Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    @Tutan Да не и здосади веќе!?:?: Има нешто да знаеш.:!:
    Се додека трчаш по жените, се повеќе се недостижни. Толку имам да ти кажам. Поздрав и со среќа.(y)
    (Пиши отпосле, навистина ме интересира што ќе се случи, чисто онака да ми кажеш дека не сум во право.);)

На Tutan му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @friendy Со ова индиректно ми кажуваш дека треба малку да олабавам и да оставам да видам дали она ќе почне да се ангажира околу врската, м? :)

3. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
  4. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    1.415
    @Tutan Те читав кога прашуваше за нараквицата и искрено многу ми беше мило што постојат ете такви машки.Денес кога го прочитав ова се запрашав од кај излезе сега ова ,малку ми дојде чудно бидејки по начинот на кој ти пишуваш се гледа дека доста вложуваш за таа ваша врска.Ти веќе си позрел и најверојатно веќе не ти е до оние игри,а таа средношколка не си далеку од тоа дека е во период кај што опашот мрда...Ќе ти кажам од причина што и јас како средношколка кога ја почнав мојата врска бев на раб да направам толку голема глупост за која ќе се каев цел живот,ќе изгубев нешто што вреди премногу,за нешто што не вреди ниту малку...Единствено што можам да те советувам,а во кое сум па еве 90% сигурна дека нешто што најмногу би ти помогнало е тоа да ја смениш играта,односно остави ја таа да те бара почесто,таа да побара да се видите,ти веќе не ја моли како претходно,дури па и некој пат таа кога ќе сака измисли ти некој изговор...ти кажувам зошто да не беше ова,јас немаше да се освестам...Да зборуваш со неа незнам колку и како ќе те сфати,се зависи од тоа колку е она созреана во тој поглед,и колку вложува и сака да успее вашата врска...

На Candid, friendy и Tutan им се допаѓа ова.
  5. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    Ти благодарам тебе и на другите што ме посоветувавте.
    За период ќе ве известам што ќе испадне и каков крај ќе има случкава.

На friendy и Kala22 им се допаѓа ова.
  6. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @Kala22 Се што правев е тоа дека се трудев да биде убава врска. Но ако само едната страна тоа го прави тешко дека ќе има некој ефект. Единствена опција ми е тоа, да оладам. Па ако има некоја реакција од нејзина страна, да почне да ѕвони, да бара да се видиме и се останато, ќе видиме. Но, овака не можам да продолжам, бидејќи тешко ми паѓа тоа што се однесува како да и е поминат меракот веќе...

На Peperutuka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    1.415
    Знам дека ти е тешко ама ќе собереш сили и ќе истраеш во тоа,и доколку можеш одложи го изненадувањето што и го спремаш за во Сабота,кога ќе почне да вложува и таа онолку колку што вложуваш ти тогаш можеш да ја опсипуваш со подароци и изненадувања секоја недела...Некогаш е потребно човек да се повлече,за тој другиот да види што има :)

На Candid, Tutan и tessie им се допаѓа ова.
  8. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @Kala22 Ќе мора така да биде, на овој или оној начин мора да се реши ова. А во случајов е само еден начин. Така да, од утре малку подруга приказна.

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    A sto bidna so narakvicata mu ja dade li?

10. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    Тоа со нараквицата и уште едно изненадување и спремав за во сабота. Но не знам дали ќе биде во сабота, понатаму или...

11. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Ah be koga bi bila pametna taa devojka da ne si mrda od do tebe zs ti si eden od mnooogu retkite deckovci. Se znae deka devojkite sakaat iznenaduvanja pa retko dobivaat a onie koi dobivaat neznaat da cenat....zalno....aj so sreka neka e nie te poddrzuvame pq pisi sto ke bide. So tebe sme, neli feminki..?

На tessie и Tutan им се допаѓа ова.
  12. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    Ти благодарам многу и тебе и на сите девојки што сте овде, за сета подршка и за советите.
    Колку толку барем ми се смири главава, па се надевам дека мирно ќе спијам вечерва.
    Ќе ве известам како ќе заврши сето ова.

