Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    @milovka, главата напред и само храбро! Не дозволувај еден бесчувствителен искомплексиран вол да ти ја уништи самодовербата. Ајде, си ги надминала предизвиците на живеење со инвалидитет, ти си јака и силна девојка и мораш да веруваш дека таму некаде е твојата сродна душа, баш како што пиша Галапче и само е прашање на време кога ќе бидете заедно. Значи, само позитивно и без црни мисли :)

Последна измена: 29 јануари 2015
    На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ubavi tazni oci

ubavi tazni oci Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Нoвa сум нa фoрумoв и имaм прoблем.имaм дечкo кoј пред мене бил женет нo кoгa се зaпoзнaвме све тoa беше вo крaјнa фaзa нa рaспaгaње.и се рaзведе нoн стoп бил неверен нa секoј чекoр a сегa демек е сменет нo не верувaм пoстoјaнo нa фб стaвa лике кaј девoјки пoмoгнете ми стo дa прaвaм

3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.282
    Според ова што го кажуваш , добив веднаш слика за маж кој постојано сака да биде некој си мачо и да шврља насекаде ,и самата си кажа дека многу бил неверен , а дека сега се сменал чисто сумњам, не дека е нешто ако мава лајк на фб , го знаеш она полни очи празни раце,може само да манијачи на фб а да не прави ништо , мој совет не се опуштај премногу сепак, имај мала доза на претпазливост , не дозволувај да бидеш повредена и разочарана на крајот , може да испадне дека му си само обична врска за пролаз после развод,јас искрено не верувам до толку дека некој неверник може да се смене , знаеме маж како маж , лесно потпаѓа под нечие влијание8-| крај краева ,сама најдобро ќе си видеш по тоа колку ти обрнува тебе внимание , колку со тебе сака да поминува време , дали ти дава комплименти , дали има емоции кон тебе , разговарај со него од околу , кажи дека не си лесна девојка,нека не си мисли дека може да те користи и да те шутне за брзо.

4. ubavi tazni oci

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Oн ми oбрнувa внимaние мегутoa пoстoјaнo нa фб е и кoгa сaкaм дa му гo земaм тел не гo дaвa. Ич. Пред некoлку месеци му фaтив пoрaки нa фб сo некoјa курвa зa секс мегутoa не бев брзa и ми гo земa тел и нoнстoп ме oбвинувa мене декa сум гo вaрaлa не тoј мене е aј сегa

5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    @ubavi tazni oci , па нормално, крив е, ама затоа сака вината да ја префрли на тебе.
    Јас немам ништо против тоа, луѓето по распаѓањето на бракот, да си дадат себе си прилика и за друга шанса, ама не на ваков начин.
    Ако тој во брак бил неверен, се сомневам дека во врска ќе се скроти.

Според мене, пишувањето на фб и договарањето средби со други девојки, ти кажува многу.
    Ама ете, ти тоа се' уште не сакаш да го видиш.:)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Fillia

Fillia Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.745
    @ubavi tazni oci зошто воопшто си почнала нешто со таков човек. Прво зошто мислиш дека не би ти го направил тоа што и го правел на неа,немој со главата во ѕид. Јас имам еден многу близок пример речиси истата ситуација со тоа што мене “неверниот“ ми е другар, тој и втор пат се ожени и се им беше супер на почеток ама за кратко време неверството пак настапи. Ако сакаш љубов барај ја на друго место...таму нема

7. sever123

sever123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    98
    Во последно време е многу чуден, со мене се понаша онака ладнокрвно, не е веќе тоа шо беше. Една моја другарка ‘мести‘ на негов другар, а уствари со неа се понаша као он да ја свиѓа ‘срце, сонце, лепото‘, па гушкање па не знам шо се, и фала богу дека мене тоа ми смета. Нека си има он другарки, ама нека се понаша малце посоодветно со нив. Знам дека треба само да го седнам и да збореме. Прво мислев онака уз муабет да му спомнам, ама неќна ми скурчи и му реков дека сакам да правам муабет со него за нашта врска, шо и како сме, он нејќеше и одма се налути, вика преку телефон да му кажам, не знам шо. Ја сакам очи у очи да зборам. Смачено ми е веќе цел месец да плачам и да се нервирам. Шо да правам, стварно не знам.

8. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Разговарај со него, директно и без многу заобиколувања. Очигледно сака да флертува со сите женски.

На sever123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sever123

sever123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    98
    ^ Ми има зборувано дека пред мене многу варал, ама као демек со мене е другчие оти ме сакал, и другарите му го кажале истото нешто, ама тоа беше уште на почетокот на врската, 2-3 месеци кога бевме. Додуше и не му верував тогаш, ама ете после почнав да се лажам као демек можда стварно.

10. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Стварно мислиш дека, ако ти каже дека се променил со тебе, дека нема да вара, ќе биде така? Тоа му е во крвта, сака да си шара, сака да си флертува, една не му е доста.

11. Sara........

Sara........ Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Девојки...Во врска сум 1 година.До пред 2 месеци беше се како што треба,но потоа дечко ми го смени однесувањето спрема мене.Не ми се јавува како порано,ретко ме бара за да излеземе и тн...Себидов повеќе пати да разговарам.Отворено го прашав дали постои друга во неговиот живот,дали има некаков проблем или сум згрешила нешто.Тој негираше.По неколку дена ми рече дека сака да останеме пријатели.Во тој момент се почуствував скршено,како светот да ми се срушил врз глава.Ништо не му одговорив и си заминав со насолзени очи.Заедно учиме во средно.Следниот ден,постојано бараше некоја причина за да ми се доближи,ми зборуваше,но јас му давав краток одговор.Така правеше постојано и потоа ми рече дека згрешил и сака повторно да бидеме заедно.Барем да ми кажеше зошто не сака да продолжиме.Воопшто незнам што да правам.А го сакам,и тоа премногу...

12. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362

Па сигурно се случило нешто штом од нигде никаде по една година му текнало на дечкото дека сака другар да ти биде. Не мора да значи дека има друга, можеби е нешто друго во прашање.
    Можам да замислам како ти е, ама мислам дека дури не ја дознаеш причината зошто така се смени не треба да му простуваш. А ако ти каже што е работата ќе си размислиш според тоа и ќе одлучиш од како ќе ги знаеш фактите. Речи му ако сакаш да пробаме пак мора да си искрен со мене и точно да ми објасниш поради која причина јас го добив ваквото однесување од тебе. Се надевам ќе се среди. Поздрав :D

На tessie и Sara........ им се допаѓа ова.
  13. ubavi tazni oci

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Sigurno nekoja mu se dopadnala pa se nadeval zatoa taka ti rekol no koga go odbila se premislil sto posto po moe

На tessie и Sara........ им се допаѓа ова.
  14. eli.t1

eli.t1 Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Значи вака...Пред неколку месеци се запознав со еден дечко со кој за кратко време некако се зближивме и станавме добри другари. Со тек на време тој почна да покажува симпатии спрема мене, а да признаам и мене многу ми се свиѓаше , а подоцна и се затрескав во него. Никогаш не успеавме да бидеме во врска, се нешто излегуваше што не попречуваше и така на крајот ништо не бидна. Кога му покажав доволно дека сум '' лудо затрескана" во него, тој како да почна да се менува., како воопшто да не беше истата личност како и порано( добар, мил, паметен, се нај нај беше со мене. ) Почна да се прави недостижен, да си игра топло-ладно со мене, итн . Еднаш ме свига , друг пат не, денеска ќе ме поздрави на излегување, другиот ден ќе се прави како да не ме познава. И се така. Згора на тоа и на фејсбук објавуваше се некои такви статуси за да ме провоцира (во смисол ти си луда по мене, не можеш без мене и не ти знам што уште..) Тоа со фејсбукот мислам дека ми ја прели чашата, и оттогаш прекинав буквало секаков контакт со него. Го ставив на тотален игнор.Помина некое време , и на типов како да не му беше сеедно што е ваква ситуацијата сега,... Еднашка ме додаде на фејсбук од профил на некој негов другар вањда ( можеби немаше храброст да ме додаде од неговиот ) и бараше да му простам, ама ја се праев цело време наудрена, ко да не знам кој бара да му простам. Исто така, почна да излегува на истите места кај што излегувам јас, и во истото кафуле кај што сум најчесто преку викенд, и и го примекам како ме гледа но не ми пријдел досега, . . Кога ке се сретнеме ме поздравува а јас се правам како да не го познавам. Иако сум ваква сега, морам да признаам дека сеуште не можам да бидам рамнодушна, и покрај се, сеуште имам чувства спрема него, Ми фали :( Минатиот викенд на излегување , излегов малку порано со другарка ми и отидовме во кафулето, а тој веке беше таму и застанав на неговата маса за да се поздравам со една другарка а него го одминав, и така некако ме гледаше со некој тажен поглед , дур ми стана мака за него. Другаркиве ме советуваат да му се смирам и да попуштам, но не знам стварно, се плашам пак да не ме повреди, а го сакам сеуште. Што вие би ме советувале?

