Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93
    Што пократка да бидам: БИДИ САМА!

2. loveyouuu

loveyouuu Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    186
    Пак јас. Требаше да се видиме минатата недела (незнам кој ден не е ни битно) требаше во 8 да се видиме отидов јас на местотот го немаше. Ми праќа пораќа "срце во 8 и пол може ли?" Му вратив ајде може нека биде во 8 и пол. Прошетав за тој половина лас, влегов во маркет и се вратив пак на истото место него го немаше. чекав, чекав тој не дојде саатот 20 и 45 бидна него го немаше си заминав дома. Вечерта ми вртел 2 пати јас во тоалет сум била и не се јавив. Ми пишал на фб јави ми се, јас не му се јавиви. Се налутив. Другиот ден пак почна да ми пишува да се извинува демек бил на роденден и тетка му и мајка му не му дозволиле да замине. (????) И бевме договорени за денес во 6. Се спремив таман да излезам ми стигнува пораки да сме се виделе во 7. Дремев пред тв до 7 отидов него пак го немаше. Ептен се изнервирав. Чекав, чекав не дојде. Кога дојдов дома го избришав од фб, му избришав број и се. Несакам повеќе никаков контакт со него, не сум јас на улица најдена за тој да ме зафракава како што му текне. А башка и други два пати му се случи да задоцни еднаш 10, другиот пат 15 минути а јас го чекав. Ептен е несериозен. А не ми треба таков. Не е толку голем проблем тоа што не дојде, ајде може нешто навистина сериозно му излегло. Ама барем да се јавеше да кажеше или да пишеше порака да знам а не да ме извиси по втор пат. Другарка ми вика сум избрзала не сум требала вака да постапам. Вие што мислите?

На kukla21 и tessie им се допаѓа ова.
  3. moni18

moni18 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Девојки ве моламм за помош :( имам дечко кој е муслиман а јас сум христијанка, во последно не ми дозволува да излегувам никадеее, паа така и вечерва, на слава сум кај другарка а тој само НЕ, НЕ и НЕ.. На другарките не му имам кажано за него, па така и неможам да ги лажам зошто не одам на слава, покрај тооолку многу лаги за да не излезам ни во викенд, ни навечер.. Ве молам, како да направам да заминам кај другарка ми, незнам или било каков начин што ви паѓа на ум .....
    Иии, пред да ми судите, зошто сум сеуште со него, би ви кажала, но прво ако може некако да ми помогните со ова ;(:(

4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Нема помош, што си посеала тоа ќе си жнееш.
    Сега не ти дава да излегуваш кога живееш со твоите, што мисиш што ќе биде понатаму!
    Едноставно дотерај се и оди, нема потреба да лажеш, зарем мислиш дека имаш иднина со таков човек.
    И зошто си сеуште со него!? На сила те држи покрај себе или пак ептен си заљубена?

На cresa-jagoda, Captain-Omni и tessie им се допаѓа ова.
  5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.220
    Не може да се двоиш од другарките заради него, плус ако се криете ќе биде уште поглупаво кога ќе дознаат.
    Мој предлог иди на слава, а ако нема како да провери не му кажуваш и не му креваш на телефон тоа време што ќе бидеш таму.

На tessie и Daleron им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    91.947
    Да те советувам како да постапиш џабе ќе биде затоа што залудно ќе пишувам пак нема да ме разбереш но само ќе ти кажам со таков човек немаш иднина ...

На cresa-jagoda, tessie и Daleron им се допаѓа ова.
  7. moni18

moni18 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Најпрво ви благодарам :)
    @Daleron, Знам дека немам иднина..И незнам како би ви звучело, но да, сосила ме држи со него, се заканува дека ќе се јави дома, одиме во исто школо, ке ми дојде пред цел клас, ке ме срами, едноставно, тој е повеќе од болнооо, ментално суштество.. Преку познаници, зборував за ситацијава дури и со инспектор, кој се нафати да ми помогни, да го повикаат в полиција, но единствено што ме плаши и ме кочи е тоа што на домашната адреса ќе стаса подврда дека лицето ХХ е предупредено поради вознемирување и сл.. и сето тоа ќе дојде во рацете на моите родители :/

8. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Мони со таков човек немаш иднина. Неговата врска припадност нема да ја коментирам, но ако тој уште сега додека сте во врска си дозволува да раководи со товјот живот од типот: нема да одиш ваму, нема да одиш онаму, вака така да ти дава наредби размисли што ќе се случува понатаму. Ти нему му наредуваш? Можеби не, можеби да, ако е да мислиш тој ги слуша сите твои наредби? Облечи се, нашминкај се и излези си. Ич да не ти е гајле. Дечковци ќе најдеш уште многу, но ако почнеш да ги одбегнуваш другарките поради него тие ќе сфатат кога тогаш, ништо не е тајно и тогаш ќе ги изгубиш и нив. Дечко можеш да најдеш секогаш, ама вистински другарки малку тешко.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Мораш да им кажеш, немаш друг излез. Ете се случило си згрешила, седни ги и разговарај со нив, тие единствено можат да ти помогнат друг излез не гледам и ајде спремај се и оди на слава.

10. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Сега го прочитав она другото. Ако тој ти се заканува тебе, закани му се и ти нему. Речи му дека си зборувала со твоите родители и веќе знаат за вашата врска и не ја одобруваат. Речи му дека татко ти ќе го скрши од ќотек ако само ти се доближи уште еднаш. Речи му дека имате познаник во полиција кој ја знае ситуацијата и дека ќе ви помогне. Да видиш како ќе ги го свитка опашот и нема веќе очи да му видиш. И самата кажа врската ви била тајна. Ако дојде во клас и каже нешто ти кажи демек ти се удварал си му удрила неколку корпи и затоа вака ти прави за да ти се одмазди. И да ти е маж, во брак да сте не си обврзана да го трпиш ова.

