Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.116
    Не разбирам зошто е тоа толку проблем да пишете на форум каков проблем имате, туку барате за инбокс некого. Никој не ве знае и за тоа е наменет форумот.

На Candid, Dust, LUCERKA и 4 други им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Некој ќе се пронајде. Башка фемина и форумов се многу популарни сајтови. Така да, секој за себе.

На crazylady и LUCERKA им се допаѓа ова.
  3. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Друга работа е тоа што кога тука јавно ќе го изложат проблемот, ќе бидат можеби „рембачени“ од голем број луѓе, а во инбокс може евентуално само еден да те искара.

На Dust, mimiiiii и Скопјетесакам им се допаѓа ова.
  4. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    А што правиме ако тој во инбокс и даде несовесен одговор?Значи тука ке слушне повеќе мислења и ке си го одбере најдоброто.

На Dust, Lady Phoenix и karak им се допаѓа ова.
  5. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Знаеш, кога сам ќе си побараш нешто, тогаш треба да бидеш и одговорен за можните последици од твоето дело. Тука ќе чуе повеќе мислења, ама често пати се појавувале т.н. тролови кои само се изживувале со луѓето од тука кои навистина сакале да помогнат. Поради тоа, еден дел од луѓево што долго се тука почнаа да го кажуваат своето мислење на поостар начин. Некому таквиот став може да му помогне многу и да му ги отвори очите, а некому му пречи. Тоа е, колку луѓе - толку карактери. Секој си го прави својот избор. :)

На Скопјетесакам му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.116
    Точно. Не има секакви. Но и не се сите негативни одговори и совети со лоша намера. Треба да се прифати понекогаш и критика, колку тоа и да боли.

На eloves, Скопјетесакам и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  7. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Не ми е целта да се карам ама сакам и мое мислење да кажам.
    Ако некој овде го изнесе проблемот и секогаш постои шанса некој да те препознае.
    Ете некое познати мои знаат дека имам профил на фемина, ако овде напишам некој проблем секогаш постои шанса да ме препознаат. А шансите во инбокс да налетам на некој што ме знае се многу помали. :)

На crazylady и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  8. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    епа ајде разбирам стврно нели да бараш во лична порака совет некој еве викаат ке ве препознае некој ..туку зошто постои темава нека ја избришат во овој случај или нека го преименуват насловот и во заграда нека се напише приватна порака...мислам дека темава е да слушнеш повеке мислења ....последните страни се: кој е слободен да му пишам лична порака ...

На Dust, Lady Phoenix и Emotional123 им се допаѓа ова.
  9. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    А што ако ве препознае некој? Демек е забрането да имаш љубовен проблем и да се криеш, поради тоа што ќе те препознаат. Па што има врска, Може баш на некој да му пишеш по лична порака да биде некој што те знае. Мислам свашта.

На Candid му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    A be luge de smirete strastite.
    A be zarem mora da go osuduvate coveka aman.
    Ete ke prasa nekoj dali ima za vo inbox I ako ima pisete im ako ne cutete.
    Nemojte od sekoja tema pazar da prajte majke vi :D :D
    #dobronamerensovet :P :P

На Umbrella22, Lady Phoenix, eloves и 3 други им се допаѓа ова.
  11. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Бојане ќе те тепам.

На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Te molam pobaraj me za pomos ako ti treba ;)

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Elen4e123

Elen4e123 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Ми треба еден совет..Веке некое време ми се допаѓа едно момче.Секогаш кога и да погледнев во него тој веке гледаше во мене,а кога јас го гледав го вртеше погледот:?:.Еднашка бев да гледам една фудбалска утакмица за срекја и тој беше таму па застанав блиску до него.Имаше многу гужва,јас сакав да излезам и се продрав низ гужвата никој не се помрдна а тој кога ме виде се сврте кон мене се тргна за да поминам и ме фати за лактот.Потоа се сретнавме во еден кафич и застана спроти мене.Целоо време гледав јас во него а тој во мене само што кога и да се погледневме или тој или јас ги вртевме погледите.Едно време излегов надвор со едно дете а он цело време се вртеше и гледаше кај нас:lol: Потоа помина до мене и божем,,случајно" ме допре со раката а имаше 1метар растојание до мене па можеше да помине и потака..8)Па поминував низ чаршија и го гледам него пред мене,се разминавме и во исто време се свртевме и јас и тој и ,,случајно"ни се сретнаа погледите.А во последно време и неговите другари гледам се ѕверат во мене јас поминувам они сите во мене,а и имам забележано дека нешто ме коментираат или пак еден да ме забележи и им кажува ма другите а и него и сите се вртат .. Одев јас по едната тој и двајца другари по другата страна на улицата па ко ме видоа мене го натераја да ја префрли улицта па префрлија и одеа пред мене.Многу пати си разменуваме погледи многумногу,знам дека тоа не мора да значи ништо но сепак што мислите вие?Дали имам шанси и како да му се приближам?Инаку сум многу срамежлива па не ме терајте да му пишам на фб или нешто сл.(facepalm)

14. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    245

Јас од искуство ти кажувам да не чекаш да превземе чекор. Што ако и тој е страмежлив и чека од тебе??? До кога ќе се чекате?? Јас никогаш не чекав од некого да ми пријде, баш напротив позабавно ми беше јас да го направам првиот чекор и само поради тоа многу машки ме сакаа и поштоваа (сега си се мажив и ми фали тоа време :) ). Сигурна сум дека и ти му се допаѓаш :) направи некој чекор, не чекај :) Со среќа!! <3

На Elen4e123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Абе од гледање. нема фајде нели, мора нешто и да се чепне :P
    Се зезам, мораш некако, или морате некако, да почнете муабет, нека биде и најсмотаниот муабет, или нешто тема, или барем два збора. Кога ќе го видиш пак, кажи му здраво, ама само на него, така убаво ѕвери се во него, пази пандера или дупка пред тебе или па скала, и само така едно здраво, и ајт да те нема:P Следен пат он вајда ќе ти каже, ти не чути врати му како си.

И со срам ништо не бидува, не само во љубовта али така, у животецот тешко ќе ти иде. Капиш????????М?

На Hipica, Kukla994, Elen4e123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Elen4e123

Elen4e123 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Да бе те разбирам во право си,ама како да почнам да не е она дирекно ,,здраво" пошо не се знаеме,и малце глупо да не испадни мислам он дан ме направи будала...Некако да почнеме од нешто друго па полека,што знам некој друг знак дури да стигнеме до ,,здраво" ? Ххахаха

17. Elen4e123

Elen4e123 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Да и други другарки ми викаа може и он се срами едно друго,ама сепак мислам машко е а ги знаете машките дека се по пуштањето и одма да сакаат да излезат со некоја и одма на фб понуда за пријателство на сите слики со ред лајк,боцкање едно др..Ама од друга страна размислувам и дека можда на тие што им се ,,жешки",секси,што знам ли какви па од нив не се срамат бидејки ги бараат да се измуваат еднаш и се ,,палат" на нив паа како што реков ги бараат за да после се фалат,,еј ја имам излезено со онаа"(она некоја ,,популарна"демек што цел град се пали на неа) а се срамат да го направат првиот чекор спрема оние кон кои стварно чувствуваат нешто како мене на пример што ми е срам..Значи ова може да си нема врска али си се тешам со ова..

18. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    155
    Јас сепак мислам да си почекаш ако него му е страм на нивните другари не им е само повеќе оди на места каде што одат и тије имам сличен случај ако него му е страм како што кажав на другарите не им е тие ќе ти преречат нешто

На Elen4e123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    Ај ако може некој да ме посоветува. Не знам ни дали треба тука да пишам, али стварно не знам што да правам. Прилично сум сигурна дека на дечко ми фамилијата, односно се што е женско, ме мрази. Океј ај може не ме мразат, али не сакаат да ме гледаат со очи. Да не наведувам примери, доволно е тоа што после 3 години само здраво ми кажуваат и ништо повеќе, буквално само едно здраво низ затворена уста и толку. Не ги интересира ни како сум, ни што правам, работам ли, не работам, абе ништо не ги интересира.
    Малце ми е чудно, зашто јас имам снаа, и била нели девојка на брат ми пред да се земат, па се било бре супер, седи мајка ми и вика земи да учиш, зашто така си се скарала со другарка, сум ја терала да ме учи да се шминкам, сега јас ја шминкам нејзе, може ви звучи дебилно, али сакам да кажам, прифатена била од самиот старт и имало компромиси во дадена ситуација од двете страни, али сите сме се понашале нормално, човечки. Сега дури може да кажам дека ми е ко сестра.
    Не го малтретирам дечко ми, у три години само два пати се имаме скарано посериозно но се се средило во рок од 3-4дена. Татко му е нормален, седнува со мене, кафе пиеме, има дијалог, совети, недоразбирања, помош, абе се ок. А со овие ништо. Не знам дали е проблемот во мене, на почетокот на врската одев често таму, па да не сум им засметала нешто, али еве веќе година дена одам многу поретко, едноставно ми е непријатно. Имаше ситуација кога мајка му му се дереше зашто сме земале да јадеме од фрижидер, а не сме си купиле сами...
    Не знам што друго да кажам, може и филмови си правам. Што мислите вие? Како да се понашам со нив? Му кажувам на дечко ми, ми вика ја такво нешто не сум приметил, абе сум липала ко магаре, зашто сум добро воспитана, и културна и го сакам него и никогаш не би направила нешто свесно и намерно за да ги изнервирам или навредам неговите.

20. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362

Би можела да разговараш со нив, доколку не ти е срам и непријатно и секако доколку имате сериозни намери со дечкото како што е очигледно... Бидејќи утре другиден можеби и ќе бидете семејство и во иста куќа ќе живеете. Можам да се ставам на твое место бидејќи и јас одам често кај дечко ми, таму сум супер пречекана за секој аспект од животот прашана, родендени празници честитани се се.. И можам да се ставам на твое место колку незгодно би ми било доколку така се однесуваат.
    Ако не ти е проблем разговарај. Друго не знам што би можела да направиш освен да си културна со нив и да си го гледаш дечкото и да не се секираш за нив и нивното мислење. Ако веќе не ти прават проблеми, остави ги... Се најдобро.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.