Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Mила во врска на далечина верувај дека најважно е да нема љубомора.За таквата врска да опсатане најпотребно е доверба и разбирање.Ако премногу те сака и не си му дала причина за да биде љубоморен верувај дека не треба ич да се замараш.Ама со оваа што го прочитав не оди на убаво.Никогаш не треба да правиш како што ќе ти каже пример да не се дружиш со машки или незнам што,верувај треба да си имаш свое Јас во вашата врска и тој така да те има прифатено а не да биде како тој ќе каже и за се да бараш дозвола од него. Биди малку поостра кажи му дека со таквото однесување те повредува и може да те изгуби.Затоа што сигурна сум дека ти станува одбивен во такви ситуации ,кога има испади на љубомора.
    Со тоа постигнувате и двајцата спроивен ефект во вашата врска и се заситувате со караници.
    Љубомората баш и неможе да се исконтролира тоа ти е како еден вид на завист ако еднаш почнал да се однесува така таков и ќе биде ,а ти сигурно не сакаш да имаш ограничувања и да бараш дозвола за било што.
    Разговарај отворено и не се плаши да му кажеш се што имаш ако прифати океј но ако не забележиш промена во неговото однесување најдобро ќе биде да размислуваш за разделба.
    Не се жртвувај само ти за вашата врска да биде успешна а тој да седи со скрстени раце,ако те сака ќе се промени и ќе внимава на своето однесување.

crazylady likes this.
  2. M 58

M 58 Нов член

Ќе може некој да ми пише порака, ми треба совет :(

3. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Ајде и јас со мојата мака. Би ве замолила за мислење и совет. Никогаш не се знае убаво рекле..
    Имено, бевме во врска 1ипол година. Баш пред неколку дена направивме година ипол. Се сакавме најмногу на светов, бевме силни, едноставно се ни беше совршено. Јас знам дека бев виновна за ова што се случи. Бев многу инаетлива, ама не бев свесна за тоа, последните неколку месеци, не се ни препознавав себеси, како да беше влегол некој ѓавол во мене. И на него тоа му прекипи. А толку многу ме сакаше, ме чување на дланка буквално, беше многу чувствителен и добар спрема мене, ми одеше по ќеф. И ок тоа.. односите пред да раскинеме ни се оладија, беше многу ладен спрема мене, и пред 3 дена вечерта по телефон ми кажа дека е најдобро да прекинеме. Во тој момент не знаев каде се наоѓам. Цела вечер плачев, цел ден.. Со солзи легнувам со солзи станувам. Не ми е верно. Ама ми рече дека може да останеме другари. Си викам како да бидам со него сега другарка кога сум била со него во врска годинаипол а за мене како 5 да беа..толку прекрасно беше..не можам да ви опишам . Ме чуваше како принцеза. Тој е рак во хороскоп и малку е инает исто, и кога му викам дека се каам и дека ми е тешко , ми вика ее да видиш како ми беше мене. Инаку се слушаме секој ден по телефон, ама не толку често. ГО САКАМ ненормално многу секако, не можам тукутака толкав период да фрлам зад себе. Зборував со мајка му, која ме сака многу, и ми вика колку што и е тешко за него, толку и е тешко и за мене. Ме сфаќа жената, и кога ја прашав дали тргнал од неговата соба што сум му подарила јас , она рече нее ! (се си стои) И реков дека тој по телефон ми рече дека не ме сака повеќе, и мајка му ми вика, Те лаже! Те лаже .! ..и ми рече дека пак ке се смириме( дајбоже!) Исто така зборев и со сестра му, и она ми рече дека ме сака , не може така да ме заборави.. (ваљда) . Исто така пред да раскинеме пред одреден период се скаравме , налутивме за нешто, ама се смиривме. По телефон ми кажа дека мојата слика уште ја чува во новчаникот. Дека ништо мое не тргнал од дома. И најкриво ми е тоа што се разделивме за ситница, за глупост!Ај да сум го изневерила ,па да никогаш повеќе не ми зборува, ама не! Беше заради моето детско однесување, а ме знае дека сум таква. Со моите беше многу многу близок. Со татко ми секаде одеа заедно. Како татко и син беа. Мајка му ми рече да го оставам малку.. А препрепремногу ме сакаше..секако и јас го САКАМ него, повеќе од СЕ ..
    Извинете за тоа дека е долго, ама ве молам за мислење..зашто искрено од ден на ден се повеќе полудувам!

