Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. julie77

julie77 Форумски идол

Да девојките се прават недостапни, затоа што се ценат и прават избор. Им се може нели?
    Ама и мажите нели оние комплетните се во иста ситуација. Ем се недостапни за добар дел жени, ем се достапни на површен начин. Слично однесување и кај едни и други. За жал денес се повеќе затворени во своите школки, емоцијата се изгубила негде, страв од повредување, недоверба, несигурност итн ... И само на површни односи се оди.

2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

@theMidnight
    и како тоа е валидна причина за тој да комуницира со бившата? Фактички, тој нема доверба во тебе и накратко не очекува вашата врска да трај долго. Барем јас добивам таква слика ...
    По колку години имате зошто ме интересира дали е „во нормалните“ граници за да размислува вака или се работи за повозрасна, ама не позрела личност?

@VAGA91
    убедена сум дека овај проблем го имам прочитано претходно, не знам зошто ми го дава како НОВ, ама нема врска.
    Сакам да бидам директна со тебе, претпоставувам тоа и го бараш. Тој си фати нова девојка и има материјал за настрана. Сакам да те прашам само ова конкретно, велиш дека се гадел од типови што вараат женски, шо ако тоа го велел само за да мати очи и повремено да се навраќа на некои бивши или да биди „добар“ и „примамлив“ дечко за некоја нова девојка која ќе се најди пред него?

3. VAGA91

VAGA91 Истакнат член

@theMidnight Не гo кaжувaл тoa зa дa мaчкa oчи, гo знaм кaкo диши, секoгaш бил прoтив тoa, дури и се рaспрaвaл сo другaри кoгa истoтo гo прaвеле. Мнoгу принципи си имa пoгaзенo пoрaди мене oвoј периoд oд кoгa не сме зaеднo.
    Јaснo ми е декa не требa дa си дoзвoлaм дa сум втoрa, зaтoa и ќе стaвaм крaј нa oвa. Не знaм пo кoј пaт е oвoј крaј, aмa oвoј е дефинитивен. Си гo oдбрa тoј свoетo. Oдбрa е дa е сo другa, a бaтaли се штo грaдевме сo гoдини. Нoрмaлнo е дa се имa уште некoи чувствa, aмa aкo сaкa дa измени некoи рaбoти, знaе oд кaј требa дa пoчне.

4. Eleni1

Eleni1 Активен член

A dmek taa mu e prva ti si mu vtora. Abe pogolema budala od taa so e so nea nema da bides. Ona e so rogovi do nebo, a ti si taa sto uziva vo zivotot bez predrasudi. Em ne te vara tebe, em si uzivas.

buba4e89 likes this.
  5. theMidnight

theMidnight Истакнат член

6. JustFun

JustFun Истакнат член

Како не ја вара нејзе? Па типов има нова девојка, и двете ги лаже а којзнае дали се само нив две. Ја бара во пијано, таа трча и не и е гајле за туѓи чувства. Овде најголема жртва е девојката на типот а не таа што бара совет иако не знае што да прави. Единствено решение е да бира меѓу нив две освен ако не постои и трета или да го одјебе.

7. theMidnight

А како може една личност да ти кажува дека те сака и во исто време да го моли другар му да му мести друга девојка? :fubar:

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Па може, своето си го чува ама и си шета наоколу.

theMidnight and lovemme like this.
  9. esperansa777

esperansa777 Популарен член

:x:headbang:
    e od takvi nie si stradame,se izvinuvam ako navrediv nekoj

kjukli and deskarada like this.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Па ако дозволуваш сама си страдаш секако.
    Таа си прави мерак, тој си прави мерак и тоа е. Негов грев е што има девојка и швалерка, не е до девојката.
    Абе тука сите сте светици, а сите ви се случило истото. Така да мислењево ти е гола вода.
    Не е животот розов како на филм, погледнете во реалноста малку.

peperutche21 and natemila like this.
  11. theMidnight

Епа не може така, сите ќе си добијат тоа што заслужиле

esperansa777 likes this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Може, може, а ти не си таа што треба да судиш. Седи и гледај си во својот нос.

