Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    @JollyGirl Во твојава ситуација гледам две решенија:
    1.Прекини да контактираш со него додека не дефинираш дали сакаш нешто со него или само ти годи муабетот и вниманието.
    2.Викни го сега ти на кафе,видете се во живо и види што ќе бидне.Ако е вистина за девојката,најверојатно ќе те одбие.

Тешка е веројатноста да се заљубиш во некој преку интернет,па затоа убаво е да си на чисто со чувствата и со него.

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Се опседнуваме да така е , секој ден зборуваш со него ќе си помислиш дека ти се доверува дека ти кажува многу работи во врска со него што и ти сама во тоа не веруваш , го преувеличуваш човекот си го замислуваш онака како што тебе ти одговара .. и јас еднаш го имам видено во живо не од толку блиску..се надевам брзо ќе ни помине оваа опсесијаа :)

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    @JollyGirl , ако можам да бидам искрена, кај нас луѓето работи многу потсвеста, егото и многу други комплицирани ствари кои тешко можеме да ги разбереме самите.
    Од искуство, и не само мое, искрено сигурна сум дека скоро сите се нашле во таква ситуација, освен ако се правиме светици.... значи од искуство, сакаме кога некој не сака. Ни се подига самодовербата, егото, се осеќаме како многу важни личности во нечиј живот итн. Кон тој човек ти немаш чувства, туку наеднаш (потсвесно) сфаќаш дека може друга ќе го заземе твоето место во неговото срце, и без да сакаш стануваш љубоморна. Не е страшно, за брзо ќе помине тоа чувство, и после ќе ти е смешно, ама 100% ти кажувам, нормално е ако знаеш дека некој те сака, да ти биде криво после ако разбереш дека е среќен порани некоја друга. Пак ќе речам, тоа е чувство неописливо, и не се контролира, едноставно извира некаде длабоко од твоето его, ама пак затоа и брзо поминува ;) Ако сакаш да си начисто, излезете еднаш, и ќе видиш како се чувствуваш :)

На tessie и JollyGirl им се допаѓа ова.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Девојки ви благодарам на сите за советите навистина ми значи :) а посебно морам да кажам дека се согласувам со коментарот над мене, најмногу сакав такво нешто да прочитам. Се надевам дека набрзо ќе се смејам на ова.
    Инаку сакав да кажам дека се имам обидувано и со други дечки така да станам блиска како со него ама не ми успеало, имам и брат па дури и со него не сум така блиска. Без разлика дали во живо со другар, колега или преку фб, скајп...едноставно со него сум така.
    Ми влегол под кожа, а знам дека и јас нему зашто секогаш кога ќе ме види дека сум онлајн не може, а да не ми пише. Секогаш тој ми пишува прв, како едвај да чека да дојдам.
    Без разлика како и да е, набрзо се ќе се среди.

п.с. размислував и сфатив дека јас ова што го чувствувам е како кога братот ќе фати девојка, па знаете таа мала љубомора што се јавува кај сестрата, мисли дека повеќе девојката ќе ја сака од неа, мисли дека неа ќе ја заборави и сл. Реално сите си имаат место во срцето, секој е сакан на различен начин.

5. Si-lala

Si-lala Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    Има ли некој слободен за во инбокс... фала ви :)

На piksooki и H.VAGA им се допаѓа ова.
  6. Mala Hembra

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Ми треба еден совет од вас за една моја другарка која не е на форумов зачленета ..
    Има еден проблем и пишува еден дечко веќе скоро една цела година нон стоп и пишува и само и ветува дека ќе излезат на кафе и никако да ја покани .. не дека има срам не верувам во тоа добар дечко е културен опуштен и фин но кој е проблемот тука ? И ветува ќе излеземе денес , утре , задутре и само ја одложува средбата .. Јас и предложив да го покани таа да го направи првиот чекор но не се осмелува на тоа , сите и кажуваат од страна дека е добар и дека би биле добар пар но никако да се одлучи дечкото , исто така тој има 26 години не е некој тинејџер а другарка ми има 20 години па ме замоли да пишам да ви побарам совет.. Благодарам од напред :)

7. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    па сигурно има друга и ја лаже другаркати казии и нека му каже да излезат ама нека инсистира другаркати ако одбие или ако инсистира ток да го каже местото со тоа само го потврдува моето прво тврдење-има друга

На Mala Hembra му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mlle

Mlle Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    256
    Извршете проверка со другарка ти на неговиот фејсбук профил па ќе видите дали причината е друга или едноставно има некој друг проблем

9. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.607
    Нека го батали ако вистински сакал да ја види ќе нема стрпление уште првата недела кога почнале да пишуваат, секој ден ке ја канел дури не излезат.
    Вака ветар во магла, ова ќе ви биде пример да си знаете како во иднина со истите како него. Мене исто ми се случило ама ја научив лекцијата, сега немам гајле.
    Нека престане да му пишува, ете ако сакаш вистински совет.

На Hipica и Mala Hembra им се допаѓа ова.
  10. Mala Hembra

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Благодарам на советите , искрено и го кажав јас истото ама ете и од вас побарав совет за да види дека повеќето го мислат истото и да ги отвори еднаш за секогаш очите :):D

11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Си игра топло-ладно. Да сакаше до сега сто пати ќе ја поканеше на кафе. Нека не се замара девојката толку со таков, нека го игнорира :)

12. Dragan75

Dragan75 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Imam 39 godini,masko...Ne znam od kade da pocnam da raskazuvam za mojata maka ama ocajnicki mi treba sovet i pomos.Bev vo brak 16 godini,brak kako i sekoj so ubavi momenti so karanici ama se terase nekako...vo 2010 godina se zapoznav so edna zena koja isto taka bese vo brak...So taa zena zapocnavme vrska,iako zivee vo stranstvo sekoj den se slusavme na tel,na fb,koga ke dojdese za mk se gledavme,odev i jas vo zemjata vo stranstvo...mi zboruvase se i sesto,kolku mnogu me saka,kako nemoze bez mene da zivee,se kolnese vo deca deka ke bideme zaedno...se dogovorivme da se razvedeme sekoj od nasite partneri,jas si ostanav na zborot se razvedov a taa ne...mi rece se premisliv toa e toa,baraj si druga...i posle se toa se gledavme koga ke mozevme narednite 2 godini,ama povece imase karanici,nemase nisto od taa ljubov i taa iskra od porano,se skaravme i ne komuniciravme povece...Vo medju vreme umira mojata bivsa zena,mlada na 38g...so nea imame edno dete..iako razveden od nea iako ne ja sakav mi padna zal,sepak sme pominale mnogu vreme zaedno,imam dete koe sega e sirace bez eden roditel...i se javivi na taa od stranstvo i kazav deka mojata zena pocina i da bide spokojna zatoa sto dodeka bev vo brak taa od stranstvo celo vreme gledase da napravi samo jas da bidam odsuten,da ne sum doma pokraj togasnata zena i da moze slobodno da raduva i da likuva taa e pobednikot...pomina nekoe vreme se javuva taa od stranstvo i istata pesma kako me saka,kako ne moze bez mene i drugi nejzini filmovi,pak za brzo vreme se karame i medju nas nema nikakva komunikacija 2 meseci..posle 2 meseci jas i pisam sms i se javuvam ne mi odgovara,posle 2 dena mi se javi i mi vika sto sakas be ti,jas si imam maz a ako mi treba drug ke si najdam mlad,ubav i bogata kako mene i tuka jas spobudalev,se mrdnav od umot...i rekov e sega ke si najdes i bogat i ubav i mlad kako tebe...se javiv kaj nejziniot maz i mu kazav skoro se za nas...potoa sto si pravele tie mozam samo da pretpostavam,mi se javi nejziniot maz i mi vika mi prizna se i ke ostane doma poradi decata...pominuva vreme jas nikako ne mozam da ja zaboravam,ja sakam do ludilo...posle 4 meseci stapuvam vo kontakt so nea,mi kazuva sto i kako i e,komunicirame 1 meseci povtorno se karame..posle 3 meseci pak stapuvame vo kontakt pak istata prikazna 1 mesec komunicirame i pak se karame..sega komunicirame samo onaka,ima password od mojot fb i vleguva na nego i gledam koga e uklucena,ke razmenime nekoj zbor i tolku...posledniot pat koga bese dojdena za mk izlegov pred nea i se poglednavme voci voci posle site tie slucuvanja,ne progovorivme nisto bese zaedno so maz e...vo mene imas eksplozija,zbesnav od ljubomora..zbesnav sto ne e so mene...Pomagajte deka se unistiv sebesi..premnogu ja sakam a nejze ne i e gajle za mene voopsto,kako da sfatam deka ne me saka..sega koga ja prasuvam dali me saka mi veli ne a non stop e uklucena na mojot fb, a ponekogas mi veli te sakav premnogu ti mi bese se..a ponekogas mi veli te sakam najpovece ama nema nikoga nisto da ima povece medju nas...mozebi imam mn nejasnotii ama ako pisam se od zbor do zbor ke treba mn stranici da napisam...neznam povece sto da mislam davajte soveti,spasete me...

