Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. m.i.g

m.i.g Популарен член

Televisa presenta .... нова шпанска серија.Дај завршете еднаш засекогаш и раат двајцата секој по својот пат

buba4e89, jacqueline.s and j......s like this.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Младост - лудост.
    Сте преживеале, сте доживеале, терајте си го животот секој на своја страна и уживајте во младоста.
    Секоја грешка памет дава.

Ти што си ја оплескала си ја оплескала, а тој пак троа повеќе и од тебе, зборовите како "ми се може" " ќе правам што сакам" се излив на хормоните негови низ годините и ништо повеќе.

Отргни се и уживај, знаеш уште колку мажи има на овој свет што ќе се трескаш од глава дур не пораснеш ?! Ехеее..

Остави го слободна нека се "дува" .. оваа врска нема иднина.
    Совземи се, нашминкај се, и правец в град ;)

theMidnight likes this.
  3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Има ли некој за во порака? Проблемот е специфичен и не можам да пишувам тука :(

4. katy3

katy3 Нов член

Здравоо девојки и момци.
    Како што е редот денес се иде преку фб, така и мојава ситуација, го видов една вечер во диско и јас лудата бидеќи го изгубив од видик само што стигнав дома го барав на фб го најдов и почнавме со муабет, ама наеднаш знае да се изгуби го снемува, и по неколку дена (несакам да бидам досадна,напорна,нападна) кога ќе го прашам кај си кај се губиш, се одговара со тоа дека e зафатен со работа, а иначе додека си пишуваме се е океј муабетот си тече нормално, шали смеи, се запознаваме полека полека. И он пишува прв. А целава ситуација трае два месеца. Не знам како понатака, што да правам??? Не можам уште да се стрпам, сакам да го видам, да се запознаеме во живо.. ахх... :)

5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

@katy3 тој никогаш ти нема предложено да излезите во живо во рок од два месеци? :^)
    Па дури и пријателски, чудно ми е некако. Ај нема врска.
    Штета што не си искористила шансата да се запознаете во диско, сигурно поинтересно ќе ти беше (fingers)
    Абе гледај, немора со некој секој ден да пишиш и тоа да е „индикатор“ дека тој некој е заинтересиран за тебе. Неможиш да знајш. Можеби навистина има некоја одговарна или потешка работа на која мора да посвети внимание или можеби патува или има едноставно други обврски место да седи на фб - што е разбирливо нели? За тоа ако има одговорна работа веројатно ќе знајш кога веќе си пишите често и имате нормален муабет.
    Можиш да му „се жалиш“ некоја вечер додека пишите дека ти е досадно дома, па можеби ќе те викни на кафе. Можеби е малце повеќе страмежлив во живо, или во спротивно - едноставно сака чисто онлајн пријателство со тебе.
    Знајш едно кафе решава многу, ако стигниш до него - до негде ќе знајш кај е работата. :)

honey.11 likes this.
  6. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Добро женски...дали е во ред дечко ви да ви рече : " Па понекогаш те заборавам, ама еве искрен сум и ти кажувам дека те заборавам" ? Бог да чува, ме нервира со ова..
    ќе го прашам дали ме сака и тој ми вика..пааа да. Тоа "па " многу го мразам. Му викам па да или само да?
    И он па да. :devil: ухххх:@
    За неколку дена правиме 2 години па не знам веќе што му е ..од време на време ова се случува..еден период е се супер..излегуваме шетаме, се нај нај , ми се јавува често, и се тоа..ама еве како сега еден период е вака..ме иритира тоа..а знам дека ме сака..ама не знам на што му се должи однесувањето..малку како поладен е на периоди..и како ништо да не му се прави..дури и маубетот не ни е ист. :|

7. beautu17

beautu17 Истакнат член

Пишувате со еден дечко речиси месец се договарате да излезете и ништо не бидува....1 викенд типот бил ,,зафатен,, следниот викенд јас бев болна, а последните две недели врнеше дожд, а секако прв состанок нема шанси у кафич...
    И зошто сака да излеземе само кога сме викенд, ме интересира, дали за првпат подобро е викенд или било кој ден?

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Па многу си чудна, бараш машки па женски совет. Што ти менува дали викенд или работен ден. Не е битен денот, битен е моментот.

honey.11 likes this.
  9. beautu17

beautu17 Истакнат член

Па сакам и машки и женски совет.
    Мене до толку не ми менува, само да не е Понеделник, јас не го сфаќам него.
    И заборавив уште нешто тој работи две смени, и нз кога-како е распореден, мислите дека е можно ради работата, а јас излегувам само викенди до покасно.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да, сигурно е тоа причината и само за викенд е слободен. Дечкото може сака да ти посвети повеќе време, а не да го станат од ќафич за 1 час.