На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    Тутан, ја би те советувала малку трпение да имаш, но не за неа. Него за себе.Како велат дај му време на времето. Не џабе рекле форсирањето на работите не оди нигде. Јас еве ќе споделам еден според мене лош пример. Имав најдобра другарка,бевме средно 3та година,си фати дечко кој беше на факс 4-5 години разлика беа. Се сакаа се супер,но она го изневери со друг. Значи пред него се беше супер,случајно тој разбра раскинаа.Она молеше,пачеше знам заради тоа што бев покрај неа тој период. Сите ние кога сме биле средно сакавме да лудваме.Секој на различен начин. Можеби промената кај неа воопшто не се должи на тоа дека и мрда или ќе и мрда опашката.Можеби одговорот е сосем друг. Но ти гарантирам ако заладиш таа ќе биди она која ќе сака да знае зошто (нормално по предпоставка дека и таа те сака).
    Најдобро намерно те советувам ако она знае дека треба четврток да се видите не ја барај.Остави таа да се јави. Можеби за неа четврток и не е голем ден како што е за тебе ,затоа што ти планираш да разговараш со неа и слично.Остави и малку простор , биди тука да ја слушниш но гледај да не ја напнуваш. Нека поминат неколку дена,па на крај краева што се 3-4 дена плус минус ако не се видите во четвтрок. Остави за викенд. Остави кога ќе мислиш дека нема да има обрски,учење,кај другарки и слично.
    И мое мислење,ако и лета паметот,или ако сака да мрда настрана или слично,душо со ниеден разговор кој ќе го водиш нема да ја натераш да се отвори. Сепак малку поинаку она размислува.
    А ако веќе не ти се допаѓаат горенаведените совети покажи и заби. Дека сепак тебе ти е девојка и дека сакаш да бидеш со неа и мислиш дека се зафркава со тебе. Но нормално со доза на искулираност,опуштеност, без закани,висок тон и слично.
    Што и да одлучиш изборот е твој,само ти и твоето срце знаете што е најдобро.
    Што и да се деси ти посакувам среќа и се да биди во ред :)

На Candid, Kala22, Tutan и 2 други им се допаѓа ова.
  14. fff3

fff3 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    125
    Значи овака во врска сме скоро 2години..имавме и врска на далечина,но јас си имав и машко друштво за кое тој знаеше површно јас знаејќи дека не ги сака баш не му кажував за секое излегување додека тој не беше тука мислејќи дека така можеби ќе е подобро...бев и во момент на занос за еден дечко што беше минливо поминав некое време во дружење со него тој ми изјасни некои симпатии,можеби и јас имав некои спрема него ама не направив ништо се свестив кога имав веќе некоја мала гршка направено...не го изневерив мојот дечко никкогаш со никој.само не зборував доволно отворено со него,заради тоа што чувствував страв.И кога тој се врати по некое време ги дозна тие работи и сега ги знае точно како што се но сепак не ми верува ја изгуби целата верба во мене,мисли дека постојано го лажам и сега имаме секојденвни расправии скоро и раскинувавме два пати.Го сакам премногу и се каам за сето тоа,но не го изневерив никогаш.Кое решение да го спроведам размислував и дадов многу идеи и тој ме сака и сакаме да продолжиме,но вели дека му е тешко секогаш кога му се навраќа во мислите тоа што го дозна.малку е и ладен спрема мене..што ќе кажете вие на ова?
    ви благодарам многу би сакала да слушнам и некое ваше мислење.ве поздравувам

15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    @fff3 Довербата се гради цел живот, а се растура за една минута!
    Ова што си му го правела позади грб секогаш ќе има одраз во квалитетот на вашата врска. Секогаш ќе стои меѓу вас неговиот сомнеж.

