Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    ^ Секако дека не сакам да седам на две столици. Со денови се нервирав за "грешката",ама кога видам колку е незаинтересиран дечко ми па и не ми е криво што се случи тоа. Можеби си во право до некаде за стравот,само не знам дали е страв што ке останам сама или што ке останам без него. 3 години не се малку и да,имало преубави моменти,само што човек повеќе ги памти лошите работи :(

^^ Ти благодарам за мислењето и советите. Инаку му запретив пред некое време кога се каравме,ама не се гледавме на skype зашто ме расплака. Му кажав дека ако продолжи вака ништо нема да постигне,дека само ке направи да раскинеме... Тој почна да ми ја префлува вината дека јас сум таа која нон стоп е нервозна и се расправа,а тој самиот не гледа дека тој не прави нервозна.. Почна со "што сакаш да направаам,да си дојдам ли дома и само јас и ти да седиме,мора јас да работам,гледаш дека дома нема работа..јас за нас отидов да заработам " (wtf) само за да се чувстувам јас виновна....A инаку тој пропушти неколку пати да работи тука. Да гледаше за мене ке останеше тука да работи.. Ама не го спречив да отиде,ако е тоа негова среќа...:(

2. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    Цела година во кавги, расправии, стресови и плачење не се издржува. Тоа што си се смувала со друг покажува колку не ти е убаво. Да беше среќна немаше да помислиш на друг а не пак да се смуваш. 3 години не се малку и декако дека си имала и убави моменти, но ако мислиш дека имаш иднина со дечкото што си го запознала и може да ви успее, пробај со него. Ќе ти дадам пример лично од мене.
    Одев со бившиот година ипол. На почетокот беше прекрасно, 24/7 заедно, имавме совршена врска, но последните 3-4 месеци односите ни се оладија, многу ретко де гледавме, јас се нервирав, кавги нон-стоп. Во тој период се зближив со еден на кој му се допагав многу одамна (сегашниот дечко). Немавме ништо додека јас не рачистив со бившиот. Еве сега сме скоро година дена во врска и поубаво не сум се чуствувала.
    Затоа ако повеќе не се чуствуваш убаво во врската, прекини ја. Ако не со овој сега, сигурно постои друг со кој ќе ти биде многу поубаво.

На MalaMedena му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Треба да расчистиш со дечкоти штом веќе си го изневерила. Не знам само дали јас не поднесувам и не подржувам вакви неверства и според мене ова е крајно безобразно или пак има луѓе што можат да се справат со тоа и да се прават како ништо да не било, незнам.
    Би те искритикувала за се што си сторила прво за неверството од твоја страна а потоа и за тоа што велиш дека можел да работи покрај тебе но меѓутоа отишол во странство.
    Значи и покрај сите проблеми што сте ги имале и покрај тоа што тој бил ладен и незаинтересиран ни на крај памет не требало да се испонашаш вака и да одиш веднаш со друг! Тоа не е решение на проблемот верувај! Наместо тоа требало да се обидеш да смениш нешто или во краен случај да раскрстиш и тогаш да одиш со друг. Втората работа што веќе ти ја спомнав е тоа што велиш дека тој требало да остане таму до тебе и да работи за ниска плата и можеби работа што не му се допаѓала, но ете му испаднало шанса можеби и негова дамнешна замисла за да постигне нешто повеќе и како што и кажал отишол за подобар живот за вас.
    Девојче настрана од сите проблеми кои ги имате работите не се решаваат во прегратките кај други, многу злобно и покрај се, бидејки згора на се тврдиш дека дечкото ти вели дека отишол за вас и не е фер од твоја страна ова што го правиш, ако не ти чинел си можела едноставно да го оставиш и тогаш да си ја бараш среќата кај друг.
    Размисли убаво што правиш и што ќе направиш!