4. Annora

Annora Популарен член

Па еве ти и самата кажа дека си свесна каде си згрешила, и навистина е позитивно тоа што ја признаваш твојата грешка..Мислам дека нема многу што да се каже, секако дека треба да се потрудиш да ги средиш работите, и да се извиниш па се надевам дека за брзо се ке биде во ред.
    Не е некој многу голем проблем, и јас сум сигурна дека ке ти прости и ке се смирите...самиот факт што се слушате секој ден е доволен за да знаеш дека му значиш...најверојатно како што и самиот ти кажал сака да ти врати, да те мачи неколку денови и тоа е тоа. Немој воопшто да се секираш, само искрено од срце извини се, и ти гарантирам дека повторно ке бидете заедно! со среќа :)

Oscar Lady likes this.
  5. Oscar Lady

Фала ти многу Аннора. Ми значи ова ! Дајбоже се да биде во ред.. милион пати му кажав дека ми е жал и му се извинив. Му кажав дека се каам..и се тоа.
    Се молам секој ден . Му викам дали може да се видиме(како другари) пошто он кажа можеби ке останеме другари ..и ми одговара со не знам. Ке видиме..
    ама ок. тоа е ..фала ти многу уште еднаш:) дајјјбожеее се да биде во ред, од твоја уста во божји уши:)

Annora likes this.
  6. Lile_05

Lile_05 Активен член

Најдобро е да разговарате во 4 очи...а не преку телефон бидејки така е сосем нешто друго... Разговарајте извини му се уште еднаш кажи му дека навистина си згрешила признај си ја грешката кажи му дека повеќе нема да се инаетиш нема да бидеш горда на себе бидејки гордоста во љубовта неможе неодат заедно кажи му дека све ќе се смени дека нема да бидеш онаа истата од порано,побарај му уште една шанса,биди по внимателна,немој да избрзуваш прво изброи до 10 па потоа реагирај :)... Пробај со ова се надевам дека ќе те разбере бидејки кажа дека се сакате и двајцата... :) се надевам дека ќе се смирите :)

Oscar Lady likes this.
  7. Oscar Lady

Фала ти многу Лиле_05. И јас сакам да се видиме секако, го немам видено повеќе време, а он како да избегнува. Не знам зашто. Баш вчера збориме на телефон и почнав за нас да му кажувам, дека ми е ужасно без него, дека се разделивме за глупост и дека сакам пак да си бидеме среќни и он ми вика. ааам добро добро.. Ух ! И ми рече да не зборам на таа тема зашто сум го растажувала. Но викендов ќе се обидам да се видиме . И дајбоже се да биде како порано, пошто многу го сакам..:)

Lile_05 likes this.
  8. Lile_05

Lile_05 Активен член

Пиши што како,што се случило... се надевам дека љубофта ќе победи и дека ќе се смирите...Среќно :)

