Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. littleflower

littleflower Популарен член

Сето ова што го опишуваш буквално ми се случуваше. Од А до Ш. Да не се гледаш со мојот екс? :)
    Немој да се измачуваш, колку побргу одлучиш и пресечеш, толку подобро за тебе. Па и да не ти е другар после тоа, нема да биде крај на светот.

Hajdi22 likes this.
  2. eloves

eloves Популарен член

Девојко далеку од тоа дека не сум помисила за некого дали е убав, грд, паметен, сиромашен итн ама никогаш не сум навредила човек кој искрено ме сака на овој начин на јавен форум.
    Ако за еден човек имам лошо мислење, како ти во случајов ќе се дистанцирам од него.
    Мене ми е многу просто ова. Викаш дека е ..,..,,.. а со него заедно си.
    И никаде не пишува дека ти мораш да имаш дечко во секое време.
    Особено не дечко кој не го сакаш, може ќе го засакаш со тек на време ама може и не.
    Не е убаво некого да го лажеш и да му даваш лажна надеж. И да, неможеш да биде другарка со човек кој те сака, го сакаш или сте се сакале.

Marossa likes this.
  3. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Sadgirl Нема врска парите денес ги имаш утре не и обратно. Нема јас да бидам со парите туку со него. Нема врска ни со образованието. Негов личен избор. Туку едноставно не знае пред луѓето да се однесува јас наместо да ми е мило што сум со него а не тој да ме брука пред моите, роднините. Не ретко му се случува да каже пред други што не треба и после да му се смеат, а не е мал, не е дете. Не знам како да ви објаснам. Исто така тој е во раните 20 а заби има само 5-6 и тоа многу грдо изгледа. Рразговаравме, јас сум тука за да му помогнам, да скапо е да стави нови заби но заедно ќе собереме пари, колку можам ќе му помогнам но не сака. Како бе може млад дечко да не му е гајле за себе?

sadgirl21 likes this.
  4. eloves

eloves Популарен член

Прво самата кажа дека е сиромашен, ап сега викаш како може да не му е гајле за себе?
    Девојко жити мене соземи се. Јас ги имам скоро сите заби но се расипани. Не сите но предните да. И јавно си признавам дека моите немаат пари периодов за јас да правам заби, и себично би било покрај толку трошоци да барам пари за заби да правам. Прво ми беше страв од стоматолог се додека после нова година два заба не извадив и почнав да одам еден по еден да ми ги прават но има уште. Така да неможеме да кажеме дека некому не му е гајле, некогаш може 100% ти е гајле но да немаш услови.
    На почеток да кажеше дека проблемот е во неговото однесување мојата реакција ќе беше подруга. Тоа е уште една причина зошто да НЕ бидеш со него, ти пречи однесувањето. Некои луѓе подоцна созреваат, некои порано. И нормално дека нема да прифати, па тој е машко гордоста му е пред се. Кој жив би прифатил? И јас не би. Подобро би било со него да разговараш за неговото однесување, па после за физичкиот изглед. Некогаш човек со цел да излезе интересен излегува глуп.

5. Ulove

Ulove Истакнат член

Кога веќе зборуваме,со никого не би била од корсит,без разлика дали е богат или сиромав.Човек е човек,доколку го сакам ќе бидам...Доколку не,зошто да го повредам и него и неговите чувства кон мене ...сепак и тој има душа.Но кога пак зборуваме за некој кој духовно е сиромав, би се потрудила тој човек да го сменам кон подобро,но пак ќе кажам не би била со некој кој не ми значи ем самата себе ќе се повредувам ем него..

6. Baby-Blue

Baby-Blue Истакнат член

Najnapred se izvinuvam ne mozam da pisuvam na kirilica. Deckovo mi e drurgar i celo vreme pishuvavme na fb (duri mislam i me svigjashe), no pred edna nedela mu se nalutiv za neshto, a on podocna se izvini i kaza deka pogresno sfatil, a jas bidejkji bev nervozna mu stavav seen celo vreme i prestana da pisuva. Pomina edna nedela,a on se ushte ne mi pishuva, a na fb stava sliki so devojjce sto znae deka ne go podnesuvam. Shto mislite, da mu pisham jas i shto ? Fala odnapred.

7. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Мое мислење е да не му пишуваш. Тој намерно става слики за да му пишиш. А тој ако толку сака да пишувате до сега ќе ти напишел. И јас бев во слична ситуација како твојата, верувај ми се зезнав :D

Baby-Blue likes this.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ааа инат. Видел дека си водиш инат и тој си води сега. Терај си инат едниот некад ќе попушти.

Baby-Blue likes this.
  9. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Значи ме збунува нешто девојки и ми треба ваше мислење...Тој ми кажува немам девојка т.е раскинал со неа и буквално никаква слика со неа нема на неговиот профил , таа го чекира но тој тоа не го објавува а таа сеуште си става слики заеднички со него и тврди дека оди со него а тој сосема спротивното како таа била опседната со него и триста глупости ми кажа за неа .. Не знам што да верувам се мислам дали таа може да си ја има таа храброст и да си зема за право да става слики со него а да не се во врска како што ме уверува тој...

10. eloves

eloves Популарен член

Научи се да се однесуваш како што треба и да одговараш за своите постапки.
    Прво си му се излигавила и сега очекуваш да ти пише, а тоа што става слики со друго девојче немора да значи дека е за тебе да те направи љубоморна, кога и всушност сте немале ништо. МОже му е симпатија, другарка итн. И да пиши му извини се.

Јас би ти рекла да почекаш, времето ќе покаже.
    МОже навистина раскинале и таа сеуште се замара со него, а може и се заедно само тој не става слики, си нашол некои изговори и не става нивни слики. И ако раскинале и таа го замара, зошто тој не ја избрише од фб, блокира?