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    и јас размислував така за неверство додека не се најдов во ваква ситуација. Си велев прво ке раскинам па тогаш нешто со некој друг..Не велам дека неверството е решение. Секако дека не е убаво да изневеруваш некој,не ми е сеедно..Некој што поминал низ нешто слично ке ме разбере. И тоа само едно мување не значи дека одма одам во прегратки на друг. Никогаш до сега немам направено нешто такво.
    Секако нема да се видувам со дечкото што го запознав,барем додека не разчистам со дечко ми .
    И да,за работата што искоментира дека го подржуваш,станува збор за иста работа и за минимална разлика во платата. Дечкото не отиде за мене,за нас,тоа се негови пари што мене не ми ги треба...и си ги троши за облека и сл. а не за нас...Само збори така,само ме обвинува мене за било што.
    и не дека не сум пробала да сменам.веќе со месеци зборам ама нема никаква промена кај него.Тој си има зацртано во глава дека така треба да е и не може никој да го промени.

Последна измена: 31 август 2015
  5. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    @MalaMedena не дека јас подржувам неверство, но искрено те разбирам. Тешко е да поминуваш многу време со некој спрема кој веќе се развиват чувства без притоа да се случи нешто повеќе. Се случило и не те обвинувам. Сега ако сакаш да бидеш со дечкото, расчисти со сегашниот најпрво. Ајде со среќа :*

На MalaMedena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Чим си ја одбрала втората опција значи дека првиот не чини,моја препорака е рачисти си со дечкото сега што ти е и терај си со новиот.Почни да си градиш иднина и тоа е тоа.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    6.403
    Izv. Za lat. Od mob. Sum.
    Vaka.. dechko mi beshe kaj mene. Go isprativ i celo vreme dodeka beshe kaj nas (si sedevme so moite i toj) i povtoruvashe "Dosaden e zhivotot".
    Znachi ne znam zashto i koja mu e poentata. Vikal i drug pat deka e dosadno ..ama dosaden e zhivotot..preeska mozhe 20pati go povtori ova. Me iznervira. Go prashav kako chovek dali e do mene? Dali sum jas problemot? Mi vika ne. Ne e do mene. Mu vikam epa moze da go napravime da ne e dosaden..ke izleguvame ,na kino, nekade bilo kade. Go prashsv od koga ova vaka? Mi vika od pred 1-2nedeli.Mi rece samo deka ne sme se gledale chesto poslednive nekolku dena ..i tolku. Mu rekov deka go sakam premnogu .. go prashav dali i toj me saka mi reche da.
    Dodeka beshe na rabota po telefon mi kazha deka me saka. Posle nekoe vreme mi se javuva i mi vika znaes sto? Velam shto? Samo da ti kazam deka mnogu te sakam. :)
    A vecerva ne znam sto mu e..Kolku i da go prashuvam ..toa mi vika ..ja znaete onaa faca so "natazhen" lik i naprcheni usni nadolu..e takva faca pravi . I vika ne znam be shto mi e.. ne znam..dosaden e zhivotot.
    Dali ova e samo faza..ne znam. Rak e vo horoskop. Dajboze da pomine brzo. Vo oktomvri pravime 2godini i navistina ne sakam da go izgubam. Zatoa shto go sakam prepremnogu, neopislivo.
    Nekoj sovet? :(

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    @Oscar Lady
    Оскар веројатно си правиш некои филмови и имаш стравови во главата што е типично за женскиот пол.
    Би ти рекла да не се преоптеретуваш толку многу со вакви непотребни прашања и грижи, не гледам никаков проблем.
    Веројатно му скиснало малку и му дошло преку глава од се, па затоа вака е нервозен и потиштен.
    Сепак уз муабет подискутирај малку за животот и за убавините, за вашата врска и љубов, можеш и да го изненадиш со нешто да му покажеш дека ти значи и дека ја има твојата подршка за било што.
    Сите ние имаме и доживуваме бош периоди и никакво расположение, па затоа и неговото понашање не е баш зачудувачко што верувам си има некои проблеми и лоши периоди во животот.
    Ако заслужува биди покрај него и подржи го, насмеј го и развесели го.
    И не си прави дополнителни и непотребни проблеми.

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Може потпаѓа во депресија , во последно време на сите ни е досаден животот , кога ќе е расположен разговарај со него напни го нека ти каже.Ако не си ти проблемот не му се секирај мн.нема да си наштети сигурно.

10. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    6.403
    Fala vi devojki. Eve koga legnav da spijam mu se javiv. Mu rekov koga kje legnesh da spiesh ako ne zaboravish javi mi se. Mi reche vazhi,ama ne mi se javi :(
    Jas okolu nego za se se ispotresuvam.. mn. se grizam i celo vreme se molam na Boga za nas. I cela nokj se budev. Nekako ne mozev ubavo da spijam posle toa..uzasno cuvstvo... Fala vi devojki .. dajboze da mu pomine loshava faza.. :(

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Немој толку да го напнуваш и притискаш, остави го малку да размисли и да се среди. Верувам дека ќе ти се јави. Ако нон стоп му се јавуваш и го притискаш само полошо ќе направиш.
    И тој самиот ти кажал дека нема причина за да се нервираш и да си ствараш проблеми.
    Едноставно понекогаш секој има таков период каде што сака да олади и одмори од се.

12. kvkviki

kvkviki Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    67
    Незнам како да објаснам но ќе се обидам кратко и јасно.

Имам врска веќе скоро три години,со мм бевме заедно на одмор,заедно на зимување и слично. Сеуште сме немале односи, он ми призна дека е невин и чекам веќе да имаме односи но никако да дочекам. Значи навистина неможам да го сватам. Незнам што да правам...:(:(:(

Иначе има 21 година.

13. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Па разговарај отворено со него според мене не е здраво 3 годишна врска без однои.Се има барем запалено на тебе или таквите ствари ви се тотално на игнор?

На blond.bunny му/ѝ се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    После три годишна врска претпоставувам дека би требало пред партнерот да не се срамиш и да немате "влакна на јазикот", веројатно си имате заеднички јазик и комуникација.
    Па затоа премини на главното пред него и нема што да чекаш и да ти биде срам од човекот што го сакаш и сте 3 години заедно.
    Едноставно разговарај и кажи му што те мачи, прашај го во што е проблемот. Можеби тој има некој проблем кој го мачи а можеби и нема, како и да е превземи иницијатива ти и разговарајте во 4 очи, згора на тоа можеш и ти да пробаш прва да направиш нешто, немора на него да чекаш.
    Ако и двајцата сте срамежливи и затворени време е да се опуштите и да комуницирате, бидејки вака нема ништо да направите.

На NightBreaker му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Дали имало во врската некакво драпање, фачкање и останати безобразни работи?
    Дали неговиот пенис реагира на тебе?
    Ако нема ништо од тоа значи дечкото има проблем.
    3 години е период да сте во врска, а да апстинирате од сексуални односи.
    Прашај го отворено во што е проблемот или ќе чека да се земете невини па да ти каже дека не е способен.

Последна измена: 3 септември 2015
    На Candid, Eli23, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  16. NightBreaker

NightBreaker Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    398
    Не е во ред ич ова. Односи сте немале, но други блиски до секс ситуации сте имале ли? Можеби дечкото има низок тестостерон и сексуалната желба му е сведена на 0. Треба да поработи на машкоста малку. Не ми се верува... 3 години! 1000 и нешто дена без да си уживате во секс но добро... кога нешто немаш не ти фали. :) Е тек после кога ќе пробате за првпат ќе си сакате најредовно. Ако и тогаш дечко ти нејќе можеш да почневаш да се сомневаш дека е геј или едноставно асексуален. Најди си друг пенис пардон дечко! :D

Превземи иницијатива, почни да му буричкаш доле и прати му ја реакцијата. Претпоставувам и ти си невина така што двајца невини е доста тешка ситуација, воедно и мачна додека да го скршите ледот.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    И на мене ми мириса работава дека дечкото има некој проблем.
    Затоа и советував за искрен разговор помеѓу двајца партнери за расветлување на проблемот, друго неможе да е.

На Nausicaa, Daleron и NightBreaker им се допаѓа ова.
  18. NightBreaker

NightBreaker Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    398
    А што ако дечкото е геј или уште си ја запознава сексуалноста? :^) Би требало да знае што сака на 21 година.
    Јас мислам дека е сексуално мрзлив и апатичен, треба да се разработи!

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Неможеме да знаеме што му е всушност на дечково, и не можеме воедно да разглабуваме и претпоставуваме бидејки девојчето не ја објасни ситуацијата и детаљите да така нешто ќе да е, проблемот постои а каков е веројатно таа самата си знае.

20. kvkviki

kvkviki Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    67
    Секако дека имаме ''безобразни работи '' буквално се само тоа не. Навистна незнам пред да дојде до тоа се трга и што јас понатаму ?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.