Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tockaa

tockaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    1
    Доолго размислувам да ја прекинам врската со момчето со кое сме заедно 2 години ... толку бевме поврзани ... се што правевме правевме заедно но со тек на време чуствата од моја страна оладија и повеќе го гледам како другар отколку како лјубовник... теско ми е да одам на тој чекор но морам
    Еднаш знам дека мора да биде ... јас си го трошам времето а и неговото во заблудаа.
    Чуствувам грижа на совест последниве неколку месеци бидеќи со него сум радиредаа
    Страв ми е да прекинам да не останам сама
    Сите другарки имаат врски сериозни ... такви се посветени само на дечковците
    Нема шанса да ги кандисас да излезат мојата врска не е таква ние си ја имаме слободата но кога се ке заврши ми е страв од осаменоста

Но веќе не оди ... морам да пресечам еднаш иако ми е тешко

2. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Зарем е фер да бидеш себична и со месеци да си играш со него само затоа што ти се плашиш од тоа да останеш сама ???
    Па какви се и тие другарки да не испијат едно кафе заедно а се нарекуваат другарки ???
    Сигурно ќе најдеш некоја другарка на која не и се врти цел свет околу дечкото.
    Имаш работа, или студираш, ако не па и некоја братучетка може ќе изникне, нов дечко, било кој, друштво ќе најдеш.
    Имаш 26 години, ако не го сакаш дечкото стави крај, мирно. Биди фер и спрема него а и спрема себе.

3. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Ова ме потсеќа на еден филм со Роберт Де Ниро и Мерил Стрип, само нивното беше во воз и заврши со хепи енд за нив двајца...Зошто кога гледаме на филм секогаш имаме многу повеќе разбирање за вакви случаи отколку кога слушаме во живо или пример еве овде на форум...Во првиот случај навиваме за главните херои како треба да се изборат за тоа што го сакаат, и ако се макар малку незадоволни во бракот и некој ги погледне онака подлабоко при случајна средба тогаш претпоставуваме дека се работи за голема љубов и очекуваме да заврши како што треба-тие двајца во прегратка...

Но бидејќи сега ја знам горе-долу реалноста на бракот, и знам дека има периоди на досада, монотонија, но да оставиш да остане така и да не превземеш ништо, туку наивно да веруваш дека некоја голема страст што ти се случува надвор од бракот е она вистинското, без да размислиш дека после неколку год те чека исто и со другиот...И ако повторно немаш волја да ги размрдаш работите, тогаш што? Нова љубов? Или мислиш дека со другиот никогаш нема да ти стане досадно или монотоно?

...Разбирам да те малтретира психички и физички, да е проблематичен, зависник од нешто...Па дури и можам да разберам да сакаш да го напуштиш од досада, или избледеле малку емоциите, ете ајде нека биде, сакаш нов начин на живот НО да нема вклучено деца во приказната...си оставила маж, големо чудо, ќе се снајде не е мал, но на свои деца да им ствараш таков непотребен стрес, не можам и не сакам да разберам...

На unique123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kamikazus

kamikazus Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    70
    Нормално е да се плашиш од осаменоста, сепак 2 години не се 2 дена, ама едно, секоја навика си има одвика, а второ не се знае никогаш... можеби уште наредниот ден да сретнеш некој друг... а и плус, не е фер и себично е така да речам, да го маткаш дечкото, а тој сигурно појма нема дека ти веќе си оладила... мислам, ако веќе си сигурна дека нема начин да ја повратиш хемијата меѓу вас најдобро е што побрзо да раскинеш.... сега сигурно ќе го повредиш, ама подобро тоа отколку да почнеш да го изневеруваш... а верувај, ако и после некое време сте заедно и сеуште се чувствуваш така и тоа ќе се случи... а муабетот, сите се во врска околу мене, само јас ќе бидам сама не е причина да се мачите и двајцата во нешто што нема иднина....

Макар што јас би те посоветувал сепак да пробаш уште еднаш да ја вратиш хемијата... можеби е се само моментално чувство зошто врската ви влегла во некој колосек и не се трудите да си ја правите возбудлива...

5. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Тоа на сите ни се случува. Мене 2 месеца да сум со некој и презаситена се чувствувам ама во тој случај одам некаде на 10тина дена кај што нема да го гледам и одма ми недостасува. Ако не ми недостасува значи треба да раскинеме. А ако ми недостасувал кога се враќам со душа чекам да го видам да го избакнам да му изнакажам како сум си поминала. А исто така и добра партија секс ми ја враќала врската во живот, и изјави од типот ’што би правела јас без тебе’ што несакајки влијаат на твојата и неговата психа.

6. 005

005 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Што ако сте заедно со некого кој ве сака ( го знаете тоа и знаете дека во доверба е кажано на негов пријател) , но во истиот тој муабет дознавате и дека има блиска пријателка која му е привлечна ,му кажува на пријателот дека не ја сака , но има ниски страсти кон неа и тоа подолг период.
    Како би реагирале да сте во оваа ситуација? Зарем дел од љубовта не е и посакувањето? Како да разговарам на оваа тема без да покажам ниско ниво на самодоверба? Дали би раскинале за ова?

