Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    slobodno mozes da mu kazes kako se cuvstvuvas.treba da znae kolku ke ti znaci ako prisustvuva..no ne da odis vo krajnosti i so raspravii..sekoj problem resen so ubavo e podobro.

На JustBeYou му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    491
    Хах лол. Не сакам светот да се врти околу мене сакам тој малку повеќе да се впушти во врскава како шо спомнав секогаш одам на неговите утакмица на првата ревија не ни дојде втората беше со покани и наместо да и ја дадам поканата на мајка ми му ја дадов него за да дојде на 15 мин . Не правам од ништо нешто и не е исто секоја недела утакмица со ревија 2 пати годишно. Ти ценам шо си потрошила време ама пренападна си ми, не само во овој и во др коментари.

@galapce и јас така помислив сепак фала :*

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ако до сега за 2 години врска не си научила што е професионално да се бавиш со спорт и дека нема ескивирање, никогаш нема да научиш и да го разбереш. Неговиот ангажман во спортот е целосно посветување додека твојот ангажман е сосема друго барем на овие простори.
    Не велам дека и ти не си му важна ама пак и спортот му е важен штом толку е посветен. Секој спортист тежнее да се издигне над другите.
    И не е важно ти што мислиш јас си го кажав своето мислење, ако сакаш прифати ако не остави.

На Bokchee и buba4e89 им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Викаш пренападно мислење, јас викам дека ти немаш појма што е разликата помеѓу твојата ревија и фудбал.Ти 5 мин ќе прошеташ низ писта, а тој 1 сат ќе игра фудбал.Нели треба психички и физички да се подготви. Мене ми е доста детско некој што има работа и гледа да се издигне,да спечали пари да го викнам да ме гледа мене кај се шетам гола по модни писти. Абе ајде...не е пренападен коментарот туку тебе не ти одговара. И да дошол на 15 минути, ти треба да бидеш среќнашто нашол и толку време, а не да седел цела ревија и да гледа тебе кај што се прчиш. Де де, многу важна ствар.

На Candid и fificaaa им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    devojce imaj malku pocit kon dvte profesii..i sto ima vrska dali trae petnaeset minuti ili eden saat?..ako toj ja prifaka nejzinata profesija tvoeto mislenje voopsto ne e relavantno pogotovo koga probuvas so vakvi detski navredi navodno da i pomognes..treba da naucite deka koga nekoj bara pomos nema sigurno da im pomoignete so vakvi drskosti..togas voopsto ne ni probuvajte koga celta ne vi e pomaganje...napravete razlika pomegu pocituvanje i osuduvanje..odlucete pred da pisuvate po temite kaj sto se bara pomos..sakate da pomognete ili sakate sopstveniot revolt da go praznite.

На Waka-waka, SwanMay, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  6. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Секој си го цени тоа што го работи. Тој си го цени неговото, ти цени си го своето.
    Не му замерувај, зошто нема да те сфати. Тој сигурно подолго време е во спортот ти пократко во модата, па мисли дека не е нешто заради кое би требало да се потресува. Можеби ќе дојде на следната доколку утакмицата не му е само изговор. Секој си ги става личните интереси на прво место.

На JustBeYou, buba4e89 и Daleron им се допаѓа ова.
  7. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    491
    Чекај малку прво не ми е професија ми е хоби од кое заработувам второ ако сум модел незначи дека треба да се шетам полугола да имаше прилика може и ќе сватеше како изгледа тоа. За твоја информација носам креации на bella, vasidora zara така да и те како не е мала работа.
    И да не реков дека очекувам да не оди на утакмица туку кажав дека не ми е пријатно, сакам да е до мене (патем горд е на мене што студирам медицина и сум модел, да ти кажам искрено и јас сум. )

Патем не ти реков да ме советуваш мене и да ми правиш споредби, туку прашав мислење за мојот "проблем" дали нешто да му речам или не.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Ti verojatno i sama znaes koga vistina ne moze da dojde, a koga ne saka da se potrudi. Jas da sum, ako gledam deka ne se interesira, ednostavno ke prestanam da odam na negovi utakmici.Za razgovaranje nema sto mnogu da se razgovara. Se veli ednas, posle vekje e molenje.

На Nausicaa, JustBeYou и tessie им се допаѓа ова.
  9. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    И јас би се чувствувала глупаво. Како што ти него го почитуваш и одиш на неговите утакмици, сметам дека и тој треба. Ете ти си и студент на медицина, каде имаш и за учење и пракси (најверојатно), и моделство, па друг личен живот а велиш дека секаде го пратиш. Треба да те удостои и да доаѓа кога може. Тој ваљда нема постојано утакмици па да не може да дојде ни еднаш. Разговарај и кажи му дека ти е важно. Ако не те свати тогаш и ти престани да одиш па да осети како е.

