Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Батали моме не си го комплицирај животот.

2. dan4eeee

dan4eeee Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Здраво имам еден проблем. Мојата сестра имаше дечко кој многу го сака, а и тој неа. Но моите дома и правеа проблеми за него дека бил од лоша фамилија и дека не бил за неа. Но сепак успејаа да ги раздвојат. Чувствувам дека сестра ми е тажна и дека уште го сака. Не знам како да и помогнам. Ве молам за совет бидејќи веќе не знам што да и кажам за да ја утешам. Фала однапред

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Колку години имаат сестра ти и дечкото? Зошто родителите и‘ рекле дека е од лоша фамилија? Има причина за тоа?

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tazenjbg

tazenjbg Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Вака со девојка ми се во врска 5г. и еден месец, и секогаш имаме проблеми, ама ги решаваме, ама сега веќе не може, никако да и докажам дека и таа е крива, се јас сум крив овие години.Јас работам во ск. и сега не сум на работа еве еден месец, и отогаш наваму се видуваме секој ден пред некое време, почнавме да се видуваме на преку еден ден. Сега се немаме видено од четврток требаше да се видиме сабота, ама беше роденден на татко ми и и реков дека нема да можам да се видиме ако сака недела, таа рече дека недела и било глуп ден, не и се искачало, и така остана во недела се слушнавме јас имав работа нешто во понеделник и и реков дека имам нешто работа ќе ја завршам и вечерот ќе се видиме, таа рече не заврши тогаш ти работа па ќе се видиме во вторник јас прифатив.И денеска требаше да се видиме сабајле и се јавив и кажав дека сум за никаде лошо ми е целиот се тресам дека ќе одам на доктор. А требаше да се видиме и да и правам друштво за да заврши некоја работа, јас ја прашав дали ке може да се видиме утре пошто стварно не можев да мрдам таа ми рече не знаеш дека јас друг ден полагам и дека утре ке учам цел ден и вечерот, јас и се извинив и ја прашав дали ке може откако ке заврши сета работа да се слушнеме и да отидам јас кај неа, таа се налути и рече не а мене ми вклучија инфузија значи не можеше да одам и се штом завршив и пишав дека ќе одам до дома и ќе отидам кај неа таа се налути и ми кажа немора да довагаш и мене тоа ме погоди доста многу. Пак одморив дома и се јавувам за да се видиме таа ми вели несакам да те видам и не ти верувам дека си болен........ми вели требало да кажеш јас ќе сум дојдела кај тебе деме да сум ја викнал а јас едвај и тоа можев да и го кажам. И секогаш мене ме окривува за се и сешто што и да се случи се мене ме окривува и кога најдем нешто што е стварно така таа не го прифаќа ми бара некои изговори што мене пак ке ме обвини, а јас многу ја сакам не можам без неа. Ве молам за мислење што да правамм. Ви благодарам однапред..

5. dan4eeee

dan4eeee Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Сестра ми е 17 год, а нејзиниот дечко 20 год.
    Не знам зошто така и рекоа...
    Сепак сестра ми одлучи да ја жртвува љубовта заради нив :(

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Кратко и јасно - НЕ ТЕ ЦЕНИ ПОВЕЌЕ.

7. Ba-Gi

Ba-Gi Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    22
    А да размислиш дали нешто си погрешил ненамерно, прашај ја, таа туку така да се однесува, да се има нешто налутено или што ти знам.. :)

8. Melita-te-saka

Melita-te-saka Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    60
    Само да ве прашам накратко : шо мислите за врска помеќу први братучеди ?

Имам една другарка, моја генеравија (16 години), и се засакале погрешка со братучед и.. :lol:
    Они викат дека се сакат, и заедно си се..
    Се кријат од другите, никој освен мене не знае, па јас ги покривам.
    Само сакам да знам дали мислите дека е ова погрешно, иста крв да се лапат, да се гушкат по дома и од сите да се кријат.. ?

9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    91.937
    Како тоа по грешка се засакале ?
    Секако дека таквата врска не е во ред!

На Valerin му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Melita-te-saka

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    60
    3борот ми беше дека ептен си се допаѓале и сакале да бидат заедно..

11. Ba-Gi

Ba-Gi Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    22
    Погрешка се засакале, хах ме насмеа.. :rofl:
    Инаку лоша комбинација, јас да сум на твое место не би ги покривала.. Речи и на другаркати дека јас и викам дека оваа глупава авантура утре ќе заврши и ќе се кае. Кога ќе го најди вистинскиот, нема ни да го погледни братучед и од срам. А недајбоже некој да дознае сите ќе им се смеат и ќе ги задеваат, а со нив и тебе Мелитке.
    Се работи за 1ви братучеди. Братучедот е роднина, дел од семејството, особа која треба да ја сакаш, ама не на ваков начин. Тоа е исто како брат. Добро у Македнонија ли живееме или во некое далечно заостанато село:^) ?

Последна измена: 28 јануари 2015
    На senza.parole и Candid им се допаѓа ова.
  12. Melita-te-saka

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    60
    Немој да ме разбереш погрешно и јас не ја подржувам оваа врска, дури и сум против. :)
    Ама ништо не му можам така си одлучиле а јас само како вистинска другарка не ги издавам тајните на другарите. И јас и сакам добро на неа и на дечкото, само како да и кажам и да ја убедам ? :|

13. TheAngel

TheAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    105
    Инцест би било тоа. Нека не ја прави таа грешка на 16 години. Последиците се огромни и тешки не само за неа туку и за целото семејство.

