Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    @crazylady пријателке, не ме сфаќај погрешно, сигурен сум дека типот те сака и дека има мноооогу причини заради кои си со него, но кога на форумов читам вакви постови, секогаш се прашувам како ги наоѓате вакви љубоморни и посесивни бе!? И, да, како што рече форумџувката над мене, а јас како машко ти потврдувам, колку повеќе му дозволуваш, толку поголема слобода ќе си зема.

Што е до мене, нека те сака и најмногу на свет и биди единствена за него, но не заборавај дека имаш право да пресечеш и да кажеш не.

На Viktorijaaa5, Kala22, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  2. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Некој за инбокс?

3. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    34.107
    Јас нешто не сум во ред изгледа.Периодов само сакав да сум во близина на еден другар.Се дружевме на екскузрија низ Венеција,бевме блиску со седиштата,заедно седевме неколку пати,па и на исто сепаре бевме во бродот.Е и на училиште така си се дружиме како секои другарчиња од школо:Чеј книга,еј филм,еј фудбал,еј имитирам..обично,најобично.Добро си реков.Другари.Јас си имам симпатија нели?Си имам.
    Арно ама вчера не го сонував симпатијата,туку другарчево!Така еее...го сонував како јас си седев настрана додека тој се сликаше таму нешто не се сеќавам со кој и ме повика и мене да се сликаме сите заедно.Бев до него...и после на училиште како одиме и ми вели дали може да ти кажам нешто..нешто за матурата ќе да беше..е се прекина сонот...И шо ми стана сега,да не почнувам да ми се допаѓа другарчево или само мозокот ме трола?
    Драг мозок мој,ако ме тролаш на ваков начин,ти велам 100 лексилиуми,ти се заканувам со 100...пази што мислиш и сонуваш...ти благодарам мозоку.
    А вие совет мислење нешто?
    Да не откачив јас?
    :bandit:

4. --v--

--v-- Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Девојкии помагајте нов сум на форумов и одлучив да побарам совет од вас..Ми се свиѓа девојче кое учи во друг клас I год.Незнам како да започнам муабет или некоја фора и сл.Не сакам директно да и се приближам нешто као ,,Здраво,Јас сум...,,Каква било шала или нешто што сакате на вас да ви го кажат и сл.Ако успее од се срце ќе ви бидам благодарен :D

5. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    216
    Ми треба совет, некој за инбокс ?

6. Ice&Fire

Ice&Fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    88
    Еве јас. Пиши ми

7. SAD Girl.

SAD Girl. Нов член

Се зачлени на:
    19 април 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Jas i decko mi sme skoro 5 meseci zaedno i preubavo mi e so nego mnogu go sakam. Vo posledno vreme pocna da ima pomalku vreme za mene mi pishuva ednash dva pati vo denot i ne me bara da se vidime. Toj veli deka e zarad obvrski. A obvrskite mu traat najmnogu 4 sati vo denot. Neznam kako da se odnesuvam. Mislam deka go gubam. Ide leto. Toj ke raboti na plaza povtorno a jas ne odam na plaza poradi belezite na nozete shto gi imam. Tamu ke e so milion goli zenski okolu nego. Mi e strav deka ke go izgubam. Dajte mi sovet shto da pravam ve molam

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Рaзгoвaрaј сo негo.

9. Si-lala

Si-lala Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    Вака....имаше еден дечко, постојано се погледнувавме кај и да се сретнеме, се поздравувавме, и еднаш во еден клуб после некое време го сретнав каде официјално се запознавме, почнавме да играме, да праиме муабет, ама и двајцата бевме малку напиени, и ако на другарка ми не и станеше лошо ќе излезевме, ама си отидов со другарките ми и не го видов 4 месеци. Го најдов на фб, го аднав и што да видам, има женска, и почна нон стоп да ми става лајкови, студирал затоа не го гледав толку често. Следната недела го видов, беше Велигден, и тој ме погледна, повторно во истиот клуб, но овој пат се преправав дека не го гледам, зашто се разочарав кога дознав дека има женска. Утредента ми пиша на фб, ама премногу кратко пишевме, можда 10 минутки, и толку......па имаше период кога почна да објавува песни со содржина како ќе биде слободен во стил како женска му го замара....ама ништо не направив, нити му пишав, нити ми пиша.
    Пред 3 дена го видов на кафе, и утредента ми пиша пак, и пишевме онака, и некако премногу иритирачки ми се понашаше, и индиректно ми дава впечаток дека не ја сака, и дека ќе раскинат, ама не ни поверував ....ама ајде си реков ок. Не знам како да ви објаснам, знам дека грешам, но некако посилно е од мене, неможам да не се завртам ако го сретнам. Дали да продолжам да пишувам со него или?

За уште да биде позаплеткано, неговиот другар ме адна пред некое време, и тој ми пиша на фб. За разлика од другиот овој е многу помил, нормален дечко, и ме праша дали сакам да се видиме, ама нз дали има некаква хемија меѓу нас....
    Што да направам?

10. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.428
    E da sakal uste istata vecer ke raskinel so devojkata... so se zaletvas?

