Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Candid

Candid Истакнат член

@Tutan по муабетиве се гледа дека си зрел дечко, дека сакаш некоја што ќе можеш да и се отвориш и дека ти е доста од детски игри, меѓутоа жал ми е што ќе ти го соопштам ова, но таа не те сака тебе според муабетиве. Сите сме сакале и сме биле сакани, и го знаеме чувството и знаеме како сме третирале некого кога сме сакале и знаеме како не третирале кога не сакале..

Жал ми е што си во ваква позиција ама крај краева сите сме го поминале, не треба причина за да сака некој да те види а посебно не треба пречка да биде времето. Не ја барај, ако она сака да излезе ти кажи дека веќе се имаш договорено со друштво и дека не можеш да одложиш и дека друг ден ќе се видиш со нејзе. Прави и го на нејзе истото што она ти го прави на тебе или пак тука пресечи бидејќи очигледно само ти се трудиш во врскава а заслужуваш да имаш и feedback.

Со среќа

Tutan likes this.
  2. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Вака драги мои, со него сум скоро 4 месеци.Ми значи,не викам не, ама некако немам потреба да сум постојано со него, не ми е интересно како на почетокот, сеуште го барам бившиот, страв ми е да му раскинам,не сакам да се чувствувам сама, се навикнав не знам како да ви објаснам...Тој постојано сака да се слушаме на телефон, ми докажува дека ме сака многу.4 дена не сме се виделе бев болна и сеедно ми е не знам , немам потреба да бидам со него , додека со бившиот неможев да дочекам да се видам, да зборувам со него, не ми сметаше со саати да поминувам време со него.Чудно ми е некако не знам, во почетокот ми беше интересно се, сега пак околу бившиот ми се врти работата.Изгледа никогаш не престанав да го сакам , само се залажував :( Не знам како да постапам,немам срце да му раскинам .

3. Tumblr

Tumblr Популарен член

Бившиот како што и самиот збор си кажува е бивши.Било и поминало.Доколку сеуште самата не си ги средила мислите во врска со него и само цупкаш во место нема смисла дечково да го трпи сето тоа.Не е фер спрема него.Доколку си решула стварно да му раскинеш и нема понатаму седни и биди искрена со него.Еве за да не го повредиш премногу не биди премногу директна,не го спомнувај бившиот,едноставно кажи му сакам да раскинеме не се осеќам исто како на почетокот,не ми е тоа тоа и предложи му да си останете во пријателска зона.Нема начин побезболен од овој.

awayfromyou likes this.
  4. fateful

fateful Истакнат член

шо мислете за разлика јас 17 тој е 24 женски?!?!?! :):)

5. sweety90

sweety90 Истакнат член

Хмм очигледно го добил тоа што сакал од тебе и од VISIBLE станува INVISIBLE "фраер во пелени“ ...
    Од моја гледна точка постојат две причини:
    1. Не си му ги исполнила очекувањата во сексот
    2. "Фраер во пелени“ кој пишува рецки колку девојки легнал

И не се замарај со него, што било поминало, не можеш да го вратиш назад времето за да ја смениш ситуацијата. Само напред, не гледај назад. Затоа што една врата ќе се затвори а друга ќе се отвори.

6. sweety90

sweety90 Истакнат член

Сестро златна, мене ме запозна со неговите, пријатели, роднини и постајно велеше дека ќе ме женел едно друго, и на крај ПРОПАДНА У ЗЕМЈА... и таму остана 2 метра ... Не е за тебе тој!

Candid likes this.
  7. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

А имаш срце да го лажеш? Ајде биди искрена со себе си.. Како ќе ти беше да се најдеше во негова ситуација? Тешко ти е и тебе, знам, ама дај биди хумана малце, скрати му ги маките на човекот. Мислиш тој мутав е, не приметува дека нешто не е во ред. Колку одолговлекуваш, толку потешко ќе биде и за тебе и за него. Седни си и направи си муабет сама со себе: го сакам... КОЈ? Можеби веќе и имаш одговор. Пробај да си ги разјасниш работите подлабоко.. Кого сакаш, зошто сакаш, што можеш, што не можеш, што очекуваш, што посакуваш, што е паметно... Кој е повреден, кој што заслужил, на кој што сакаш да му дадеш, дали сакаш да бидеш со некого и со кого. Среди ги стварите и почни да дејствуваш, оти време е.
    Ако ти се само некои бубачки, избркај ги брзо, а ако е нешто посериозно, тогаш не чекај. Можеби треба и да разговараш со некој близок, за побрзо и полесно да си одговориш на прашањата.
    П.С. Ниту сум верувала ниту ќе верувам во тоа дека некој може да ти остане пријател после врска. Сепак, тоа зависи од вас самите.
    Од мене тоа е, другото натаму е твое.. ;)

8. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Епа трето решение за твојот проблем нема. Или ке му раскинеш и ќе му дозволиш да си најде некоја која стварно ќе го сака, а не да и служи за да не се чувствува осамена, или ќе останеш со него и ќе одите така безвезе додека не му дојде памет и тој не ти раскине.:^)

9. Acisal

Acisal Активен член

Zal mi e sto taka se osekas, no nemoj nikogas da se osekas sama. Nie sme so tebe sekogas da te poddrzime koga ti e tesko.

