Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    ^ Зошто давате вакви злобни совети, како да ги тресете од ракав?

@glory 22 му недостигаш. Како на сите нас што ни недостига личноста која сме ја оставиле зад себе по раскинување, макар и врската била лоша. Треба да знаеш дека му недостигаш, а што ќе правиш ти со тоа, тоа си е твоја работа.

Со која намера е? Со намера да види до каде си со животот, да помуабети со тебе, да те гушне пак, да помине уште некој убав миг, зашто очигледно се сеќава на тие убави мигови.

На sanjaeva, anel, Viktorijaaa5 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    Најверојатно му е досадно и не може да си најде друга за занимација. Ова од искуство ти го зборам. Мој бивши, се гледавме 2 месеци после тоа 2 години одвреме навреме ми пишуваше и не ми дозволуваше мирно да го живеам животот а причината беше што не може да задрже друга, среќа што го знаев тоа. Затоа совет до тебе а и до сите други никогаш не враќајте се назад. Оставете го минатото да остане минато.

3. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    Од една страна си во право, да. Но сепак тоа е минато и верувам дека само ќе ти пречи да продолжиш со животот. Што ако зборуваат, се зближат повторно и после го снема? И потоа одеднаш пак ќе се појави, ќе ти нанесе само болка. Ако еднаш не успеало зошто би успеало вториот пот? Затоа пак ќе кажам подобро да го живеете животот подалеку од бившите.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  4. glory 22

glory 22 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Ви благодарам на сите за мислењата, најверојатно е само радозналост што ми се случува во животот или нема храброст да оствари контакт или гордоста не му дозволува но сепак времето ке покаже

5. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Anakonda88 и Awayfromyou ви благодарам на советите многу ми значат. Ќе пробам да ги применам и да променам нешто кај себе и својот живот, но без оние личности кои ме повредиле затоа што со нив секогаш ќе талкам во исто место и залудно ќе ми врви времето.

6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Значи секоја чест за тебе @Captain-Omni, и јас мислам дека му недостигаш душо, бидејки ако на едно машко си му станала досадна и слично, тој нема да те побара ни во случај на негова досада. Така да мој совет слушај си го срцето и уживај во животот кој и онака е многу краток :inlove: И уште еднаш @Captain-Omni ме одушеви со одговоротттттттт

На Loretta, anel, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    6.403
    Se izvinuvam za latinica od tel.sum.
    Sovet dajte mi ve molam :(
    Pred 20tina min.dechko mi po tel.mi soopshti deka utre vecer ke odel vo kafana pa posle vo disko. Prv pat vakvo nesto se slucuva. Kje odi so sestra mu ,nekoi bratuchetki ,rodnini od Srbija se ovde vo Sk pa aj demek sakale da go "proshetaat". I shto da pravam jas mu vikam dobro..
    Ama glasot mi beshe tenok..plachev.. ne znam taka mi dojde.. jas premnogu go sakam skoro 2god. Sme zaedno znam deka i toj me saka mene .. imam doverba vo nego.. ama od kade da znam sto ke se slucuva tamu cela nokj.. Toj sekako kje pie.. i znaete za sekudna se raboti vo vakvi momenti.. nema da mozam da zaspijam cela nokj. A dzabe da mu zvonam na mob.. mislam.. od edna strana ke mu vikaat so e ova ona da te kontrolira.. a i od galama nema da se slusa nishto.
    I po tel. Toj me oseti deka placam i odma pochna da mi vika..vo stil.. lellee ****** ..da be jas takov sum.. i aj umoren sum ke spijam utre treba rano da stanam..
    inaku denes ne se vidovme poso do pred malku bese na veridba.. pa utre ke se vidime na kratko pa on ke izleze..
    Ne e deka ne mu veruvam.. ama ete ..znaete kako e koga nekoj sakas premnogu silno..i ednostavno se grizhish..
    fala vi na site :(

8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.599
    Допаѓања:
    181.534
    а зошто и ти не испаднеш заедно со нив?

