Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Очигледно му се допаѓаш се уште на откачениот, само не знае дали пак да се обиде со тебе дека веќе си го одбила.

2. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Missy16 овој проблем веќе го имаш поставено на 16 септември, само во друга тема „Љубовни проблеми и совети“ и денеска истиот проблем повторно.Единствената разлика меѓу нив е тоа што едниот е на латиница, а другиот на кирилица напишан. И секако вториот е поконфузен без интерпункциски знаци и следственост на настани, а содржината немам коментар, очигледно на школо не сте работеле прераскажување на текстови.
    Во меѓувреме додека да се најде фамозното решение на твојот проблем, тебе ти се свиѓаше некој друг,а и ти на него, ама после си фатил женска, па и за него пишуваше.
    Е сега или тролаш, или немаш што да пишеш друго за да си го зголемиш бројот на мислењата, или имаш амнезија дека веќе си го поставувала веќе еднаш овој проблем, или мислиш дека ние сме удрени со Бојкова чорапа :?:
    Одговорот на прашањето што по втор пат го поставуваш е: не ги интересираш ни едниот ни другиот, ни третиот што фатил женска, те начекале и те заебаваат!!! :!: |(

На LivingGlam и Phyramide им се допаѓа ова.
  3. draganaforever

draganaforever Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    здраво ми треба мислење од вас се надевам дека ке ми помогнете.почнав да се гледам со еден дечко.врска немам што правам со него правев муабет со него ми вика полеке ке сме оделе без брзање си викам во ред мозам да го сватам тоа дечкото не сака да се залета.тој има 27 јас имам 22 години.на некаков начин беше ок се додека еден ден не ми рече дека разликата во годините била поголема и на него тешко му било да се адаптира на мене но да не сум се секирала се ке биде во ред.јас сум студентка а тој веќе работи мозеби е тоа што тој се двизи во поинакви кругови од мене не знам како да го сватам.јас му реков дека понегогас годините не се пресудни за карактерот на личноста има 30 год луѓе кои сеусте размислуваат како 15 годишни.не знам што е поенатата да ми речесе не сакам да се гледаме ке сватев ама вака ем ми го казува тоа ем ми вика ке биде се во ред не се секирај наводно тој ке се адаптирал.како да го сватам јас него?дали мозе сака да ме откачи или навистина има некој проблем?ви благодарам однапред

4. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    бес разлика на се ти гледај си го факултетот ! во секој случај ти си млада имаш време ТОЈ нека му ја мислит ! Шо демек тој се нашета и не му се шетат !? ама ај финти ти прајт ! остај го нека се доискажит за да сватиш што мислел навистина !

5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    18.331
    Не разбирам кој е проблемов,прво сте само 5 години разлика,двајцата над 20ка и веќе оформени личности.
    Годините не се пречка воопшто баш идеална разлика.
    Прашај си го што е проблемот зошто годиниве не ви се.Или пак можеби се дружи со повозрасни и од него па затоа така исли,не знам.

6. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    драгана само едно ке ти каЖам девојко, деЧково не знае што сака во моментов, јас сум повеке од сигурна дека тој ако те сака тебе нема да му знаЧат ништо годините,и воопшто нема да му падне на ум вакво нешто да ти каЖЕ. веројатно деЧкото сака време за да утврди дали те сака или не, а притоа си ја користи реЧЕницата како резерва поЧекај, па ово па оно ги знам тие машко финти ;) , или разговарај со него како што треба за да си ги тргнеш недоумиците и постави се како одлуЧна и цврста или маЧи се, на тебе е да одоговориш ;)

7. draganaforever

draganaforever Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    и јас размислувам за оваа ситуација исто како тебе...плус типот не сака да се шета јавно додека не видел како ке се одвива ситуацијата помегу нас двајца посто еднаш така се заебал.јас сум ладна спрема него ама мислам дека цело време некако врти околу секс.не знам дали би било најпаметно да се отказам од него?тој не зане како ке биде понатаму не сака да брза а за сексот сигурен е идиот навистина не знам сто да правам

8. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    мој совет е подхитно го откаЧувај, подобро да спреЧеш на време отколку да леЧеш
    типов ти каЖува дека несака да се појавува со тебе во јавност? дали си размислила околу тоа дека тој моЖеби има друга :^)
    тој не сака да брза велиш а сака да имате односи?! епа драгана одговорот е повеќе од оЧигледен, дека сака само да се забавува со тебе, на него не му е дошло до врска гледаш и ти самата, гледа да те искористи да се поигра па да те откаЧи и што потоа? ништо, ти ке останеш повредена, и само ти.
    размисли малку не си вовела тука дека го сакаш, онда нема потреба што да размислуваш и да се бориш за тип кој не те цени и поштува, знаЧи на него сево другово му е да не брза а сака секс?? :^)
    јас мислам дека и ти бар до толку моЖеш да размислиш што му е целта на типот.
    оди разговарај и откаЧи го не вреди да се замараш со таков верувај ми, како и да е ти посакувам многу среќа и се надевам дека ќе го откаЧиш и ке си продолЖиш со твојот Живот и твоите цели, ке си најдеш некојшто ке те сака и цениа риби во морето има во изобилство ;)

9. Emma.Sun

Emma.Sun Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    62
    Не очекував дека до волку ке се разочарам...се разочарав од најблиските и од сама себе
    Заљубена сум во мојот најдобар другар..го сватив тоа денес кога тој се смува со моја другарка..
    Не го сватив баш тоа денес но...предтоа имав надеж дека ке ми помине сите тие големи чувства кон него но се излажав го игнорирав сите машки ради него ради таа глупа лажна надеж шо ми ја даваше или само ја си халуцинирав..
    Значи се дружиме 4ри години... последните 2 ја почна негода го глеам со др очи...но на никаков начин не му го покажав тоа.. можда и он е крив за тоа затоа шо се понашаше и он чудно спрема мене.. често збореше дека ке ме зима за жена и пред неговите другари.. но изглеа сето тоа било лага...
    Незнам шо да праам понатака сеа.. дали да му кажам и што би му кажала незнам :?: несакам да го изгубам ко другар .. но несакам ни да седам повредена
    Прегрдно се осекам......

10. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.722
    Emma.Sun , твојот другар очигледно немал големи планови со тебе . И да имал што требало да направи кога ти на никаков начин не си му покажала дека имаш чувства за него ??
    Едноставно помислил дека најдобро ќе биде да се оддалечи од тебе но не го направил тоа на вистинскиот начин ..Нема што да незнаеш што да правиш , главата горе и покажи му дека ти е сеедно со кого е и дали е , а тоа дека имаш чувства за него верувај дека не се оние вистинските пеперутки во стомакот оти ако беа барем најмал знак дека ти се допаѓа ќе си му дадела . Со среќа. :)

11. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Одамна се двоумам дали да ви пишам или не , не дека ситуацијава нешто ме мачи ама некако ми треба трето мислење.. Можеби и машко мислење добро би дошло ама имам доверба јас во вас феминки :)
    Значи целава оваа ситуација се однесува на еден дечко со кого сум на факс повеќе години и уште мината имало некои дешавки коишто јас си ги протолкував како флертување, ама ...
    Значи тој прв ми пријде да се запознаеме, па потоа ми побара број , знаеше и по некој комплимент да фрли од време на време, ама сето тоа го правеше од време на време, и потоа некако ме игнорираше. И не можев да му ги сфатам сигналите, а многу ми се допаѓаше, ама летово се оддалечив од него и конечно оладив со чувствата. Сега ама баш ништо не чувствувам кон него НО, еве го него повторно.
    Значи секој ден нешто се случува мора да ме пипне , за рака , за нога , повторно си почна со комплиментite како сум имала убава насмевка и слично, па почнавме да се буткаме и се обиде да ме крене и некои слични ситуации коишто јас не знам како да ти протолкувам. Што сака типот од мене ?
    Го гледам и дека со други девојчиња знае да се 'рчка (извинете ме за терминов , не знам кој би бил посоодветен :) ) ама не до тој степен. Сте се нашле во слична ситуација ? :) anyone? :)

12. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Јассссс :D во баш иста ситуација.Но јас одлучив да направам некој чекор значи на часови седам до него почнав и јас да го гибам не само тој и сега оставам на времето.Можеш и ти да го направиш истото да се однесуваш потопло кон него,позаинтересирано,да му даваш по некој комплимент па некои случајни допирања..како прв чекор па ќе видиш како ќе реагира:D

