Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    @Glorry-Iv Како дозна дечко ти дека ти доцни и ако ти си му кажала што имало потреба да му кажуваш?

2. Glorry-Iv

Glorry-Iv Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Pa normalno deka jas mu kazhav bidejki sekon den me prashuvashe dali mi e dojdeno odkako toj zamina mene 2 pati mi dojde a 3 pat mi kasneshe 9 dena, jas mislam deka za tie rab ne treba da krijam od nego bidejki treba da znae dokolku se sluchi neshto no negovata reakcia me shokirashe od nego nikogash ne sum ochekuvalo takvo neshto, go nemam iznrvereno no od togash navamu se se promeni :(

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Мила.. ваквите врски на далечина се многу тешки и комплицирани, во вакви ситуации треба пред се многу доверба, а твојот дечко при прва прилика за некаква глупост си ја искажал својата доверба и почит спрема тебе. Незнам по колку години сте и дали си му дала бар некаков повод за недоверба, но како тргнал тој, за жал ке си имате многу проблеми.
    Во ваков период од животот се гледа колку вие двајца всушност сте се сакале и сте си верувале еден кон друг.
    Ако сте релативно помлади ова не ме чуди, затоа што годините си го прават своето, и има глупи и безвезални кавги.
    Во овој период ке видете всушност дали сте се почитувале сакале и верувале еден кон друг.
    Мој совет е да разговараш со него да му објаснеш и докажеш колку го сакаш и колку ти значи, докажи му и покажи му дека си му верна, но и покрај ова ако не ти верува и ти потценува не вреди да си со ваков дечко, во една врска пред се е потребна взаемна доверба, ако тој ја нема во тебе и вака ти прави подобро ставете крај отколку да се мачете, едноставно не е силен да избори до крај.

4. Glorry-Iv

Glorry-Iv Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    @vitamina ti blagodaram mnogu za iskrenosta i dobriot sovet kje se potrudam da razgovaram so nego koga kje se vrati toa kje bide za okolu 10 tina dena, mene me machi i problemot shto vo posledno vreme na mnogu kavgi sum premolchela so cel da nema kavgi no nikoj toa ne go ceni, duri i vcheravecher mi prefrli zoshto sum izlezena na kafe so edna drugarka vsushnost negova bratuchetka i drugar, a dodeka jas studirav vo tekot na godinata i ne bev vo gradot toj sekoja vecher izleguvashe na kafe, a sekojpat mi veleshe deka nema pari, koga se gledavme jas gi pokrivav troshocite shto normalno ne mi e zhal za parite bidejki sum sakala da bidam so nego toj seto toa go zaboravi odkako zamina dali navistina parite go menuvaat chovekot ?

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Мила .. таков е животот, суров.. те цеди те челичи, ти удира шамари.. она што не те убива те прави посилна имај го на ум. Помала си, а и тој е помал па затоа ги имате овие проблеми. По ова што го кажа дека не те пушта никаде и со никој ниту на кафе и си на еден начин заробена не е воопшто добро, зарем ти мислеш дека цел живот ке го поминеш вака расправајки се со него за недоверба, зарем би сакала да се заробеш дома и да го чекаш да дојде? И ти си човек и тебе ти треба слобода, неможеш и несмееш вака животот да го поминуваш по дома бидејки тој нема никаква доверба во тебе. Ете тоа е проблемот, тој сака да седеш и да го чекаш, ако искрено сакаш таков живот продолжи јас не можам да ти судам и советувам во овој случај. Но не вреде животот да го поминуваш во четири ѕида и притоа тој од ништо да прави нешто.
    А во врска со парите, го менуваат човека и тоа како, не сите но поголемиот дел се мислат дека се избавиле од македонијава, чуството им е поинакво, се чуствуваат поголеми и посилни, уште и ако смета дека зависеш од него..лоша работа, обично човек кога ке смени се, се менува и самиот себеси.
    Пак ке кажам не се сите исти, но оние кои прв пат излегле од државава и почуствувале нешто поинакво се менуваат.
    И за крај кажа дека за 10 дена ке си дојде, еве ти шанса да седнете и да проработете на врската со искрен муабет и да одличите дали можете да си верувате и да заедно да се изборете за подобро утре, без ситници и сцена на безпотребна љубомора. Тој штом пошол да работи и да има сопствен денар не би требало од љубовна страна да се однесува како тинејџер.
    Ова ви е тест во животот во вашата љубов за подобро утре и секоја врска на почетокот искусува страдање болка проблеми а ваше е дали ке го надминете. Ако сакаш пиши ми о во лп позз

