако добро се сеќавам немаше,но се обидов и подоцна да најдам нешто но не успеав ништо под тоа име и презиме да најдам.Така остана сето тоа.

После долго време случајно седејќи со роднини на мои пријатели дознав дека одела со албанец некој,и нејзините премногу ја критикувале заради тоа,а и почнале зафрканции од соседите.Поради тоа и фејсбукот долго време и бил со сменето име.Дознав и дека е верена веќе и вистинскиот фејсбук конечно.

Штета навистина но така сакало да биде.Би сакал едноставно повторно да ми се врати тоа време и да ми се случи,ај да речам една таква авантура,па макар исто и завршила.

Инаку сигурно по ова и ќе се препознае сега таа кога е ако го чита ова и ќе и дојде смешно.Но добро е да знае дека таа личност навистина ја сакал само му требало време,да сфати,или пак толку кратко било времето.Сепак денес мило ми е што на крај се омажила и навистина сум среќен поради неа.

Ова е крај.Доста беше текст.2 саати го пишував ова и се обидов да го скратам колку што можев.Очекувам по ова некоја феминка да ми понуди и сценарио за филм,бидејќи стварно има што да се каже ако има некоја режисерка се разбира.:handshake:

Е сега да се навратам на членката.

За тие случајни пресретнувања што ги велиш дека се,според мене добро си приметила.И не се случајни.Освен ако не било еднаш двапати да се разминеш во еден месец.Тогаш е веќе случајно и нема никакви заљубувања од негова страна.Затоа многу е битно овде колку пати те пресретнал и за колку долг период биле истите.Од тука можеш да си донесеш заклучок

Јас во мојот случај не ја бев следел туку едноставно знаев да дојдам до маркетот и да ја посматрам однадвор едно 5-10 минути пред да влезам.Навистина незнам зашто и сум го правел тоа ако ме прашуваш денес.Веројатно поради тоа да видам дали исто се однесува,дали е присебна и дали имаме исти особини,или чисто сум сакал да дознаам нешто повеќе за неа.

Девојката како што пишав и погоре Исто работеше во маркет,но не кај мене во комшии,туку во близина каде што јас работев и не ми поминувала покрај куќа како што ти поминуваш
    Ете само тоа е разликата вака по твоите кажувањата меѓу мене и тој.

И што јас не сум бил спортист како него и сум немал медали,но сепак иста особина веројатно ни била високите резултати и желбата да се биде најдобар.

Продолжение подоле....|-)

Последна измена: 30 ноември 2014
    На Bojana.20, Candid, anamisevskaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. dimebencov

dimebencov Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    20
    Веројатно тоа е причината зашто сум немал девојка односно сериозна врска до завршување на факултетот.Незнам дали мислата ми била насочена на друга страна или пак факултетот и работата не ми давале можност за излегување.Важно сум го промашил тоа време на излеѓувања по град и дискотеки.

Незнам дали ти нешто чуствуваш за тој човек,но верувам дека ако велиш дека и тој е со обврски и по резулатати веројатно се наоѓа во иста ситуација како и јас порано.

Нема искуство,не излегувал,веројатно бркајќи медали по незнам кој спорт го беше споменала,па поради тоа и се однесува така.

Што да ти кажам освен дека ако дечкото е како мене,немаш потреба да се плашиш од напади односно дека ќе те силува или слично.И јас сум помислувал порано,што ако и кажам.Може ли да рече дека сум манијак.Но верувам дека таа не би го мислела тоа.

Него му треба време па прашање е кога ќе реагира.Барем според мене.Прочита погоре што се јас не направив.Веројатно и тој ќе се обиде нешто,иако не верувам дека како мене до толку.

Ако си заинтересирана мој совет е да си поразговараш со колешката која сте го гледале на фејсбук.
    Смислете нешто и онака сигурно наоѓате време во тек на работно време,па обидете се први да остварите разговор.

Но мислам дека очекувај дека и тој ќе те бара сигурно,било тоа да се распрашува по неа или да те додаде од некој друг фејсбук.Од неговиот сигурно нема,бидејќи попрво ќе те праша тој или пак ти во маркет или кога ќе се разминете отколку на фејсбук.

Друга не верувам дека има,барем не по твоето кажување и неговиот срам.Мислам дека дечково или ќе се одлучи за тебе или пак ќе те изневери но не со девојка,туку ќе си продолжи да си го тепа времето со земање медали.
    Ако те сака како јас оваа девојка мислам дека ќе биде убава и вечна таа љубов

Последна измена: 30 ноември 2014
    На Candid и Kukla994 им се допаѓа ова.
  6. dimebencov

dimebencov Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    20
    Мислам дека оваа елена М повеќе се мајтапи на сметка на членката анамисевска,веројатно револтираана од постот на анамисевска и некои слични во последно време,па мислам поради тоа се обидува со нејзин текст да се зеза копирајќи дел од текстот на членката ана мисевска.Јас мислам дека не станува збор за ист човек