11. Lina Stojanoska

Lina Stojanoska Активен член

И јас бев во слична ситуација како твојава , и мене тој така ми велеше дека бившата му девојка била психопатка незнам што , го замарала , а демек он не се замарал со неа . И така направив голема грешка бидејќи му поверував , а подоцна многу жалев затоа . Мој совет е да му речеш да те убеди дека не е со неа , најубаво кога во живо ќе видеш како се однесуваат и двајцата и не дозволувај да те убедува со разговори на телефон или скриншат , затоа што на оваа технологија денес сешто се прави , најдобро во живо пред тебе нека и каже дека не е со неа , туку со тебе.

Mala Hembra likes this.
  12. eloves

eloves Популарен член

Ако тебе ти се случило тоа незначи дека и нејзе ќе и се случи, секоја приказна си е различна. :)
    Девојчето нека си почека најдобро, ако се заедно сигурно ќе ги види некаде заедно или некој друг па ќе и каже, значи неможе вечно да се крие.

Mala Hembra likes this.
  13. Mala Hembra

Фала ви девојки многу , како и да е секоја вистина излегува на виделина кога тогаш :* :D но сакав да додадам таа е од друг град и не ја знам лично и се обидов да дознаам но немам како :/

Last edited: May 15, 2015
  14. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Нека ја блокира на фб, така ќе видиш дали е се средено меѓу нив двајца

Mala Hembra likes this.
  15. Lina Stojanoska

Lina Stojanoska Активен член

Јас не реков дека неа тоа ќе и се случи , тоа никогаш не се знае , ама неможе да се очекува од некој што за својата бивша девојка зборува дека е психопатка , дека го замара и којзнае уште што збори за неа , дека таа кога ќе раскине со него нема и за неа исто да и каже на некоја трета девојка .. Не сакам да те разочарам има навистина многу опседнати девојки со нивните бивши и можно е и таа сама да си праи филмови во главата и затоа ти реков додека не провереш немој да веруваш бидејќи после страшно ќе се разочараш ако излези обратно.

Hipica, Mala Hembra and eloves like this.
  16. eloves

eloves Популарен член

И ти си во право Лина ама се прашувам ако се е завршено меѓу нив двајца (пример) зошто тој нејзе не ја избрише или блокира од фб? Зошто дозволува таа да става слики и да го означува? Очигледно е дека нешто не штима во приказнава.
    Моја многу блиска другарка со дечко и се заедно 2/3 години таа става слики од нив двајца, а тој не. Си става слики со другари, од коли а со нејзе никако.
    Така да тоа што тие двајца немаат слики заедно може да значи дека не се заедно, ама може да значи и спротивното. Никогаш не се знае, има разлика од личност до личност па и од врска до врска. Може човекот си е во долга врска па сака да разбие монотонија со некоја друга. А може и мисли нешто сериозно. Сеедно ако не е сигурна девојката нека не започнува ништо.

И извини за предходниот пост, деновиве сум нервозна. @Lina Stojanoska :hug:

Mala Hembra and Lina Stojanoska like this.
  17. Mala Hembra

Сепак ви благодарам на сите и во право сте , нивната приказна не е завршена јас сум сигурна дека нешто како што кажавте не штима и најдобро е и решив и се тргнав од него , не сакам на крај да останам повредена за некој што многу можно е и утре да го зборува истото за мене , сепак каква и да била неговата предходна девојка не смее да ја озборува пред други . Поздрав ви посакувам убав ден :D

Lina Stojanoska and eloves like this.
  18. FKIC

FKIC Истакнат член

Moze da mi pomognete... ima edno dete i nie dvajca mnogu se druzevme toj e kolko mene.. e sega ima razlika megu nas dvajca toj e dete so golema gordost vo poznato drustvo i za nisto ne mu e griza a jas sum normalna devojka. No imashe toj problemi so negovata devojka zaradi mene zatoa sto taa bese ljubomorna i nie gi prekinavme kontaktite po mnogu dolgi smiruvanja i skaruvanja.. Mene ne mi e se isto toj bese mnogu dobar so mene nitu ednas ne sme se navredile sekogas bese tuka mnogu pati bevme sami razgovaravme.. se gleda deka mozebi i na nego ne mu e se isto postojano zboruva so moi skolski drugarki za mene celo vreme saka da pravi nesto za moj inaet a veli deka mu e se isto a ne se ponasa taka site primekaat deka se e za inaet.. se gleda deka taa gordost e nad nego a jas ne sakam veke da bideme skarani sto mozam da napravam da probam se da bide kako porano nemozam da se oladam ne mi e nikako se isto... vecerva sme na rodenden i toj e tamu sto mozam da probam da napravam, i taka toj celo vreme misli deka imam sram od nego i deka go sakam.. Jas sakam povtorno da se imame no toj da misli deka veke nemam sram i da misli deka ne go sakam... ?

19. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Тешко со луѓе што имаат големо его да им го најдеш крајот. Овој типацив ми изгледа како да сака да те нервира, или едноставно сака да е центар на внимание, Почни да бидеш ладна кон него, доста трчаш и доста се понижуваш, па види дали ќе ти се омилкува. Флертувај со други машки денес на роденден :D

20. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

И јас бев во иста ситуација. Знам како е, ама колку повеќе му дозволуваш толку повеќе ќе те притиска. Сатави му јасно до знаење дека тој не може да ти наредува. Не дозволувај да живееш според негови правила, па сепак само дечко ти е, а што би било да ти е сопруг? Ќе те затвори дома и како роб ќе те држи? Ако така продолжи нема да ви успее врската, без разлика колку и да се сакате.

crazylady likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.