9. Oscar Lady

Вчера се реши да дојде кај мене дома. Ваууу!! Дојде, јас имав гости од Германија, и нормално малку седев и со него. После тој дојде во гостинскава соба и седеше со сите нас.
    Додека бевме сами кај мене во соба, му викам ***** погледни ме! И тој со насмевка, ама под мустаќ, и со главата долу..по 1-2 сек. ме погледна.. не знам што му беше.. некако како да се срамеше.. Ми рече дека сум му фалела цело време додека бевме скарани.. сум му фалела наутро, немал кој да го буди и сл.
    И по некое време го гледам со раширена рака , ме гледа онака срамежливо и ми вика дојди да те гушнам!
    Лелееее во тој момент не знаев каде сум! Ме бакна неколку пати..
    Само се навреди кога виде дека дека се што беше негово сум тргнала . Му објаснив и зашто. Затоа што пред одредено време ми рече дека не ме сака повеќе и дека е најдобро да се разделиме..ете затоа.
    На крај кога си отиде, му викам ***** конечно сум среќна! И ми вика..не знам..ама уште не сме заедно! :sweat:
    На фб после му пишав дека го сакам.. и он ми вика не знам што ми е..не знам.. плус ми рече дека не ме сака како што ме сакал претходно..
    Ухх, се надевам дека се ке се среди конечнооо ..колку толку, ова за мене беше помрднување од мртва точка.. Лиле_05 фала ти уште еднаш !

Last edited: Apr 24, 2015
    Lile_05 likes this.
  10. Candid

Candid Истакнат член

@Oscar Lady по муабетиве, му поминал меракот. И тоа не може да го знае ни мајка му ни сестра му. И немој да се трудиш да го разбереш, како што ти рекол така и е. Дека не знае што сака и дека не те сака како порано, свати си го тоа здраво за готово.

@katy3 јас низ се би преминала само низ лага не. Значи прво највише би ми сметало фактот што тој те запознал со негова бивша а ја претставил како другарка. Крај! Се би простила само тоа не. Сепак ти си знаеш, јас никогаш не би се согласила да се дружам со бившата на дечко ми. Ако он сака да се дружи нека се дружи мене не може да ме натера..

@Si-lala не ти кажува самото тоа што ништо не се десило освен гледање, играње и поздрави? Престани да мислиш на него бидејки он ако со друго додека е во врска мерка сигурно истото ке го направи и со тебе не мислиш?

@tatuvcee можеби е само период. Правете нешто ново, нешто што не сте правеле до сега, разговарајте. А доколку навистина ви е скиснато тоа е друг муабет. А ако се гледате секој ден тогаш дефинитивно заради тоа е, имајте живот надвор од врската. А тоа дека не му веруваш да не е само изговор?

@crazylady подалеку од такви, сега ти е интересно не ти изгледа толку страшно ама покасно ке биде пострашно. Немој да дозволуваш да ти забранува со кого да се дружиш или сликаш бидејќи потоа ќе почне да ти забранува и да се облекуваш кратко, да искачаш после 10. Не ти е татко тој да бараш дозвола што да правиш, ќе правиш што сакаш и тоа што мислиш дека е правилно. Доколку има комплекси нека си ги лечи сам а недовербата во тебе е негов проблем а не твој.

