Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

@bubisasi Moe mislenje e deka definitivno treba da si prekines so deckoto. Megjutoa mislam deka bi zgresila dokolku pocnes pak so bivsiot. Imam dve drugarki sto posle pauziranje, nova vrska pak se vratile na bivsiot i vrskata ne opstanala dolgo.
    Ne e isto da cenis necie vnimanie i da go sakas. Treba toa da go razgranicis.
    Potoa, dali si sigurna deka tvojot bivs dokolku pocnete pak vrska nema da ti prefrla za seto vreme pominato so segasniov?
    Ne mi se jasni negovite postapki i vetuvanja. Ubavo pisala referentka, dali si sigurna deka deckoto navistina te saka ili samo si mu interesna zatoa sto momentalno si mu nedostizna. I uste pobitno, dali ti go sakas ili samo ti godi vnimanieto.
    Ili da skratam, najubavo nova vrska so sosema nova licnost vo nekoe drugo vreme, koga i ke najdes soodvetna, a ovaa balkanska seljacina so ti e decko da go otkacis po brza postapka. Kirija ke plakas i ke peres i gotvis, nemoj molimte.

Nausicaa, natemila and bubisasi like this.
  2. m.i.g

m.i.g Популарен член

Иста ситуација имав и јас со еден бивши, само што ние одевме 1 година. И вистина, се договараме да излезиме во 21ч му ѕвонам да ме земи во 21 и нешто ми вика абе те заборавив играм на компјутер да завршам идам....и во 23 ч дојде дури. Јас искрено не можам така да издржам и плус други работи имаше и дефинитивно решив дека е најдобро да се разделиме сега не знам како ти е тебе ама разговорот е многу важен спомни му дека веќе вистина ти смета и да проба да се смени малку...

3. bubisasi

bubisasi Нов член

Баш така.. сега почнав да размислувам од друга страна... после се изгледа мене само ми годи вниманието што ми го посветува бидејки со сегашниов сум под голем притисок и едноставно барам излез,и барам некој д ами посвети внимание..

blueberry93 likes this.
  4. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

и што одлучи да правиш?

5. bubisasi

bubisasi Нов член

вака сеа.. сеа се слушам со бившиот,со сегашниов поретко пошо зафатен е.. е сеа сегашниов планира да се врати тука неколку дена пошо има нешо работа.. а јас овие неколку дена бегам кај тетка ми во др град и едноставно ке оладам,ни тој ни тој.. Ке размислам и ке видам што уствари сакам и на каде јас да го терам животов..

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Не избрзувај никако, ако треба и 100 пати по ред мирно со ладна глава далеку од двајцата размисли си.
    Пробај да ставиш се на кантар и да премериш, да сватиш всушност што ти сакаш и кого сакаш во животот.
    Немој ниту да одиш кај сегашниот ниту пак да посегнеш по бившиот, прво размисли што е можно подалеку од нив двајца.

Во врска со сегашниот би ти рекла само дека таков човек треба веднаш да напуштиш, ако продолжиш само ќе си го зацрниш животот со него, а и самата знаеш дека тој не е тој, ниту малку.

natemila likes this.
  7. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Како да и кажам на најдобра другарка дека ми се свиѓа брат и? :$
    Го чувам ова во мене веќе подолго време а кога ќе имам потреба да си изнакажам се во врска со тоа, зборувам со друга најдобра другарка затоа што едноставно не можам да кажам пред неа. Навистина сме ептен блиски али сепак премногу сум страмежлива за да и го кажам тоа. Летово кога и он беше со нас јас почнав дури и да се тресам пред него како на сред зима од страв некој да не примети нешто. Знаш како е она чувство кога сакаш да му кажеш на некого нешто премногу а сепак никако не можеш да најдеш начин како :@

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Седни ја и кажи и "слушај ми се допаѓа брат ти" , нема што да одолговлекуваш и објаснуваш, нема простор и причина. Нека не те биде срам, другарка ти е си го имате муабетот, зошто да те е срам?!

natemila and x-MajaEsposito-x like this.
  9. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Sovet i mislenje ve molam: Se zapoznav so decko vo bar, super pominavme, se smuvavme kako i sekoja klasika, prekrasen odnos, voglavno mnogu druzenje i muabet. super cela vecer. Mi go zema brojot i me prasa dali moze sledniot den da mi se javi, sekako rekov moze. No eve od togas pominaa dva dena i go nema. Sto se slucuva? Zasto bi taka da ne se javuva koga samiot si dade idea da se javi sledniot den? Navistina bese fina licnost pa ne bi sakala da se izgubi kontaktot.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Си испарил,побарај го ти.

natemila likes this.
  11. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Haha si isparil?? Pa ne znam kolku e dobro jas da go baram, a i nemam jas negov broj :)

Last edited: Nov 2, 2015
  12. machence27

machence27 Истакнат член

Правило на три дена, ако не те побара до третиот ден, го рекол тоа од куртоазија.. Жал ми е.

13. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Fala. Da, mi padna na um toa 3 dena... Noooo interesno bese so nekolku pati se navrakjase da mi go bara brojot, dodeka jas nekako razvlekuvav.... I na kraj veke me fati vo tesno :)

14. machence27

machence27 Истакнат член

Најверојатно еден ден некогаш ќе те побара можеби. Секогаш се такви...

anichka94 and natemila like this.
  15. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Najverojatno, zaradi samopocituvanje, toj nekoj den nekogas nema da odgovoram ;)

16. macovska

macovska Истакнат член

АКо не се јави до 3 дена, тогаш ќе го чува бројот и ќе се јави по две три недели.

karak likes this.
  17. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Haha moze i pod 2-3 meseca. No sto fajde togas? Nema logika togas da ostvaruvame kontakt po tolku vreme :)

karak likes this.
  18. macovska

macovska Истакнат член

Знаеш може бил напиен и по некоја моја логика немој да ме сфатеш погрешно, може си рекол ајде да не испадне дека сакам само да ја искористам ќе и земам број. А за тоа дека нема фајде, машки се, не можеш да знаеш, а впрочем има една јака порака, и тоа што не те бара е сепак порака :)

19. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

E pa jas vo ova nebaranjevo ne mozam da ja najdam porakata. :) No nema vrska, kako ke bide taka. So sigurnost ne bese pijan, zatoa sto so pijani nikogas ne se ni zapoznavam zaradi site skandali koi posle sleduvaat haha

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Девојче види вака да ти кажам, не ги познаваш луѓето општо, си мислиш дека ако некој ти рекол нешто и веднаш тоа нешто ќе се случи и ќе се исполни, многу си си ставила при срце навистина.
    Знаеш како викаат што им е на ум тоа им е на друм на народот. Знаеш уште колку луѓе така ќе запознаеш и ќе ти веруваат за било каква работа?! Ехеее..
    Се што лета не се јаде.
    Пример во моментот на запознавање било така, што не значи дека и отпосле така ќе остане, кујзнае каков живот си има човекот, тоа не го знаеш.
    Во краен случај побарај го ти преку социјалните мрежи, и пробај да дојдеш до контакт, ако не ти се јави ..тоа е, моментална состојба на симпатизирање.

Last edited: Nov 2, 2015
Thread Status:
Not open for further replies.