13. Eleni1

Eleni1 Активен член

Девојко ако сте вие не способни да си ги заджите и ве учаваат само како резерва во врска затоа што знаат дека ги сакате и покрај тоа што ве вараат ке си останете со нив, што ви се криви оние што уживаат на кратко со вашите дечковци и ви ги вракаат пак назад. Мислам кратко и јасно јас не го сакам за мене, ти го позајмувам на кратко да си поуживам и ти го вракам назад.

buba4e89 likes this.
  14. Outlook

Outlook Популарен член

Едно прашање, без навреда ... ВРЕДИ ЛИ ТИПОТ ШТО ТОЛКУ МУ СЕ ЗАМАРАТЕ? СЕ ЗАМАРА ЛИ ТОЈ СО ВАС? мене како ми стои работава тој гледа само што ќе легне бре, дајте му доза од неговиот лек, ко партал искористете и шутнете ... п тој нек фура до следниот четириаголник, триаголник, петоаголник и тн.

15. deskarada

deskarada Форумски идол

Не е до тоа дека сите се правиме светици, туку како е се тргнато наопаку и као демек тоа е правилното браво за нив двајцата кефот си го терале црвен тепих да му постелиме.
    Не ми се верува дека и изневерувањето почнало да се подржува.

16. Outlook

Outlook Популарен член

Се работи за стабилност на личноста и силата на емоциите ки ги држат заеднодвајца луѓе. Далеку е секој да оправдува неверство ама има луѓе кои си велат, мисе нуди чоколатце и ќе си го земам што ако е туѓо, ако е стабилно не би да ми се нуди, никогаш не е еден виновен кога свесно влегува во такво нешто, а најчесто оној кој емотивно се врзува страда ... тоа се многуаглоници одраз на себедокажувањето на погрешен начин.

buba4e89 and Eleni1 like this.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Па ако сакаат, нивен живот.
    Нивно правило, нема што да се суди.На тој што суди криво му е.

Eleni1 and theMidnight like this.
  18. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Не знам веќе како да постапам... Не сакам да го повредам, но стварно ми пречат некои работи кај него. Се чувствувам како да е со мене ради тоа што сум убава на изглед... Се чувствувам како да сум еден украс, ништо повеќе. Многу поретко се гледаме (еднаш неделно... па веќе почнуваме и во две недели да се гледаме), а на 10 минути е од мене. Кога ми кажува дека ќе биде тука за мене во секој момент, тоа го кажува само... Што е полошо, кажано е преку фб пораки. Океј, на фб е "тука за мене", наводно ме поддржува, ама тоа го множам со нула, сепак, фб не е реалност. Мислам дека треба да ставам крај на ова... Но, нешто ми кажува дека тоа ќе го повреди, а јас ќе се чувствувам одвратно поради тоа. Сакам да зборувам со него, но не знам како да му се обратам за да ме разбере... А, и ако почнам да зборувам за тоа, да биде во 4 очи, не на фб чет. Совети?

19. Outlook

Outlook Популарен член

Спред мене најдобро е искрено да му кажеш како се чуствуваш штомнесакаш да го повредиш па, дали е на нет или очи во очи малку е важно, освен што куквички е на фб, лице в лице е подобро.

theMidnight and Papillon.Papi like this.
  20. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се надевам дека следнава недела ќе се видам со него за да му кажам... Имав шанса преку фб да му кажам, баш пред некое време ме праша дали сакам да сменам нешто кај него, но преќутев. Преку пораки не можам за тоа да зборувам. Иначе комуницираме како сѐ да е розево, но се сомневам дека и двајцата криеме работи кои треба да ги кажеме еден на друг.

Thread Status:
Not open for further replies.