6. marija1234567

marija1234567 Нов член

Се зачлени на:
    30 јули 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Има некој расположен за совет да му пишам лп? :)

7. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Јас :)

8. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    А какво гледање мислеш? Онака погледи или што? :D
    Доколку е такво гледање, да ти кажам искрено тоа може и да не значи ништо. Те гледа пошто сте биле во врска, глупо е сепак да се прави како да не постоиш и да ја врте главата на другата страна како што прават многу.
    Самата си кажа дека ситуацијата ви е одамна расчистена и мислам нема зошто веќе да се навраќаш на стари работи, остави ги зад себе. Што ти се свиѓа тој а и си сигурна дека ти му се свиѓаш нему пробај си ја среќата. Направи нешто, преку другарки или некако стапи во контакт со него или дај му знак да ти пријде, флертувај малку поотворено со него и дечкото ќе сфати што треба.
    Пробај си ја среќата, процени го каков е и што е. Секако прво можеш тајно да се гледаш со него па никој да не дознае, а најмалку пак твојот бивши.
    Како и да е, се надевам правилна одлука ќе направиш. Навистина не ти препорачувам да се враќаш на бивши, па тоа е нешто нај зезнато (мислам освен ако е била некоја голема љубов де). :rofl:
    Гуд лак.

9. meron

meron Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    imam drugarka pochna da zboruva so eden na skype pa na fb se zapoznaa preku drugar,znachi toj po odreden period zborenje pochna da i pishuva deka jsa kaka da ja bara na telefon da i pishuva poraki za dobra nokj da se dogovaraat za gledanje,no od razlkichen grad se taa od veles toj od bitola,no toj otide vo druga zemja na 10 dena i voopshto ne kontaktiraa a potoa tojse vrati i beshe sosema smenet eden den vaka druga taka taman kje saka da pochne ozbilen muabet so nego deka e smenet toj pravi mal chekor i ja predomisluva pochna duri i nekoj period na seen da ja ostava i da ne i vrakja po 3-4 dena apotoa pishuva kako voopshto nishto da ne se sluchilo,ve molam za sovet..

10. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    13
    Zdravo sakam da spodelam 1 problem, znaci vaka kese potrudam da bidam pokratka, pred 2 godini se zapoznav so 1 masko sto e od mene postaro 5 godini. Inace sme kolegi od rabota rabotime vo ista firma, porano on mnogu pati me imase pokaneto da izlezeme zaedno ama jas se odnesuvav ladno bidejki toj period se gledav so drug. Taka ama se smenija rabotite posle izvesen period pocnav jas redovno da mislam na nego, i mu go priznav toa na fb .On mi prizna deka isto i on ima custva samo imal mnogu obavezi, i retko slobodno vreme, a od razlicni gradovi sme. posle nekoe vreme koga najmalku ocekuvav , on me pokani da odime zaedno na odmor na nekolku dena so drustvo i jas prifativ. Koga otidovme tamu spievme zaedno i imavme nezastiten odnoss , ama svrsi nadvor ama posle kako laden bese nekako , inace on mi kaza deka vremeto ke pokaze dali ke bideme vo vrska i nz sto da pravam. Otkako se vrativme od odmor nego go nema voopsto dame pobara na mobilen . samo na fb i toa jas ako mu pisam 1va i samo razgovarame okolu rabota neznam veke sto da pravam, a iskreno go zasakav. A inace od kolegite nikoj ne znae za nas see tajnoo. Na rabota koga kese sretneme samo na 1 zdravo smeei tolku i jas se osekam nekako loso inace pominaa samo 6 dena otkako se vrativme od odmor keve zamolam za sovett..