На tessie, Nausicaa и JustBeYou им се допаѓа ова.
  10. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    491
    Најпрво ти благодарам што ме свати како е ... се согласувам со тебе ќе разговарам сепак фала ти :*

11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Јас вака гледам на работата- натпреварот има приоритет, тука нема дискусија околу тоа, исто како што (претпоставувам) и ти би пропуштила негов натпревар ако ти се поклопува со манекенските ангажмани, врската во никој случај не треба да ви се испречи на патот на остварување на успеси. Но, ако станува збор за тренинг или некоја друга обврска околу ракометот и тој со тоа си го оправдува своето недоаѓање, кажи му отворено колку тоа ти смета. Како што ти си можела да одвоиш време и да одиш да го бодриш од трибини така и тој може да најде време и да дојде да ти биде подршка. За жал, многу луѓе денес се ставаат само себе си на прво место и само нивните обврски се важни, се надевам дека дечко ти е еден од нив.
    Исто така, @JustBeYou, ти посакувам многу среќа и идни успеси во манекенската кариера :)

Последна измена: 11 декември 2014
    На tessie и galapce им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.789
    Допаѓања:
    142.000
    Изгледа прашањево го пиша за да те поддржиме.Жал ми е, ама не си во право. И јас имам дечко спортист и знам што значи тоа - тренинзи, физички и психички подговотки, и знам колку е лошо да пропушти тренинг. Поддршката од мене не е да одам во публика и да врескам, туку дома. Се трудам пред натпревам да му угодам, да внимавам што и дали јаде, да му купам се што му треба и сите ритуали пред натпревар да не му ги попречам. И во никој случај да не го нервирам, оти знам колку му значи утакмицата да му едина грижа за тој ден. Затоа, твојата поддршка со навивање не знам колку многу му значи, ама знам колку ке му одмогне твоето лутење оти не дошол во публика да чука раце за твоите неколку појавувања.

Поради неговите напревари низ светот, не сме биле заедно на одмори, родендени, имендени, свадби. И секако не бил тука за многу мои успеси, кои сме ги прославиле после, сами.

Да седел дома и да спиел, па да не дошол на ревија, да имаш право да речеш, ама да не отиде на натпревар, е бесмислица. Треба твојот живот да го стави пред неговиот. Ко ти да требало да речеш, не идам јас на ревија, ке одам да чукам раце во публика. Врските не значат губење на едниот во врската заради другиот, туку двајца успешни заедно.

На Kala22, Candid, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Како што и напиша, во врска сте 2 години, а не 2 месеци и сигурно сте блиски и знаете се еден за друг. Можам да разберам дека сакаш да дојде, да го видиш во публика и да имаш одредена подршка од него во тој момент, ама сепак треба да го разбереш дека и тој има свои обврски кои не може и не смее тукутака да ги занемари.
    Сметам дека нема зошто да му се лутиш, едноставно тој има свои обврски во тој ден и тоа време.
    Како би ти било ти да имаш некоја битна ревија или подготовка за истата, а тој има натпревар, а ти не можеш да отидеш и тој ти се лути на тебе зошто не си отишла.
    Тоа што сте во врска не значи да се откажеш од својот живот за да му угодиш на партнерот или обратно.

14. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    491
    Тоа е така те подржувам ние не живееме заедно мислам званично пред нашите иначе цело време сме заедно секогаш му готвам здраво се што му треба посебно пред уталмица, доколку игра во сабота во петок не излагаме или само онака на вечера, јас ги разбирам сите тие работи и обврски но некако не се чувствувам добро, јас имам премногу за учење за на факс и некогаш отстапувам од учењето за повеќе време да поминам со него, значи ако јас се жртвувам треба и тој, кога конечно моите ме пуштија да одиме на одмор и закажавме тој откажа поради припреми а ќе беше отсутен 2 дена и јас не се налутив а пола клуб првит два дена не беа присутни ..ние ќе живееме од тоа јас сето тоа го разбирам само сакам да ми е голема подршка поинаку да ме гледа, на пример една негова другарка е дизајнер нишо посебно искрен муабет ( има направено фустан како костум за капење, него тој му е најубав) ме разбираш некако како да не ме цени доволно тоа сакам да го кажам како да не ме подржува..

Кога е на припреми има тренинзи 2пати дневно тогаш е преморен јас сум сама цело време и јас тоа го разбирам, ретко излегувам со другарки бидејќи имам за учење а тој е на тренинг и секогаш кога сме слободни сето тоа го користиме, ако изгубат јас го кркам, му смета зашо чашата сум ја оставила на маса или слично ... Го раздолжив муабетот за да сватиш всушност дека е често и дека не ми смета тоа што нема да дојде на ревија, ми смета тоа што сакам времето кое го минуваме да е квалитетно да се крепи ме ова ќетрае неколку години потоа ќе стивне, но не сакам да го изгубам поради вакви работи, да фати некоја друга и сл ..

