Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. anakonda88

anakonda88 Популарен член

ima nekoja za sovet vo inbox ???

2. Perfectgirl5

Perfectgirl5 Истакнат член

Ima ima

3. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Пиши слободно

4. eloves

eloves Популарен член

Пиши.

5. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

ima nekoja za sovet ve molam neka mi pisi vo poraka

6. Bonx

Bonx Истакнат член

ако има, слободна девојка за совет во порака да ми пише. :)

7. La.loca

La.loca Популарен член

8. sunshine1710

sunshine1710 Истакнат член

Bevme vo diskoteka, vidov edno momce koe dolgo vreme mi se dopagja, go merkav i reshiv da mu prijdam. Igravme zaedno, mozhe da se kaze - meshanje xD Pa pochna da me baknuva po liceto i me smuva. Poosle toa me vikna na pomirno mesto i pak se muvavme. Kako da go poglednam pak? I dvajcata pievme, bev trezna ama dovolno imav ispieno za da me opushti. Sram mi e, a sakam povtoorno bidejki beshe mnogu ubavo, kako da mu prijdam sleden pat?...Pomooosh

9. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Здраво, ме мачи нешто со денови, па не знаев каде да пишам. Вака имам 22год и сум немала односи, не дека сум некоја заостаната, грда, или со некакви традиционални сваќања, сум имала до сега 3 дечковци ама кон никој од нив немав такви чуства и никој од нив не ме привлече на сексуален начин па да се роди во мене желба за нешто такво. Пред 2год се гледавме со едно машко од друг град неколку пат и многу се поврзав со него, се јавија во мене силни чуства, ама остана на тоа, бидејќи сепак само се гледавме, не можеше да биде ништо посериозно. Работата е што скоро сите од другаркиве имале веќе односи и останавме уште јаси една другарка, не дека мене тоа ми смета или си имам некаков комплекс, но ете пред некој ден бевме собрани и почнаа да зборуваат за тоа, која му била омилена поза, како прв пат, дека му имам кажано дека мене ми е мн стра и дека јас тоа би го направила од љубов не можам на поинаков начин и се почуствував многу глупава. Инаку имам и дечко почнавме да се гледаме од јануари, па потоа тоа премина во врска и беше можеби глубаво од негова страна ама во почетокот ме праша со колку мина сум спиела и мене ме фати смеа, зато што јас сум уште невина и го вртев и потоа му кажав дека сум немала односи и дека му било мило бла бла и имаме многу пати зборувано на а тема и ми рече дека никогаш нема да ме напнува за да имаме секс дека ќе ме чека, дека знае дека ќе треба подолг период за да се опуштам дека ќе одиме полека, ќе биде јас ко ќе сакам кога ќе бидам подготвена, за тоа океј, баш детето е фино, ме почитува, не ме напнува и не ме тера на нешто шо не сакам, шо мислам дека е рано, но работата е шо еве по толку месеци јас не го сакам, не ме привлекува сексуално, тој и ме засака. Април беше некаде јас почнав да се опуштам, се беше убаво до мај, потоа се случија некои работи се скаравме,многу ме изнервира, на моменти се однесува како идиот и бевме сакарани, но се слушавме и по 3недели се видовме потоа и нз јас уште толку оладив спрема него, немам ни муабет ѓо да му прав, бевме излезени вчера и онака го чуствував многу поодалечен, дали тоа однесувањето негово делува, бидејќи јас и порано кога ќе се каравме му велев дека може да ме одалечи до неговото однесување ако се однесува спрема мене ко ќе е изнервиран како идиот. И сега не знам дали да продолжам со него или да му раскинам, а пак од друга страна можи ако продолжиме можи ќе биде се океј. Не знам што да мислам за некој месец и 23 ќе ги наполнам а уште невина, на моменти се чуствувам глупаво.

10. Luna91

Luna91 Популарен член

Не подобјасни за што сте се скарале, вероватно не е ни толку битно. Можеби звучи клише, но на крајот на краиштата ти најубаво знаеш како се чуствуваш и што треба да правиш. Ако чуствуваш нешто кон него проодолжи А ако сакаш да останеш во врска само за да се решиш од невиноста е лоша идеа токму поради болдираниот дел во твојот пост. Не треба да те срами или да те оптеретува невиноста. Не велам дека треба да ја чуваш како некој трофеј, туку направи го тоа од што навистина сакаш не поради глупи предрасуди од типот сите имале само јас не.

11. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се скаравме оти се лути за се, и погрешно сваќа некои работи. Не реков дека сакам само поради тоа да останам колку да се решам од невиност, тоа можам да го направам и ќе го направам ко ќе има љубов од моја страна, ко ќе почуствувам дека сакам, туку реков дека не знам дали да останам, ако останам можеби би се смениле многу работи можеби би го засакала или пак друга вартијанта уште повеќе би се одалечила

12. Luna91

Luna91 Популарен член

Епа без да пробаш не можеш да знаеш. Дај му уште една шанса, па ако и тогаш не иде раскини. Чисто да не ти биде криво зошто не си пробала.

elenaeli22 likes this.
  13. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Ах леле, па што ако си 22 год и си немала секс. Мора тоа да се направи кога си помала, па да те викаат со погрди зборови? Или па некој да те остави бремена, или онака само како секс играчка да те гледаат.
    Ти ако мислиш, ајде со секој што ти е дечко мора да легнеш, не е тоа така. Прв секс барем нека ти биде од љубов. после од забава ако си најдеш некој или авантура.

А за дечко ти, пааа, можеш пак да збориш со него, а можеш и да се правиш ладна.

14. Larva

Larva Нов член

здраво девојки!
    пред се топ сте !
    вака значи јас сакам ваше мислење бидејќи сум збунета и незнам што да правам :( .
    епа вака прво имам 19 години и имам врска од 5 месеци и тој исто така има 19. на почеток се беше преубаво ама апсолутно се првите 3 месеци подоцна нешто се смени тој почна да ме навредува со секакви зборови како сум му се здосадила сум била напорна само сум се карала (да некогаш јас се карав но затоа што ми сметаше неговото ладно понашање спрема мене и сам тој ми имаше кажано дека можам да му кажам се што ми смета така и направив и тој тоа го мисли како кавга) после секоја кавга се извинував јас иако не на се бев крива секогаш ми кажѕва колку сум глупа напорна како го замарам како не го прам срејкен па дури и дека почнува да ме нејќе и дека не му значам мн на почеток му било интересно а сега сум му досадна го прасав отворено дали ме сака да не си игра со мене рече да ама сум претервала шо сум мислела дека е ладен со мене дека не ме сака а сам така прави да се осејќам вејќе нез што да правам ако кажам нешто ќе се скараме а несакам бидејќи мн го сакам а сега и на фб ме прави офлине ахххх помош девојки незнам ни што напишаб низ солзи мие се се надевам ќе ме сватите и ќе ми помогнете иначе сме од различни градови извинете ако доволно добро не се изјааснав фала ви однапред ;(;(;(;(;(;(;(;(;(

15. Luna91

Luna91 Популарен член

Јас да ти кажам една работа не вреди да плачеш и да се нервираш за него. Те навредува, ти префрла работи, па и офф те ставил демек ќе го замараш. ЦЦЦ се грозам од вакви „фраерчиња“. Извини вака што сум дирекна, знам дека ти е тешко ете си се заљубила или ти така мислиш. Ама мој сестрински совет е да се тргнеш од него. Да почнеш и ти ладно да се однесуваш. Кога ќе те навреди да не му зборуваш. Ако му значиш барем малку ќе дојде и ќе се извини. Ако не јасно е ко ден. Не ти треба.
    Не треба да се замараш со некој на кој му е тотално сеедно дали ќе бидете заедно.

Larva likes this.
  16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

5месеци во врска а веќе те навредува со секакви зборови
    не си виновна а му се извинуваш за да му угодиш нему и да се смирите
    врска на далечина а толку проблеми уште на самиот почеток ...
    Мислам дека оваа е доволно за да прекинеш со него и да си уживаш во најубавите години без да се замараш со љубовни проблеми и непотребни стресови....

Candid, Luna91 and Larva like this.
  17. Larva

Larva Нов член

фала мн што одвио време за мојот проблем го сакам мн за тоа на глава ми се качи.сакам само да бидам храбра да не плачам веќе секој ден за него знам дека сум глупава но што да правам ако направам нешто се јас сум крива ;(;(;(;( признавам се карам ама се карам затоа што тој со мене се понаша ко со другар не покажува лјубов не покажува ништо и ако речам нешто одма сум јас крива и го боли главата досадна сум и напорана сепак мн ти фала што одвио време за мене ке се обидам да го практикувам твојот совет и јас да бидам ладна кон него иако душата ќе ми плаче ;(

Luna91 likes this.
  18. Larva

Larva Нов член

и двете имате право јас сум свесна за тоа дека ги премина тој границите но дека го сакам се трпев но ми требаше вашата подршка да бидам силна да му вратам мило за драго па ќе видиме ако ме сака како што тврди ке проба да покажи љубов и внимание ако не ....;( знам дека сум глупава што почнав врска на далечина

19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

@Larva, во тебе е проблемот девојко, не во него.
    Додека има овци, ќе има и волна.
    Сурово звучи знам, ама некои луѓе така си функционираат, во улога на манипулатори.

Candid and Larva like this.
  20. Larva

Larva Нов член

@sadgirl21 sosema si vo pravo survo ama vistinito jas znam znam znammmmmmmm ;(;(

Thread Status:
Not open for further replies.