Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    419
    jas iskacam so so drugarki povishe od dovolno i nema nikakov problem,mi fali on,sakam so nego ne deka sme privrzani sekoj ima svoj svet svoe pravo na se vo nasata vrska i toa on go pocituva i podrzuva...samo sto jas rekov deka takva i takva e situacija toa i toa se desava i jas mozam i ne ne sum ogranicena za iskacanja ..no mi fali on

2. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    419
    pisav podole odgovor tocno da taka toa i se desava ,on mi fali a koa sme kaj plakanjata.. nikad nikad ne mi platil ili ne sum mu platila retkost na posebni priliki da se desi ali ne sme od tie parovi za kako toa sramota deovjkata da plakja ,mene toa ne mi odgovara i go rascistiv toj problem so nego za plakjanjeto mene mi bese cel moabet okolku nasi zaednicki iskacanja koi se pomalku a so drugarki povishe i dvajcata sakame ama negovata sostojba poprecuva ,ke izlezat i podobri denovi,jas ke bidam pored nego,fala vi na stie za sovetite i se nadevam deka ke bide podobro

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    @Tove Lo во долгите врски би требало се' да биде заедничко. Всушност и така се подготвуваме за заеднички живот со партнерот. Барем според мене. Ти велиш дека имаш доволно и за шетање и за излегување, зошто тогаш не го викнеш да излезете на твоја сметка. Штом имаш за излегување постојано со другарки, тогаш имаш и можеш да си дозволиш еднаш, два пати во месецот да излезеш со дечко ти и ти да платиш. Не кажа и по колку години имате, тоа е многу битна информација, а исто така не кажа дали дечко ти се труди околу подобрување на неговата ситуација. Финансиите воопшто не се нешто сигурно во животот, можеби денеска нема, а утре да има. Меѓутоа за утре да има треба денеска да биде амбициозен, да се труди, да работи... Ако он само се жали за својата состојба, очекува останатите да го сожалуваат, очекува ти постојано да го покриваш финансиски, а апсолутно ништо не превзема, тогаш јас би бегала со трчање од него. Таквите цел живот само се жалат, некој друг секогаш е крив за нивната состојба, а ништо не превземаат. Сум го видела ова. Меѓутоа ако дечко ти е вреден, се труди најмногу што може, тогаш ти немаш проблем.

Не знам точно како фунционирате и пак ќе повторам не знам колку години имате и колку навистина ви е сериозна врската, ама според мене не е во ред ти постојано да си излегуваш, а он дома да седи зашто нема пари. Лично јас тоа никогаш не би му го направила на дечко ми, како што и он никогаш не би ми го направил тоа на мене. Да знам дека дечко ми дома седи зашто нема пари ни за едно кафе (а да знам дека се труди, работи, ама парите мора да ги даде дома зашто живее само со еден родител), а јас да си излегувам со друштво, да се забавувам и утре да му кажувам колку топ сме си поминале, за мене е малку себично. Јас не би се чувствувала убаво. Ако со другарки можеш да излезеш шест пати во месецот, тогаш скрати две излегувања со нив, и излези еднаш со дечко ти на твоја сметка. Ако не можеш да бидеш со него во најтешките моменти и си гледаш само за себе и својата младост тогаш подобро и да не сте заедно. Не те осудувам, воопшто. Не сите се чувствуваат исто, не сите врски се исти, ниту пак ти имаш обврска да бидеш до него. Ама кога веќе не е тоа - тоа, подобро разделете се.

На sadgirl21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    419
    fala ti na iskraenoto mislenje,kako sto napomenav jas iskacam,no mi fali on, i vo rpedhodnite citati,on ima i zadnata para ja deli so mene samo da vidi radost u moi oci ne deka nie nikad voopsto ne iskacame no e retkost,se slucilo i castenje sum trgala i sum pomagala koga nema bez potreba da mi vrati i se razbirame i podrzuvame,jas imam da iskacam ama ako vide gore kako sto napomenav ,nejkam da sum sebicna i stalno da iskacam so drugarki a on da sedi doma za mene pisav pogore deka toa e sebidno ,ne e forata da se zatvoram i samo so nego no ja balansiram,mi se desi vcera da ramzisluvam za toa mi padna tesko i se obrativ tuka sekako se sudriv na razlicni mislenja FALA VI NA SITE sto mi go procitavte postot od sekoja izvlekov po edna cel bitna i jas vejke go resiv problemot
    GOLEM POZDRAV DO SITE I OD SE SRCE FALA VI :))