9. Oscar Lady

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    6.403
    ^ pa eve nikoj ne me pokani. Ni on ne mi rece dojdi so nas. Ne znam.. samo on ke bide mashko. A ako otidam ke recat (ne pred mene ama posle) lelele nikade ne te ostava sam..-.-
    Ljubomorna e ..-.-

10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.599
    Допаѓања:
    181.534
    остави го нека испадне не прави кавг и проблеми ако е паметен и те сака нема да се деси ништо довербата е најважна баш завакви ситуации ке дојде ред некогаш да и ти испаднеш со другарки па он ке ти праве драми затоа соберисе биди ладна и изкулирај

На eloves и Oscar Lady им се допаѓа ова.
  11. Oscar Lady

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    6.403
    Znam.. fala ti.
    Ama ne mozam da prestanam da mislam na toa. Kolku i da se raboti za doverba ..jasno mi e se.. ama samo sekunda e dovolna.. i tolku. Nedajboze :(
    Da go preziveam ova utre vecer.. dobro kje e..jas sega ne mozam da zaspijam od sto mi tezi na dushava a ne pa utre.. inaku nema drugari ne izleguva mnogu..ama eve vaka koga mi kaze .. pravi da ne sklopam oko..:(
    Ah .. :( se molam na Boga se da e vo red :) samo toj moze da mu go chuva umot :)
    fala ti ushte ednash :)

12. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    346
    Иако сте заедно 2 години, не мора секаде да одите заедно. Како би ти било тебе да доаѓа секаде со тебе? Како што гледаш, ќе идат фамилијарно. Не си требала да постапиш така, зошто нема причина. И да пие, нормално е. Машко е. Ако те сака нема потреба од паника.

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Oscar Lady

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    6.403
    Vo red e.. fala ti :) kje se obidam da bidam posmirena iako teshko mi odi :)

На neongirl07 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @Oscar Lady значи вие две години сте неразделни? Не излегува тој, не излегуваш ти? Алал да ви е како функционираете, мене ми е прилично луда самата идеја постојано да бидам со дечко ми.
    Обично луѓето имаат потреба од женско/ машко дружење повремено, дали ќе е тоа седенка, кафе, кафана, небитно.

Факт е дека неверства се случуваат само доколку некој сака да го направи тоа, а времето и местото се најмалку битни. Ниту пак алкохолот има некое особено влијание, нели ако не сакаш да изневериш. Ако веќе премногу се опушташ под дејство на алкохол, едноставно нема да пиеш.

Напразно се нервираш, типот дефинитивно ќе излезе и претпоставувам ќе си помине одлично, секако ако ти не му досадуваш со пораки и јавување на 30 минути.
    Само онака додавам, моја претпоставка, не мора да сум во право. Доколку му се допадне ова излегување, очекувај почести "дружења со братучедите" бидејќи на друг начин не може, условно кажано да побегне од "гугукање со тебе".

П.С. Мајката се грижи за детето, а вака љубов меѓу различни полови се манифестира со разбирање и доверба.

15. Oscar Lady

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    6.403
    ^ fala ti i tebe. Inaku jas ne izleguvam. Nemam drushtva, samo dve prijatelki so koi ponekogash odam povremeno na "caffe".
    I toa e se :)

16. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    Мислам дека нема потреба да се грижиш. Ако тој сака да направи нешто не мора да биде излезен и да пие за да го направи. Сега ти е тешко бидејќи две години не е излегувал со другари без тебе и те разбирам. Но мораш да се смириш и да веруваш дека ништо нема да се случи. Еве јас понекогаш си излегувам со другарки исто и тој па мирно си спиеме и двајцата. Посакај му убав помин и не го задевај цела вечер. Позз :*

