Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606

Три пати го читам твојот пост и неможам да сфатам некои работи. Прво и основно си се развел не затоа што не ти одел бракот, туку поради другата жена. И да не сакаш да признаеш тоа е така. Тоа е премногу себично од тебе. Си мислел повеќе на себе отколку на своето дете. Друга работа ти починала сопругата, и ти место да се фокусираш на своето дете да го израснеш барем со еден родител, да го воспиташ и се по ред, ти и даље како некој тинејџер висиш по интернет, телефони без да сфатиш дека жената те врти како што сака. Јас да сум на местото на втората жена од странство знаеш што ќе помислам?
    -Чим овој човек остави жена и дете поради мене која ме запозна од интернет, од каде знам дека мене нема да ми го направи истото?!?! Која е гаранцијата на вечна љубов? Таа жена може те сака, не викам не. НО таа е пред се мајка и сигурно дека децата ќе и бидат на прво место. Прости но не се сите толку пожтвувани колку тебе. И засрами се, на 40 години не ти личи да се занимаваш со мажени жени и висиш по интернет.

2. balerinka121

balerinka121 Нов член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    vaka devojki
    eden tip so mi se svigjase mi pisa pred nekoj den na fejsbuk i mi prizna deka me svigja a i jas mu priznav.i taka pose nekoe vreme pisuvnje mi vika ajde jas odam pose ke si pisuvame.i jas cekam da mi pise..ne mi pisa.Sledniot den pa ne mi pisa a i jas pak od sram nisto ne mu pisuvam cekam on da mi pise.Neznam so da pravam,sto spored vass??
    :):):|:?:

3. manuela234

manuela234 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Ми вика дека ме сака но неможел да биде со мене сакал да биде сам и дека ме сакал повеке од се на светот трабло на време да мислам , незнам зошто сега ги спомнува тие работи од пред 1 година кога сега се однесувам многу добро ке разберев да се однесуваше лошо кога бев мн љубоморна. Дојде да ми донесе нешто почна да збори а јас само си заминав затоа што пред тоа ми рече дека никогаш повеке нема да биде со мене иако ме сакал како никоја досега и сеуште ме сака можеби кога ке бидам поладнокрвна ке му фалам па ке ме побара а можѓеби и не . Инаку имам 20 години :) 100 пати се смиривме скаравме ..се надевам дека ке биде и овој пат така.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Па не е само да те сака има и др работи.

5. manuela234

manuela234 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Но јас во последните месеци целосно се сменив незнам што беше работата откако почнав да се однесувам многу добро тој наеднас се смени одложуваше средби тоа на фб само сеен чеканје да врати демек ја сум му ја вадела душата требало на време да мислам ме сакал повеке од се ја так сум му напрајла мене не ми е јасно само зашто тогаш кога сум се понашала така не реагириал туку сега од кога е се супер. На фб уште му стои врската и сликите со мене не бил спремен сеуште да ги тргне . Ја стварно не го разбирам... Извинете можеби сум малку досадна. Но дали има некоја причина , но мислам дека сигурно е тоа бидејки реално да се расправаш за нешта кои се смениле и биле пред некое време не ми е некако океј работава

6. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Мене ми изгледа како да ти ја префрла цела вина на тебе за неуспехот во вашата врска и очекува од тебе константно да му се правдаш и да му се докажуваш.
    Како тоа, можеби ќе ти се јави, можеби не? Зошто му дозволуваш така да се однесува и да те малтретира?

7. manuela234

manuela234 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Но искрено не беше тоа кој знае што тоа беше љубомора од типот да не го изгубам. Имаше една другарка целов реме зборуваше лоши работи за мене маки измачив до кај да го отргнам од нејзе и од тоа бев цело време под стрес и др да не му збори така .. Инаку порано секад кога ке му кажев ми даваше и лозинка од фб и се сега ми вели ти инспекција ли си помина тие времиња. Наеднаш се смени во период кога се однесував најубаво до сега...Мене затоа не ми е јасен зашо кога сум се однесувала лошо не се однесувал така туку кога веке со месеци е се супер наеднаш му текна.

