Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. --v--

--v-- Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Вака сеа малку глупаво е ама баш ме интересира,како можам да препознаам кога некоја сака да се мува?

2. elena.eca

elena.eca Нов член

Се зачлени на:
    27 јули 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ви благодарам на советите. Тој ќе се врати за 6 месеци а дотогаш има уште мноогу време. Во последниот разговор ме навреди со зборови и ми рече дека не му е гајле ич за мене , па оттогаш буквално го снема. Од моја страна немаше некоја причина што би го предизвикала така да постапи, па се прашувам во што би бил проблемот тогаш ??? Друга да има не верувам. ДО пред тој ден се беше супер меѓу нас, најнормално како и секогаш, и наеднаш се случи ова. Тоа е тоа што ме здболе многу , ме скрши .. Размислував, можеби минува низ некој тежок период па затоа е таков , ќе му помине тоа. Или да пробам да направам нешто што би можело да го заинтересира. Цела сум со прашалници во глава. Немоќна сум да продолжам напред, колку и да се трудам џабе е се.

3. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    Некои од вас можеби го имаат забележано мојот проблем. Имав пишано во друга тема, но веќе не знам што да правам. Ако може некоја нека ми пише лп да ме ислуша.

На littlevampire му/ѝ се допаѓа ова.
  4. littlevampire

littlevampire Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    699
    Пиши ми:):):)

5. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.970
    Повели :)

6. bebushe

bebushe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    19
    aj nekoj ako moze da mi pise licna poraka

7. Glorry-Iv

Glorry-Iv Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Vajda radpoznavash ko
    Se nadevam deka raspoznavash koga nekoj ti zboruva prijatelski i koga nekoj ti se dodvoruva mislam toa se dva razlichni svetovi, prijatelot mozhe da te prasha kako si shto si i nesh slichno.. domolku dodvoruvachot kje ti spodeli nekoj komplimet ubava, zgodna, ubava ti e majchkata ili kosata i bla bla bla

8. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Дали мислите дека ако го игнорирате некого тој повеќе ќе ве посакува или повеќе ке ве посакува и ке ве бара ?? Сакам да ја слушнам женската страна која имала искуство со "ИГНОРИРАЊЕТО' дали 'упалило' или скроз го одалечило ?

9. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    грешка во чекори :) прашањето точно гласи : Дали ако го игнорирате тој ке ве посакува и ке ве бара или скроз ке се одалечи и ке избледи ? п.с. се извинувам за грешката :)

10. Kala.

Kala. Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    319
    Мислам дека сѐ зависи од карактерот на личноста, и колку тој се грижи за тебе, кои чувства ги има. Ако е некој горделив, ако започнеш да го игнорираш, воопшто нема да се грижи за тебе, ќе те остави настрана, гордоста нема нели да му дозволи да се потруди повеќе. Исто, ако тој не е ни малку заинтересиран за тебе, ништо нема да му промени тоа што ќе започнеш да го игнорираш. Мое мислење е тоа. Но сепак ќе се запраша што се сменило :)

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Зависи од човекот.
    Некои кога ќе ги одбие девојка неможат да спијат навечер поради егото па смислуваат начин како да ја предомислат чисто за да ја откачат потоа.
    Некои се палат на игнорирање, демек колку повеќе го игнорираш поинтересно му е, му глумиж недостижна, а тој е ловец.
    На некои тоа им е одбивно, еднаш ако ги изигнорираш нема да ти пријдат никогаш веќе.

На sesilija и anakonda88 им се допаѓа ова.
  12. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    се работи за личност што сум имала нешто , оној вид што игра топло ладно и таман што му кажав дека го сакам си замина во неповрат ,, после неколку месеци опет ми се јавуваше ама не излеговме и пак виде дека сум заентересирана за него и никаде го нема , и го видов на сликакај бившата штотоку објавена ....

13. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    Го прочитав и твоето претходно мислење, како и советите кои ги доби.

Врски на далечина најчесто не можат да опстојат и тоа е факт. А мислам дека и модерново време на достапни комуникации, кога со некој кој е во странство можеш да се чуеш и по 10 пати на ден, на некој начин им прави лоша услуга на врските на далечина.

Зошто? Затоа што, прво, поинаку е кога разговараш со некој лице во лице, а поинаку е он-лајн (уште и ако е писмена комуникацијата - чет и сл.), многу лесно може да дојде до недоразбирања. Второ, самото тоа што можеш да се чуеш со некој неограничен број на пати во денот - не значи дека треба. Не сите сме секогаш расположени за муабет, а и со пречеста комуникација многу брзо може да дојдете до фаза кога немате што да си кажете (барем преку компјутер). И трето, наместо да си го живееш животот (како дечко ти, кој отишол во странство со таа причина - не е битно дали за работа или студии), ти сдиш покрај компјутерот, чекаш да се појави и да ти обрне внимание.

Немој да го правдаш и да му наоѓаш изговори за неговото однесување кон тебе - можеби поминува низ тежок период, но тоа никако не е изговор да се истура врз тебе. Мој предлог ти е бидејќи во последниот разговор ти рекол дека „ич не му е гајле за тебе“, ти да не го бараш прва или дефинитивно да не правиш нешто за да му го привлечеш вниманието или за да го заинтересираш. Почекај тој да те побара.

И мислам дека во наредната прилика кога ќе се чуете треба да дефинирате што е со вашата врска - ако сака да ти раскине, нека каже отворено, а не само да те навредува и да се понаша како идиот. Во тој случај, барем ќе знаеш на што си и ќе можеш да си продолжиш со животот (што е верувај ми подобро отколку уште 6 месеци да ја трпиш оваа тортура). Ако не сака да раскинете, разговарејте тогаш и средете си ги односите и комуникацијата - кажи му со кои постапки те навредува или што од неговото однесување ти пречи.

