Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. trlala

trlala Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    35
    Ауууууу, приказнава ме потсеќа на една моја приказна, иако морам да признаам мојава беше мноооогу потрагична. Се смуваа пред мои очи на ден на матура (учевме сите во исто школо - генерација) а плус јас немав друг, туку она имаше дечко, а она знаеше дека планираме да се смириме и му се упика.

Слушни ме сега - таква кокошка не ти треба во живот. Можеш само да ја ркнеш у фаца кога ќе ја видиш и толку.
    Он кога тогаш ќе се покае и ќе цимоли. Ама ти си имаш дечко и ич гајле да не ти е.
    Замисли да ти беше позаебана ситуацијава ко мојата. НЕ САКАШ. Ич не им се секирај. А она не ти е најдобра другарка верувај ми такви другарки воопшто не ти требаат. А и сите штом ќе го сфатат тоа, ќе и свртат грб. Сама ќе си остане.

На awayfromyou и Acisal им се допаѓа ова.
  2. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @Daleron Но зошто?! Секогаш покажува дека е среќна со мене, дека ме сака до небо и све остало.
    Мислиш дека иде на лошо ова?! :(

3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Душичке не сакам да те разичарам, ама ако некого сакам со целото срце временските неприлики нема да ме спречат. Дај Боже да не е точно моето мислење па ти да бидеш среќен.
    Четврток пак ќе врне и таа ќе се извади пак на времето.Жал ми е амааааа, не верувај.

На Candid и Tutan им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    @Tutan јас мислам дека она воопшто не се труди за тебе. Ти си едно од ретки момчиња во денешно време, гледам дека и некои работи не ги ценела. Ако некој те сака, ќе се видувате со договор, ќе те праша и она секако. Ова твоево ми личи како она е незрела, а ти зрел.

Последна измена: 2 декември 2014
    На Candid, darcy, Kukla994 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Ne se grizi Tutan. Nema pravilo za toa kolku pati se gledate, nemoj toa da ti bide reper. Toa e bitno samo ako gledas razlika vo frekvencijata kolku ste se gledale porano i kolku sega.

Mnogu e dobro sto seuste osekas ljubov od nea i najdobro e da ja imas taa misla so tebe na emotivno nivo. Na racionalno nivo kako sto i samiot kaza, opaskata znae da mrda. Ako ima egzibicii nadvor od vasata vrska toa ke moze da go zabelezis vo momentite koga ste zaedno. Probaj da otkries dali ima i druga vrska no nemoj da ti bide opsesija. Jas imam drugarki sto se promiskuitetni, i ne se grizat mnogu. Sekako jas ne sum promiskuitetna, no sakam da ti ukazam deka ima i takvi sto se nemoralni i neverni.

Zatoa da sumirame dve raboti. Na emotivno nivo prodolzi da ja odrzuvas ljubovta kako do sega. Na racionalno nivo obidi se da najdes dokaz za vernosta na devojkata. Se dodeka nemas tvrd dokaz, no navistina tvrd, nemoj da izbrzuvas so zaklucoci.

На Tutan и trlala им се допаѓа ова.
  6. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @Daleron Јас веќе и кажав, дека четврток и камења да паѓаат треба да се видиме. Не можам овие муабети да ги правам на фб и на телефон. Морам очи во очи. Криво ми е што има еден куп ноќи непреспиени поради ваквите работи, а осеќам дека и оваа ќе биде една од нив.
    @buba4e89 Не сакам да покажам незаинтересираност. Пред некој ден, требаше да се видиме, повторно заврна, и ај повторно дождот, но некако успеав да ја убедам. Па кога и се јавив и ја прашав дали ќе си оди дома или ќе дојде да се видиме, ми вика сега тргам, на прашањето каде, одговори па нели сакаш да ме видиш... Не сум некое лигле, ама ми паѓа тешко упм.
    @Acisal За друга врска да има, не. Ама ќе морам сепак да пробуричкам за да се осигурам..
    Нема да избрзувам, бидејќи не сакам да ја изгубам.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    @Tutan ти имаш кола? Ако имаш кола пробај да ја зимаш после школо...Она си игра со тебе, кога ќе ја прашаш каде е и ти рече така, подберија малце, покажи заби. Па ако те сака ќе те слуша и ќе се бори за тебе. Многу несериозно. Ти тука бараш совет од нас, таа којзнае што прави таму каде и да е. Не дозволувај да прави мајмун од тебе.
    Дождот не е пречка за да искочиш со саканиот. Ако сакаш и на снег ќе излезете. Битно да се видите без оглед на временските услови. Што е сега, ко ја да муваш со сила да искочите.

На Candid и tessie им се допаѓа ова.
  8. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Nemoj Tutan da se grizis. Spij spokojno. Sekako ne izbrzuvas i ima vreme za da ja vidis golemata slika.

9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @Tutan душо толку си посветен на оваа врска почекај види како ќе се одвиваат работите, ама читајки те ти си посветен само за неа. Таа го злоупотребува твоето внимание, биди малку воздржан ќе вроди со плод верувај.

На tessie и buba4e89 им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Да, таа знае дека трчиш по неа и го користи тоа. Легни си мирно, ај ти за ова нема спиеш. Има толку полоши работи од ова.
    Утре е нов ден.

На tessie и Daleron им се допаѓа ова.
  11. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @buba4e89 Немам кола, но сеедно. Не сакав да изгледа како да ја контролирам, но очигледно сум згрешил некаде. ( ма да не за сигурно ).
    @Daleron Ќе почекам, ама нема до четврток, ќе мора утре. Ако и е битна врската и ако ме сака ќе го одложи одењето кај другарка. Па ќе видиме/
    @Acisal ти благодарам многу. Утрото е помудро о ноќта. Ќе бидиме што и како ќе биде утре и како ќе се одвоваат работите.

На Acisal му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Еј не брзај остави ја до каде ќе оди со изговорите.
    Може да ти каже дека и вршиш притисок, остави ја до четврток кога ти кажа дека ќе се видите ако времето дозволи.

На Tutan му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Не знам за другите, ама јас кога вистински сакам некого пример, на крај памет не ми паѓа да тестирам дали е љубоморен или не.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @tessie од каде знаеш, детска глава. Ма да не ми се верува ни да е тоа. Стварно не знам веќе што да правам.
    @Daleron Добро, ќе те послушам. Но како што наведов погоре не знам веќе што да правам оти низ глава ми летаат секакви мисли.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    @Tutan Ако си ти дечкото што збореше за подарок нараквица со буква, тогаш мислам дека девојкава те мајтапи или тестира. Си вели, овој е луд по мене и ќе те игра како сака. Не и се јавувај ни во четврток, дај си одважност малце и ќе видиш како ќе се свртат работите во твоја полза.
    Кога сакаш некого да видиш ништо не може да те спречи! А што е пак еден дожд!?

На tessie и Tutan им се допаѓа ова.
  16. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @friendy Тој сум со нараквицата. Не знам со која цел ме мајтапи и тестира.
    Ќе чекам да видам како ќе течат работите утре.
    Иначе за сабота и спремам изненадување, се молам да не продадне се во вода...

17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Она нека се моли бе да не пропадне се` во вода. Во ситуацијава, ако некој губи, тоа е таа. Не се замарај.

На Tutan му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @tessie Премногу ти благодарам за подршката.
    Се надевам дека се ќе испадне во спротивно од овие мисли што ми летаат низ глава...

19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    @Tutan Извини колку време сте во врска и дали отсекогаш е таква или само во последно време.

20. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @friendy Врскава е веќе 6 месеци. Иначе во последниов период е таква.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.