Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.114
    А што си ја бараш бејлата кога тој нејќе? Што ќе измени вашата средба? Освен што ќе дојде ако дојде воопшто ако те почитува како девојка пред се 90% од времето ќе зјапа во мобилниот.

2. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Ќе може некоја поискусна да ми пише инбокс?

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. loveyouuu

loveyouuu Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    186
    Здраво. Како сте? Сакам да прочитам различни мислења во врска со мојот проблем. Неодамна кога се преселив да живеам со мајка ми запознав момче со кое започнавме врска. Првите неколку дена беше се во ред подоцна почнав да приметувам дека тој не те интересира за мене. Се гледаме, добар е со мене, ме нема навредено, повредено, лош збор за него немам ама проблемот е во тоа што воопшто не љубомори. Сите мои другарки се жалат од љубоморни дечковци а мојот е незаинтересиран колку што гледам јас. Значи не сакам дечко кој ќе биде претерано љубоморен, но овој мојот за ништо не се интересира. Ептен незаинтересирано делува. Си коментира на други девојки по фб и пишува убавица ова тоа ајде во ред. Ми се јавува само кога треба да се видиме. Добив совет од другарка да пробам пред него да спомнам како сум блиска со некое машко. И тоа се обидов. За наш заеднички другар демек со него постојано си пишуваме цел ден ова она блиски сме другарски тој ништо не рече само се насмеа. Се надевам дека ме разбирате што сакам да кажам. Вели дека ме сака, се колне дури но не ми е верна работата. Инаку јас имам 17 години тој 19. МОжно ли е да има некоја друга во неговиот живот?

4. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Љубовта не се покажува со зборови туку на дела. Џабе он и до утре ако сака нека ти вика те сакам и нека се колне, кога тоа не го чуствуваш ти тогаш не е во ред. Едноставно седни и разговарај и кажи му дека заради таа и таа причина сметам дека треба да најдам некој што ќе го интересирам и откачи го.

А не е ништо чудно да има и друга, колку што разбирам вие и не сте многу блиски. И ти се јавува само кога треба да се видите.

Но тоа не е битно, ти треба да седнеш и да размислиш дали сакаш да тераш ваква врска и дали ти одговара или не. Ако не, го имаш моето мислење

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Prvite nekolku dena....a kolku vreme ste zaedno?
    Ako se raboti za kratok period navistina se zacudiv i se pasuvam sto ocekuvate za mesec dva..?
    Nisto licno kon tebe.
    Sporeduvas so vrskite na drugarkite.Tie ti kazale deka im se ljubomorni ili si videla sama?
    Znaes,ubavo e da se veruva na drugarki no nemoj na site.Velat,veruvaj no proveruvaj..Istoto vazi i za deckoto..daj mu sansa stom ste od skoro,ne brzaj,ponekogas maskite od pregolema ljubomora za inat pravat nekoi raboti,odnosno za da uvidat nasi reakcii i obratno.
    So sreka,bidi trpeliva no otvori oci i usi i ne pritiskaj i ne forsiraj.

На ddevojce и tessie им се допаѓа ова.
  6. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Секој си се носи со својот карактер. Не се обидувај да го менуваш, или прилагоди се или стави крај. Едноставно не е љубоморен. И друга да има можеби ќе биде исто. Не го провоцирај со други машки бидејќи така би се одалечила. Крај краева не сте во толку долга и сериозна врска каде би проработила љубомората.

7. ton4ica

ton4ica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    172
    Ние женските сме склони кон филозофирање може се срами па таков му бил карактерот ама кај машките е јасно ако има нешто има. Мој совет повлечисе со време не си го губи времето безвезе таквите не се менуваат крајот се знае уште на почетокот

8. mariahe

mariahe Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    А зошто да се знае од почеток? Баш на почеток не се знае, треба да се запознавате, да уживате, можеби дечково не сака да избрзува, можеби сака се да се случува постепено, како и да е, ништо нема да решиш без разговор. А и во љубовта никогаш не е јасно......
    И зошто веднаш да се тргни, како можете да процените некого од само 1,2 месеци?

На tessie и galapce им се допаѓа ова.
  9. monnii-4

monnii-4 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    60
    Леле, си го опишала бившиот мој.
    Дечково никогаш не љубомореше. Јас сериозно разговарав, а тој се смееше.
    Истовремено си одржуваше контакт со бившите, јас колку и да се контролирав пак некогаш реагирав.
    После некое време оформив друштво каде што множината беа машки. Е тука уствари тој се покажа како прељубоморен што почна да ме игнорира за на крај сето тоа да заврши со раскинување.

10. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.100
    @loveyouuu Секој од нас има свој карактер и сфаќања. Затоа треба да одлучиме дали можеме да ги прифатиме какви што се останатите или да се повлечеме од нивна близина. Не очекувај дека ти ќе бидеш таа што ќе успее некој да се промени. Твојот проблем повеќе е лоциран на делот околу средбите, вашите т.н. фиксно утврдени термини кога треба да се видите. А што се однесува на твоите упорни обиди да пронајдеш љубоморни моменти кај него, поттикната од разговорите со другарките, би те советувала да не ги бараш проблемите таму каде што ги нема и не се обидувај да правиш споредби со други парови.
    Секоја врска е одделна приказна.Тоа што некои парови го прифаќаат нормално, за други може да звучи чудно.
    Тоа што тебе треба да те загрижува е вашата повремена комуникација во врската. Иако се работи за краток период, доколку си заинтересирана за него, поработи на подобрување на меѓусебните односи и почести средби.

На SwanMay му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.581
    @loveyouuu , како што сфаќам, не си во некоја долга врска, така да не се оптоварувај многу. Остави на времето, или ќе се зближите, или ќе се оддалечите уште повеќе, па така мирно ќе си заврши врската. Генерално (нека не ме напаѓаат исклучоците, ве молам), на тие години машките ретко се сериозни, и сакаат да експериментираат, да вртат девојки и слично. А исто и сакаат девојките да трчкаат по нив, и затоа можеби ти глуми ладен типац. Може да се многу работи, ама би ти препорачала да не форсираш. Дружи се со другарки, излегувај си често, забавувај се. Ако е за да бидне работата, ќе се смени тој, па ќе се зближите.
    И не гледај примери од другите, оти јас порано така гледав и секогаш посакував нешто што го имаат другите (особено во врските), и после сфаќав дека тоа е само маска и дека сите си имаат свои проблеми во врските кои не секогаш ги споделуваат со нас.

12. Darko_11

Darko_11 Нов член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    8
    Malecki ste uste za takvi dugacki vrski. Devojce glej si go detstvoto. Izleguvaj i Setaj po kavici i popolnuvaj si go vremeto si so drugarkite i drugarite i ne misli na nikoj. Ednostavno zabavuvaj se i uzivaj.

На SwanMay му/ѝ се допаѓа ова.
  13. teateevska

teateevska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    46
    Според мене некој што те понижува, не ти го ни треба. Ако сакаш некого ќе го сакаш и со негови мани и доблести. А, како што можам да видам ти си одлична личност и нема причина за да ти упатува погрдни зборови. Освен тоа парите го удриле во глава и мисли дека може да прави што сака и дека е господ кој може да управува со другите. Така да најди си некој што ќе те цени таква каква што си .
    Позз :)

14. teateevska

teateevska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    46
    Значи кога тој така им пишува на др,девојки јавно им се пушта , а камо ли што се дешава кога никој нема да види ништо. Очигледно е дека и ако тие му одговорат нешто ќе се деси и дека тој не е за сериозна врска. А колку што можам да видам ти сакаш посериозна врска и некој што ќе сака повеќе време да поминува со тебе. Сепак ти имаш само 17 години и не би ти препорачала да започнуваш некоја долга врска ама не и баш да мениваш секој ден нов. Ама овој тип ми делува како да сака само забава, зошто да знае да сака вистински не би те повредувал пред се со тие коментари на Фб.

15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Здраво :hai: Јас сум добра, фала на прашање. :) Поштувам кога и советодавциве се прашуваат како се, колку и да е форма и начин на почеток на муабет, убаво звучи. :lol:

Maли сте плус кратка ви е врската и токму таква каква што треба да биде на овие години.
    Едно е да слушаш за љубоморни дечковци на другарки, друго е да го имаш. Веруј, навистина такви стресови у животов ти се непотребни. Особено не на 17 години (еееех, камо пак сега да ми беа). Убав однос во комбинација со слобода. Не дозволувај многу да се затрескаш во дечково пошо се гледа сака опуштено да си се гледате.