Значи јас не се лутам што нема да дојде ама сакам малку да внесам живост во врската не сакам да се однесуваме како досаден брачен пар, не сакам да заврши врската ми е прв дечко и го сакам ...

@Nausicaa се надевам дека ќе успеам и кас фала ти :*

15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Devojceto naglasi.Toj togas ke ima trening ne biten natprevar.Isto naglasi.Ne bara da doaga na sekoja revija.Zosto i odgovarame za nesto sto ne e taka napisano.I vo nikoj slucaj nemase napisano deka saka strogo da mu se naluti.ako go sakala toa .do sega ke mu se nalutela.Mozebi sakase da uvidi dali so toa sto dosega ne mu se luti gresi.

На JustBeYou му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ton4ica

ton4ica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    172
    Е па вака да си раскажам јас на долго и широко. Секој совет е добредојден.
    Вака имав дечко две години и на крај раскинавме и завршив со него после разни депресии и чуда го преболев. Значи решив да си фатам нов дечко и тука сега имам проблем имам двајца кои би сакале да сме во врска ама работата е дека има и трет а баш него го свиѓам ама тој е ни да ни не а јас баш би го избрала него. Ми треба совет што би избрале вие

17. Stojanova.Desi

Stojanova.Desi Нов член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    @sweety90 Да сега знам дека тој не е за мене, но тогаш премногу му поверував, незнам што се случуваше со мене, сега кога се случајно сретнавме тој цело време гледаше накај мене дали ќе го погледнам, но јас останав смирена како ништо да не е било се свртев на другата страна и го одминав, си реков веќе само напред, не се враќај назад...

На sweety90 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Portishead

Portishead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    742
    @ton4ica Ако станува збор за авантура од било каков вид, можеш да избереш било кого, но не можеш да бидеш среќна во врската ако не си со личност која што навистина ја сакаш. Врските во кои што стапуваме само за да не останеме сами или за едноставно да избереме некого, никогаш нема да бидат ни приближно на исто ниво со оние во кои стапуваме со личност која што навистина и длабоко ја сакаме.
    Мој совет за тебе е да почекаш уште некое време, додека не се појави личност покрај која што ниеден друг не би го сметала за избор, која што можеби и ќе ја пропуштиш ако имаш нешто повеќе од авантури со луѓе за кои што и самата длабоко во себе си свесна дека се пролазни. :)

На ton4ica, tessie и galapce им се допаѓа ова.
  19. ton4ica

ton4ica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    172
    Искрено и очекуав ваков одговор некој да ми потврди она што и сама го мислев. Само не сакам пак да ги пропуштам шансите бидејќи постојано ми се случува тоа.
    Ти благодарам за одговорот :*

На tessie и Portishead им се допаѓа ова.
  20. plava.90

plava.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    555
    Здраво девојки, имам долга врска 2 години и 3 месеци досега најдолгата што сум ја имала. Немавме досега никакви големи кавги со партнерот, ниту изневерување ниту пак некогаш сме се искарале па некој период сме се оделиле и повторно сме продолжиле....Проблемот е тоа што ние сме по потекло од ист град но тој моментално својата работа ја има во Скопје, значи нашата врска е на далечина одам во Ск во викенд тој доага во родниот град и така.... Од чиста мира вчера вечер ми кажа дека веќе еден период од неколку месеци не се чувствувал исплнето и срекно дека секое доаѓање за викенд кога се гледал со мене му било само мачење, дека воопшто не е среќен и исполент и дека е најдобро да ставиме крај на се сега отколку по некој месец поради тоа што тој не бил сигурен во неговите чувства кон мене ниту мислел дека постои некоја цврста хемија меѓу нас. Во ниеден случај не ме обвини мене иако тој е многу ладен тип па јас колку и да се трудев да бидам поблиска тој не ми дозволуваше многу да си ги покажам моите чувства кон него. Кажа дека нема друга во неговиот живот да не ми паѓа тоа на памет...и некако по долг разговор и анализирање на ситуацијата во која што се наоѓаме решивме да не прекине се преку нок, да си дадеме период од неколку недели да одлучиме што очекуваме еден од друг, што сакаме еден од друг и дали јас би ја напуштила работата тука и би се потрудила да заминам Ск но секако само ако осетиме дека нашата врска може да продолжи т.е. одново да почне затоа што и двајцата свативме дека иако сме поминале толку долго време се било лабаво и дека сме само на почеток и дека врската ни тапкала во место не сме ја зајакнале и сме ја издигнале на повисоко ниво.
    Сакам да останам со него искрено го сакам. кога планирав дека се ке е во ред и планирав иднина со него наедш ми кажа дека го мисли сосем спротивното од мене...
    Кажете ми како да постапам во ситуацијава секој совет би ми бил добредојден од некој што поминал низ нешто слично на ова...за после да не ми биде мака да го испуштам и загубам, амислам дека е вредно да се задржиме еден со друг.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.