11. katy3

katy3 Нов член

Во ред е тоа со работата, разбирам, сваќам се, има човекот обврски, ама јас сакам малце акција од негова страна..
    Да ти кажам дека тоа и ќе го направам некоја вечер. А до тогаш ќе помине уште некој ден можеби
    Ти благодарам :)

12. bubisasi

bubisasi Нов член

здраво девојки.. вака сеа.. имам многу голем проблем и во последно време имам многу големи нервози и цело време сум под стрес и веке почнувам да се губам себеси... Вака сеа.. Јас имам дечко веќе 2 години и 7 месеци,дечкото е океј,првото сексуално искуство ми беше со него,и све.. Последниве неколку месеци неколку пати излегов со мојот бивши,и последнава недела неколку вечери со ред.. Неме обвинувајте одма .. Вака е ситуацијата.. Дечко ми сега живее во друг град и ме бара и јас да одам живеам таму со него,тоа е океј ама тој има неколку услови,да работам,јас да плаќам кирија,јас да водам сметка за дома,да сум му готвела и се со ред,а да напоменам дека во овие 2 години имам трошено мн пари на него а он мене не ми купил ни едни смоки шо се вика.. Го сакав праам се за него,мн пати сум била навредена и повредена и мн пати ме нарекол неспособна,моите појке вредат од твоите и така натака,неговата мајка не ме прифаќа воопшто,заради тоа шо одлучив да не одам оваа година на факс,она сакала учена снаа и цело време му го полни умот против мене и ме мрази,сум истрпила секакви навреди,сеа да не го праам најлош сме имале и убави моменти заедно и убави случки али едноставно све тоа паѓа во вода.. Е сеа од др страна е бившиот..Одев со него 8 месеци пред 5 години..а тој и ден денес е тука за мене,и ме чува и ме гледа како очите,ми докажува на секој можен начин дека ме сака,ми вика дека сака да сум срекна дека ке направи се дека јас не треба ништо да праам,само да го сакам,неговите ме сакаат ептен,неговата мала внукичка ме вика нина а јас шо се вика друг дечко имам толку време,ни еден лош збор никој од неговите не кажал за мене.. и последнава недела се слушаме на мобилен,цело време е тука за мене,цело време е поврзан кон мене,едноставно нема друга за него,сите до една ги откаче поради мене,мајка му секое негово јавување вика кај ми е срцето мое поздрави ми го,да ми дојди дома на кафе и све најдобро.. ми крои добра иднина и дека нема да имам потреба јас да се мачам и да работам,а ако веке сакам тоа ке е нешо полесна работа за кејф,а тој ми вика јас сум способен да те издржавам и доволно е ти само да се грижиш за нашето дете. .. е сеаа.. Луге јас сум во многу голема каша.. ептен не знам шо да праам.. Ако заминам во др град бившиот мн јасно ми даде до знаење дека после све тоа ке е наше крајно,ми проствел све и превари и све ама сеа вика знам дека одиш кај него а јас да седам тука и да мислам на тебе и да ми е тешко и да не знам кај терам не можам повеќе,зато те молам ако тргниш по тој пат мене да ме избришиш од животот.. а од друга страна дечко ми напиња ајде ајде кога ке дојдешш.. Не ми е лесно да ставам крај со дечко ми ,не знам.. Сите ме знаат дека сум со него,сеуште се надевам дека ке се смени,дека сеа заедно ке живееме ке сме подалеку од неговите ке сме раат.. И стварно не знам што да праам.. под стрес сум под нервоза а деновите поминуваат морам да одлучам.. Стварно ми е тешко ве молам крајно ми е.. дајте ми совети :( :(

13. Zeynep

Zeynep Популарен член

Извини,ти да плаќаш кирија ? Ѓи навредувал татко ти и мајка ти,луѓето што те довеле на овој свет и што тој треба да ги почитува ? Срамота,такво нешто до сега немам видено ни слушнето.Па се знае кој носе пари дома бе машкото,и жената може ама како машкото неможе.Ај остави парите,туку тој со тебе како што ми стои на мене,не се однесува баш добро.А со бившиот знаеш и самата дека ќе ти биде подобро.Ти најубаво си знаеш,знам тешко е да раскинеш со некој што си била со години,ама ако сега не те цени,понатаму па ич.Тој дечко што не почитува родители,нема култура и никогаш нема да има.Размисли убаво дали сакаш да си го продолжиш животот со таков човек.Позз

kjukli, cresa-jagoda, crimson and 2 others like this.
  14. crimson

crimson Форумски идол

Јас мислам дека ти и сама знаеш што треба да направиш во ситуацијава и не ти требаат совети туку повеќе храброст.

