Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kikbox

kikbox Нов член

Здраво долго време се двоумев дали да ви пишам тука. Значи се започна уште во ноември месец. Школски ми е и зааедно учиме. Од тогаш почнав да чувствувам нешто за него. Од мисли неможев да го извадам. Едноставно се заљубив луѓе. Тој се однесуваше со мене како другар не знаеше за тоа. Не бевме многу блиски но сепак не бевме ни многу далечни. Исто така ме покани и на роденден. Пред две месеци тој дознал дека го сакам. На другар мој му се испуштило дека го сакам него и тој почна да ме одбегнува. Не ме ни погледнуваше ни муабет не ми правеше. Намерно флертуваше со други пред мене. Ми беше многу тешко и сеуште ми е. Муабет неможам да сврзам од срам. И многу се приметуваше дека го сакам. Луѓе 6 месеци се мачам, но неможам да не го сакам. Многу ми понудле врски и сл, ама неможам ете мисливе ми се кај него.

2. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Оффф млада љубов ама она тотално млада бебешка.Неможеш да се заљубиш во некој со кого си немала ништо, не ни го познаваш типот како што треба, запознај го па ќе видиш како ќе се ''одљубиш'' инаку совет...немам некој освен да ти разјаснам дека на другар му не му се испутило него намерно кажал дека ти си опседната со типов, него му се кренало егото, си се храни со тоа што знае дека си љубоморна, а тоа што го немаш те инаети уште повеќе и тоа е тоа.Останиси прибрана не го спомнувај повеќе и стај го на игнор некое време, инаку ептен патетични ќе изгледа од твоја страна.

blond.bunny, karak, crazylady and 2 others like this.
  3. TeenageDream

TeenageDream Истакнат член

Здраво на сите, ми треба совет.
    Со едно дете сме заедно нешто повеќе од месец, ништо сериозно. Последните неколку дена ме вади од такт, прво се налути дека излегов на кафе со еден другар, пошо сумља дека имам нешто кон него, а нема врска. И сеа последно ми пиша порака, јас му вратив и ме остаи на сеен. Требаше и да излеземе денес, он не ни ми се јави да се договориме. Не знам што да праам, еден ден ме прај најсреќна на цел свет, друг ден плачам... Ве молам за совет.

4. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Ти прво имаш право да излегуваш не можи тој да ти нареди тебе дали да излагаш или не тој ако толку многу се наљутил на тебе тоа значи дека нема довербаа .. и ако сте требеле денеска да излезите зашто воопшто не ти се јавилл? или зашто те остаил на сеен? Мое мислење со време да си се оддалечиш .. чим од сега тој се лутии дека ти излагаш со другар на кафее,.. паа размисли што би ти се случило ако одис в дискотекаа или на прошеткаа.... додека не си се затрескалаа многуу со време одалечи сее !

Oscar Lady and karak like this.
  5. pepeturka123

pepeturka123 Активен член

Јас би ти препорачала да се одалечиш од него додека е време. Прво нема доверба во тебе, чим уште сега се сомнева и се лути замисли понатака.. Второ со тоа што не ти се ни јавил да се договорите што и како се покажува неговата заинтересираност за тебе и трето, немој да си дозволиш да плачеш ради никого!

karak, Petar Pan and eloves like this.
  6. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Се заебав, страшно се заебав а не сама што се заебав па и тој ме зааебава ме заебава пред цело друштво, знам ме прави проста ваква наква демек тој со мене е само од корист. Значи ми треба совет сакам да го отлачам ама сакам така што нема да испаднам толку глупа како што тој ме прикажува Прѓеска ајде со другарките по едно пиво али јас не сум учена на алкохол па ме фати одма и тој ми се јави и секако кога и да ми се јаве тој е во друштво на моменти ме пушта на спикер демек телефонот му се удавил па звучникот не му работи убаво а јас така прѓеска како што сум малку откачена па и заматена незнам ни што лафев сега сигурно мислат дека сум ненормална глупача...........

littlevampire likes this.
  7. littlevampire

littlevampire Истакнат член

Ај пиши ми:)

8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@AnaKlarc, ама ич да не ти е гајле што мислат сега за тебе! Сите тресат зелени кога се пијани така да свиркај си ;) Инаку, воопшто да не се мислиш како да го откачиш дотичниот недораснат мочко, нема потреба да смислуваш стратегии и да коваш сложени планови, доволно е само едно „Толку е од нас, ова е крајот.“

karak and AnaKlarc like this.
  9. Miss.N

Miss.N Популарен член

Што чекаш уште? Плесни му го во лице пред сите дека е крај и дека тој не е единствениот маж на планетава.. ццц ама стварно е идиот..

10. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Удри му ја клоцата, не заслужуваш да те потсецува и прави будала пред сите! Ќе си најдеш некој кој ќе те цени и почитува, тој не е последниот маж на светов постојат многу други со подобри манири од неговите! Среќно. :)

11. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Сега викендот ако ме пуштат моите в дискотекава во соседниот град каде што ќе испаѓа да се видиме и да ставам крај се ќе биде суппер ќе ви пишамм:*

12. eloves

eloves Популарен член

Прво не треба да пиеш ако знаеш дека од малку те фаќа и зборуваш глупости.
    Друго што ти е гајле што мислат другите за тебе? Што и да правиш неможеш на сите и секогаш да погодиш. А недораснати типови како горе наведениот не ти требаат.

