Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. okcenzi

okcenzi Популарен член

Иако пишуваш цело време колку си слаба и нерешителна, јас знам дека си јака. Јака си бре девојко што имаше храброст да го пишеш ова на форум и да побараш помош.Јака си девојко штом размислуваш веќе во правец на промена на својот живот. Јака ќе бидеш и кога ќе го оставиш. Јака ќе бидеши кога ќе почнеш одново. Верувај.

2. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Некоја слободна и расположена за разговор нека ми пише ЛП.
    Имам нешто што ме измачува подолго време. :rofl:

3. my heart cry

my heart cry Истакнат член

4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Ќе издржиш. Не си толку слаба колку што мислиш. Првите 3 дена ќе бидеш збунета, потоа 2 недели изгубена, па 1 недела ќе плачеш и после си нова.
    Мила ти ќе бидеп старата весела девојка со насмевка голема и ќе најдеш некој кој нема да сака да те менува, туку ќе те сака таква каква што си. И да убаво си кажа, овој имбецилов твој одма ќе најде нова, некоја затуцана, некоја која ќе може да ја злоупотребува, зошто тој е несособен да биде сам. Но ти, ти ќе бидеш срекна. Ич да не ти е криво дали тој ке најде некоја. Ти ке си гледаш и мислиш само на својата срека. Време е да бидеш себична и да почнеш одново да се сакаш себе. Доволно си била жртва.
    Силана си зошто си жена.
    Не имаш нас и слободно секогаш кога ке почувствуваш потреба за љубов или слабост пиши ни. Ние те сакаме. :*

Hipica, ArmaniCode, Ice&Fire and 2 others like this.
  5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Јас не сакам никој да се интересира што си правам на љубовен план. Минатата ноќ и вртев на другарка ми и брачеда ми одма се заинтересира и ме праша кај вртам и кога и кажав аааа како не ми рече. Како да се справам јас со оваа нејзина радозналост. Со дечко и оди околу шест години и го изневерува со женет човек. Порано и кажав да не се гледа со него, но не ме послуша. Ако и кажам на дечко и нема да ми верува и ќе мисли дека сакам да ги скарам. Што да правам ? :/ Најтрагично е што брачеда ми си мисли дека ќе се мажи за година две и ми вика кога ќе се мажела ќе престанела да се гледа со женетиот. Да ти е*** мозокот нејзин 12 годишен...
    Лани за Велигден ја запознав со еден мој другар, а таа него му кажала нешто за дома, што мислеше дека не сум му кажала. Што мислите што сакаше да направи ? Да ме оцрни мене пред него ? Пред некоја недела ми рече дека треба да се опуштам и да имам односи со другар ми за забава. Јас останав со подотворена уста....

6. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

SAKAM REALNO MISELNJE I VASI LICNI GLEDISHTA KON TOA STO mene me maci..
    Koga bi imale decko koj ve saka cuva ceni iskraen e ve pocituva i se bi napravil za vas vo kratki crti se sto moze da posakuvame go ima(karakterno) i idete dolgo vreme ne se zasnovate sto negovata finansiska sostojba e na mn nisko nivo i ama bas vo zivotot nema edna dobra stvar so ke ja napravi da mu trgne,no i pokraj toa vie ne gi gledate tie raboti i si vikate se ke doe u svoe mesto i vreme podrska ste mu bezralzika na sto i da e,a od druga strana vi se luduva ponekogas vi se iskaca sakate zaedno sekade da pominete iskusite novi i novi raboti a pak on na toa ke se potrudi ke dade se od sebe i zadniot denar na vas ke go dade za da vidi srekja vo vasite oci ama pak ne e toa toa ,ete na 2-3 stepena povisoka klasa ste od nego (zboram na finansii) i pak ne e toa toa si vikate mi se moze mi se seta sakam da uzivam dok sum mlada a sepak nemozete zatoa sto ete pr. ne ste kucka da go ostaite on doma vie da zaminete ili iskocite so nekoe drustvo...toa go iskusuvam jas..projde vreme i kako rastam se povishe se svestuvam deka jas vo ova ne uzivam.. samo radi toa znaci na toj den sme razlicni sveta on nemoze jas mozam a vremeto ide ne gazi dok se svrtis ubavite godini prosle.. mladite godini..i Bitnoto do pred nekoe vreme si vikav... sto da pravam,ne velam deka ne go sakam ne velam deka jas sakam on da ima pari a ja da mu gi trosam (sekoj za sebe ) ama ni toa ne moze da go priusti.. pocnav da si vikam deka zasluzuvam podobro i deka mozam podobro deka kolku ig o sakam tolku i sum tazna... sto ete sedim non stop doma..ne vikam deka svetot ne e krug i deka moze kockite ke se smenat nekogas vo nekoja polza no sot ako bide predocna? NEZNAM STO DA PRAVAM,SI VIKAV KAKO JA KO OSTANATITE NE NAJDEV NEKOJ SO BAR PROSECNO MOZE DA SI PRUZI DA ISKOCIME AMA PAK TAKOV E ZIVOTOT NISTO NE E SOVRSENO AKO IMA LJUBOV EDNO UVEK KE FALI AKO IMA PARI PA PAK NEMA DA CVETA SE...zbuneta sum.. mi trebaat Vasite mislenja...

7. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Ако братучетка ти има 12 год, тешко на неа,

8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Нема 12 години :@ 25 има ама размислува како 12 годишна

9. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Бетер тогаш.

10. JustFun

JustFun Истакнат член

Себична си. Мораш да сфатиш каква е финансиската ситуација на твојот партнер. Сигурно си знаела каков е и што е пред да започнете врска. Наместо да му дадеш подршка ти се жалиш дека сакаш да искачате сакаш да лудувате. Мислиш нему лесно му е што е ваква ситуацијата кај него? Не го заслужуваш , ама тоа е мое мислење.

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Многу е важно колкави сте, зашто едно е да живееш од свои финансии а друго од финансиите на мама и тато. Ако сте помали и сеуште зависите од родителите, има време драстично да се смени ситуацијата. Не треба да ја вагаш љубовта според парите, важно е дали дечкото е амбициозен, сака да учи, да бара работа, зашто финансиите ќе се сменат, еден ден ќе заработува за себе. Но ако е од тие "лежи лебу да те јадам", имаш право да бидеш загрижена.

Од друга страна, ако сте возрасни, работите (или во случајов едниот да не работи), во сериозна врска треба взаемно да си помагате. Сега можеби неможе да си приушти многу да излегува, но тоа не е причина ти да не платиш некое искачање за да не ви помине младоста без излегувања, како што викаш ти. Утре белки ќе се смени ситуацијата, ќе има и тој свој денар па ќе шетате повеќе.
    Важно да имате исти погледи на животот, другото ќе се среди.

Viki693 likes this.
  12. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

toa i jas si go velam na pocetokot i sama bev svesna vo sto vleguvam,mu davam postojano podrska i da sme zborele za ova mn pati i temata ke se zapocne i samo se pootovrena se ostava zad nas i ne mu e lesno e nervira i murti so pravo i uvek vika da imav... nemase da bide vaka so sum kriv so sum sotanal so eden roditel i sme doma so penzija od smesni 5000 ....i so se sum go prifatila i dosta vreme e pominato otkako sme zaedno i se kruzi.. ke se pojavi denar dva i tie ke gi dade za moe zadovolstvo i srekja ne za dzabe rekov zbuneta sum ,sekomu se desvaa toa da dopre do dnoto da se izbezumi i da ne znae na koja strana da ide i sto da pravi..
    sepak fala ti za sovetot

13. mila89

mila89 Истакнат член

Во ред е ако дома состојбата им е лоша, има работи што не зависат од него, ама тој може да работи нешто. Не разбрав дали тој бара работа или само кука дека нема пари и дека му е тешко поради тоа. Многу добро те разбирам како ти е, и ние сме имале таков период ама тоа е зад нас сега, со тек на време еден од вас ќе се вработи па после и другиот и ќе видиш како работите ќе се сменат

Tove Lo likes this.
  14. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Но што ако го оставиш него и ќе си најдеш некој како твојата финансиска состојба што ќе те изневерува и нема да те сака и нема да ги прави сите оние работи кои сега ги набројуваш дека ги правел тој за тебе , тогаш што ќе правиш ? Затоа што се совршено не може да биде верувај ми и да е богат и добар и фин и културен .. толку добри работи едноставно е потешко .. Па види размисли ...

