Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. eloves

eloves Популарен член

@BeautyBeast мила можеби никогаш до сега не си имала било какво искуство на љубовно поле но те молам немој да бараш утеха во тоа дека не си ставаат лајкови, дека не шетаат заедно и тие работи. Лајковите не се мерило на љубов,а може не се движите на исти места па затоа ги немаш видено.
    Сеедно. За твои 18 години треба да знаеш дека не е убаво да се мешаш каде што не ти е местото. Ќе те советував друго ама ко видов дека имаш женска ќе ти кажам сто пати не. Тргни се од него и никаков контакт. На крај ти ќе бидеш повредената страна. Тој најверојатно е свесен за се и многу лесно може да те искористи и фрли. Од ситуацијата ти ќе бидеш повредената страна 99% ако не се повлечеш на време.

fallenangel likes this.
  2. BeautyBeast

BeautyBeast Нов член

Фала ти многу :/ :) ќе се обидам да ги заборавам:)

3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Јас имам едно прашање. ММ? Шо ви е бе?

4. vitamina

vitamina Форумски идол

Бјути човекот според кажаното ми изгледа дека сака малку да си поигра со тебе, ми бодеше во очи тоа што пробал веднаш со тебе нешто што очигледно не му опалило и сега е во исчекување на истата укажана прилика.
    Плус има и девојка која очигледно тој вешто се труди да ја прекрие но не му успева, штом пробал со тебе пробал најверојатно и со други девојчиња на твоја возраст бидејки се умислува дека е некој фраер и мачоман со висока искомплексираност и исфруатрираност.

Затоа ќе ти ти речам стави му до знаење дека не си онаква каква што тој те смета, и кажи му дека знаеш оти има девојка и неговите "фори" нема да упалат кај тебе.
    Под итно раскрсти со секаков разговор и кафе мафе со него за да ти биде мирна главата и дај си простор да запознаеш нова љубов која верувам дека ќе се појави.

Мм - се однесува на мојот маж.
    Девојката очигледно згрешила во пишување бидејки не верувам дека тој и е маж.

5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

@vitamina, знам што значи мм. Не згрешила девојката во пишување, го видела негде па го користи без да знае што значи. Го гледам насекаде по форумов и по фб - мм ова мм она. Оф топик сум, ама глупо е луѓе, дури и кога се користи во вистински контекст.

6. vitamina

vitamina Форумски идол

На страна тоа што е глупаво.
    Мене ме боди во очи како таа зборува за нејзиниот маж а притоа бара совет дека таа и тој немаат брачни односи и должности :)

7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ај ве молам мислење, повеќе мислења подобро... Како да стекнам доверба, значи не да ја вратам туку да ја стекнам, после бившиот немам верба во никое машко а сегашниов не заслужува да му се бунам, да се сомневам во се и да се расправаме непотребно кога досега не ми згрешил ништо... Иако го знам тоа не знам како да го сменам мојот став кон довербата.

ninja35 likes this.
  8. JustFun

JustFun Истакнат член

Ова е сосема нормално од твоја страна. Кога еднаш ќе ја изгубиш довербата во машките подоцна и најдобриот на свет да биде поради бившиот следниот партнер страда. Види, постепено довербата ќе се врака, јас бев во таква состојба, после него никому не му верував и сите ги повредував со мојата недоверба. Се додека не се појави едно момче и ми докажа дека можам да му верувам. Разбирлив е стравот мила но препушти се полека, ако дечково ти пружил доволно љубов и причина зошто можеш да му веруваш ослободи го стравот, не си прави безпотребни проблеми со недоверба.. Исто јас секогаш во последната врска имав недоверба а тоа беа почеток на големи проблеми кои за жал завршија лошо. Размисли !

Bitter-Sweet likes this.
  9. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Едноставно тоа е процес.. Си изгубила доверба, ќе треба време за да стекнеш повторно. Сметам дека нема некои општи правила, туку дека се е индивидуално и во зависност од тоа што чувтуваш према новата личност на која сакаш да и веруваш. Доколку сметаш дека нема потреба од “бунтување“ не го прави тоа, немој премногу да се сомневаш и да си создаваш непотребни грижи. Во ред е некогаш да се замислиш и да се прашаш дали можеш да му веруваш, ама сепак остави простор, дај шанса. Но, не се препуштај целосно. Едно нешто според кое и јас лично се водам е тоа на никој да не верувам 100%. Неможеш да бидеш сигурна, луѓето се такви, не очекувај премногу за да не бидеш повредена. Постојат и луѓе кои заслужуваат да им веруваш, а за тоа кои се ќе процениш самата :)

Bitter-Sweet likes this.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Прво запрашај си се зошто казнуваш човек што не е ни најмалку виновен за твоето минато и твоите испомешани чуства?!

Потоа запрашај се дали вреди да газеш човек што те сака и цени ради некој морон од минатото? Дали воопшто заслужува твојот дечко да биде жртва на сето тоа?!
    Кога ќе си одговориш на овие прашања можеби ќе ти се средат чуствата и мислите, можеби ќе сватиш дека грешиш и дека паѓаш со една нога во жив песок.

Ако не се поправиш со тек на време на дечково ќе му се одмили се и тек тогаш ќе биде касно да се свестиш што правиш.

Значи минатото е минато остави го некаде, закопај го, ние самите сме си пресудни за своите мисли и чуства, психата е неразбирлива..таква е, но треба да сватиш дека ти самата треба да научиш да ја контролираш и да не дозволуваш да те соборува.
    Колку повеќе се потрудиш да проработиш со ова и да соџвакаш дрл од минатото толку подобро за тебе и твојата врска.