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  5. my heart cry

my heart cry Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    125
    Сакав само да пишам и да ви кажам дека вчера раскинав, му изнакажав се што ми го претискаше срцето а тој реагираше смирено, и ми рече дека очекувал вака зошто знаел дека сум имала друг, затоа ова сум го правела.Знаел дека со курва си имал работа и дека сега сама ќе сум била израмнета со дројите, на дното.Ми зари нож во срцето со тие зборпви, сега тој мисли дека сум го оставила заради друг:( додека си одев накај дома нозете не ги осекав, повеќе ме болеше зошто прифати мирно, не гледав борба во неговите очи.Сега плачам, срцето ми се кине, умирам, но си ветив колку и да е болно нема враќање.Само се молам веднаш да не го видам со друга, тоа ќе ме убие :'( Тоа е девојќи и моето заврши.СЕГА ПОЧНУВАМ НОВ ЖИВОТ, со болно раѓање, баш плачејќи како кога се раѓа нова личност.Мора да се борам за себе.Поздрав до сите.

На Katina007 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Немој само да попуштиш. Издржи. А за неколку месеци ти гарантирам дека ќе сакаш да си залепиш самата на себе една воспитна зашто си трошела време на такво искомплексирано суштество. Не вреди да си губиш време со таков. И тебе ќе те направи огорчена личност и ќе те разболи душевно. Главата горе. :)

На sesilija и my heart cry им се допаѓа ова.
  7. Heart *21*

Heart *21* Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    144
    @my heart cry Верувај дека си го направила најправилното. Подобро да те боли денес, утре, една недела или месец отколку цел живот со таков бесчуствителен и безвреден човек. Ти посакувам многу среќа и успех на секое поле од новиот живот. Чекори сигурно без никаква грижа на совест. Поздрав!

На my heart cry му/ѝ се допаѓа ова.
  8. laraaa

laraaa Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    aj koj moze neka mi pishe poraka nemozam vaka javno da raskazuvam a potreben mi e sovet

9. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    106

пиши ми

10. Ice&Fire

Ice&Fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    88
    Пиши ми и мене ако сакаш

11. Katina007

Katina007 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    358
    Израмнета со дрољите??? Добро е што си раскинала, многу време си потрошила на тежок идиот... Самата негова реакција ти покажува дека не те сакал, наместо да се кае и да му е жал затоа што толку години си правела се за него тој те извреѓал. Знај дека не си згрешила и наместо да плачеш сега биди среќна и живеј си како што сакаш затоа што ти си девојка што постигнала нешто во животот и пред се имаш добра душа, не заслужуваш некој да те гази и понижува.

12. Sweet777

Sweet777 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Во врска сум 8 месеци.Првите месеци од врската беа супер...Излегувавме,се дружевме,ме запозна со неговите другари,излегувавме со исто друштво и тн.Прв дечко ми е.Скоро ќе направам 16 години.Некое време ќе се однесува супер,ќе ме повикува да излеземе,ми се доверува за некои работи,а потоа наеднаш го сменува однесувањето.Се сомневам дали ме сака или не...ништо не можам да забележам..го сакам премногу.Пред 3 месеци ми рече дека сака да останеме пријатели.Тогаш ми беше лош период.Но по неколку дена ми рече дека сака да се смириме,дека погрешил и дека не си го послушал срцето и избрзал.Не може да се каже дека ме прави среќна но..му простив само затоа што го сакам и му дадов уште една шанса...кажете ми според вас што е правилно да направам. :(

13. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    779
    Сеуште сте деца и таквото однесување ми се чини дури и нормално од негова страна. На ваши години не треба да ги сфаќате врските премногу сериозно ниту да се впуштате во нив без да сте сигурни дека токму тоа ви треба во животот. Има време за одбирање партнер „за долги стази“, според мене на 15 години најдобро е воопшто да не создавате врски различни од пријателските.

