Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. draganaforever

draganaforever Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    многу ви благодарам за вашите совети навистина беше успешно.дечкото сам ме побара дури ме праша каде сум била цел ден :) ми договори кафе и прошетка за утре сакаше да се видиме денес ама јас го откачив :D се надевам дека ова е некој добар почеток :D

На Gea му/ѝ се допаѓа ова.
  2. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.682
    Допаѓања:
    6.576

Цццц, Мистери ај не биди безобразен тука многу, знаеш.. деца читаат . :P А јас па големата.. Инаку јас така да почнам, у три лепе ќе ме отера, таков си е. :$ А Геа, па што знам.. Ми потпомина таа возбуденост и еуфорија од вчера што ја чувствував, ама сепак не е тоа тоа. Сега да го видам, знам дека пак така исто ќе ми затрепери срцето. Абе тоа е, he's just different. :$

3. draganaforever

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    здраво ми треба ваше мислење и се надевам дека ке го добијам.излегов неколку пати со еден дечко.од таа вечер па до сега се слушаме ми казува за тоа како му поминал денот инт.сега ме интересира дали јас со него се смував или мозеби сме започнале врска :)

4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.349
    Е тоа ќе си го прашаш него иако со ова што ти кажува кај е и што прави најверојатно сака да биде со тебе,ама прашај си,ние не можеме да ти кажеме што он мисли.Поздрав се надевам ќе го добиеш одговорот што сакаш да го слушнеш(од него)

5. draganaforever

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    јас би го прашала ама не знам кои зборови да ги одберам,да не си помисли шсто и е на оваа мутава се прави или да не испаднам детинеста

6. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Не прашувај го. Ако ти се допаѓа продолжи и ти така, па постепено ќе се зближите и ќе прерасне спонтано во врска ;)

7. vasileva

vasileva Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Уффф не знам од кај да почнам...не знам ни дали ми е за овде темава...што кога ќе ви речат дај ми време?
    Во врска сум 3 години, не сме од ист град (оддалечени сме 150 км, а до сега додека студиравме бевме оддалечени околу 50 км ) ама добро дотуркавме, се беше во ред сакање, безусловна доверба, почитување, заеднички планови...
    На почеток јас имав проблеми со моите и многу несогласувања (кои и до денес ги има ама ретко) демек како од друг град ко да овде нема, не ги познаваш, па немаш никој таму и слично...но сепак не застанав и се борев за мојата љубов...ме исполнуваше чувството да сум сакана и да сакам...
    Е сега пред некој месец неговите се побунија ко видоја дека навистина врската ни е озбилна и имаме заеднички планови, истото и тие тешко е и да сте заедно во иднина ќе ви е многу тешко, па и финансиски, само си губите време, па не е за тебе, не си одговарате, можиш и од овде да нјадиш, дури почнаа и мани да ми барат...само не ми е јасно кај беа до сега зошто дури после толку време почна да им смета се а до сеа буквално ништо немаа речено...
    Овие 2 месеци не знам кај сум буквално шокирана сум, без коментар сум, се гледам на мирен начин да се среди и покрај тоа што на јазик ми се грст погрдни зборови. Со дечко ми уште сме во контакт некои денови е како ништо да не било ми вели да заборавам се лошо дека и тој ќе се борел за нас дека мѕ било убаво со мене и дека сме немале никакви проблеми до сега во врската, а некој пат е некако исплашен леле како ќе биде не знам што да правам не си прифатена од овде тешко ќе биде...и да си дајме време, еден период да не контактираме, да размислиме што понатаму дали да продолжиме или да прекиниме.
    Ама јас не знам уште колку ке издржам, се чувствувам ептен повредено и се мислам дали да ја прекинам врската макар што тоа би ми била последна опција, зошто знам дека постои љубов, согласувања и начин да бидеме заедно.

На MalataNena му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    Знам дека ти е тешко..и знам дека ти иде да земеш калашников и се да потеапш...али тоа не е решение...нај битно е се да биде во ред меѓу вас...во најмала рака...земете да живеете заедно...ако тоа е љубов и ти веруваш и сакаш да осптане...БОРИ СЕ без разлика на сите и без разлика на се....ако еднаш изгубиш некого...тешко ќе се врати...а ти не го сакаш тоа зар не?

