Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    @my heart cry Најлошото нешто што сега можеш да си го направиш на себе и твојот живот е да му се вратиш и да се омажиш за него. Ќе се уништиш. Имаме еден куп такви примери низ форумов како се омажиле мислејќи дека со тоа тој ќе се смени, им ветувал ама во брак е полошо. Бракот само ги става работите на едно ниво погоре. Ако била добра врската, бракот би бил уште подобар, ако врската била катастрофална, во брак ќе биде пекол.

Јасно беше дека ќе се случи ова. Сега само ти ветува, те моли, ќе те бара, се' ќе признае, ќе се чудиш што е способен да направи само за да му се вратиш, а знаеш длабоко во себе и самата дека не е ништо сменето и секако ќе продолжи по старо. Таквите не се менуваат. Една недела ќе биде ок, таман да те залаже, ќе ти ветува брда и долини, после повторно по старо. Многу ми е мило што си останала силна и не си потклекнала. Очигледно ти требало да ја исфрлиш цела тежина од себе, затоа и се чувствуваш олеснето. Не заборавај што ти има правено и како милион пати си се чувствувала заради него. Не дозволувај неколку убави зборови да те залажат. Не паѓај на тоа. Освен ако сакаш секој ден да те вика ку*ва, да се понаша како недозреан со тебе и да си лечи комплекси, а во брак од дома да не излезеш тогаш оди смири се и омажи се за него. А нели ти рекол дека со тебе не гледа иднина, нели ти не си била достојна за него, нели кога си му раскинала ти рекол дека си ку*рва и дека имаш друг? Па што сега цмиздри и уште па брак ти предложил. Абе мавни му ги клоците таму. Дигни главата, среди се, дотерај се, нашминкај се, облечи тоа што тој не ти дозволувал, имаш добра работа, возрасна си, образована, паметна, ти треба таков? Ај одговори си самата на себе дали заслужуваш таков сељак покрај тебе?

Мој совет, само игнор како и до сега. Добро си направила што си го сменила бројот и си го деактивирала фб. Што помалку допирни точки со него, толку подобро. Ти веќе си ја поминала најтешката недела, првиот момент кога си почнала да се чувствуваш подобро е само знак дека веќе си почнала нова страница, а полошо не може да биде, можеш само подобро да се чувствуваш. Знаеш како викаат, кога ќе го допреме дното, единствен пат е за нагоре, зашто надоле веќе не може. Само продолжи и не се врти назад. Таков не ти треба. Само храбро.

Последна измена: 10 април 2015
    На Candid, Kala22, Elena69221 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. my heart cry

my heart cry Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    125
    Да, потполно се согласувам со тебе, но еве во предност сум знам колку го сакам но не потклекнав и се ради тие лоши работи.Ми рече дека тоа го велел од нервоза, од гордост да не потклекне, но изгледа за брзо се сопна па падна на земја, не ни очекував вака брзо, ма не ни очекував воопшто од него навистина како чудо да се случи не ми е јасно.Вчера бев јас која вреѓаше :o :P И да знаете дека нема да му се вратам сега ќе го измачувам со тоа што ми забрануваше, јас толку наивна па нека го боли и него да осети барем малце од она моето.Мада не сум таква личност, неможам да го правам јас тоа, да го повредувам но ете нема да попуштам.Сигурно и другите ќе го поделат истото мислење знам.Тоа е луѓе да знаете сите дека кругот се врти денес си на врвот утре на дното и обратно, се менуваат улогите во животот, еве уште една потврда со мојот живот.

На Kitten, Daydream, julie77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.098
    јас па осеќам дека ке му се вратиш, на таква душа ми изгледаш која брзо ке потклекне, ти она што претходно од него си го барала и еве сега го добиваш така да нема шанси ова да го пропуштиш плус у обзир кога ке се земе дека го сакаш...

