Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Не можеш човек да го знаеш каков е тој кон партнерката се додека не бидеш со него. Вашето мислење за некого можете да го формирате само доколку го запознаете лично и како партнер, се останато може да биде тотално погрешно. Колку пати ви се има случено за некого да имате одлично мислење а да дознаере дека кон неговата девојка-жена е вистински гад.
    Не велам дека треба да ја бакнете жабата само велам дека нема да го најдете принцот ако седите на страна и го чекате туку треба да го барате. На крајот на краиштата додека не поминеш низ трновит пат нема да го цениш благодетот на асфалтот.
    Не велам дека сите треба да ги пробаме, но исто така не верувам во тоа дека вистинскиот ќе дојде сам. Некој ќе дојде, затоа што за секое лонче има капаче. Но не значи дека ако некој дојде дека е тој вистинскиот туку можеби е баш оној што ниту една не го сакала.
    Според мене подобро да бакнам 100 жаби за да го најдам вистинскиот т.е оној кој мене најмногу ми одговара, отколку да бидам чесна и поштена а да живеам со жабец цел живот.

На esperansa777, eloves и ninja35 им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.808
    @Papillon.Papi сега сте веројатно во периодот кај шо си фрлате убај зборој еден на друг, ќе дојди после и периодот на смешни навреди и сл. ама некако неможиш да дочекаш аххаха
    Немој да се грижиш, со тек на време ќе помини тоа. Ако веќе почни многу да ти смета можиш да му кажиш дека немора до толку да фрла комплименти. Сепак избегни го тој дел, со тек на време оваа „магија“ ќе почни да спласнува, ќе бидите пореални, ќе излегуваат проблеми, можеби по некоја кавга. Уживај дури можиш.

п.с. дури пишев ти се скапав гледање во гифо дур сконтав дека е Акаме. о,о

@Rainman ако ти твоите чувства ѝ ги кажа на почетокот можеби треба да ѝ објасниш дека сеуште ги имаш во случај да си решен да се оддалечиш од неа, за твое добро. Сепак ако некој напушташ на било кој начин добро е да му ја нагласиш причината.

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.477
    Не знаев каде да го поставам прашањево па решив овде. Ме интересира кога си во врска со некој и се е океј освен тоа што не те привлекува машкото, не чуствуваш физичка привлечност, кога те допира едноставно не ти е убаво, не уживаш во неговиот допир, не те пали, кога го гледаш полу гол не ти се јавува чуство да појдиш и да го силуваш :D Дали тоа е до машкото, не те привлекува доволно, не е за тебе или пак нешто до женското:^)

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.112
    До тебе е.

5. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @deskarada едноставно нема хемија меѓу вас, и тоа е тоа. Може типот да има тело "милиун долара" ама ако го нема "тоа нешто"- џабе е.
    Не е до тебе, не е ни до него. Едноставно не е твојот cup of tea

На Daydream и deskarada им се допаѓа ова.
  6. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.472
    Зависи.Колку често ова се случува, дали од сам почеток вака, дали е само период оти не може секојпат да му е на девојчето или момчето убаво во секој момент.Мене не ми секогаш исто ама ко ќе си дојде моментот ееее не знам кај сум :$

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Не е до женското, до машкото е... Просто и едноставно, нема хемија, нема љубов, нема физичка привлечност, но сепак се залажуваш дека се е ок, а всушност не е! Другари и пријатали секогаш ќе има, но не за секој срцето трепери и се јавуваат пеперутки во стомакот!

На crazylady, eloves и deskarada им се допаѓа ова.
  8. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.472
    Probaj se da I kazes, ako ti e godini prijatelka I Ste pobliski ke najdete zaednicko resenie.na pocetok si ja zasakal ,pa godini pauza,pak cuvstva, ti nikogas ne si ja zaboravil,ako nisto drugo barem ke ti olesni.ako e dobra osoba ke te razberi I site ke kazat od ova nisto ne biduva,do sega ne si imal sansa sega si sobral hrabrost iskazi gi cuvstvata polesno ke zaboravis vaka vo sebe da cuvas ke ti bide potesko.

9. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.808
    Не сфаќам како тоа би било негов проблем?
    Дечкото не те привлеква, нема "акција" и "реакција".
    Можеби тој ти е мил, добар ама сексуално ти не чувствуваш ништо, барем јас мислам сите коцки треба да се поврзани.

