Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    ^ абе сериозни намери, се уште не планирам да се мажам, али планирам да сум со него :) не дека ми е срам да разговарам, али некако мислам дека е глупо, не сум му жена. И разговорот би одел некако чудно, абе зашто не ме прашате како сум поминала на интервју, м? што ви е проблемот? хахах што знам некако мислам дека нема поента јас да разговарам, можда тоа треба дечко ми... не знам фала ти во секој случај :) ај може и уште некој ке пише па ќе споделиме мислења.

2. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    Ќе можи некој да ми пиши лп, ми треба чоек за муабет, тешко ми е :(

3. Bonx

Bonx Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    44
    Неможам да ти пишам јас..Пиши ми ти. :)

4. mili4ka122

mili4ka122 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Имав дечко доолго и рековме пауза да направиме 2-3 дена и ете поминаа 2-3 дена него го немаше да ме побара, помина дури и недела и јас му се јавив пред малку и многу се разочарав.. Се здружил со многу лошо друштво, наркомани.. Се плашам и он да не станал еден од нив. Понашањето му е 0, онака све му е рамно, незнам ни дали ме сака уште.. Стварно незнам што да правам а ако му спомнам за ова се плашам дека ќе се тргне од мене и ќе ме остави и така веќе ме игнорира а ПРЕМНОГУ го сакам.. ;(

5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.439
    И сето тоа за една недела?
    Што карактер ќе беше...

6. mili4ka122

mili4ka122 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Незнам што се случи и како толку брзо ама ете.. Можеби и затоа барал пауза

7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.439
    Епа тогаш голема е веројатноста дека тој од порано се дружи со истите луѓе, затоа и барал пауза. Да те откачи и да си продолжи со нив..односно си бара причина ти да ставиш крај.
    Човек за една недела не се менува од корен, во никој случај.

На fallenangel и Скопјетесакам им се допаѓа ова.
  8. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Ќе звучам како баба или мајка да сум ти ама подобро што сте раскинале затоа што реално од коцка, дрога па до некаде и алкохолизам ретко кој се излекувал. Ако не си сигурна дека и тој тргнал па тие лоши ствари тогаш разговарај со него биди храбра и искрена и кажи му дека ти пречи неговото ново друштво и сама ќе си процениш по одговорот што ќе ти го каже.
    Тешко е се што било да се заборави посебно ако сте биле подолго време заедно ама пак од друга страна можеби типот не се променил преку ноќ туку ти си го идеализирала или не си сакала да ја согледаш реалноста макар што има и типови и кои вешто се прикриваат. Ако тој не сака да се оттргне од тоа друштво тогаш и ти се потврдат сомнежите дека и тој е таков покрај нив продолжи со животот, излегувај , забавувај се и со тек на време ќе си најдеш некој нормален.

9. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Вака во врска сум 1,5 година во последните неколку месеци бев мн љубоморна и мн му се спротиставував.Сеа ми кажа дека више не ме сака како порано,ме сака но не како порано што ме сакал.Јас му кажав дека ќе се сменам.Но ми рече ако успеел да се врати како порано добро.Ве молам за совет што да правам мн се каам за тоа мое понашање.Како да надокнадам за да ме засака пак како порано.Исто така 9 месеци ме чекаше за да сакам да имам однос со негоа јас уште немав,а заслужува и сакам да му дадам.Дали мислитр дека со тоа ќе ни се средат малку односите ,затоа што и почесто сме се расправале за тоа.Или што друго да направам кажете ми некој совет..

10. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Мое мислење е никако да немаш односи се додека врската тие во ваква состојба, штом сте се расправале БАШ ЗА ОДНОСИТЕ наместо да те свати дека не си спремна сега решил фраерот да игра на картата не те сакам како порано тоа е се манипулирање на твојот мозок за тој да го добие тоа што го сака.Можеби сеуште те сака , можеби стварно му си се здосадила тоа само тој си го знае..се случуваат секакви работи ти здосадуваат одредени луѓе, премногу гушење не е на арно и сите знаеме дека љубомората ја уништува врската но не верувам да е до тоа затоа што ти си била љубоморна, а он тогаш те сакал...размисли малку, не е до тебе проблемот.Офтопик тој навистина што те сака нема да бара да се смениш и не вреди да се промениш за никој.