crazylady likes this.
  11. sum

sum Истакнат член

zdravo devojki ve molam za mislenje i malku pomos eve vaka jas i deckomi sme vo vrska 7godini ne e kako od bajkite mislam ne postoi takvo nesto no odi nekako dobro e pa da pominam na glavnoto eve vaka jas imam sami 23 godini sakam da si setam sakam da uzivam vo zivotot no provlemot e vo toa sto deckomi ima eden kup problemi no najglavniot ke vi go kazam ima bolna majka za koj go opravduvam da ja cuva skraja da e ne ni sakam da bidam takva da mu zabranuvam nesti vo srska so toa i jas otkako e razbolena ona od najteskata bolest sum celo vreme so nego mu pomagam na nego i na majkamu mislam bukvalno pomaga i zal mi e sto se maci no i pokraj mojata dobrina deckomi koga sum kaj nego me tretira kako sluginka jas trcam mu gotvam mu cistam i eden den mi dojde preku glava si sednav mu rekiv aj svari mi kafe i koga se svrtea site protiv mene i majkamu vika aa od nego ne pies kafe on ne ti vati kafe jas go poglednav mu se nalutiv i pred da stane on tatkomu mi svari kafe se iznervirav no pomina i sega mi vika dojdi kaj mene sedi so mama bolna e jas ke dojdam ke sedam on ke spie ni dva reda moabet ne mi pravi kao vidi koj e glaven ili si sedi na laptop si dreme si cita fb pred mene ne otvara eden den mi tekna mu vikam vo sala majkati e bolna sakas da sedam kaj tebe a da si se zememe a toj jas ne se zenam i majkami da umre lele ne deka mi e za mazenje tuku me zamisli so moabetot denes bevme na klinika brkav vrski od covek na covek da zavrsam rabota koga otidovme doktorot primi samo eden od nas da vleze koga izleze go prasav sto pati sto ti kazaa on kuti ne zbori so mene pred majkami i tatkomu samo mi se kontra nesto mi dojde preku glava go mapraviv od gomno podole izvinete na izraz i taka mi skurci sto mi stana odvraten kako nikogas do sega mu kazav se sto mi lezese na srce a toj me otera vo p.m i tolku ne sme se slusnale jas neznan dali gresam vo ovaa situacija no site ubavo godini mu gi posvetiv na nego a toj nesakse edno kafe da mi svari i se jas sum kriva nemozam da izdrzam poveke sakam sloboda sakam mir i veke nesakam da sum so nego a nesakam da go ostavam koga mu e najtesko navistina nesakam zasto smetam deka e golem grev da go ostavam sega

12. tessie

tessie Форумски идол

Сум срц, сакаш да шеташ очигледно, но тој сака да се затвориш да и` слугуваш на мајка му. Покрај таков човек искрено, колку си имала прилика да прошеташ? По се` што правиш, по цел твој труд, не ми е нормално воопшто да си дозволат таква жива претепана сама да си вариш кафе. Што е следно - „нема дозвола за пиење кафе додека госпожата не рече - вољно -“ ? Дали се тие свесни дека жени за тоа што го правиш ти земаат плата со која си ги прехрануваат децата? Ова е чист случај на експлоатација додека врската е само мамец и илузија. Те начекале мирна, па ај да ја исцедиме дури можеме.

Има да си покажеш став девојко, па не врска, во ваков случај и брак да е. Која е бре таа да ти вика тебе како на стока дека нема да добиеш кафе од нив? Господар-слуга врските никогаш обострано не исполнувале. Не е ова најдоброто што можеш да го имаш во љубовта, ни далеку. А дечко ти, убаво рекол, мала е веројатноста дека ќе се жени, не поради неговата желба, туку од желбата на другиот предизвикана од неговиот никаков карактер.

13. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Дали ќе може некоја слободна феминка да ми пише во ЛП многу ќе ви бидам благодарна бидејќи ми е многу тешко.

14. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Искрено да ти кажам му има поминато меракот на тебе. Дошол колку да види како ќе се чуствува да е околу тебе. Очигледно му е сеедно и не е како што беше порано. ЈБГ, машко може за мн брзо време да олади., и не сте иделе премногу долго. Јас мислам да се повлечеш и д аму дадеш простор на чоекот.

15. tatuvcee

tatuvcee Активен член

Iskreno ne e pravilno da go ostavis nekoj vo takva situacija,no od druga strana nikoj ne e dolzen nekomu vo zivotot da mu bide potrcko.moze da mu pomogas ti no toj da pokazuva blagodarnost na bilo koj nacin.neznaci deka ako ste 7godini vo vrska sega pomina vremeto za uzivanje,sega mora da rabotis,da cistis,da peris.ne go baraj prva vo nikoj slucaj a i koga ke te pobara(znaci neizbezhno e,mu trebas ke te bara) odnesuvaj se ladno
    i navistina e bolna zenata no toa ne znaci deka treba da si go zacrnis ti zivotot.da bese sam okej e,no ette go imal i tatkomu pokraj nego,pa veruj mozat dvajca mazi da se snajdat.poveke pominuvaj vreme so prijatelkite,podaleku od nego,sam ke svati sto gubi kako gubi.Veruj.