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  10. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.477
    Фала ви девојки, јас некое време не сум со него раскинавме, само ми се вртеше тоа низ глава, бидејќи знаеше дека не ме привлекува физички, мислев јас првин почеток е понатаму ќе биде, ама сфатив дека не е така, тој ми рече дека до него било, тој ме сакал и многу физички сум го привлекувала, а тој мене ни едното од тоа, многу го болело тоа. Фала ви ми ја отргнавте мислата.

11. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    243
    Сакам да слушнам мислења за мојава ситуација... Накратко изгледа вака:
    Имам 24 години, на 16 год ми се случи првата врска, траеше 3-4 месеци и јас му раскинав бидејќи воопшто не ни се согласуваа карактерите. Следната врска ми беше вистинска љубов, но тој ми раскина мене од силна љубомора и бевме да се смириме - или не, но и во мене имаше инает и тој си фати друга девојка, таа остана бремена, се венчаа. На почетокот ме бараше постојано и знам дека уште ме сака, но нормално не сме во никаков контакт. Следната врска ми траеше неколку години и уште не е целосно завршена. Дечкото ми е верен, знам, вели дека ме сака, но избегнува да одиме во јавност. Бидејќи тоа ми пречи многу често прекинувавме, но тој не сака да се разделиме и постојано се вади со изговорот дека ќе се среди. Бидејќи би требало да е повеќе од јасна ситуацијава, кога се разделивме после некое време почнав да се гледам со едно дете. Беше супер, моја генерација, се гледавме често итн... Наеднаш, исчезна, без збор да каже.
    Прашањето ми е дали е проблемот во мене или сум магнет за х машки? Како ви се чини? :D

12. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    За првиот.Кога карактерите не се согласуваат, тоа не мора да заврши со раскинување, туку се прилагодувате на вашите различни карактери и одржувате некаков баланс, нормално ако има љубов.
    Вториот. Доколку е вистинска љубов, тогаш инаетот не води никаде, единствено што треба е борба за таа личност. Не ми е јасно зошто ти раскинал, се оженил со друга и направил дете, а потоа те барал.
    Наредниот. Си го прашала ли зошто не сака да оди со тебе во јавност, и што е причината што прекинувате, и од каде си толку сигурна дека ти бил верен?

Мислење од целата ситуација.... Очигледно правиш нешто и поседуваш што ги бркаш машките.. Запрашај се и обиди се да промениш нешто кај тебе. Можеби си од оние девојки што многу зборуваат (не ме сфаќај погрешно) за добро ти кажувам, мажите не сакаат девојки што многу зборуваат. И друго, можеби и воопшто не е до тебе, можеби ти си најпрекрасната личност на светот, а тие се само обични глупаци кој случајно се нашле во твојот живот.

13. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    243
    @bombona23, tokmu toa i me interesira. Dali e pricinata vo mene. Iskreno, ne sum napadna so odnesuvanje ni malku, ne ni zboruvam mnogu...stvarno ne opteretuvam. So deckovo sto ne saka da odime vo javnost dolgo vreme sme zaedno, toj me saka da prekineme i vika deka se ke se sredi. Odbegnuva da zboruvame, a jas ne sakam da prodolzam takov odnos. Iskreno, ne znam sto e problemot i ne znam kako da postapam...

14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Вики размисли подлабоко малку за сите овие твои неуспешни врски до сега. Размисли што имаш во тебе и зошто баш сите врски заврашуваат вака, најверојатно ќе го пронајдеш одговорот бар во некој твој детаљ, однос, истакнување.. нешто што очигледно не е во ред кај тебе.

Но, постои и варијанта дека можеби само си наишла на погрешни мажи, на мажи кој не се совпаѓате како целина за врска, карактерно не се согласувате и не се пронаоѓате. Можеби судбината за оној вистинскиот се крие баш во некоја сосема поразлична особина која до сега не си ја барала кај мажите и не си ја очекувала дека ќе те привлече.

Една од овие две работи сигурно постои кај тебе, а ти најубаво си знаеш каква личност си и каде би се пронашла од овие две можности што ти ги опишав во кратки црти.