Purelove92 likes this.
  13. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Уште постои ова исконсково стара мома? Јас па баш сакам да останам стара мома, да си се изживеам, да си измењавам дечковци и тогаш да се спастрам, ама изгледа нема да ме снајде тоа, ко што си го засакав дечко ми и со години идеме.
    Како некој би можел обратното да го сака.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Каква е таа бебешка љубов????
    Уште што не ќе измислите |(

15. mila7

mila7 Истакнат член

Вака....пишував со еден дечко на фб 1 недела и некој ден и се договоривме да се видиме викендот. Комуникацијата на фб не беше баш добра, некако ко едвај да пишеме. А и кога слушнав дека има излагано со повеќе не се израдував баш.
    Дојде викендот, и се прашував зошто воопшто прифатив.... Повеќе испаднав онака, чисто од забава. Се видовме и не ми се веруваше колку беше добар, мил, и баш дечко на место, замислете дури бевме заедно 4 часа. Отваравме секакви теми, имаме мн.слични мислења и сакаме исти работи, не ни сакавме да си одиме дома, а и беше преубаав....ми рече дека ме мислел за мн.срамежлива, и не му се верувал дека сум била толку забавна и отворена. Ако не му кажав дека ми се спие уште и ќе седевме. Дојде утредента и ништо не ми пиша, ама ајде не седев мн. на фб. Утредента после 1 ден ми пиша, пишевме ова-она, и некако индиректно ме праша за следен пат, и јас му реков ќе спијам и дека ќе се договориме утредента зашто мн.бавно ми враќаше а и мн. ми се спиеше. И вчера ја му пишав прва, и мислев дека ќе отвори тема да се видиме, ама ништо не спомна, и вечерта пак му пишав, и кога видов дека не ми отвара муабет за видување, едвај враќаше, и јас не му вратив ништо на крај зашо само смајлиња ми праќаше и се со еден збор ми враќаше. Ми стана глупо, и одлучив нити да му пишам прва, ни ништо, и утрово се окл на фб, и гледам ми пишал ќе ми држи среќа за тестот, се да сум решила. И толку..
    Јас навистина не сваќам, дали не е толку опуштен, на фб и во живо, сосем различно.... Другарка ми вика дека и двајцата чекаме кој да го направи првиот чекор. Мене ми е мн.глупо, прво бавно ми враќа, второ вчера му пишав 2 пати прва а тој не враќаше баш како да е заинтерисиран. А сношти па ми пишал, мислите дека ќе има нешто повеќе? И како да се понашам со него? Со бившиот на почеток бев мн.никаква и ладна, ама подоцна се покајав многу. А сега ако покажам нешто повеќе, се плашам, да не згрешам....

16. littlevampire

Прво,мислам дека правиш грешка:)Како можеш да излезеш со некој што воопшто не го знаеш?Од каде би знаела дека он не е добар човек?Можеби ти мисли лошо и сака само од забава да те искористи,најубаво да го прекинеш разговорот со него,се гледа дека не е заинтересиран за тебе:|Сепак распрашај се наоколу дали некој го знае што мисли за него,така подобро ке можеш да го запознаеш ако толку сакаш:):)

17. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

За врска со него немој се гледа декла му е само до забава и сама кажа дека има испаднато со многу други па така и ти си му само број со кој тепа досада ако некогаш повторно посакаш мала авантура види се но немој да залетуваш и никако не помислувај дека може да има нешто повеќе со вас знаејќи ги какви се машките денес и немора да си се правиш ладна со сила а за разговор за видување ќе ти спомни не се брзај се во свое време а кога ќе ти рече ти тогаш можеш да си размислиш дали сакаш или не и не мисли многу на него баш таквите знаат добро да не изгорат ;) :)

18. A.J

A.J Истакнат член

ми треба ваше мислење и совет
    со дечко ми сме во врска 2 ипол години се одеше во најдобар ред но синоќа ми рече дека сакал понатаму да излегува со другарите. Во овие 2 ипол години ние бевме двајцата се разбира со друштво односно во парови понекогаш јас излегував со другарките и тој со другарите но тоа ретко се случуваше. Се плашам дека односите се ладат дека му здодеало од мене инаку зошто би сакал да излегува сам ? или има некоја друга ? Јас му реков дека нема проблем нека излегува со другарите штом несака со мене. Но излегувањето посебно на посебни места со друго друштво мислам дека би ја уништило нашата врска. Што мислите вие ?

littlevampire likes this.
  19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Хмм според мене лошо размислуваш ... другарите се потребни секогаш.
    Неможете заедно да бидете 24/7 се разбира потребно е да се прошета и со друштво.Јас немислам дека односите можат да ви се ладат и дека оваа би ви ја уништило врската.
    Доколку немаш сомнеж дека те изневерува или дека можеби има нешто што не знаеш мислам дека не треба да се замараш и треба малку да олабавиш.
    Баш ако прдолжите цело време да излегувате сами и да сте без друштво мислам дека ќе си здосадете еден со друг .

A.J likes this.
  20. littlevampire

Можете да искачате само за викендите океј можете и петок,четврток он мора да искача и со другарите 2 ипол години сигурно му здосадило па сака да смени малку,вие и понатака ке се сакате,не се секирај:):l:

Thread Status:
Not open for further replies.