И не мораш да му кажуваш со кого си пишуваш. Не го навикнувај да очекува такви работи од тебе уште од старт. Однесувај се слободно како што се однесува тој и не се правдај како што не се правда ни тој. :)

Jeс да имам една познаничка којашто скоро се зеде со дечкото што го фати на твои години, но тоа не е твојата приказна и твојата врска... барем не со овој дечко. :)

На Marossa, Portishead и Nausicaa им се допаѓа ова.
  16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    @pufchence9559
    Jas samo bi nadopolnina uste nesto. Sega vo vrska se ponizuvate eden so drug, koj od koj podobar bil, koj od koj poubav bil, plus i rodnina vi se mesa a toj ne ja brani vasata vrska. Ocigledno parite go udrile vo glava. Razmisli ubavo dali se osekjas slobodno so nego koga sedite vo drustvo ili se plasis da ne te ponize. Primer ako stapite vo brak ke bide beter. Slusaj patalec, ne gatalec.

17. Macamiii

Macamiii Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    врска веќе 7 месеци.првиот период тој трчаше како луд по мене а јас изигравав јака личност.послее некое време све беше океј двајцата исто.. но еве ссега последно времее јас сум таа што молам и трчам за све.. а кога ке му го речам тоа тој викаа дур трчав јас по тебе тебе убо ти бешее сега види ти како е..кога ќе речам ти појќе не ме сакаш вика јас те сакам најмногу само вака праавам све дека ако се понашам како порано ти пак ќе почниш да се опушташ вака барем седиш мирна..и едно две кога ќе го изнервирам ми вика да раскиниме после 10-15 мин ми викаа ама јас те сакам тоа беше на нервоза.јас вејќе незнам што да правам и дали да мислам дека сеуште ме сака или...:\

18. Portishead

Portishead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    742
    Малку задоцнет совет, се надевам дека сеедно ќе ти биде од помош. :)
    Од ова што го прочитав добив впечаток дека тој всушност има претстава за тоа што се случува во твојата глава, и некако почувствувал дека тебе би ти одговарало тој да се однесува малку пољубоморно, но не можеш да го натераш да се менува доколку тој е таков. Можеби не е таков тип, можеби сака послободна врска, можеби не ти покажува своите емоции на начинот на кој ти сакаш да ти ги покаже, или пак, начинот на кој ти очекуваш да ти ги покаже.
    Единствениот совет кој можам да ти го дадам е да уживаш и да искористиш максимум од среќата која таа врска ти ја нуди. Не се оптоварувај со ситници, уште помалку со коментари на социјална мрежа и уживај во секоја секунда помината со него. Дали таа врска ќе прерасне во нешто посериозно или ќе заврши како пократка авантура, само времето може да покаже. Не го притискај ни него, уште помалку себеси.

19. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Јас неможам да се сфатам.Ако ме сфатите мило ќе ми е.За никаде сум, знам дека јас сум единствената која е виновна за ова ситуација.Бившиот уште и уштеееее и уштееееееее неможам да го заборавам.Една година го немам видено а две години бевме во врска.Сеуште го сакам , многу ме има повредено,ми врти понекогаш иако не заслужува јас враќам на неговите повици, но се понашам рамнодушно.Сега имам дечко.Втора врска,дечкото е злато, ме чува, ме сака, секогаш наоѓа време за мене , буквално ме гледа како принцеза,а јас ѓубре не ми е веќе како на почетокот, нели секој почеток е интересен мислев ќе успеам , ќе се заљубам ама не.Себична сум многу, ама мислам дека ми значи не знам, се навикнав 5 месеци со него, не сакам да го мачам не заслужува ама сега па ми е криво што му раскинав.Толку сум уморна и ми е здосадено од се.Понекогаш ми иде да го побарам бившиот и да му кажам колку ми фали и колку само сакам да го гушнам и да заборавам на сите околу мене и дека никој не ми треба освен него, од друга страна не сакам да сум сама , ме чува многу овој дечко,прави работи што никогаш бившиот не ги правел за мене.Ми посветува внимание, постојано ми вика дека ме сака .. Пробав да си ги средам мислите ама не оди.Само кај бившиот ми е памет. Се потрудив да го засакам ама не знам,чувствувам грижа на совест. Тешко ми е :(

20. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    eпа ако тоооооолку сакаш, побарај го.Смирете се ако и он сака, ама ако не иде на арно работата да знаеш дека ќе бидеш уште повиновна од тоа што сега викаш дека си.
    Патем размисли дали е поважно да не дозволиш да те повреди како порано или да бидеш со него. И да прашам, заслужил господинов Бивш втора шанса или ти го частиш?
    Не читам дека тој те бара да сте заедно, значи само се слушате... имај предвид дека он може да си пумпа его а ти да баталиш златно дете ради лажна надеж.

На Miss.M5 и lola90 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.