8. manuela234

manuela234 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    извинете ако досадувам но еве пред некој ден пак така и не му се ни јавив ни ништо и тој ме бараше а овие денови дека го барам и се полошо се однесува ке видиме ке збориме нема што да мислеше на време како цео време да ме нервира да го прави тоа бидејки релано што може сега да смениш за нешо што било пред неколку месеци ? Освен да се обвинуваш . Сум била личност која сакала да се самоубие некел со такви да оди повеке сум била личност која само за себе мислела сум била личност која и требало само дечко тој не бил лигле мамин син на жетони за кај мене... Јас го сакав повеке од се секогаш кога се ближеше некој повод цело време забележував што сака и му купував, ОДВОЈУВАв од јаденјето бидејки сум студент за да соберам пари да му купам нешто се позајмував од другарки и слично а тој секад у 5 до 12 ке земеше нешто што реално не е за 20 годишно девојче . Неззнам што да казам повеке до душа не е битен поклонот ама јас цело време пазев и посветував многу внимание. Премногу го сакам . но тоа е што е подобро би било да го оставам да не пишувам ни ништо ако сака и ако е пишано пак ке ми се врати ако не подобро сега секој по свој пат. А на фб врската сликите со мене све му стои викам кога сум таква зашто некеш да тргнеш ке тргнел кога тој ке сакал не бил сега спремен утре засдутре ке го средел тоа.

9. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Земи тргни ти се од фб и игнорирај го не му се замарај ќе видиш ќе се смени ;)

10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Ова се вика можеби те сакам ама млад сум да бидам сериозен, сакам уште да се ку*цам. Батали го најди друг шо сериозно те сваќа, вакви детски испади не ти требаат. Ист случај имаше другарка ми, ја сакаше типот де, ама секоа вечер со друга беше, и уште и го праи истиот филм после 6 години од коа се раскинати ама џабе е, она си е одамна у сериозна врска а он уште е секоа вечер со различна.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Доказ дека годините не се мерило за зрелост.
    Изгубил жена, детето му страда, не мисли што глупост направил, него како да врати некоја замлатена гастербајтерка што го мота ко селска погача. (facepalm)
    Како бе луѓе...како си дозволувате да си го уништите не само својот, туку и животот на најблиските, ради некакви телефонски гугукања? И по катастрофалниот неуспех, пак си ја чукате главата во ист ѕид.
    Никако не можам да си објаснам. Еве со ококорени очи и собрани рамења седам.
    Па ќе ја кодоши по мажот ѝ ко децана. Очајно и смешно. Имате среќа не ве затепал и двајцата.
    Јас не знам ни од кај да почнам рафали да пукам, ни па што совет овде би се дало.
    Киднапирај ја, можеби?
    Убиј го мажот ѝ и запали им ја куќата, па да нема кај да оди и да мора да се пресели кај тебе?
    Ако и покрај тоа дава отпор, убиј ја и неа и препарирај ја во срамна поза.
    Што друго? Ти неќеш себе да се спасиш од мизерување, детето не го ни спомнуваш во приказнава, туку некоја налудничава ти е примарна цел. Освен ако не кака платина и дијаманти - батали.
    Гласам да е трол...премногу тажно би било да е вистинито.

За второво - конфузно, несредено, незрело и од двајцата...
    Опседната си со типот, џабе оправдувањата. Ако и нему вака само си му висела, да не речам досаѓала, јасно е зашто побегнал. Никој неќе да му се дише во врат, уште помалку па и ако претходно предупредил дека он е момак за забава. Филмови за голема љубов и лепотицата од погоре му вртела на мажјакон, па убаво му го збиберила. А најлошо нешто што човек може да си направи после раскин, е да глуми беда и да се самосожалува со надеж дека ќе постигне резултат. Батали изговори, батали анализи што си направила и колку си била жртва, и терај даље пред да си направиш непотребни драми. Претпоставувам прва или прва „посериозна“ врска ти е. За некоја година ќе вриштиш врз пишаново.