На my heart cry му/ѝ се допаѓа ова.
  4. my heart cry

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    125
    точно дека ми годеше вчера што го слушнав тоа, таква особа сум не велам не но да ми подаваше памет уште вчера ќе се смирев.Ќе си дадам време себеси знаејќи дека сега од мене се зависи ми дава мир, полесно ќе продолжам натаму без да се одмаздувам каква сум таква ќе останам, Ќе му дадам време на времето тоа ќе ми каже се, се брзо се случи тој не ми даде ни време да продолжам сама.Затоа не прифатив а и поради се останато, знаете.

5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Зошто о зошто се толку плитки мозоци??:tmi: Откако им лизгаш низ раце, молат, се трудат ... ?!|(
    Ама ова емотивниот ни дел од животов е таков круг, од кој нема секогаш добар излез.

Е сега ти го имаш АСОТ во рака. Измачувај го еден период, па стај го целосно на игнор. Живеј го животот без него ... Нека осети кого губи. А после тоа што ќе решиш е твое и само твое решение. Сакаш врати се, сакаш продолжи без него ... Само знај, немој да дозволиш некој да те погазува како личност. Имај секогаш свој став, стави некој пат маска за да извлечеш нешто за себе, чувај се самата и покажи му дека можеш и без него да функционираш добро.

На Hipica, my heart cry и presiosaP им се допаѓа ова.
  6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    А мене не ми е јасно како можеш да го сакаш? После толку години измачување и навреди единствено логично чувство што треба да го имаш кон него е гадење и омраза.
    Се' друго ми е типичен мазохизам.

Секоја чест што си раскинала и не си потклекнала под првата молба, ама тоа што велиш дека го сакаш после се' не ми дава надеж дека ќе продолжиш без него.
    Сигурна сум дека сега си ја повторуваш сликата и во глава ти се врти се' што ти изнакажал, па големото откритие- како низ солзи ти кажал дека цело време бил таков за да не покаже слабост, т.е. да не потклекне. Сепак те сакал цело време, а? Колку убаво:l:.
    :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
    Знаеш и сама дека ако му се смириш нема да поминат ни недела дена, а тој пак ќе почне со неговите вреѓања, само што веројатно ќе ги надополни и со физичко насилство.

На Dust, galapce, marama и 2 други им се допаѓа ова.
  7. my heart cry

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    125
    Неможе туку така да се откаже човек од некого, до вчера го сакал а денес не.Мн години се во прашање, јас го сакав како што се сака брат,мајка, татко.Ете баш на тој начин.А нив и какви и да се ги сакаме без обsир на се.Инаку незнам зошто би уживала во мачење, секој би го сакал најдоброто, само јас премногу допуштив и премногу плаќав за малку среќа надевајќи се на подобро.Само надежда за подобро утре ме држеше горе, и дел од убавите работи, сепак од деца се знаеме со него.

8. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    @my heart cry не можам да ти пишам лп....сакам да си помуабетиме...

9. Katina007

Katina007 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    358
    Немој да ја правиш пак истата грешка, тој пак ќе се однесува исто кога ќе види дека пак си попуштила. Тоа е моето мислење, продолжи без него и ќе бидеш среќна, ќе ти помине. Си знаеш и ти како ти беше додека беше со него.

10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Епа таа е финтата, тоа не ми е јасно, како може уште да го сакаш и да не ти е одбивен кога толку години константно те омаловажува?
    Точно, не може туку така да се откажеш од некого, ама кај тебе ова не е од нигде-никаде, ова трае премногу долго и доволно за ти да престанеш да го сакаш.

Не можеш да правиш споредба со родителите, но ајде кога веќе направи сигурно и тие така да се однесуваат кон тебе би им се спротивставила, а нема да им се покоруваш и да правиш се' што ќе ти наредат, да ги трпиш нивните навреди без да им се скараш.