13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    ЧОВЕК ШТО ТИ Е НА ТЕБЕ? 40 години имаш свести се! На тоа дете му треба татко а не некој што не може да преболи една жена што го заебала страшно и си игра со него како со играчка.
    Нели ти е жал за детето??
    Само за себе мислиш а има некој што зависи од тебе, земи блокирај ја на фејсбук таа и не биди еден обичен слабак што се понаша како да има 16 години. Таа у странство живее ниту ќе имаш контакт ни ништо, нели гледаш дека те манипулира како сака? Ај зачувај си го тоа малку достоинство што го имаш и издржи да немаш контакт со неа, ќе видиш како се преболува.
    Ја не знам што совет сакаш ти? Да одиме да ја убедиме да те сака? И да се омажи со тебе?
    Офф..

Извини вака може ти кажувам тешки зборови, ама ако на 40 год ова сам не можеш да го сфатиш...
    Оди посети психијатар тој може ќе ти даде совет некој како да преболиш љубов (Не го мислам ова како навреда, туку најсериозна сум)

На Hipica, Salome, Candid и 11 други им се допаѓа ова.
  14. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Јас имав чувство како да читам проблеми на заљубена тинејџерка.
    Во сите тие проблеми со семејството, не знам како наоѓаш енергија да се замараш со глупости.

Прво, зошто таа воопшто има твој пасворд?
    Второ, кај е детето моментално? Само така го остави додека ти бркаш, очигледно зафатени, жени?
    Трето, очигледно е дека на неа не и е гајле за тебе. Тажно за тебе, ама мора да поминеш преку тоа.

И четврто, колку е тешко пред да отворите нова тема, да видите како функционира форумот? Не се отвора нова тема за секое прашање, туку се бара соодветната.

На Salome, Candid, calliope и 3 други им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Имаш дете а се секираш за љубовта на една себична гуска. Не те сака таа. Имаш дете освести се алооо.