Во секој случај, разјаснете ја ситуацијава, за доброто на двајцата - најлошо е кога се живее во илузии или заблуди.

Поздрав!

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Friday

Friday Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки. Повеќе од било кога ми е потребно и совет и мислење од вас. Вака бев во врска 6 години со нормално кавги, смирување плачење, долги разговори и сл. Уморна од овие работи му раскинав пред 5 месеци и за тоа време веднаш си најдов ново друштво, почнав да излегувам и шетам за да не мислам на врската бидејќи ми беше многу тешко но бев одлучна, сакав малку слобода после цели 6 години. По некое време многу ми недостигаше и започнав да му се јавувам и да го молам да се смириме а тој бидејќи беше многу повреден не сакаше ни да слушне. Јас речиси се откажав потоа од јавувања и една вечер ми се јави и ми кажа дека сака да излеземе. Излеговме, најдругарски воопшто не разговаравме за врската, и оттогаш почнавме да си пишуваме и еве се видовме неколкупати. Одново ми се јавија истите чувства. Денеска ми кажа дека не може веќе да му давам само лажна надеж, туку да излеземе и или да се смириме или да расчистиме еднаш засекогаш. Признавам дека ми беше интересно додека бев слободна, но признавам и дека многу ќе се каам ако го испуштам (имаме ситни караници и несогласувања во карактерите). Многу се плашам, не знам сега како да постапам, ве молам за совет, бидејќи како и да постапам ќе ми недостига она другото. Ако се смириме ќе ми недостига стекнатата слобода, а ако прекинеме многу ќе се каам, и не сакам повторно да минувам низ истиот тежок период. Ве молам помогнете!

15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Мислам дека доста ви беа 6 год.
    Друга дефиниција за љубов е затвор,заробеност, ама бидејќи твоето срце несака да биде заробено од него, тоа значи дека нема веќе љубов.
    Почните живот испочетка- има една убава песна со ваков наслов, или беше Љубов,јбг...кога ке дојде некоја работа за ИЛИ-_ИЛИ-јас велам тури му пепел.Мислам ме разбра а ако не барај да ти даде трета опција.

На anakonda88 и Friday им се допаѓа ова.
  16. Friday

Friday Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Не знам многу се плашам да го загубам, секогаш е тука за мене, секогаш во се ми помага, верен е и лојален, но премногу внимание обрнува на ситници и за секоја ситница се караме. Од друга страна се плашам да не најдам некој полош, а ова што го има да го загубам засекогаш. :(

17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Нема да го загубиш, ќе ти биде пријател.Многу добри пријатели имам кои порано ми биле дечковци,со нив можеш да си правиш моабет подобро неголи од другарка.....ова од искуство ти го велам.

На Friday му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Преизбрзаните одлуки со глава во која вријат мислите а додатни зачини се емоциите можат да бидат фатални. Прво дај си време да се соземеш за да би можела да знаеш подобро што ти е потребно дали тој или твојата слобода, се зависи од тоа како ти ќе одлучиш. Второ сите овде ќе ти кажеме најразлично мислење кое можеби е точно од наша гледна точка, од твоја се изгледа различно. Трето за кога ќе ја носиш одлуката биди цврста, одлучна и сноси ја до крај без навраќања и каења. Четврто и најважно мислам дека тие мали карактерни несогласувања како пар можете да ги средите, негледам некоја енормна причина поради која неможете да бидете заедно. Зошто да почнуваш се одново кога имаш некој кој како што можам да заклучам му е стало до тебе и е заинтересиран за да бидете повторно заедно! Со тоа што си била однадвор слободна незначи дека и одвнатре се случило истото, кога паднала маската повторно си го побарала имаш среќа попуштила онаа негова гордост и сте се виделе. Кога имаш шанса искористи ја и недозволувај 6 годишен труд кој двајцата сте го вложиле да пропадне заради глупости. Несакаш да сносиш грижа на совест и болка подоцна затоа раазмисли! И самата кажа дека несакаш да поминуваш низ истата болка, затоа пресечи ја. Дозволи си да бидете одново среќни заедно.

Последна измена: 2 август 2015
    На Friday му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Немој молимте да матиш вода за да не тече бистра! Ќе муабетите додека тоа не здосади и меѓудругото никогаш нема да можеш да кажеш се пред некој кој ти бил партнер, пријател, љубовник.....! Ќе му ја раскажуваш новата врска и како се е совршено или претходната бурна ноќ со сегашниот? Неможе пријателство после љубов, многу пати како научен доказ е тоа! Ти свесна си што се 6 години и за глупост не се фрлаат. Девојчето побара помош мислам дека и правиш само заблуда и на најлош можен начин ја насочуваш кон страдалнички пат. Тотално си незаснована, прво раскинале ама притоа не се варале, тепале и слично за да се фрли се така лесно. Лесно е од страна да сочиш памет ама нели немаме дозерка за да знаеме колку е доволно.

Последна измена: 2 август 2015
    На Oscar Lady, cresa-jagoda и vitamina им се допаѓа ова.
  20. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Јас сум ситничар тежок. Да некогаш тоа е неподносливо, но ако барем три нешта од таа ситтничарност се почитуваат другите автоматски се задоволуваат. Лојален, верен и секогаш ти нуди помош за се! Ју аре а лаки грл дарлинг! Едни од најважните особини тој ги поседува. Цени ги бидејќи тешко се пронаоѓаат одново истите, макотрпен пат ќе поминеш додека да ги најдеш. А тој ги има пронајдени се! :)

На kim.k и realGirl им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.