Озбилно?! Ова е далеку од нормално. Разбирам пубертет и бубачки ама ова никогаш нема да го разберам

14. milovka

milovka Нов член

Се зачлени на:
    1 октомври 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ми треба совет и мислење од вас. Јас сум личност која физички спаѓа во категоријата со посебни потреби. Имав дечко со кој одев краток период, тој на почетокот знаеше за мојата ситуација и ме прифати. Имавме добра врска, меѓусебно се засакавме ( во тоа сум сигурна), ми покажуваше дека ме сака и јас се навикнав на него. Бев среќна и мислев конечно ми тргна и на мене во љубовта. Кога наеднаш се случи нешто. Разговаравме на телефон и јас не го слушнав односно не го регистрирав, се случувало вака и многу пати но секогаш имал разбирање и од таа вечер, тој се смени скроз. Повеќе не беше истиот, го чувствував тоа во себе дека нешто не е во ред. Бевме договорени за да се видиме и наеднаш во 5 до 12 ми кажува дека ќе се видиме кога тој ќе биде слободен. Ладно ме откачи на чат на фб, ладно ми враќаше на утринските пораки на вибер за на крајот вечерта да ми раскине со зборовите "ти не ме слушаше мене по телефон, кога сме излезени со друшство, те прашуваат а ти не слушаш, јас морам да бидам преведувач, мене ми е глупаво тоа". Многу ме повреди ова и многу се повлеков во себе. Ми се намали самодовербата, се сум поминала од изнерверување, до не сакање но ова никогаш. Никој не се осудил толку ниско да ме удри, ме скрши, уништена сум. Наместо да ме прави посилна секој ден ми се вртат овие зборови во главата, како да си мислам дека не заслужувам да живеам на овој свет. И така првата недела ја поминав во страв, страв од иднината, ми треба совет како да се издигнам и да го надминам ова. Многу е тешко. Додуша со кој и да се имам скарано никогаш не ми рекле вакво нешто, знам дека за се има прв пат. Но ова? Повеќе не сум истата јас.

15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @milovka Ne smes da dozvolis da ja izgubis samodoverbata zaradi covek so takvo ponasanje.
    Kaj sekoj od nas ima po nekoj vakov problem kako sto e sluhot kaj tebe.Nekoi poslabo gledame,nekoi so sluhot,nekoi dusevno i da ne nabrojuvam.
    Zborot mi bese deka za sekoj od nas postoi srodna dusa na ovoj svet.Sekoj od nas ne doaga do nea taka lesno.Site nie ponekogas naletuvame na licnosti koi ke ne navredat i povredat bas tamu kade najmnogu ne boli.
    Bidi silna i veruvaj vo samata sebe.Razmisli samo dali bi mozela da zivees so takva licnost do sebe.Podobro porano da zavrsi otkolku lazno da trae.
    Site pagame i stanuvame uste posilni,taka i ti mila.

На Candid, Nausicaa и milovka им се допаѓа ова.
  16. Si-lala

Si-lala Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    Вака....не знам што ми се случува ама почнав да бидам мн.љубоморна а сепак мн.добро ја кријам.
    Се понашам како ништо да не е, како да јас не се замарам за глупости, а уствари пукам.....
    Дечко ми оди на тренинг со уште две девојчиња, мои бивши другарки...значи искрено девојчињата се многу лицемерни, гледаат само нешто лошо да направат, само нешто да искористат, некој да исмејат, и се упикуваат на сите.
    Тие се имаат од пред да започнам врска со него. Одредено време се скарав со него заради глупости, мислев дека не ме сака, ама после пола месец тој ме побара и пак се смиривме. И тогаш кога се смиривме овие двете пак се упикуваат.
    Вчера имаше ракомет, и тие се кладеле кој ќе победи....најглупо од се, девојчето објави статус на фб и ја означи другарка и, дечко ми, и еден негов другар.
    Цело време коментираа тие две и другар му, а тој коментирал само еднаш.
    Друго,си правам секакви филмови па понекогаш за инает ќе почнам да го одбегнувам, а нема ништо да му кажам.
    А вака се е ок.....ама не знам зошто јас немам доверба во луѓето. Не знам, ама постојано се измачувам со лоши мисли....

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Да сум на твое место ќе искоментирам и јас на тој статус.

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Si-lala

Si-lala Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    И? Што ќе искоментирам.....само после повеќе ќе ме озборуваат, а јас со нив не се имам сега.
    Ама не сум ни скарана, нити ги сакам, нити ги мразам.
    Сакам да не бидам љубоморна.....како што бев порано

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Па вака ќе им докажеш, искоментирај нешто и тагни си го дечкото во коментар и готово. Не коментирај нешто што ќе ги испровоцира, нешто паметно.

20. Si-lala

Si-lala Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    Сваќам, ама веруј они не се многу злобни...... а мене ми е глупо, ги тагнала а јас се вмешувам. Тие се ,,популарните,, и демек се имаат со сите. Прават муабет и за она што не ги интересира, глумат дека се злато се додека не ти се пикнат у кожа. А јас не сум таква, не можам да бидам таква. А и, не сакам љубовта кон него да ја докажувам преку фб, тоа ми е најглупавиот начин. А зошто да му објавувам јас?
    Што тој не ми објави.....ама ајде за фб е глупо да се расправам. Јас го сакам, и верувам дека ме сака, нема потреба да докажувам на фб......ама ајде што да правам многу ме нервираат.
    Мислам дека ова е зашто јас додека се дружев со нив, ми направија неубави работи. А тој има и други другарки, ете за овие воопшто не ми е гајле, ама овие двете..
    Не можам да се упикувам со сите, пред да излезам со него едната го свиѓала....а од кога дознаа за нас, слушнав муабети ,,како може таа со него,, и сл. Искрено не сакам да бидам центар на внимание, не правам глупости да бидам приметена, а денешните девојчиња прават се ама баш се.
    А јас единствено не сакам да бидам љубоморна, не сакам....како да не бидам љубоморна

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.