Работата е што девојката ќе ми биде во близина , а не сакам и не смеам да реагирам на неговиот контакт со неа. Често сме ја спомнувале во разговори и воопшто не покажував љубомора се до пред некое време кога поостро изреагирав (нормално без кавги , не сум тој тип на човек што ќе прави сцени) од тогаш кај него се јавуваат некои инаетливи коментари( кај истиот другар) во стил дека дури сега ќе видам како е да е близок со неа, кога не разбирам дека ме сака. Ми пречи тоа,а не смеам да кажам дека ги знам сите овие работи.
    *Инаку возрасната граница е 18-20 години.

7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.645
    Допаѓања:
    22.175
    Штом за инает на другар му му рекол така дека баш ќе си видела како изгледа да биде со неа, ме прави да мислам дека другаров негов не ти ги кажува работиве баш во доверба, туку дека е малце испланирана работа за да може дечково да ти ги контролира мислите, намерите и тн. Следниот пат кога ќе ти прави другар му таков муабет, речи му „ее па што ако, како што јас не сум единствена на светов, ни тој не е“ па да видиме дали ќе продолжи со играва. Е сега многу зависи кој почнува муабети за типката вообичаено, ти или тој...тоа ќе ми разјаснеше некои работи, сепак, не се секирај, за ваков тип има еден лек: почни да го правиш љубоморен, ќе видиш дека ќе се сменат некои работи.

8. 005

005 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Знам дека не е исценирана ситуација туку муабет што не требаше да го слушнам. Инаку тој ги почнува сите муабети во врска со неа, јас глумев незаинтересирана за тоа , како да ми е сеедно и очекував дека ќе престане.

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.645
    Допаѓања:
    22.175
    Хмм лошото е што тој ги почнува...Единствено решение е на следниот пат да глумиш незаинтересираност и кажи му : „и шо сеа да ти правам у врска со неа? Ако сакаш да ја легнеш, легни ја де, не те спречувам јас, никој не е незаменлив пак на крајот на краиштата, не си ни ти“, ама речи му го ова на начин за да те сфати дека си сериозна од една страна, и дека не си изнервирана од друга. И не се плаши од исходот, ако навистина му значиш, ќе се прибере малку

На 005 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не е фер да останеш со него ако веќе немаш никакви чувства... Го повредуваш него, а и себе.
    Од осаменоста немој да се плашиш, за се има решение, ќе се појави нов во твојот живот кон кого ќе имаш чувства, ќе имате убава врска.
    А вака, само правиш полошо. Колку побрзо ставиш крај, толку подобро...

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    ljubovljubov напиша:Imam eden problem i se nadevam deka ke se najde nekoj da mi pomogne so nekoj sovet..Inam 28 god.mazena sum i ima 2 deca,Bracniot zivot mi e soliden znaci imame razbiranje ,pocituvanje i vzaemna ljubov.Pred edna ipol godina slucajno vo avtobus idejki nakaj rabota pogledite ni se sretnaa so edno momce koe isto e zenet i ima isto 2 decinja. Mi prijde pocnavme opsto musbet i seto toa se svede da on pronajde kade rabotam i da pocneme edna komunikacija ,prvicno vo avtobus sekojdenevno a potoa i preku mob.Tolku mi e ubavo koga ke go slusnam i koga ke se vidime sto iskreno celiot den mi e nekako poubav,maksimalno ispolneta....Vo mnogu nasi muabeti mi ima kazano deka cuvtvoto negovo ko mene ja minuva onaa prijatelska granica ,deka nemoze da pomine den da ne mi se javi duri i nekolku pati vo tekot na denot koga sum sama i koga sum na rabota....Za celo ova vreme megu nas se nema nisto sluceno zboram intimno iako zelbata postoi obostrano .Znaci ne e covek koj navaluva i seksot toa mu e prioritet .Vo najteskite momenti koi mi se slucija (pocina mojot tatko )on bese pokraj mene sekogas spremen da me nasmee i ottrgne barem za mig od tagata....Se sto ke napisam za naseto funkcioniranje vzaemno ke bide malku ,no iskreno svesna sum deka megu nas postoi precka koja ni jas ni on ne sakame da ja prifatime(mojot soprug ,negovata zena i decata).Kako da postapam ponatamu ,znam samo deka kako pominuva vremeto nie se privrzuvame se poveke....dajte mi sovet.
    сметам дека година ипол возрасна жена и мајка да се замара со ваков проблем е премногу. Кажуваш дека чуствуваш нешто спрема типот, ти се јавува и се гледате. Го правиш маж ти магаре или ..... Мислам дека треба дасе одлучиш на што си или да си се разведеш доколку сакаш да бидеш со него или да се зацрташ дека типот ќе ти биде пријател не љубовник и факинг френд туку пријател во вистинска смисла на зборот а пријателите можеме да ги најдеме секаде и во чудни околности. Треба да си расчистиш со тинејџерското однесување и алоо имаш деца што со нив, што со неговите деца. Мислам дека извини многу незрело се однесуваш и седни размисли си што е разумно. Искрено ме потсети на мајка ми која замина со непознат човек во непознат правец, прашај ме колку ми фалела, колку ми требало да речам мамо и 12 години да не ја видам и ред други работи. Ок размисли и стави се на момент на местото на децата? и кажуваш дека имаш среќен брак! Зошто да ја рушиш таа семејна идила и почитување? И колку мислиш дека би траела таа авантура и би била ли среќна ?