Фејсбуци, давање пасворди, онлајн интриги и романси...
    Јас најискрено ви препорачувам и ве замолувам за ваше добро да се тргнете од социјални мрежи ако среќата ви зависи од нив во толкава мера или ако не сте во состојба да процените дека не секоја будала на другата страна на жицата кажува искрени зборови.
    Не знам што би друго...:worried:

Последна измена: 18 февруари 2015
    На kukla21, Шметерлинг, Hipica и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    @Dragan75 љубовта се јавува коа најмалце очекуваме, ама со тек на време, како созреваме учеме и да потиснеме некои чувства додека не се силно разгорени. Ти си претерал, превише си допуштил. Не дека си стар, далеку од тоа, у денешно време луѓе на твоа возраст тек почнуваат да основаат фамилија, а ти си имал и си дозволил сето тоа да се уништи, да исчезне преку нок. Ете знаеш сеа како е коа нешто на кое најмногу си се надевал изчезнало преку нок,е така и било и на твојата жена коа сте се развеле. Затоа гледај си го детето, направи се што можеш побезболно да го помине детството без мајка. Еден брак веке се распаднал ради таа непромислена авантура, нека не се распаѓа уште еден, нека не останат уште две деца без еден родител. Иако сега си слободен, дај боже да си најдеш и друга партнерка, зошто да бидеш сам цел живот, али не дозволувај да го поминеш животот патејки по некоја што не и е ни гајле за тебе, притоа запоставувајки се, дури и сопственото дете.

На Dragan75 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. khaleesi1

khaleesi1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    52

Мој совет е, ако се сакате да се борите за врската. Но, дали се сакате? Дали тој те сака? Треба да расчистите.
    Меѓутоа, побитно, без разлика дали ќе останеш/смириш со него или не, мораш да научиш да ја контролираш твојата љубомора. Можеби и тој ти дал повод, но, со љубомора и испади ништо нема да постигнеш. Предложи му уште еднаш да се видите и разговарате отворено, јасно, искрено. Ако пак не ти даде конкретна причина за промената на неговото однесување, тогаш мислам дека треба да престанеш да го бараш и живеј си го животот. Никој не ти е потребен за да бидеш среќна. Знај дека си мн млада и дека животот е пред тебе. Дај си вредност. Ти вредиш. Заслужуваш да бидеш со некој кој ќе те третира, онака како што посакуваш.

14. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.282
    Што не ќе прочита човек , не е добредојдена осуда знам , требаат совети , ама па како да советуваме ние 40 годишен човек , очекува совет од некои кои можат да му бидат ќерки :D шала настрана , па човече , не ти доликува за годините вакво задоцнето тинејџерско однесување , место да си го гледаш синот , да гледаш да го воспиташ добро , останал без мајка , ти ќе ми се занесуваш по некоја си Шваљерка , види ваму застани си на здрави нозе како прво.
    Животот продолжува , виновен ти или не , ете ти починала сопругата , оди напред ,ок е да си најдеш некоја за дружење што велат , ама да е стабилна бе , а не некоја психопатка од интернет , која те врти на малото прсте , а и свесен си дека ете не сака ништо веќе со месеци ти дава различни пристапи и одговори , свесен си дека и растураш дом каков таков , не и го повредувај мажот и децата , тие се невини , не растурај уште едно семејство , штом си го растурил своето за жал.... блокирај ја од фб дотичната ти госпоѓа , и продолжи напред со својот син , не се однесувај како тинејџер , да не го загубиш и синот на крај , јас се извинувам ако бев груба , ама се револтирав од твојот пост :x:x:wasntme:

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.740
    Допаѓања:
    77.042
    Jas samo se cudam kako lugje so vakov problem baraat pomos na socijalnite mrezi. Pa nemozam da zamislam sega mene mi se sluci nesto loso i jas sednam na internet i baram soveti :/
    Pa dobro prijateli, nekoj blizok imate li? Kraj kraeva koga mislis deka kje zbudalis od sto ti e golem problemot odi na psihijatar, ne odat samo ludi lugje na psihijatar...

16. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Еве јас конкретно ќе се обидам да дадам некој совет во врска со проблемот на @Dragan75

Прво, незнам зошто дваесетгодишни девојчиња се чувствуваат повикани да одговорат на темата, кога на форумот има членови од сите возрасти и со секакви искуства.