На Gona 2015 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    I jas bev vo ista situacija, samo ke ti kazam deka takov ne se menuva.Na kakov nacin si ziveel prethodno taka ke si prodolzi.I jas imav vrska so eden so takvo 'svalersko' minato, sedese miren mesec dva e posle pocnav poraki da fakam, za fb da ne zboruvam visese bukvalno non stop drugari izlezen vo drustvo na lesni devojki..Samo da ti kazam spasi si se na vreme da ne te boli glava..osven ako sakas da bides vecno vtora ili varana. Pozdrav

На ubavi tazni oci му/ѝ се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Јас да сум на твое место не би се вратила...бидејќи ќе помине одреден период и тој пак истото ќе го стори. Сфаќам како ти е и јас бев во слична ситуација. Мој совет ти е да го гледаш како другар ( ако можеш ) и толку.

На Sara........ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Miss.M5

Miss.M5 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    85
    I jas mislam deka e druga vo prasanje. Sum bila vo istata situacija I iako toj velese deka me saka ne mu poveruvav, normalno deka nema priznae deka nekoja go otkacila pa se vraka kaj mene za uteha, taka ispaga sega neli ?
    A veke I ne bese toa - toa. So tek na vreme ke ti oladat cuvstvata. Ne mu se vrakaj odma, stavi go na pauza, neka odat rabotite popoleka ovojpat I ke pocnes da go gledas so drugi oci. Na krajot ke sfatis deka mozes I podobar od nego da si najdes. :)

18. ubavi tazni oci

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Neznam sto da kazam ne mozam da go otkrijam nikako edinstveno nesto sto mi preostanuva e da zenam bubica i da gi prisluskuvam razgovorite veke e vo plan toa pa ke vidime sto ke se desava

19. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    2.271
    Епаа вака ..
    Дечкото го имам видувано само за излегување по дискотеки така..немавме никаков контакт со него ,никаков муабет ...ноо јас кога го приметив него прв пат во град тоа беше пред една година ии тогаш прокоментирав колко е добар алии не дека се заљубив или нешто слично него само коментар ,после тоа видување го најдов на фб и го додадов.Послее неколку месеци дечко почнува да работи во еден кафиќ ии после прво служење тој почна да ми прави нешто муабет аа од тогаш секогаш ме поздравува (аа до тогаш ни еден келнер иако сум секој ден тамо по улица не ме поздравува хахах ).Послее неколку денаа тамо славевме роденден на другарка ии така тој на работа јас малу подпинатаа се смувавме ..:$ После тоа бевме во контакт неколку дена си пишавме неколку пати смс пораки во кои секој пат ми пишуваше нешто јави се кога доаѓаш да се видиме ..па ако сакаш да се слушнеме ( сакаше да знае дали се согласувам да продолжиме со допишување ) и такаа но јас сето тоа ги игнорирав за видување она ова. И ден денес ние се поздравуваме ноо сегаа е проблеем штоо јас се затрескааав во негоо иии сакаам некако да му кажаам ноо незнаам какоо кога имав еднаш шансаа незнаам што да правам ?
    Поздрааав ии фалаа за совет однапред :inlove::l:

20. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Собри храброст, и викни го на кафе, после работа да одите некаде само ти и он. Мора некако да излезете сами да видиш шо човек е

На Anaouou и Peco им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.