Razmisli uste ednas pred da mu raskines na momceto. Mozebi navistina vredi toa momce. Tuka na femina ima edno momce so nik tutan. Ako si vo vrska so toa momce ne bi sakala da mu raskines bidejki navistina te saka. Toa momce ti dava vistinska ljubov. Moze ke ti bide ubavo povtorno so bivsoto momce, no razmisli uste ednas. Veke ednas ste raskinale, od kade znaes deka nema uste ednas da raskinete so bifsiot.
    Mozebi imas dijamant vo rakata a ne si svesna. Nemoj da izbrzuvas so odlukata.

Pozdrav, te sakaat tvoite feminki.

awayfromyou and angelche16 like this.
  10. angelche16

angelche16 Популарен член

Да како што рече @Acisal ние секогаш сме тука за тебе. И каков совет да ти треба, слободно пиши и ние ќе ти го кажеме најдоброто за тебе, но твој живот и ти ќе си одлучиш. Јас мислам исто како Acisal, баш исто.
    Точно те сакаат :l:феминките.
    Поздрав до тебе и до сите феминки. :*

awayfromyou and Acisal like this.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Па нема мерило за годините, ама твоите дома ќе го направат манијак.

Bojana.20 and tessie like this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Кои ние!? Те молам иднина споменувај се само себе си.

Candid likes this.
  13. Acisal

Acisal Активен член

Nikoj ne te spomna tebe, golema rabota aj ne go napinjaj devojceto.

angelche16 likes this.
  14. angelche16

Добро извини :|

15. Acisal

Acisal Активен член

Ne se grizi Angelche ima sekakvi na forumot. Ti si vistinska feminka.

angelche16 likes this.
  16. angelche16

Ти благодарам што мислиш дека е така :*.
    Им се извинувам на сите, моја грешка нема да се повтори. ;(

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Таа рече сите НИЕ, што значи таа не знае што можеш и каква можеш да бидеш ти. И не ја полнетете темава со оф-топици, мада и моиве мислења тука се оф-топици.

Candid likes this.
  18. Portishead

Portishead Истакнат член

Од што се искаравте, малку да не ги подзаборавивме оние на кои што навистина им треба помош, хм? :)

Ах... Добро познатиот бесмислен страв од останување сам, од кој многу луѓе страдаат без никаква потреба. Нема да одолговлекувам и да ти објаснувам дека тоа воопшто не е во ред, но со сигурност тврдам дека вака си уште понесреќна отколку што би била, во твојата замисла да си сама (во дисфункционална врска не можеш да бидеш среќен, а кога си сам и тоа како можеш) . Имаш нерасчистени нешта во себе, така да би ти препорачала некој период да се обидеш токму да останеш сама, да се умориш од товарот кој го носат врските, различните партнери и болката која ја носи самиот љубовен живот. Момчето со кое моментално си во врска, иако можеби навистина вреди, сето тоа паѓа во вода доколку ти не го сакаш. Можеби ти мислиш дека ти значи, но ако немаш потреба да бидеш со него, и ако навистина ти е сеедно, повеќе ми се чини дека ти кон него немаш подлабоки чувства. Не е во ред да бараш утеха во луѓе кои од тебе бараат љубов. Најдобронамерен совет од мене ти е да му раскинеш, бидејќи колку повеќе одолговлекуваш толку повеќе ќе го боли. А ти дозволи си на себе малку одмор од целата оваа ситуација, фокусирај се на другите видови љубов (љубовта кон семејството, љубовта кон пријателите, најди си некое ново хоби кое ќе те прави среќна и исполнета) и уживај во тоа некој период да си сама.
    Тоа ќе ги исчисти твоите мисли, ќе ти даде време да се преиспиташ себеси и ќе ти помогне во иднина да избегнеш вакви ситуации.

19. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Здраво девојки :)
    Имам прекрасна врска која трае скоро 2 години не се караме (освен за глупости пу пу да не урочам).

Проблемот е што јас сум му секогаш подршка ама чувствувам дека тој и не е баш секогаш ... ракометар е секогаш одам на утакмици и го гледам освен кога играат во гости како и да е на мојата ревија (модел сум) првата дојде 15 мин и замина на тренинг ... другата сабота имам друга ревија мн важна тој најверојатно нема да дојдел имал утакмица ...

Јас го разбирам ама некако се чувствувам глупаво, да му речам ли нешто?

20. Daleron

Daleron Истакнат член

Јас овде не гледам проблем или сакаш сама да си направиш. Ако тој има утакмица, а ти си на кастинг и не можеш да појдеш, што треба да ти се налути!!!
    Ако го разбираш немој да се чувствуваш глупаво. Очигледно сакаш светот да се врти околу тебе.

Candid and tessie like this.
Thread Status:
Not open for further replies.