tessie likes this.
  16. kjukli

kjukli Форумски идол

Жал ми е за тебе и тоа што го поминуваш знам дека не ти е лесно. Но и не смееш веќе да дозволиш. Никој тебе не смее да те искористува на тој начин, да тешко му е и се, можеш да бидеш поддршка, но слугинка, болничарка не си. Не грешиш во ништо затоа што заслужуваш почит и разбирање од некој на кого му пружаш се, а тој тоа не ти го дава. Да, поминува низ тежок период, но нема човек кој не поминал, па не се однесува кон партнерот како да му е слугинка, да наредува, да те прави невредна. Не дозволувај, биди горда и имај си свое јас. Затоа што дури и да се земете, и мајка му да е подобро, мислиш он нема да се однесува вака? Не, ќе си остане ист, он всушност сега ти го покажува своето вистинско лице.

tessie and Hipica like this.
  17. Oscar Lady

Се смиривмее :):l:

18. Lina Stojanoska

Lina Stojanoska Активен член

Па вака луѓе имам еден голем проблем и многу лошо се чувствувам поради тој проблем, па затоа ќе ве замолам побрзо да ми дадете одговор . Пред некоја недела се смирив со бившиот дечко и се беше океј ,додека не дојди овој викенд , инаку ние сме принудени да се гледаме за викенди бидејќи тој учи во Штип и за викенди само се враќа.Бевме многу блиски откога се смиривме мислам се беше океј иако не се гледавме често кога се гледавме супер беше , ми кажа дека секогаш ме сакал . Пред некое време му замерив за тоа што не ми пишува нити ми ѕвони едноставно тешко се одвива контакт кога не е тој тука, но тој почна да се вади дека демек тој постојано мислел намене а не ми ѕвонел затоа што јас не сум му ѕвонела.Во петокот решив да разговарам сонего кога ќе се сретнеме бидејќи ми дојде преку глава тоа што неми се јавува и не ме поздравува , исто и дознав дека бил со некоја друга на друго место и ми пукна филмот малце повеќе се напив , незнам што точно сум рекла и направила ама како што другарките ми кажуваат сум и се доверила на негова другарка што е воедно блиска и со неговата бивша девојка која никако неможе да се откаче однего, и таа вечер тој одбегнуваше да се сретнеме незнам и не ми е јасно зошто , а како што дознав таа негова другарка знае некои работи занас.Би ми помогнале доколку ми кажете како да ја средам ситуацијата бидејќи незнам дали вреде да му објаснувам некои работи односно да се зборува или да ја оставам ситуацијата како што е сега , ама многу работи ми лежат на душата и сакам да му ги кажам и кога би зборувале што да му кажам за да не излезам понижена од оваа ситуација?:(:?:

19. pepeturka123

pepeturka123 Активен член

Јас би ти препорачала прво да разговараш со него да видиш што и како е затоа што можно е и да те лажат. А во врска со тоа што не ти се јавувал затоа што чекал на тебе нема врска. Прв се јавува оној кој се секира, нема врска дали е машко или женско.

Lina Stojanoska likes this.
  20. eloves

eloves Популарен член

Проблемот неможе да биде голем пошто јас сум Штипјанка кажи кој ти е дечко да го средам.
    Се шегувам сега сериозно.

Очигледно е дека сте тинејџери, не е дека не успеваат вакви врски ама јас не верувам во нив. Ти мислиш дека тој не си нашол некоја од овде и дека чека да дојде викенд за да бидете заедно? Несакам да те разочарувам но мене така ми се чини. Ако те сака како што тврди не гледам причина зошто би те игнорирал. Да те мислал немало да те игнорира. И оваа врска е составена од вас двајца пожелно е да не мешате трети лица оти ќе настане каша попара. Тој сега е ваков и тешко дека нешто ќе се смени. Секогаш постојат шанси но се многу мали. Седнете сериозно разговарајте ако мисли вака време е да се стави крај на оваа врска.

Lina Stojanoska likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.