11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ne go narekuvaj decko togas.A moze li negoviot zbor protiv tvojot?
    Ne deka treba da gi lazes roditelite ama sto moze da kaze toj,sto ako ti go lkazes deka ti se zakanuval?
    Otarasise sto pobrzo toa podobro za tebe.Ne potpagaj pod negovite igri so zakani i odi si kaj drugarka ti.Toa neka bide tvojot prv cekor za prekinuvanje so nego.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. moni18

moni18 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Ке стегнам заби и ќе му се заканам и јас да, па и да дознаат моите, родители се, и да ме казнат и да викаат, па дури и да ме удрат, тоа ке биде неколку дена додека му помине лутината, сигурно нема да ме истераат од дома :) Ви влагодарам девојки, ме охрабривте :*

На tessie и Daleron им се допаѓа ова.
  13. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    91.947
    @eloves очигледно дека не си доживеала вакво нешто па затоа толку лесно кажуваш што да направи.
    Целосно ја разбирам девојката како и е,а тебе никогаш не ти посакувам да доживееш таква врска и такви закани од некого.
    @moni18 мила штом е така биди секогаш во друштво на некого не останувај сама никогаш затоа што таквиот човек е спремен на се ,сигурна сум дека ти го следи секој чекор.
    Се плашиш и имаш право на тоа но немој да се плашиш да разговараш со твоите.Татко ти ќе застане позади тебе или пак некој од твоето блиско семејство,разговарај и кажи им дека живееш во страв.Тие се единствените кои навистина можат да ти помогнат :)
    Ти посакувам среќа и што побргу да се отргнеш од таквиот човек

На tessie, Sanjichka007 и Daleron им се допаѓа ова.
  14. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Викторија не е важно дали сум доживеала или не, може во ваква баш ситуациј не сум нашла ама сум имала и други закани на кои сигурно дека не сум потклекнала. Нејзина вина е што го трпела сето тоа и му дозволила да и наредува и да и се заканува. Безразлика дали дечкото е муслиман или христијанин, ако не му се спротиставиш на време тој ќе мисли дека може да си игра со тебе како сака. Ако на почеток видела дека е таков требала веднаш да ја преќине таа врска, а не да ја должи. Тој видел дека му се плаши затоа сега вака и прави. А што всушност може да и направи, освен да ја каже на родителите или некој друг? А најдобро ќе биде таа да ги извести родителите за се, така ќе и биде полесно. Ќе ја караат може, ќе ја казнат, но подобро еден родителски шамар отколку цел живот да си ја треска главата со некој ваков кој си мисли дека е којзнае што.

15. moni18

moni18 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    И самата сум сум свесна во каква каша сум и дека самата си сум виновна, знам дека требаше совреме да се тргнам од него, но ете, луѓе сме нели, правиме грешки.. И за тие грешки, јас скапо плаќам.. И сите од сега би ги советувала, муслимани како пријатели имајте, но врска - НИКАКО.. Бидејќи покасно си ги покажуваат своите лица :/

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ajde ajde,nema potreba od stavanje vo ist kosh site muslimani.Ednostavno si naletala na pogresen covek.

На Candid и tessie им се допаѓа ова.
  17. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    91.947
    @moni18 верувај дека верата нема никаква врска дали Муслиман или Христијанин нема врска секаде постојат такви гадови кои гледаат само да повредат некого

На Sanjichka007 и tessie им се допаѓа ова.
  18. moni18

moni18 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Знам, но кога би бил во прашање христијанин барем би било полесно за да го одкачиш. а во овој случај мора да мислиш на се и од се се плашиш :/

19. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    91.947
    Грешиш мила ,јас ти тврдам дека и во врска со христијанин не би можела лесно да се одалечиш,разговарај со твоите додека не е премногу касно,и да те казнат и да ти забранат многу работи верувај дека тоа ќе биде за твое добро !!!

На Sanjichka007 и tessie им се допаѓа ова.
  20. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Малце пресериозно ја свативте целата ситуација, се работи за средношколци кои се смувале и сега на девојчето од нејзина перспектива и изгледа сето тоа страшно.
    Ништо нема да се случи ако му раскине, само она е уште мала а богами и вие добро ја исплашивте и уште толку и втеравте страв во коски.
    Што ќе добие ако се јави кај твоите?
    Мислам дека малку повеќе го преценуваш, пробај да му се спротиставиш и ќе видиш дека ќе биде се во ред?
    Се што ќе каже пред твоите може само да биде на негова штета а не на твоја, ти тогаш ќе ја имаш улогата на жртва. Многу е полошо твоите да дознаат вака од страна, но доколку тој се јави на твоите и се заканува или каже дека сте имале односи може само да наебе он.
    Затоа не дозволувај да бидеш ничии роб, ако му се плашиш тој ќе има се по неверојатни барања, затоа отараси се од него додека е уште тинејџер.

Но тој ја уценува баш со тоа, дека ќе кажел на нејзините дека одела со муслиман, најверојатно се работи за Албанец, однапред знаејки како ќе реагираат нејзините.
    Инаку да се од иста вера и да живееме во релативно нормално општество што ако се јави на нејзините, но тој сега ја користи различната вера за да ја држи во заложништво.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.