17. elena.eca

elena.eca Нов член

Се зачлени на:
    27 јули 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Со дечко ми сме заедно околу година ипол . Пред неколку месеци тој мораше да замине во странство и таму ќе остане 1 година. . Комуникацијата сега ни е сведена преку скајп, моб, фб .. Првите месеци откако замина , иако на далечина добро функциониравме, се слушавме повеќе пати на ден, си пишувавме , се беше супер. Можеби далечината со тек на време си го направи своето, работите почнааа да се менуваат. Почнавме се почесто да се расправаме и тоа за глупости и на некој начин да се оддалечуваме еден од друг. Последен пат се слушнавме пред околу 2 недели. Тоа не беше истиот тој како и порано.Не знам што му стана наеднаш. Значи самиот си бараше расправија . Ми рече нешто што толку ме здоболе, како да ми заби нож во срце. Оттогаш ни јас ниту тој ме има побарано. Се понаша како демек не му е гајле веќе за мене, стално на фб објавува некои статуси во таков, стил,значи провоцира. Јас се правам како да не го приметувам, како да ми е сеедно што ни е ваква ситуацијава, а длабоко во себе плачам. Тие две недели мислам ке полудам. По Цели денови сум на компјутер и моб, го чекам да се вклучи , а од него ни глас. Ќе се вклучи ке поседи малку и че го снема. Ме игнорира ;( После ова што ми го приреди нема шанси даж го побарам. Како да се оттргнам од него , немоќна сум затоа што премногу го сакам, а немам волја за ништо друго без него...

Последна измена: 27 јули 2015
  18. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234

Врски на далечина најчесто не функционираат, и сама си сведок за тоа. Не си го троши времето на ова, ако он сака да биде со тебе ќе најде макар 1 минута во текот на денот за да ти пише порака. За едно „те сакам“ треба и помалце од тоа. Со самото тоа што ти нема вратено 2 недели, ти кажува доволно за неговиот став. Не е крај на светот ако не останете заедно. Те сфаќам, ти значи, го сакаш и ќе ти биде тешко, ама ако гледаш дека не оди работата, продолжи си и ти понатаму со животот, и те како можеш да имаш волја за што било друго БЕЗ него. Не дозволувај животот да ти се врти околу некој дечко. Да висам пред компјутер и да чекам некој да ми пише.. Како да не! Да, можеби првата недела, ама после тоа - ич! Почни да си посветуваш внимание на себе, види се со другарките, вежбај, читај, искачај, оди на одмор, забавувај се, готви, чисти, што сакаш. Едноставно животот може да продолжи без одредена личност, само од тебе зависи тоа.

На elena.eca му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    За колку време ќе се врати дечко ти?
    Јас би рекла да не го напнуваш на фб, почекај да се врати ир разговарајте за неговото однесување.
    Кога си далеку од некого, нормално е да се оладиш од него, може цел ден да бидете на фејсбук и телефон ама тоа не е исто како да сте заедно.Ти биди ладна сега за сега, не дреми цел ден на фејсбук излегувај со другарките, лето е. Оди на кафе, базен, шетајте. Не му пишувај и ти, како тој со тебе така и ти со него. А кога ќе дојде разговарајте.

20. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    1.410
    Јас би те советувала да не седиш и да чекаш постојано тој да се вклучи со надеж дека ќе ти пише.Излези,прошетај,дружи се,немој да престанеш да живееш баш сега кога ти треба нешто да ти ги отргне мислите.Ова ти го советувам од лично искуство,бидејки имам поминато низ доста слична ситуација,јас бев повеќе од 4 години во врска на далечина,влеговме во врска млади заљубени сеуште не созреани уште пред да замине,и се беше супер,ама со тек на време дојдоа и кавгите.Ако нешто знам од тоа низ кое сум поминала е дека треба многу трпение,и многу доверба.Со нетрпение чекав да се врати,бидејки најголемите кавги сме ги имале преку фб,телефон и слично,и верувај многу е поинаку кога со некој разговараш во очи,вака преку фб и слично секој може да каже било што,да води инает .Незнам што ти кажал,и дали може да се премине преку тоа,не ја знам во целост вашата ситуација.Единствено те замолувам продолжи да живееш,и јас така си ускратував некои работи.Ако седам цел ден на интернет божем нешто ќе се смени,ама и без тоа може да се смени,тоа одпосле ми стана јасно и сега и ми е смешно.Еве во мојов случај ние успеавме,сеуште сме заедни,и се разбираме подобро од било кога.Така да ако не се согласувам дека тие врски се осудени на пропаст,само треба многу повеќе да се вложи,а ако има љубов се се може :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.