16. МилаФеминка

МилаФеминка Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    110
    Како што кажа Friendy многу лесно се губи довербата и сега може ќе му треба малку време за повторно да ја повратиш .Иако кажа дека не си го изневерила во неговите очи тоа изгледа така ,дури и да кажеш дека ќе одиш на кафе со брат/сестра тој ќе се сомнева со кого си и каде .Но доколу стварно те сака мислам ќе успее да помине преку тоа ,а за да успееш повторно да ја вратиш довербата биди малку трпелива.Потруди се малку и ти да успее во тоа.Доколу има некој кој те бара на моб а нему му смета прекини контакти и без сомнителни пораки или јавувања .Кога гледаш дека почнува расправија биди малку по смирена не избувнувај веднаш и ти и на убав и фин начин објасни му дека не е како што мисли без разлика за што се работи.Обрнувај му повише внимание и сега ти ќе мора да бидеш таа која максимално ке се труди да опстане врската .Имај трпение и мислам ќе успееш да ја повратиш довербата .Со среќа :)

17. amaranth24

amaranth24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    24
    И МилаФеминка и friendy се во право, довербата многу тешко се враќа, и да се врати никогаш нема да биде 100% како што некогаш било. Тој најмногу е погоден од тоа што си го лажела а не од тоа што си правела. Во иднина подобро е да му ја кажуваш вистината каква и да е, а штом него му смета ако го сакаш олади ги малку односите со оние кои му сметаат и гледај да не ги прикриваш работите што за него се битни, кажувај му каде одиш и со кого си. Ако се сакате ќе поминете преку секој проблем, но довербата во најчест случај не се враќа целосно. Со среќа понатаму :)

18. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    Дури и да не си му кажувала со најдобра причина,сепак мислам дека си згрешила токму поради тоа што не си му кажала.Каква и да била неговата реакција од твоја страна се би било коректно поради тоа што ќе си постапила искрено,но што е тука е.Сега мислам дека веќе нема потреба од зборови,објаснувања и разубедувања,едноставно дозволи делата да си го покажат своето.Искреноста и отвореноста се темел на секоја врска,па затоа зборувај отворено со него за сите работи кои треба како твој партнер да ги знае и не му оставај простор за сомнеж во никој случај.

19. Portishead

Portishead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    742
    Сметам дека тој не го променил својот однос бидејќи ти си ги направила тие нешта кои што си ги направила, туку токму затоа што ти не си му кажала за тоа. Причината за неговиот сомнеж е можеби тоа што тој смета дека ти си направила и нешто повеќе, па бидејќи не си му ги признала овие ситници, мисли дека сигурно не би му признала толку големо нешто. Решението е само, да му дадеш време на времето. Довербата тешко се стекнува, а се губи додека трепнеш. Биди изразено отворена и искрена со него, за постепено тој да се обиде повторно да ја врати довербата во тебе и со тоа да го подобри својот однос. Но внимавај, немој да одиш од крајност во крајност и никако не му дозволувај да почне да те контролира и гуши.

20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Сите укажаа на грешката којашто @fff3 ја има направено, а никој не го поздрави тоа што таа успеала да се избори да не направи нешто друго. А да беше обратното, машкото ќе ја убедуваше девојката дека треба да биде среќна што тој успеал да истрае, а на „Зашто не ми кажа?“ ќе одговореше со фамозното „Па оти знаев, знаев дека вака ќе изреагираш, јас не сакам да се нервираме и расправаме, плус тоа ништо не сум направил.“

Треба да се трудиш да ја повратиш довербата, но и достоинството твое во неговите очи. На што личи тоа молење, убедување да се смирувате дури двапати? Не е единствен, ако не сака да те разбере по толку време, значи исто би ти се фатило и да си го изневерила... значи, не ја вреднувал твојата истрајност и посветеност. А некој којшто не го вреднува она што ти го правиш за него, не ти треба. А и толку лесно да ти раскине, мила, овој ти ја ловел грешката и тоа ти ја ловел долго време.

Став малку. Само тоа е потребно. Ќе се изненадиме од разбирањето на коешто ќе наидеме.

Бре, све за распекмезени дечковци читам по темиве за проблеми, више на ниво на пандемија ова. Војска му е мајката.

На Linda.A, МилаФеминка, fificaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.