На Elena69221, Katina007 и Sweet777 им се допаѓа ова.
  14. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Мислам дека твојот проблем нема никаква врска со вашата финансиска состојба. Мислам дека ти веќе си оладила и дека си нашла некоја причина за да го откачиш. Мој совет ти е да седнеш да се преиспиташ и доколку не се чуствуваш како порано со него тогаш време е да направиш сериозен муабет.

15. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Duso, izgleda toj si igra so tebe, gledaj da oladis I ne baraj decko nekoe vreme, zs prvata ljubov kolku sto e ubava tolku e I golemo razocaruvanje; )

На Sweet777 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Сама кажа дека не си среќна до него барем не комплетно среќна .. Тогаш немој повеќе да се измачуваш и тргни се од него .. Кога најмалце очекуваш ќе се појави некој друг и ќе сфатиш каде биле сите пропусти на првиот :)

На Sweet777 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Абе мaлечкa зaштo мислиш декa сo негo цел живoт ќе бидеш? Нa негo му шетa гaзoт и сaкa дa му шетa.Мaли сте зa сериoзни врски. Зaштo дa му дaдеш шaнсa,зa кoгa ќе пoчне пaк дa шетa и кoгa ќе е сaм дa се врaти пaк кaј тебе?Си oлaдил дечкoтo,a тaкoв не ти требa.Немa дa биде истo кaкo пoрaнo и немa ништo дa се смени.Зaтoa се стaвa крaј и се прoдoлжувa пoнaтaкa.

На Tove Lo и Sweet777 им се допаѓа ова.
  18. Katina007

Katina007 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    358
    И јас мислам дека на тие години нема потреба од замарање со сериозни врски... Не викам дека не може да се сакате ама реално има уште многу работи што треба да ги проживеете за да бидете доволно зрели и да имате нормална врска. Секое машко си има потреба да испроба нешто ново, на 16 години нормално дека ќе му се здосади... После некоја година нема да размислуваш исто верувај, немој да се оптеретуваш со вакви работи во најубавите години, немој да патиш за глупости, животот уште не ти почнал... забавувај се и биди среќна што си млада, оваа врска нема уште долго да трае и сфати го тоа како нормална работа, штом не си среќна и гледаш дека тој е сменет прекини со него што побрзо.

На Elena69221 и Sweet777 им се допаѓа ова.
  19. Sweet777

Sweet777 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Ви благодарам за искрените совети...Се надевам дека ќе постапам правилно и ќе ве послушам <3

20. my heart cry

my heart cry Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    125
    Луѓе мои здраво на сите, среќни велигденски празници воедно.Еве ме повторно мене, запознаени сте со мојата ситуација и морам да ви кажам нешто.Откако раскинав има една недела, тешкоо ми е како изминуваат деновите се потешко.После два дена по раскинувањето почнаа да ми стигаат пораки од непознати бр. а и да ми звонат прекриени броеви што досега не ми се случило.Пораките беа со содржина дека на некој му се свиѓам дали сум слободна, ја не враќав.Еве до сега носам друг број не сум достапна на тој.Фб деактивирав од моментот на раскин, избришав се за да не гледам ништо од бившиот, едноставно се оградив од него.Сега да ви кажам што ми се случи вчера.Бев кај моја братучетка, кога си тргнав накај дома веќе веше касно околу девет часот, си тргнав пеш.По пат ме пресретна со колата бившиот, сега незнам од кај.Застана пред мене и ми рече да влезам ја си продолжив.Тој по мене појде и почна да ми се правда како згрешил за се, за мое изненадување почна и да плаче и крајниот шок беше дека сака да му бидам жена, ме побара буквално.Се збркав целата де од неговата реакција, ми рече дека овие денови ме следел насекаде, навечер доаѓал кај мене пред врата, дека неможел без мене се молеше да се смириме.Луѓе од тој момент јас како да добив некоја сила, и не сила за него туку за мене да му изнакажам се и толку многу го извреѓав што му кажав толку лоши зборови што ја исфрлив сета горчина и тежина од мене.Ништо не ми возврати со лошо ми рече да размислам и да му се јавам дека ќе ми даде време.Ве молам кажете ми што да правам, сега кога се откажав од се зошто ми се враќа.И денес сум среќна и задоволна зошто така му направив а не потклекнав.Го сакам, но денес не ми е тешко како претходно.Ве молам мислење искрено ќе го прифатам секое и ќе ми значи многу.Поздрав до сите :*

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.