На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    [QUOTE="dimebencov, post: 2246457, member: 87808]Мислам дека оваа елена М повеќе се мајтапи на сметка на членката анамисевска,веројатно револтираана од постот на анамисевска и некои слични во последно време,па мислам поради тоа се обидува со нејзин текст да се зеза копирајќи дел од текстот на членката ана мисевска.Јас мислам дека не станува збор за ист човек[/QUOTE]
    Neznam stoe rabotaya prasav mislev nekade da ne Ima postirano deka tanuba zbor za istata od prosta pricina zaboravanje na pasw.I slicno.Kako I da e ke razberam nekako.Inaku covece oci mi nadolzi so ova tvoja prikazna, znaci se na covek moze da mu se sluci. A ti dali ana ili bilo kakva, devojko dobro procitaj I razmisli eve kako mozis da go izgubis zasekogas ako imas dobri nameri pocni od nekade.;)

8. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Neznam stoe rabotaya prasav mislev nekade da ne Ima postirano deka tanuba zbor za istata od prosta pricina zaboravanje na pasw.I slicno.Kako I da e ke razberam nekako.Inaku covece oci mi nadolzi so ova tvoja prikazna, znaci se na covek moze da mu se sluci. A ti dali ana ili bilo kakva, devojko dobro procitaj I razmisli eve kako mozis da go izgubis zasekogas ako imas dobri nameri pocni od nekade.;)[/QUOTE]
    Ajdee be sto napraviv mislam deka ke razberete. Se Izvinuvam za mesanicava od mob sum.

9. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Тогаш некоја ќе биде побрза од тебе а ти на крај ке му го лајкнеш рилејшншип статусот: Во врска со....

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anamisevskaa

anamisevskaa Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    и јас сум исто трогната од ситуацијава.Како и е да е ти благодарам за помошта

11. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Добро ке ми каже некој кој која е????:^)

12. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Ќе може некој да ми пиша лична порака? Итно ми е потребен совет за една ситуација.

13. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    Здраво. Пак јас..
    Ве молам да ми помогнете. Веќе знаете дека сум во врска со неа 6 месеци..
    Еве го мојот проблем. Секогаш јас сум бил иницијатор за да се видиме, денес требаше да се видиме ама демек времево не чинело. И реков за во четврток ми рече не знам ( како на шала) и од кога ја прашав НЕ ЗНАЕШ?! вика се зафркавам, во четврток ќе се видиме ако не зафркне времево пак.. После сето ова направи нов профил на фб, као демек не го сакала стариот, па ќе го избришела. Сега чекам да видам дали стварно ќе го избрише стариот профил оти веќе ми се сумљива работава. Имам доверба во неа, знам дека ме сака, го покажува тоа. Дајте ми некој совет, бидејќи стварно не сакам да ја изгубам!!! :(

14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Седни ја и отворено направи муабет. Озбилно постави се, но не во стил да ја заплашиш затоа што дури тогаш ништо нема да излезе од неа. Туку као у стил, шо и да е, не е ништо страшно, боље сега да се расчисти, луѓе сме, грешиме... Па и така си е, нели?

Сега не знам каква ви е врската, ама ако ви е многу интензивна, можеби и` треба малку одмор од се`. Но приказнава со фејсбуков некако... не ми изгледа дека ќе го бришела и нов ќе отворала...

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @tessie Не знам што и е целта, дури ме замоли јас да и го направам фејзбукот.
    Го сторив тоа, е сега она ми искажува љубов, се тоа, ама финава е што сеуште е во тие години кога мрда опашот, ама сигурен сум дека не е таква. Би седнал да разговарам, само знам дека ќе се заплаши малку и ќе се затвори целосно..

16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    E па пристапот му е мајката. Најдругарски, најопуштено разговарајте. Пробај да ја увериш дека тотално си искулиран и дека ќе се потрудиш што и да се деси од тој муабет да нема непријатни чувства. Укажи и` на тоа дека не постои нешто што не се дознало така што, доколку на разговорот расчистите што и како многу помалку ќе боли и ќе биде незгодна ситуацијата.
    Ма да имам некое претчувство дека се`уште ништо нема направено, но дека има намера да направи. Ова со фејсбукот на тоа ми мириса.

17. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @tessie Ќе пробам, ќе разговараме во четврток. Се надевам дека нема намера да стори нешто непромислено. И да, нели е нормално во 6 месечна врска да се гледате 2-3 пати неделно.
    Се наеднаш ми се собра, тоа дека јас стално сум иницијатор за средбите, оној кој прв се јавува, и ова со фејсбуков како капак на се упм... :sweat:
    :(

18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Нормално е де, дури за некои малку, немај гајле. :D Според пишувањево, претпоставувам средно сте, а тоа не е баш најпогоден период за многу сериозно да се сфатат врските, но нејсе. Отворен пристап, без заплашување, дади и` до знаење дека премногу лесно се дознаваат работите и ако има желба да биде со друг, подобро што поскоро да си расчистите. Животот е пред вас.

19. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @tessie Она е средно, јас на факс. Се мислам дека сака да провери дали сум љубоморен или слично..

20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Уффф @Tutan душо да не те разочарам ама не ми мириса на арно. Ти си ми симпатично момче полно со љубов ама таа најверојатно е Ева,

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.