16. manuela234

manuela234 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Феминки мои најмили се надевам дека вие сте овде да ми помогнете. Мојата приказна е следнава. Пред 2 години започнавме врска. На почетокот глумеше фраер и покрај сите мои обиди дека тој никад не се залубувал и слично но дојде на моето и прв пат во животот беше во врска и ме сакаше. Потоа имав некој испадни на љубомора цела година и смируваше и све но не беа кој знае какви бидејки мн прашував и несакав да го изгубам. За нг се деси нешто па јас си заминав и тој ме врати буквално и рече доста му било од моите драми а затоа што си заминав бев во право бидејки мн непланирани гости дојдоа. следниве неколку месеци се понашав супер буквално све најдборо но тој стана ладен ен згрешив ништо секогаш бев спремна на се и покрај неговото понашање. Пред валентин 1 недела се немавме видено ја му викам ај денес неможел вика за валентин ај утре пак неможел морало за валентин,. Цимерите негови си заминале тој не ме ни покани го прашав и виак па да не те молам ако сакаш дојди. И реши дека нашава одман требало да прекине неможел да помине покрај се требало одамна да завршил дека ме сака и нема друга во неговиот живот но мора да прекинеме. иНАКУ И по моето добро понашање во последно време све јас му вртев све јас му пишував некад имав сеен и чеканје по 5 мин да ми врати . незнам што му се случ . Вике дека порано бил глуп што бил луд по мене а така сум му правела сега и 200 години да се однесувам добро тоа нема да са смени. Но сепак феминки јас моѓе бев љубоморна нио по мала расправија веднап се смирував и се само сакав да ме сака повек еод се на светот. Многу сум скршена го молев плачев викав ништо не допираше до него ... Повеке незнам што да направам и како да продолжам едноставно мн боли незнам како тогаш не се случи ова туку од кога почнав да се однесувам добро без никаква причина ...Незнам што да направам едноставно боли многу и мисалм дека не е тоа причината неможеш ти за нешто од пред 6 месеци сега да се лутиш. Инаку со него ја изгубив невиноста и мисалм дека и нему му бев прва . Најдобро би било сега да не му пишувам да не замарам па ако ме сакал ке ме побара ако не нема овде што да се прави...Го очекувам вашето мисленје . Немам за што повеке да се борам и да живеам

17. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Не сакам да ве разочарам, ама никој не раскинува врска ако го сака партнерот.
    Не ве сака, не му е убаво со вас, сака некој подобар за него. Тоа е тоа.

На tessie, Candid, Umbrella22 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ај те молам кога ќе го преболиш да си ги прочиташ пак зборовиве и да се чудиш колку си била полетана.
    Како живееше пред тој да влезе во твојот живот?
    Не го моли, не се понижувај, и среди се малку, излези со другарки, забавувај се, флертувај. Годи внимание, можеби ако добиеш од некој друг ќе ти биде подобро.
    Само те молам веќе не му пишувај и не го напнувај детево. Кој ти бил крив што не си му верувала. А за тоа што ти е прв не се оптеретувај многу, не си единствена со повеќе од 1, и тоа не би требало да ти прави проблем кај некој друг што искрено те сака.
    Си се изгорела еднаш(од љубомората твоја), се надевам нема да ти се повтори. :) Шест месеци, година па и две да трае, со среќа преболување се надевам дека ќе успееш.

На piksooki, Hipica и Candid им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Кога ќе напишете дека немате за што да се борите и да живеете, ми се згадува.Леле крај на светот ли е?
    Сирачиња да не сте,мајка татко немате да немате за што да живеете. Убиј се ако сакаш он има за штода живее,ќе се ожени и ќе гледа деца и за џабе си се убила. Ништо нема да се смени.Извини што сум дрска и саркастична ама така е . Прво се живее за себе,а не за некој што не те ценел доволно. Второ не те сака веќе, па што очекувате брак?! Одма за жена да ве земе? Незнам колку години си, ама сигуно 15 16години. Типот сака со други да оди, да се забавува и слично. Незнам зошто толку улетани влагате во врска, а претходно да не сте подготвени за ништо. Епа душо моја, избриши ги солзите, облечи се и оди кај некоја другарка. За една недела ти гарантирам на ова пишаново ќе се смееш.

На SnowWhite8 и Kristina... им се допаѓа ова.
  20. sasaSasa

sasaSasa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    29
    Оној кој те сака никогаш нема да се откаже од тебе, па било која да е причината. Излегувај, шетај, дружи се. Залудно е да се трудеш околу некого , а тој некој да не те сака. Се додека еден сака, малку е .Храбро.:)

На Kristina... му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.