На blond.bunny и sad-girl-1 им се допаѓа ова.
  11. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Јас сум спремна и сакам да го направам тоа со него.Но не го правев од страв да не забременам.И мислам дека не се работи за сексот,ме чекаше тој 1 година да ми помини стравот.И во нервозата му реков добро ајде ќе ти дадам што сакаш прави.Тогаш ми кажа дека сака и јас да сакам не само тој.Дека не сака таков секс само тој да сака.А да се сменам морав и вреди.Мноогу премногу го сакам,мн го нервирам секоја вечер се каравме заради мојта љубомора и глупости и се завршуваше со исклучување телефони.Тој сакаше само да имаме се во врската и да не го гушам толку јас не сфаќав.Сега сфатив и сакам да ја вратам неговата љубов..Ми кажа од 100% ме сакал 90% ..Бил изладен пошто сум била мн љубоморна и секој ден цел ден нервози сум го полнела и сакал се да имаме во врската пошто 1,5 год одиме а и не е мал уште самиот да се самозадоволува..совет ? Мислите дека со сексот ќе ме засака повторно повеќе и ќе ни се врати хармонијата во љубовта ? Се разбира и тоа што ќе се сменам нема да бидам љубоморна и да се карам за глупости..

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Ти му даваш од очај мислејќи дека така ќе го задржиш и ќе го "натераш" да те сака како порано. Но, ќе се зафркнеш верувајми...

На ebola му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Ми кажа дека 95% ќе ме засака како порано ако не сум таква нападна љубоморна ..и јас одамна сакав да му дадам..мислам дека сексот ја зацврстува уште повеќе врската..Ако грешам кажете :/

14. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    Никако со секс не може да му се врати љубовта, и сама велиш дека не му било проблем толку тоа туку му пречела твојата љубомора затоа намали ја прво твојата љубомора. Најпрво средете си ги односите, не биди толку љубоморна, не се расправајте секоја вечер и ако навистина тоа е причината зошто те сака сега ПОМАЛКУ ќе си осетиш сама и тогаш веќе може да имате односи. И да кога сакаш некој сексот може да ја зацврсти врската но ако веќе љубовта ја нема секс не може да ја врати.

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Девојко, љубовта не се мере во проценти и тој неможе да те сака во проценти. Сексот ја зацврстува врската, да ама ако ви цветаат рози на тоа поле, а не во случај на спасување на врски. И ако му дадеш тој па може и нема да те засака од каде знаеш. Што и да направиш ќе се зафркнеш со таа постапка.
    Има и други машки не е прв ни последен. Не те сака, не те сака...голем к*р.
    Не е крај на свет.

На ebola и Candid им се допаѓа ова.
  16. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Мн ми е глупаво за сексот пошто ме чека 1 год ..мн пати сме се договориле за некогаш и секој ден јас одложував..за ѓабе од страв да не забременам а сакам да имам однос со него..

17. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Јас го сакам 4 год неможам да се замислам без него..Преемногу го сакам се шо сакав во животот ми е тој.А и тој ме скина..за мене ми е он вистинска љубов и сакам ако не успееме барем да имам спомен со него..нешто барем од него ако не друго.Затоа така размислував да направам

18. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    Значи сексот не се договара, ајде утре ќе имаме односи. Тоа едноставно доаѓа само од себе. И не е глупаво што те ЧЕКАЛ цела година некои се заедно со години па немаат секс. Те сфаќам за стравот, но тоа најверојатно е така затоа што не си сигурна во него или сеуште не си спремна. Не избрзувај/

На ebola му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Спремна сум и сигурна затоашто секако тоа ќе го правиме со заштита и надвор да сврши и во неплоден ден.Само ептен сум паничарка ......ептен незнам ни јас зошто сум до толку

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Па нели една година те чекал....

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.