На ljubovljubov, unique123 и vlubena им се допаѓа ова.
  12. summertime

summertime Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    ми треба мислење од вас феминки :$
    целосно сум збунета одев со еден дечко подолго време цело време ми викаше дека ме сака искрено дека не ме лаже но денеска и кажал на другарка ми дека го одбегнувам и дека мош неа ја сака...
    Јас му кажа дека не го сакам веќе и сега тој се колне дека се ладил дека јас сум му била најубава дека не ме лаже.Јас не знам во кого да верувам а и сакам да бидам со него и не сакам
    ве молам споделете го вашето мислеље со мене :*

13. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    ми треба мислење од вас феминки :$
    целосно сум збунета одев со еден дечко подолго време цело време ми викаше дека ме сака искрено дека не ме лаже но денеска и кажал на другарка ми дека го одбегнувам и дека мош неа ја сака...
    Јас му кажа дека не го сакам веќе и сега тој се колне дека се ладил дека јас сум му била најубава дека не ме лаже.Јас не знам во кого да верувам а и сакам да бидам со него и не сакam молам споделете го вашето мислеље со мене :*
    самертаим самата кажуваш цитирам а и сакам да бидам со него и не сакам тоа јасно кажува стави крај и готово ти не го сакаш него штом почнуваш да се прашуваш на кого да веруваш едноставно барај си друг

На summertime му/ѝ се допаѓа ова.
  14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Па не е работа само да ти каже дека те сака, туку треба да ти докаже дека те сака и му значиш нешто

На summertime му/ѝ се допаѓа ова.
  15. summertime

summertime Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    многу би блаогдарам на мислењето,ама јас не сум сигурна дали дали го сакам или не.... во еден момент да а после не

16. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Ова демек..фала што ме просветлувате, што се трудите да ме удостоите со вашето внимание, ама мене сепак ми е сеедно. Мене така ми личи.

Туку ајде, да не мрчам само...она што се случува во твојата глава, во твоето срце го знаеш ти сама најубаво и тоа е сосема доволно да знаеш што да направиш понатаму.

Ти не си сигурна што сакаш како за почеток, а очекуваш странци да ти решаваат што да правиш...чудно ми е.

На summertime и thelittle17 им се допаѓа ова.
  17. ljubovljubov

ljubovljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    8
    Мислам дека со сите овие ваши мислење само се потврди ставот мој дека ќе морам да прекинам со оваа моја луда ,,авантура,, бидејќи јас навистина сватив дека моето семејство е најбитно -јас ,мојот сопруг и децата ....ПОЗДРАВ

18. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Љубов мислам дека доволно си свесна какви проблеми можеш да си создадеш ако се втурнеш во една ваква авантура. Зарем не ти е доволна љубовта и разбирањето на твојот сопруг ? Дали помислуваш на своите деца? Биди разумна и држи си се до семејството (мој совет), а на другиот можеш да му кажеш дека си размислувала и дека најпаметно е секој да си продолжи онаму кај што сте биле пред да се запознаете. Ти не ни знаеш што се може да се случи и да се разведеш од својот сопруг не си сигурна дека со тој човек ќе имаш убава иднина. Мисли на твоите деца, мене лично би ме болело некој од моите родители да го направи ова. Биди разумна уште еднаш и тргни се настрана дури не е предоцна..Поздрав :*

19. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    Вака...Се сакавме цело лето...и тој повремено боцкаше дека сака некоја друга повеќе но таа му била само другарка...имавме ситни караници но не страшни...но тој се смени преку ноќ....престана да ми пишува...кога се гледаме е ептен ладен...а кога ке го прашам дали ме сака никогаш не одговара..или само пише аха...и така некое време престанавме да си пишуваме :( :( ...И пред некој ден го гледам ми пишува и ми вели дека ме сака...но сепак не се однесува како порано....
    Другарките мислат дека тој само се лади со мене...вие што мислите...Да продолжам да се борам за него или да го оставам... ;( :?:

20. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Ми изгледа како дечково да си крева самодоверба и его со тебе, сака да гледа колку тоа ти „паѓаш“ на него... Ете, велиш дека сега пак тој се однесува помило... Пробај барем еднаш ти да возвратиш во ладен стил, и види како ќе го прифати тоа. Можеби ти ќе си таа која овојпат ќе го пецне, да сфати дека однесувањето му е НУЛА! Нека си оди со таа што ја „сакал повеќе“, ако и таа не го „шутнала“ (па можеби затоа и пробува пак да го поправи односот со тебе), а ти нема што да се бориш за него. :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.