Второ, никој не може да ти каже како да постапиш, треба ти да ја донесеш одлуката, а ние може да ти дадеме само совет како да се справиш со ситуацијата.Точно е дека можеш да се заљубиш на 40 и да се чувствуваш како да имаш 14, ама треба да си свесен дека однесувањето како тинеџер носи последици, што си го искусил на своја кожа. Можеби некој би нашол оправдување доколку се работи за здрава врска, ама прости ми, вашава врска не е воопшто здрава. Вие се повредувате еден со друг, таа сакала да те оттргне од семејството, за да поентира како што велиш, ти си се јавил на нејзиниот сопруг и се си му раскажал, сигурно со намера да ја повредиш. Треба да размислиш што може да донесе таквата врска и доколку сте заедно, можете ли да бидете среќни и да заборавите се. Можеби и си игра со тебе, можеби и те сака навистина но ете спремна е да ја жртвува љубовта за семејството. Мислам дека не ти останува ништо друго освен да се помириш со таквата ситуација, а тоа најдобро ќе го направиш ако ставиш крај, се дистанцираш, ги прекинеш сите врски со неа. Избриши профил на fb, смени телефон,најди некаква друга занимација, посвети време на детето, и онака тоа сигурно доста запоставено се чувствува. На крај на краиштата седни на интернет и најди друга со која ќе го поминуваш времето, некоја која нема таков багаш со себе. Се поминува со тек на време.

На poenta, Dragan75, evangelina.ina и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @Dragan75 covece kaj ti e deteto vo celava ovaa zbrka?? zarem si svesen kolku zlo mu nanesvis?? ajde tvojot zivot ja fatil udolnicata,ama zarem ne si svesen kolku ova dete imat potreba od vnimanie?? ja izgubilo majka mu,a bogami i tatko mu.. Se ezam od pomislata kolku mu e teshko.. fokusiraj se na deteto,zaboravi ja taa so te dovede vo vakva situacija,gazekji preku leshevi za da stignis do celta,veruvaj nemat da si srekjen.. posveti se na deteto,sekako ako ne si trol,poso vakov nesovesen tatko,koj na 40 se ponasat ko lud i zbunet pubertetlija,bogami ne mi e jasen...

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Пиши му. Може од тебе те чека.

Тој жената си ја запоставил заради друга а не па пријателите..

И @manuela234 Ако не сакаш да го оставиш така едноставно, ако ти се обрати во следниве денови, само прашај го што сака тој со тебе? Ако не те сака зошто цело време ти се јавува/ти пишува? Речи му чим не ме сакаш нема што ти со мене да се замараш, избриши го, блокни го што сакаш. Се гледа дека не сака врска, и како може такви работи да ти кажува, ти си била девојка што сака да се самоубие -.- Па и да имаш такви мисли тоа не е така лесно да се премине. Имаш проблем а тој ако те сака ќе ти помине да го решиш а нема да ти прави уште полошо. Крај краева гледај си за тебе, и не за моменталната состојба туку за во идинината. Не го ставај посветувај твое внимание (живот) на друга личност освен себеси. Колку и да сакаш некој мораш да се научиш да се сакаш сама себе повеќе. Нормално дека во секоја врска постојат моменти кога мора од нешто да се откажеш за да направиш компромис, ама па и таа личност треба да е спремна да го направи истото за тебе. Секако, се додека тоа не е нешто што тебе не ти е многу важно, не те загрозува и не те прави да се чувствиваш несреќно и мизерно. Едноставно тој тебе не ти го нуди тоа што тебе ти треба, а ти сакаш сериозна врска. Ќе најдеш некој што те почитува и ќе се чудиш колку ќе ти биде поубаво :)

На balerinka121 и mariz им се допаѓа ова.
  19. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    pisi mu ti cisto da znaes na sto si nadesta e najlosa spored mene ako ne biva nisto od vas neka ti kaze a ne... inaku izvineto ama denovive ke moram da pisam na kirilica rasipan mi e kompjuterot

На balerinka121 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    dobro sto ti e tebe problemot posveti se na toa detwe sirak seta ljubov neka ti bide za negona nea ostavia neka krsi glava sekoj pat

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.