9. vasileva

vasileva Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Секако дека не го сакам тоа ама постојано правиме муабет и никако да стигниме до темава, уште сме заедно ама како да не сме.Решивме да си дадиме време да не контактираме ама не издржавме ни 3 дена така и се беше во најдобар ред после, еве сега пак се вративме на истото, демек му треба време да си ги среди мислите и после заедно да одлучиме што ќе правиме, ама јас мислам дека ништо нема да се смени и после тоа туку само ќе се вртиме во круг.

10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ако сте сигурни во вашата љубов и ако е таа доволно силна ,мој совет е да се бориш за тоа да опстане па што ако сте од различни градови не сте ни први ни последни ,ич да не се замараш со тоа ...мој совет е БОРИ СЕ ЗА ТОА ШТО ГО САКАШ ! ;)

11. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    Цццц, Мистери ај не биди безобразен тука многу, знаеш.. деца читаат А јас па големата.. Инаку јас така да почнам, у три лепе ќе ме отера, таков си е.А Геа, па што знам.. Ми потпомина таа возбуденост и еуфорија од вчера што ја чувствував, ама сепак не е тоа тоа. Сега да го видам, знам дека пак така исто ќе ми затрепери срцето. Абе тоа е, he's just different. [/quote]

:$ прочитав повеке прашања ама ова твоево многу ми се допадна многу е наивно и слатко интересно баш како за твој возраст !
    Немпј ТИ прва да преземаш акција во лов на дечко то остави го тој да те освојува чекор по чекор ама ти случајно одвреме, на време излези пред него ,,апансус,, демек за да имат потреба така топло да те поздравит! :P и напиши што бидна !

12. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.349
    Девојки имам голем проблем! Имам дечко веќе две години и нешто,се познаваме 10 години,знаеме како дишеме и се тоа,врската ни е или беше не знам веќе како д акажам,премногу сериозна.
    Одевме една година,кога тој замина во странство да учи.Помина една година како е таму,доаѓаше,баш до пред една недела беше тука,цел месец.

Ние нон стоп си правиме сериозни муабети,како тоа дека кога ќе заврши таму и кога јас ќе дипломирам здравје боже,имаме некаков план да се земеме,не сме правеле муабет дека свадба ќе правиме,ама секогаш ми кажува,кога ќе се вратам ќе те земам и ќе бидеш само моја и нема веќе да броиме месеци и години од врска,со самото тоа си кажува нели?
    Сега си отиде и требаше да помине оваа година и од наредниот септември веќе да биде тука.Меѓутоа се појави проблем.Му рекоа дека за докторската ќе мора да остане таму цели 3 години(однсоно не е 100% сигурно),а он планираше претходно дека докторатот ќе го спрема од тука,зошто му рекоа дека може.

Ова му ги скрши сите планови и мечти,ми рече не сака никогаш да ме изгуби ама не сака и да ме мачи,ми вика поубаво да раскинеме,премногу се жртвуваш за мене и секогаш кога сум нервозен тебе ти викам.

Знам дека уште три години се многу за чекање,ама може нешто да се направи,да завршам со испитиве па да направам нешто јас да отидам,или да работам па почесто да го посетувам таму,по месец два да седам.Ам он ми вика не сме толку јаки финансиски не сакам да правиш така да двоиш од дома за мене.
    А и покрај ова за раскинување ми кажува дека премногу ме сака и дека и он не сака да се разделиме.
    ЈАс му викам да почека да му кажат како ќе биде сигурно,можеби ќе му дозволат и јас да отидам,зошто има и цели семејства,сепак тоа е докторат и тоа се повозрасни луѓе,кои сакаат да створат смеејство,му викам да не избрзува,ама во толку голема депресија и паника е што ми е страв дека ќе го изгубам.
    Ве молам за совет,претешко ми е

13. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Незнам зашто како најлесно решение на проблемот му се видело раскинување а тврди дека многу те сака...не ми е јасно.Доколку има искрена љубов јас не гледам во ова мачење.Што е мачење дека ќе бидете разеделни?Да не викам дека е сеедно и јас самата сум во врска на далечина,но доколку тој е тој оној вистинскиот и оној до кој сакаш да бидеш вреди и чекањето,и трпеливоста.Плус можеш да одиш да седиш 3 месеци колку што ни е дозволено пада се вратиш,па тој ќе дојде.За се има решение.Според мене животот ни дава 1 шанса доколку сме среќни да доживееме да ја сретнеме нашата сродна душа,без разлика на препреките и искушенијата што ни ги носи животот вреди да се потрудите и двајцата,заедно да ги пребродите тие препреки.Поздрав и се најубаво ти посакувам.

14. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.349
    Те разбирам и ние до сега бевме на далечина,ама дали тоа што мислеше дека наредниот септември ќе се врати конечно,си имаше некои планови,стално од околу ме кажуваше со неговото презиме,ми спомнуваше некои такви работи и сега ова му дојде како шок,му расипа некои планови не знам.Ми се јавува на нет нон стоп,значи не сме се скарале,ама ете го фаќа некоја паника не знам што ќе биде.Сепак ти благодарам

15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.220
    Допаѓања:
    56.900
    Јарец во паника е затоа што имал планови за животот после тој септември, а одеднаш му се јавила таква пречка па сам не знае како да изреагира. Смири го, разговарај, опцијата работа и патување не ти е лоша, сепак ќе се гледате почесто отколку сега. Нема смисла да раскинете ако се сакате и се’ уште сакате да ги остварите плановите за заедничка иднина. Тоа е бесмислено некако. Ако ништо друго, барем пробајте како ќе оди, а не вака - уште не се ни јавила тешкотијата, ама мисли дека ќе биде тешко па затоа предвреме мисли да раскинете за да те поштеди. Нека не гледа веднаш на најлошата варијанта, пробајте како ќе оди и оттука носете одлуки.

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.349
    Знам дека е во паника,а за љубов не с есомневам,ме сака повеќе од се јасно ми е тоа,ама ми вика не сакам ти цело време да се жртвуваш заради моето школување овде,да се нервираш.ЈАс цело време му објаснувам декатоа е од што сакам, а не од што морам,ама некако го осеќам дека се плаши. И јас му викам да почекаме конечно што ќе му кажат,а не уште сега да избрзуваме.Се надевам ќе се потсмири зошто многу е избувлив,а сега е далеку и потешко е преку интернет да го смирам,кога е тука ми е полесно ;( претешко ми е и мене толку многу се надевавме дека цел живот ќе сме заедно,а најкриво ќе ми биде ако раскинеме зошто и двајцата се сакаме,не сме се лажеле,секогаш искреност и таман најдов некој што е ккао мене,искрен без лаги без варања и сега ова :@

17. bomboncheee

bomboncheee Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Многу е важно тоа каков контакт си имала претходно со момчињата во твојот живот.Второ најбитно нешто е дали му веруваш на момчето кое што е со тебе а и не се плаши дозволи се полека да оди но само ако си сигурна во него и ако тој е доволно искусен и нежен за да не ти се претвори во лошо искуство :whew:

18. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172

Знаеш за се нешто има решение драг Јарец ;) . Според мене нема потреба за паника и веднаш прекинување на ваква убава врска.
    Ете едно од решението првирши со студиите и замини ти кај него ... дали на гости дали со него да си живееш., па на крај краева и побарај и таму работа. Или овде со помош на факсот што ти е најди си работа и ете покриени трошкови за пат . Плус тоа и така цените на авио превозот (би требало да с енамалат) па не би било некоја потешкотија.
    Пошто си јарец знам дека ке издржиш, храбри сме си ние и не треба да се откажеш од типот. И дај му го тоа на знаење.
    Начини ке се најдат ;)

На jarec6 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  19. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    сакам да ве прашам нешто и ве молам за одговор!! вака еден дечко ми се пушташе,го откачив после тоа онака комунициравме,и он ми рече дека еден другар негов ме сакал и сака да му бидам женска..после тоа ме виде дечково и ми се јави на тел и ми вика ај да искочиме и ја му реков неможам денес утре ке ти се јавам,наредниот ден случајно се гледаме и ми вика здр и пак ми го спомува другар му дека ме свиѓај ,а после тоа другар му го прашувам околу ова и вика нема врска ја не ни комуницирам со него одамна ја само на тебе ти реков дека си убава а со него неам зборено,и на крај овој што го откачив на почеток му рекол на другар му дека нема врска ја што зборам ,што мислите што е работава?зошто некој што те свиѓал некогаш да измислува дека некој негов другар сакал да се види со тебе?разбравте нешто мене ништо не ми е јасно? ве молам за мислење :x

20. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Не разбрав ништо. Ама по тоа малку што го зарзбрав мислам дека дечкото што ти се пуштал сака да има нешто со тебе па сега немам како да ти каже и еве измислува дека некој друг те сакал.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.