Имаш работа, имаш обврски што можат да ти ги одвлечат мислите, ако сметаш дека треба воведи уште некоја активност, посвети се на самата себе- доволно си му била посветена нему.
    Еве спомна братучеда, сега има неработни денови, одете макар на еден ден некаде, поминете пример еден ден во Солун, разгледајте, прошетајте, пијте кафе, купи си нешто што одамна си го посакувала.
    Шопингот докажано делува позитивно на расположението.
    Можеш да си закажеш и на фризер, да ја смениш фризурата, ќе видиш колку поубаво ќе се чувствуваш. Едноставно разгали се, дозволи си да ги правиш работите што не си ги правела досега.
    Тој ти е само една навика, една рутина, и нормално сега дека мислиш дека се' друго нема смисла, и тоа го поврзуваш со голема љубов, а реално и самата знаеш дека чувстуваш големо олеснување после крајот.

Не знам што друго да кажам, се надевам дека ќе го најдеш својот мир.

На Hipica, my heart cry и Katina007 им се допаѓа ова.
  11. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    my heart cry да не ја должам многу работата, девојките погоре во главно ти кажале се што треба.
    Разбираме дека го сакаш, години се во прашање, тешко ти е но љубовта е пролазна работа барем според мене. Ако еден човек во врска е ваков, во брак ќе биде допло полошо, тешко дека работите ќе појдат на подобро.
    Човек кој ме навредува и ме понижува и од листата на пријатели би го избришала, не пак дечко да ми е. Најдобро е да се тргнеш од него дури е време смени број, избриши го од фејсбук ако те вознемирува постои полиција. И нема потреба да му враќаш со иста мерка да го навредуваш или незнам што, ниско и просто е тоа за мене.

На my heart cry и JustFun им се допаѓа ова.
  12. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    5.335
    Со тоа што копнееш да му вратиш, ми дава до знаење дека и не баш толку го сакаш колку што кажуваш, туку едноставно само ти е обична навика. Ако некого го сакаш, нема да сакаш да се "одмаздиш". Повеќе презир гледам него љубов. А од негова страна, не ни гледам воопшто љубов.
    п.с. Ако си ти за него курва, зошто сеуште со тебе бил? ;)

13. katy3

katy3 Нов член

Се зачлени на:
    12 април 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, нова сум овде и потребни сте ми бидејќи веќе и самата незнам што да размислувам.. Имам дечко веќе година и пол проблемот е во тоа што он сеуште се дружи со неговата бивша, а мене ми ја претстави како негова другарка, и цело време заедно се дружевме, еее година и пол. Но ја дознав целата вистина преку фб, како он имал со неа секс цела една недела и повеќе па виделе дека не им идело и се откажале од помислата да влезат во врската па си останале другари. она веќе има маж, ама јас неможам да си го сварам тоа како јас сум се дружела со неа и со помислата дека и двете сме го делеле него, и како да бидам сигурна дека он кога и да ја види нема да му дојде некоја слика од ситуацијата кога бил со неа. дали да продолжам со него или да прекинам, и најтешко е што он сака јас пак да продолжам да се гледам со неа.. ама јас тоа не го можам, го сакам и убаво ми е со него. Недела дена размислувам и главата ќе ми експлодира, ве молам за совет, мислење.. :)

14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    @my heart cry
    Не можам да ти пишам порака, изгледа имаш ставено забрана..
    Не можам ни на профил да ти пристапам:worried:
    Сакав да ти пишам едно лично искуство, само што не можам јавно...господинот ЕКС ме следел и тука8-|
    Пиши ми прва..или не пишувај ако не сакаш :) . Твое право е. Само сакам да те посоветувам од лично искуство...
    Како и да е, јас нема да те посоветувам како девојките погоре..
    Јас ќе ти речам да не го измачуваш, да не кроиш големи планови како да го "повредиш"
    Едноставно не прави ништо. Игнорирај и продолжи..
    После неколку годишна врска јас развив една огромна омраза кон бившиот.
    Јас луѓе не мразам, мислам дека се залудно потрошени емоции.. Ама оваа омраза ми ја труе душава, не можам да ја оттргнам од себе..
    Немој и ти истото да си го направиш...