На KalaV му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Да, да сум се сетила на тоа, всушност мината година се трудев да бидам потопла, и баш во тие моменти почна да ме игнорира. И не можев кренав раце. И оваа година пак почна да се гиба, ама не , не паѓам на финтите овој пат :) Иначе среќно , известувај не што ке бидне :D

14. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    И да не пагаш :!: Ако знае дека веке си негова во смисла дека може да те има кога ке посака ке си врте со тебе како што сака.Покажи заби,не пагај толку лесно.Играј исто и ти како него а на крај олади и ти.Па пак почни иако играва и не ја сакам баш најмногу ама се водам по тоа како со мене така и јас со нив.Ми изгледа дека дечково не знае што сака но дај боже да грешам.

15. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Можам само да ви кажам дека сите мажи сакаат женски што се тешко достапни. Ако види дека патот до женската е отворен т.е таа му се клања, му исчезнува заинтересираноста. Така да ако сакате да го позаинтересирате, бидете уште помистериозни и навидум незаинтересирани.

16. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Океј е тоа што го кажа блонд,ама ако не се предадеш лесно веднаш ке искочи приказна од негова страна како си била к*рва,дека си трчала по некои богаташи :D а ако се предадеш лесно не си интересна веке,е ајде де :D

17. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Toчно.Но што ако е тоа внимание кое си му го посветила било токму тоа што цело време се трудел да го добие,како сигнал за одобрување дека започнала играта?Многу е гадно на слепо така да тргнуваш како јас,ама барем ќе знајш дека имаш направено нешто нема цело време да се прашуваш што ако...?Сепак од кога почнав да враќам на сигналите и мене мие некако оладен баш и за тоа праев муабет со другарките изгледа делумно во право сте девојки,но Калав ништо нема да ти биде дадено на тавта се надевам дека детето е вредно барем да се потрудиш :?:

18. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Блонд и Пеликуна, многу генерални одговори од ваша страна. Јас па знам ситуации кога баш типките глумејќи лудило од мистериозност и незаинтересираност, само го одбиле дечкото кој почнал да мисли дека не го рецкаат ни 2%, па потоа си акале глава од ѕид. :D

КалаВ, дечкото според пишаново е сингл, и нормално дека го користи тоа да се буцка со тебе, но паралелно и со други девојки, може едноставно таков му е карактерот. Напротив, за разлика од советите на „колешките“ ;) над мене, јас би ти рекол ти да пробаш (ин)директно да проучиш дали со тебе е сепак нешто поинтимен отколку со другиве. Можеш одоколу да свртиш и муабети за девојки, врски, да пробаш да дознаеш што сака/што бара... Можно е да го привлекуваш, но да не е уште сериозен дали постои повратна реакција (и самата кажа дека во меѓувреме си оладела кон него, што очекуваше?), па паралелно си „го има“ и со другите, како еден вид заштита на тоа да не остане со празни раце. :)

На Cynthia, KalaV и blond.bunny им се допаѓа ова.
  19. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.223
    ^ пред да пишам нешто, мене ме интерсира дали Ти сакаш да си со типот или не, мислам дека ти сама сеуште немаш решено што сакаш од детето, мислам дека во мометов најпаметно е да расчистиш со твојот мозок што сакаш, а кога ке заклучиш дека навистина сакаш нема да мислиш на тоа дали ке бидеш повредена или не , туку ке се радуваш на секој момент со него...
    Искрено според ова што го прочитав мое мислење е дека тебе само ти се допаѓа вниманието што ти го посветува, но може и да не сум во право , може си од оние девојки кои признаваат дека се заљубени само откако ке бидат сигурни дека другата страна ги има истите чувства...најдобро е ти да одлучиш дали сакаш и колку го сакаш- и тогаш со сигурност ти велам дека нема да имаш потреба од нашата помош, сама ке знаеш што треба да направиш
    се зависи од тебе и твојата одлука ;)

20. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Па минатата година бев многу зацапана во него и бев сигурна дека сакам да бидам со него, ама прибидејќи цело време си играше со мене топло ладно, ме напна до тој степен што решив Х да му ставам од животот мој. И сега конечно оладив, само ми е страв повторно да не ми се вратат чувствата назад, и пак да си останам со прстот во уста :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.