15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Аκо не повеќе, баρем сега за сега остави на вρемето да поκаже, κажи му деκа нема да одиш, деκа саκаш пρостоρ да ρазмислиш, наρечи го тоа и пауза, па биди сама неκое вρеме, со ладна глава ρазмисли. Дρужи се со бившиот κаκо со дρугаρ и види κаκо ќе оди. Зошто нели сеκоја вρсκа има тенденција да завρши со бρаκ, а аκо од сега нешто не штима, се баρа од тебе да се смениш, да жρтвуваш нешто и сл. κое не те задоволува и не доаѓа само од себе, тогаш, мој совет ρазмисли добρо, зошто утρе аκо си во бρаκ и со деца поинаκу е се. Плус олеснително ти е што го имаш бившиот, но пρисети се κои биле пρичините поρади κои ρасκинавте со него, што пρавел тој во ова вρеме, имал ли неκоја тој, можеш да му веρуваш потполно во намеρите и сл... !

16. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

ne znam kolku ke ti e od pomos ne sum imala takov problem ama so bivsiot imav drugi problemi sto bese i uste e siguren vo mene deka go sakam i deka za nego bi napravila se mada mn me povreduva i svasta no mene mi go davaa ovoj sovet nekolku drugari mi go imat istoto kazano.....NE GLEDAJ TI DA GO SAKAS GLEDAJ ON DA TE SAKA...mene ne mi pomaga toj sovet no mozebi tebe ke ti pomogne sepak ti treba da odluces ne si ramnodusna ni sprema bivsiot a na decko ti uslovite se da mu bides rob raboti plakaj smetki a on sto ...

17. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ако сега имаш вакви проблеми со сегашниот дечко, знај дека кога ќе се омажиш за него нема да престане ништо од горното, може само да се наголемат неговите апетити и барања.
    Прво ти не си ,,измеќарка,, па да мораш да плаќаш, да чистиш, да переш...
    Јасно е дека во природата на жената е да се грижи за домот, но и во природата на мажот е да ја издржува жената....(ова хипотетички е кажано, да не се свати здраво за готово), што значи дека и маж и жена треба да си во таа врска.
    За вреѓањето ич не ми се ни пишува, тоа уште сега е недопустливо.

Мој искрен совет е да одолговлечкуваш одење во друг град и да видиш времето што ќе покаже.
    Никој неможе да ти каже со сигурност точен исход, но читај се што ти пишуваат и сама види си што можеш да примениш во твојата ситуација.

Мора да си сигурна дека бившиот дечко има сериози и чесни намери.
    Да не испадне дека сега оти си му недостапна и си му интересна (нели ловот е секогаш поинтересен од пленот), па утре да те ,,шитка,, како сака.

Last edited: Oct 13, 2015
    Nausicaa, eloves, natemila and 8 others like this.
  18. МилаФеминка

МилаФеминка Истакнат член

@bubisasi Знам дека се наоѓаш во мн тешка ситуација и како што ти пишаа феминките погоре треба само да собереш храброст и да кажеш крај .Од тоа како ти што кажа со бившиот би имала мн поубав живот и иднина и + те ценат и неговите како човек а не дали си учена или не .А ако некој цело време те вреѓа и потценува и многу пати кажува дека ти не си доволно добра за него таков не ти треба .Во животот ти треба маж кој прво ќе гледа за тебе а после за себе .Ајде со среќа и пиши што си сторила .

19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Оф од ситуацијава само ова ќе те прашам?
    Ти го сакаш сегашниот или бившиот?
    Го сакаш вниманието што бившиот ти го пружи или човекот?
    Второ како можиш да го сакаш дечко ти? Ги навредува твоите? Па човеку, не смеј. Ти да плаќаш ќирија? А што си ти? Ти да го издржуваш?
    Ајде остави тоа што родителите не те сакаат, велам „најмал“ проблем е тоа, има многу кои го надминале, ама тој да паѓа под нивно влијание или да биди типичен кретен - нема смисла. И друго, како издржа да бидиш со ваков кој не те почитува?
    Од друга страна за бившиот, која беше причината која раскинавте? Можеби не го сакаш него, немора да скокаш од коњ на коњ, дај си време крај краева. Можеби не го сакаш бившиот туку само вниманието кое ти го пружи.
    Но крај краева, ти знаеш најдобро.

20. mami blue

mami blue Форумски идол

@bubisasi ova tvoevo me potseti na mene pred edno 15 god.idev so eden decko koj bese povekje situiran od mene, jas srednoskolka so 50 den vo djeb za dorucek a toj i barase pari za benzin ako sakam da se vidime....da ne sporeduvam uako ima nekoi slicnosti vo pricava, samo ke ti kazam da si go slysas srceto i da pravis sto ti vika toa.segasniov cim taka ti vika mene mi lici na materijalista, i veruj prva prilika da najde nekoja imotna ke te otkaci.zatoa neka ne te bunat godinite pominati ako so bivsiot ti e poubavo teraj so nego

Thread Status:
Not open for further replies.