15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    А?
    Имал бивша, голема новост. Да не мислеше дека е нов, неотпакуван?
    Ти ја претставил како другарка? Па што? Некои продолжуваат со другарството после врска. А таа врска може и да била на една недела, месец, година..сеедно. Можеби немало никаква хемија, чувства.. Можеби било само за секс...Па си останале другари.
    Она има маж, има секс со него..
    Твојов те има тебе, има секс со тебе..
    Можеби се стварно пријатели?! (а веројатно тоа и се, САМО пријатели)
    Јас пак, не гледам проблем тука..Да раскинеш врска од година ипол затоа што не можеш да ја свариш бившата, лично за мене е глупост.
    Веројатно чувствата за дечково ти се минимални, па затоа следи и прашањево..

16. katy3

katy3 Нов член

Се зачлени на:
    12 април 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Мене ова ми е прва сериозна врска, и можеби затоа сум како потресена и исплашена. А иначе си го сакам многу, и знам дека постојат такви пријателства, ама мене ми е тоа што јас сум се дружела со неа и целата ситуација испаѓа како да ме лажеле позади грб и мене и мажот и , а јас убаво на почеткот си прашав дали му е другарка или нешто повеќе му била, ама он не само другарка и ништо повеќе, и дека никогаш немало да ми каже..

17. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Te izneveruval a ti sakas da mu prostis? Nikako!
    Duri te tera da se druzis so negovata bivsa zaso? so imate vie zaednicko so nea pa ti da se druzis ..?
    Zarem ti pravele lice dodeka ste se druzele tie zad grb tvoj imale odnosi , nemoj devojko ceni se sama sebe zaso veke nikoj ne ti garantira deka toa ne ti go pravel i so drugi i btw sto ako ste edna godina zaedno , ti zasluzuvas podobar!
    Pozdrav :)

18. huawei@55

huawei@55 Нов член

Се зачлени на:
    12 април 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ve molam ako mozeete da mi predlozite nesto.
    Vaka, imam eden problem sto podolgo vreme e prisuten vo mojava situacija. Mi se dopagja edno momce veke 3 godini, no nikogash ne sum se ohrabrila da mu prozboram. Porano mnogu cesto se sretnuvavme zosto blisku ziveeme(vo ista naselba) i toj celovreme me gledase koga i da pominam i mu zborese nesto na negoviot najdobar drugar. Ne se znaeme, no si vikame zdravo koga ke se sretneme. Toj kako da ne saka da zboruva, sekogash e so navednata glava, t.e jas cekam on da go napravi prviot cekor no toa ne se slucilo. MIslam deka togash znaese deka mi se dopagja( no ne sum sigurna za toa) no eve sega imaat pominato veke 2 godini i nikogash ne sme se sretnale, epten retko i koga ke se sretneme ni zdravo ne si vikame no on pak ke me pogledne pod oko. Rabotata e sega sto toj ima devojka, mislam deka se podolgo vreme zaedno, a jas veke ne mozam da cekam nesto da se sluci i sega baram sovet dali e okej jas direktno da mu priznaam deka mi se dopagja iako ne se znaeme?

19. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Dokolku e vo vrska mislam nema tuka sto mnogu da se pravi , ne ti preporacuvam da mu priznavas toj si ima devojka aj da bese sloboden vo red nekako, no moj sovet ostavi go nego najdi si nekoj podobar i sloboden :)

20. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    А да си почекала уште едно 7-8 години да се оженел па можеби тогаш ќе ти прозборел ''се надевам ќе го фатиш бидермаерот''
    Твојот недостиг на самодоверба те донесе до тоа дечкото што ти се ДОПАЃАЛ да поминува секој ден покрај тебе, а ти само да си го гледаш. Сега има девојка неможеш ништо да направиш само ќе се испонижиш доколку ја кажиш твојата патетична историја од 3 години и ќе си згазиш на достоинството со тоа што ќе се вплеткаш во врска.Извини можеби звучам сурово но таква е ситуацијата.
    Совет: Има многу убави момци ,поработи на самодовербата и не изигравај повеќе Елени Каринте.

На blond.bunny, Katina007 и crimson им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.