Во врска со сегашната врска со дечкото би ти рекла да зборуваш отворено, секогаш претпочитувам искрен разговор и сметам дека со разговор секоја работа се менува, оди на подобро или полошо но ботно се тргаат сите сомнежи и маки во себе. Инсистирај за одговор каков и да е барем тоа го заслужуваш, нека ти каже во што е проблемот и зошто се крие, најверојатно под ова однесување се крие некоја негова цел, дали добра или лоша, треба да се потрудиш за одговор и да знаеш на што си, односно да не се ветиш во круг со ваква особа.
    Биди цврста и со став цо разговорот и кажи му дека едноставно немаш време за да го губиш со вакви недолични однесувања од негова страна.

Размисли добро во што е овој проблем кој постои долго време, и пробај да се смениш и ти т.е да искорениш некои ставови и стравови и кај тебе, да се промениш во нешто што очигледно не е во ред и те кочи низ животот, а притоа да пробаш да запознаеш маж кој е сосема спротивност од твоите очекувања, да пробаш да си дадеш шанса за промена на твоите гледишта и вкус т.е твоето брање и надеж цо еден маж, најверојатно ако се потрудиш ќе го решиш проблемот.

15. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    243
    @vitamina, многу фала на деталниот одговор. Искрено, навистина сакам да знам што е причината за неуспешноста на моите врски. Кога зборувам со мајка ми, сестра ми, другарките тие ми викаат дека не гледаат проблем во моето однесување, освен дека сум магнет за "чудни" дечковци. :D
    Знам и дека постои нешто поради кое, дечково што сме заедно неколку години не сака да бидеме официјално заедно... Од него не можам да добијам одговор, избегнува и покрај моите неколку обиди.
    Не знам кај е проблемот и со овој, а и со другите врски...затоа ве прашав вас, бидејќи колку и да размислувам не можам да го најдам проблемот.
    Сепак фала ви :hug:

16. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.808
    @ViktorijaG
    првата врска - нема да ја дискутрам, како што почнала си завршила, сосем нормално, како секоја нормална прва врска.
    втората врска - тврдиш дека е вистинска љубов. Тогаш ќе те прашам неколку прашања. Под ќе те прашам мислам, одговори ги ти сама, немора да ги споделуваш одговорите и воопшто да ми враќаш на поракава.
    - Ако беше вистинска љубов зошто не се потрудивте?
    - Дали тој си фати нова женска за да те прај љубоморна?
    - Како се чувстуваш ти од цела ова ситуација?
    - Дали го бараш него во секој нареден?
    третата врска - овде малце се загинав во приказната па извини за некои недоразбирања ако има во понатаму напишаното во постов.
    - Дали ти го сакаш третиот дечко?
    - Дали си сеуште со него, или така „рекреативно“ си го врвиш слободното време?
    - Дали со тој со кој почна да се гледаш останавте пријатели или стигнавте до некој повисок степен?
    - Доколку си правела нешто со овој што ти е четврт или како да го обележам, можеби дознал за твојот дечко?
    - Дали со овој третиот си продискутирала за одењето во јавност и кои се причините? Дали ти навел причини за тоа зошто не сака да одите во јавност и дали сте се обиделе да ги решите тие проблеми и пречки?

Накратко, некогаш налетуваме на идиоти, некогаш проблемот е во нас. Помалце инает, повеќе комуникација, доверба и љубов <-- клучот до твојата среќа. Не гледај на изговори, прати ја твојата среќа и држи се строго до твоите принципи и желби. Немој да се залажуваш со шо годе и биди одлучна во тоа шо го сакаш.

На bombona23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    243
    - И советов ти е добар, ќе се обидам до го применам. Фала. :)

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Twixer

Twixer Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Значи со девојчето се знам недела време во исто училиште учеме и ми кажаа дека ме сака и почнавме разговор се и ми призна дека ме сака на фб? Немам искуство такво сега што да правам кога ќе ја сретнам како да се понашам што да и речам помошш :(:(

19. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.808
    Колку години имаш и дали прв пат излегваш со девојка?

20. Twixer

Twixer Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Прв пат ми признава девојче на фб дека ме сака незнам како да се однесувам во живо инаку не ми е прв пат :/ имам 15 години

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.