11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Ако не сакаш директно можеш преку социјалните мрежи. Барем денес не е тешко да и напишеш здраво на фб и да почнеш муабет. Додај ја за пријателка и почни да и пишуваш. Сигурно ќе ти врати. Со среќа :)

12. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Мислам дека веќе имаш пишувано за вакво нешто и доби совети ама како и да е.
    Без разлика што објавува и како објавува на фб, ти неможеш по тоа да процениш дали тој ја сака женска му, сака да раскине, тебе те свиѓа или незнам ти што таму. Што и да е, тоа не го менува фактот дека тој си има девојка. Ако има долга врска нормално е да сака да разбие монотонија и да флертува со некоја можеби, но тоа незначи дека сака да има нешто со тебе. Мој совет ти е додека си е во врска човекот да се тргнеш од него колку што можеш.

13. skrsenotosrce

skrsenotosrce Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    18
    И повторно ми треба ваш совет и мислење.
    Имам дечко кратко сме заедно околу 1 месец но проблемот е што тој е постар од мене цели 8 години. Јас имам 16 тој 24 незнам дали ова би требало да ми претставува проблем или јас си преувеличувам. И друго има сериозни намери со мене, ми вели не веднаш но по некое време да им кажам на моите за него а јас неможам да го сторам тоа. Имам пишувано и во други теми со какво семејство живеам. Освен тоа несакам ако раскинам некогаш да треба секого поединично да објаснувам што и како. И ме вика кај него на гости инаку сам си седе на спратот а некако не ми се оди, досега не сум била кај дечко дома. Не дека ми е страв далеку од тоа но срам ми е што ако ме види некој. Инсистира тој со колата да ме носи дома после школо или откако ќе се видиме а јас несакам, непријатно ми е. Постојано кога сме заедно инсистира да ми купи пуканки, сок, сладолед а јас несакам да земам ништо непријатно ми е. И ми вика заврши четврта година и после некое време сакам да те побарам од твоите а мене ми е некако уфф незнам како да објаснам. Куќата си ја доспремува има немачкани соби, ќе купувал сакал да се земиме кога ќе завршам школо а ова е премногу за мене. Дали ова се случува во секоја врска или? Може ви е смешно ама повлечена личност сум и не ми се допаѓаат вакви работи незнам ни сама зошто. Не дека сум немала дечко но незнам чудно ми е некако ова премногу. И несакам низ град да шетам со него под рака, срам ми е. Што мислите вие за ова?

14. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Го сакаш ли дечкото? И зошто ти е срам? Ако ти е срам од тоа што ке рекле другите нема да бидеш среќна.Или од нешто друго ти е срам?
    Инаку неговите планови настрана, од кај знаеш што ке се случи за 2 години па и 3? И како по еден месец може да ти ветува планини и палати?
    Не паѓај толку лесно на ветувачки зборови. Не сакам да изгледам песимистичко настроена ама не знаеш ни ти ни јас дали тој има сериозни намери со тебе, само тој знае а не сакам да те упатам во погрешен правец. Ти немаш СВОИ планови за иднината? Дали ти навистина го сакаш тој брак ако се случи да те побара? Ми изгледаш на малку несигурна во врска со ситуацијава. Запрашај се што е тоа што го сакаш ТИ?

15. skrsenotosrce

Се зачлени на:
    15 мај 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    18
    Знам дека сум несигурна, да бев сигурна немаше да пишам овде.
    Инаку го сакам не дека не, предобар е со мене, ме почитува разбира и се, но од друга страна за ова со плановите во иднина сум несигурна. Му верувам дека има сериозни намери оти го знам од доста одамна од пред 3/4 години ама тогаш бев дете и ни не помислив дека еден ден би била со него. Ме интересира за годините што мислите премногу е?

16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    177.699
    Јас мислам дека си премногу млада за да размислуваш за брак. Кажи му дека воопшто не сакаш да размислуваш на таа тема додека не завршиш факултет. Ако навистина те сака, и сака да биде со тебе, ќе те разбере и ќе чека. Ако не се согласува со тоа, тогаш тој не е за тебе.

17. skrsenotosrce

Се зачлени на:
    15 мај 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    18
    Знам дека сум млада ама муабет си правевме.

18. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Некако мене премногу ми е,јас не би издржала некој на 16 години да ми зборува за брак, цело време да ми зборува за какви планови има за иднина.. Би му кажала најискрено, би го седнала и би правеле муабет.
    Од друга страна опушти се малку, ми изгледаш како цело време да си згрчена со него, срам ми е ова, срам ми е она.. Опушти се, ако велиш дека го сакаш, нема зошто да не те враќа дома,или да се шетате фатени за рака. Искрено мене тоа уште од почетокот ми беше така слатко и убаво, знаеш, се грижи некој за тебе, те чува, сака да те разгалува..
    Би ти рекла убаво да размислиш дали тоа што имаш срам дали не знаеш како да се однесуваш или пак не се толку јаки твоите чувства?

19. skrsenotosrce

Се зачлени на:
    15 мај 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    18
    Проблемот е што јас незнам као треба да се однесувам во врска и незнам што е правилно а што не.

20. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Правилно е она како ти се чувствуваш најубаво. Ако не сакаш да одиш кај него, не мораш. Ако ти смета било што на што тој инсистира и неубаво се чувствуваш, не го прави. Треба да те разбере, имаш само 16 год. И само месец дена во врска, а тој ти зборува за брак, прерано е. Може го прави тоа за да те опушти, да сфатиш дека е сериозен со тебе. Ама можеш да му кажеш дека ти е убаво така и не сакаш да се оптоваруваш со тоа што ќе биде во иднина, премногу си мала. Опушти се, уживај девојче, животот тек почнува за тебе, немој да си го мачиш мозокот што тој сака, прави го тоа што ти сакаш. Што ќе биде во иднина со вас времето ќе каже.

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.