Ако дечкоти го заслужува најдоброто од тебе тогаш потруди се да го направиш тоа, не вреди врската да си ја изложуваш на ризик ради некој човек и минатото.

11. bombona23

bombona23 Популарен член

Златна, очигледно дека дечкото е загреан за тебе, но сепак не попуштај.. 8 години и не е некој голема разлика, но во секој случај е поголемо искуство. Ако толку многу ти се свиѓа и имаш чувства за него, прашај го директно, што планира, во какви односи е со женска му и малце по остро. :*

12. Candid

Candid Истакнат член

@BeautyBeast јас со дечко ми никогаш не си лајкнуваме еден на друг, ниту сме во врска на фб или по други социјални мрежи и ретко се случува да ставиме слика заедно. Не е мерило за љубов еден лајк или една слика. Батали го веднаш

vitamina likes this.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Сево потресување околу лајкови и коментари се ситници, за разлика од вашите врски и партнери.
    Ако вие самите не си ја знаете границата за лајкнување коментирање и слично тогаш взаемно се нема ниту почит ниту искреност.
    Поентата ми е дека не е до социјалните мрежи туку напротив до самите партнери и колку се почитуваат, до самата самодоверба на човек што ја има за себе и до самата врска колку е искрена и цврста или воопшто не е.

Candid likes this.
  14. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Stom e zafaten togas nema sto da se nadevas,ke bides samo igracka za nego i na kraj povredena ke zavrsis,so takvi sto si gi krijat devojkite ne se zanimavaj utre i tebe ke ti pravi taka,takvite ne se menuvaat,stavi se na nejzino mesto,kako ke ti bide tvojot decko da kontaktira so devojcinja

anakonda88 likes this.
  15. A.J

A.J Истакнат член

Девојки ве молам за помош никако да излезам од оваа ситуација.Пред околу 2 месеци пишував дека дечко ми сака да излегува со другарите односно почна да ме одбегнува инаку во врска сме 2 ипол години.Си мислев му здодеало нека е но веке 1 месец иамаме проблеми односно јас прашувам што му е зошто е таков како да му е сеедно што е со мене. Си помислив има друга или бил со друга и му го кажав тоа но рече дека не постои такво нешто.Леле не зборува со мене едвај зборови му влечам од уста само ми рече тоа му било период и дека не било исто како на почетокот и толку ни збор повеке.Цело време навалувам да ми каже да зборува со мене а тој само вели остави друга вечер ке зборуваме сега не и се така јас незнам што да правам.Се осеќам како самата да се прегазувам пред него да се понижувам.Јас неможам да сватам што е проблемот имал ли некој ваква ситуација незнам што да правам ве молам за совет.
    Инаку уште нешто што ме мачи ми вели те сакам а не ми ни допрел веке 1 месец :/

16. pepeturka123

pepeturka123 Активен член

Дечково си има некој проблем но ти не си должна за да го трпиш тоа. Секој човек заслужува љубов, внимание, почит па зошто ти да не го добиеш сето тоа? Направи муабет асален со него, кажи му што мислиш, како се чувствуваш па ако му значиш, ќе се смени. Во спротивно, не гледам причина поради која би останала со него.

A.J likes this.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Едноставно некогаш мажите имаат период кога преферираат да бидат понастрана од се и сите, но тоа не е и некој изговор да продолжи да се однесува така како што се однесува со тебе подолго време, загрижувачкиот факт е како што кажа дека воопшто не те ни допирал а камо да разговара.

Не се сомневам во тоа да твојот дечко има некој проблем што го мачи па веројатно неговото понашање е знак на целата таа ситуација во која се наоѓате.
    Или има некој посериозен животен проблем што го вовел во оваа ситуација или причината си ти трето нема, а зошто не разговара тоа само ти можеш да го дознаеш ако разговараш со него отворено и да му ги кажеш твоите чуства и стравови.

Незнам колку сте биле отворени и искрени еден спрема друг, но ако претходно постоела искреност и доверба во врската не гледам причина зошто да не сака да разговара, или можеби го чека само вистинскиот ден за тој разговор и сеуште размислува.

Разговарај со него, но пред да почнеш да го прашуваш кажи му најпрво дека го сакаш ти значи и не сакаш на овој начин да го изгубиш, бар нека ти наведе некоја причина бидејки заслужуваш да ја знаеш и ти, кажи му дека ниту си слепа ниту глупава и дека си почуствувала дека тој не е оној кој бил, најверојатно ако почнеш да разговараш вака а не со кавги би ти ја кажал причината, во случај да не ти каже пробај да се поодалечиш од него и да видеш дали ќе те бара и дали му значиш.

eloves likes this.
  18. pinkvs

pinkvs Истакнат член

Prifati go toa sto veke go gledas so tvoi sopstveni oci,so sila ubajna ne biduva!Sakanjeto ima i pocetok no i kraj .. Ignoriraj i bidi ladna kon nego pa ke vidis deka sam kje ti dojde!

19. pinkvs

pinkvs Истакнат член

Ne moras nisto da doznaes a intuicijava da znaes deka nikogash ne te laze..ako milsis ti deka se mati nesto obidi se vekje da ne se druzis so nea i da i kazes deka nemas vreme i nesto slicno.Najbliskite drugarki se najlubomornite licnosti sto mozes da si gi imas do tebe..bidi smirena i veruvaj vo sebe...i deka nikoj i nisto ne ti moze :)

20. A.J

A.J Истакнат член

ти благодарам многу на мислењето пробав да разговарам баш на тој начин без кавги и пак исто сега се одалечив и му реков да размисли па нека ме бараа тој :)

vitamina likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.