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Нема намерада биде со тебе, добил тоа што сакал и завршена приказна.
    Оддалечи се само службена комуникација и толку.

На Luna91, cresa-jagoda, Kala22 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    13
    fala daleron i jas mislam deka e taka , iako potajno se nadevam deka kese smeni nesto od negova strana , sepak nadezta posledna umira , se trudam danego baram prva i sekoj den se nadevam deka ke saka da bideme zaedno vo vrska

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Кратко и јасно возвратиму со истата мера и исто понашање,како неговото,не го барај и биди ладна кон него,па ќе видиме колку мангуп ќе се прај,оти колку повеќе му обрнуваш внимаие толку повеќе го губи интересот за тебе,без разлика дали си спиела со него или не,и не го сваќај тоа толку трагично и тебе ти било убо и него,и да не те побара повеќе речиму само ЧАО...

На samojed му/ѝ се допаѓа ова.
  14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Си му дала одма? Да..епа извини сеа те смета за лесна, тој битно си се омрсил и сеа боле го патката ти дали го сакаш или не...
    Значи исто му се имаше случено на братучед ми, зборуваме отворено со него за се и ете ми кажа...и ете машко како размилува ти кажувам.
    Не очекувај ништо туку вклучи го паметот за следен пат.
    :)
    Одма со некој ве кани и имате секс, а не сакате секс за една вечер туку нешто посериозно...хаха да, посериозно ќе добиеш ако се потрудиш да си малку недостапна а не одма нозете кренати...

На Luna91, cresa-jagoda и butterfly* им се допаѓа ова.
  15. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    13
    znaci nee bas taka jas i on se znaeme 2 godini on podolg vremenski period me kani da izlezeme ama sme izleguvale vo drustvo kako prijateli e sega se sluci ova bidejki bevme na odmor i ne bevme 1 den tuku 6 dena i normalno e da dojde do nesto intimno i on ne misli deka sum lesna znae deka sakam ozbilno sme razgovarale okolu toa i porano samo on mi rece da ostavime na vremeto

16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Па како што разбравме,тој подолго време је бендисвал и викал да излезат ама се гледала со друг и по изивесно време стапиле во контакт тој ја поканил и заминала на одмор и тоа не ми звучи мене како ОДМА,и нормално дека таму ќе се случи нешто,тој не ја собра неа од кафич за една вечер па да осудваме до толку...
    И нема врска тоа со временскиот период толку колку што форсирате сите има случки каде што мажите подолго чекале да имат однос со некоја и кога ќе го добијат тоа што го сакат ЧАО...Така да зависи од чоекот зависи од ситуацијата и ред други работи...

На galapce и samojed им се допаѓа ова.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Болдираното е само изговор.Можеби очекувал нешто друго и сега не му се допаднало и ќе остава на времето да реши, АЈДЕ ДЕ.
    Сигурно не сте мали деца за времето да одлучува, главата горе и не му покажувај дека ти е криво.
    Батали го не му пишувај не му се обраќај освен службено.
    Ниту еден маж не сака кога жената трча по него.
    Сепак останувам на ставот дека колку време да поминало од вашата прва „средба“ тој тежнеел да те легне.
    Дај боже да грешам па среќно да си живеете.

На samojed и SnowWhite8 им се допаѓа ова.
  18. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    13
    fala mimi inace kese potrudam da bidam ladna sprema nego pake vidam sto ponatamu

19. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Не се замарај некое време биди ладна и ќе видиш како ќе се смени :)

На samojed му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    @Daleron може ли лп да те прашам нешто?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.