Tove Lo likes this.
  15. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

За се имате право ,така е и тоа и погоре го напоменав ФАЛА ви многу :handshake::):)

16. tatuvcee

tatuvcee Активен член

Со моето момче сме заедно веќе 2години,првата година нон стоп бевме заедно,но тој е момче што сака и малку повеќе слобода,а и мене не ми пречи,премногу ме разбира кога сакам да поминам време со пријателките и се ни било во ред до денес.Но тој немаше шанси да помине ден а да не ме види,барем на 5минути,но не ќе издржеше ден без мене.Во последно време незнам што се случува преку ден е на работа а навечер секогаш оди со другарите и кажува дека е многу уморен кога јас му кажувам дека сакам да одиме некаде.А напротив кога ќе дојде кај мене се однесува преубаво,како и овие две претходни.Секогаш е тука кога ќе го побарам,само мислам се заборава да се сети на мене.Преубаво ми е со него,но само тоа ми е проблем.Или можеби јас претерувам во работите,бидејќи неможам да се навикнам без него да поминам ден.

17. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Затоа што си се навикнала секој ден и нон стоп да сте заедно па сеа така се чувствуваш.Можеби е само изморен и сака да спие или сака едноставно да си прошета.Не ги комлицирај работите.И сама си пиша дека е секогаш тука за тебе.Не се оптеретувај со глупости :)

18. JustFun

JustFun Истакнат член

Една врска не се базира врз основа финансиски средства. Ете имаат само смешна пензија од 5000 денари, ама а да ги немаа и тие? и да работеше тој мислиш дека сите пари за него ќе беа?
    Пари за сметки, пари за храна пари за гардероба, и ако нему нешто му остане. Но само ако остане. Знаеме сите овде каква е финансиската состојба така да и да работи и да не работи секогаш ќе недостасуваат пари за нешто. И да зема плата ќе има колку што може тој да си дозволи.
    Кога знаеш во што си се впуштила подобро дај му подршка и најдете некое решение доколку не работи отколку да мислиш на тоа колку сакаш да уживате.
    Мојата последна врска беше со партнер кој беше слабо финансиски обезбеден но јас сум го разбирала и затоа и не му барав искачања, лудувања и журки.

Tove Lo likes this.
  19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Зошто кучка? Мене најнормална работа на свет ми е да отидам некаде со другарки додека дечко ми седи дома, исто како што тој си излегува со неговите другари без мене. И пред да бидам со дечко ми сум имала свој активен живот кој во никој случај не завршил сега кога повеќе не сум сингл. Всушност, тоа е и решението на твојот проблем- договарај почесто искачања со другарките! Ти си загрижена дека најубавите години, кога највеќе треба да излегуваш и да се забавуваш, ти ги поминуваш дома, затворена меѓу четири ѕида. И знаеш што? Во право си, овој период од животот никогаш повеќе нема да ти се врати! Дечко ти е во многу незавидна финансиска ситуација и не е фер да бараш тие малку пари што ги има да ги троши на пијачки, исто како што не е фер ти да ги плаќаш сите заеднички искачања. Затоа мој совет ти е да одиш по дискотеки со другарките а со дечко ти да си продолжите како досега.

Valerin and x.Daisy.x like this.
  20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Јас не разбирам зошто ти не си излезеш со твоите другарки? Тој сигурно ќе сфати, па не мора само со него да излегуваш. Договори се со нив, излези лудувај како што викаш ти, не си ограничена само со него за бидеш. Ако во сабота преку ден се видиш со него, вечерта излези си го другарки. Тоа ти е единственото решение во моментов.

Ха, само што го пратив мислењето гледам истото и горе напишано и сосема се сложувам со истото. Ти немаш од него никакви ограничувања, и со оглед на ситуацијата мислам дека дечко ти нема да ти се лути ако ти излегуваш. И волкот сит, и овците на број.

Last edited: Apr 4, 2015
Thread Status:
Not open for further replies.