Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.756
    Сепак во твојот случај се работи за врска.Сеуште немате обврски па да ставаш на кантар .
    Живеете заедно и ете се знаете добро.
    Мој совет ти е без никој да ти сугерира, да си осетиш сама кој повеќе вреди.
    Не значи дека ако си поминала со сегашниот некое време дека е совршен за тебе, од друга страна пак знај дека заљубеноста ќе помине...
    Додека си млада можеш да правиш промениж
    Кога ќе влезеш во брак нема веќе колеги, заљубување...
    Не значи дека мора да се венчаш со сегашниот !?!

На crazylady, kjukli, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Благодарам за одговорот.. Во дилема сум подолго време.. Постојано ми е во мисли а и јас на него.. Времето не ми дава резултати, а ако разговарам со дечко ми ќе срушам се. Значи не знам дали е љубов тоа или страст ,авантура со колегата. Срцето ми бие 300 на час, треперам цела , пеперутки во стомак.. Кога помислам на него

3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Му се јавуваш на телефон и му викаш, злато јас тебе многу те сакам, премногу сум вљубена и изгубена. Да знаеш дека те сакав цело време додека бевме заедно. Му затвораш телефон и му пишуваш порака, извини душа али јас веќе сакам друг. Помеѓу нас е свршено.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Чекај чекај чекај... @vitamina каков е овој совет, девојче? Ова не е совет, ова е оправдување некој да си игра со чувствата, емоциите и животот на некој што не го познава. Многу фашистички. :^)

@fatamorgana123 - ако дечко ти си го избришал Фејсбукот, значи дека си го изнервирала до коска. Ако сакаш да имаш дечко роб, на кој му наредуваш што треба да прави во животот и да ти биде слуга, да се потчинува на твоите желби и емоции, тогаш можам само да кажам дека не заслужуваш дечко, а камо ли таков како него кој си го гаси социјалниот живот заради тебе.

Ако си го гаси акаунтот заради кавга, потруди се да најдете заедничко решение да не доаѓа до тој степен да треба да си го гаси животот за ти да бидеш среќна. Или тој премалку дава или ти премногу бараш. :!:

На buba4e89, Bender Rodriguez, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  5. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Благодарам на советите,сепак се смирија работите.
    Се извинивме еден кон друг,тој си активира профил,се е во ред..
    :)

На Captain-Omni му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Olli28

Olli28 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    345
    Во последно време сум заљубена во еден дечко онака што го среќавам во моето секојдневие (на неговото работно место). Имаме разменато неколку погледи, имам видено неколку пати како ме гледа, а и јас го гледам и мислам дека и тој го има забележано тоа. А и имаме разменато неколку збора. И сега почнувам да чувствувам нешто кон него. Бидејќи сум некако срамежлива не можам да превземам ништо друго освен да одам каде што работи кога имам потреба.
    А еден друг ми пиша на Фејсбук (него го знам) дека сака да се видиме да направиме муабет барем, ако ништо друго, ми кажуваше бил заљубен во мене, немало да ме разочара и ред други работи, ме молеше да се видиме и јас прифатив. Но се уште мислите ми се кај првиов и не знам дали направив добро.
    Совет?

7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Добро си сторила ... со првиот може само ќе си се гледате, а од гледање на поминување фајде нема, другиов се потрудил и разговорот ќе ти каже што и како понатаму.

На Olli28 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    @Captain-Omni Проблемот е што тој може да чепне кај мене на профил,а јас кај него-не.
    И поради тоа го имаше деактивирано профилот.
    Се што сакам е да биди фер за двете страни.

9. Juuuuulie

Juuuuulie Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    162
    Мене ми се случи ова "заљубување" во сред долгогодишна прекрасна врска. Не мора да значи дека е монотона затоа што реално во овие 5 години никогаш не би било досадно и монотоно со дечко ми. Едноставно се случува некогаш така да ти фати око и да ти проработат пеперутките. Во мојот случај и типот дури имаше чувства кон мене. Одложував колку што можев, идев на повеќе дружби едно друго додека не стигна до некој критичен степен да се плашам од самата себеси и морав да донесам одлука. Собрав храброст и најискрено му објаснив на дечко ми што и како ми се случува и од него добив прашања од стилот: Ти се свиѓа многу? А што чувствуваш? Сериозно е или минливо? Те присилувам ли на нешто? И него кутриот го ставив во голема мака ама од секогаш сме имале голема искреност и доверба во врската и знаев дека е вистинскиот човек кај кој се обраќам и навистина ми помогна многу во изборот. Ми рече дека не ми се лути затоа што така сум се чуствувала затоа што тоа едноставно не е по моја желба. Дека му било тешко ама се обидел да ме разбере и многу му значело што правам толку отворен муабет. Дека не сака да ме изгуби поради ситни пеперутки во стомакот, и дека сака да ме задржи покрај себе. Ми предложи време за размислување кое не го ни прифатив уште во самиот момент затоа што воопшто не очекував смирена и толку разбирачка реакција. (самиот гест и смиреност ме запрепастија затоа што во 90% од ваквите случаи би се случило карање,урлање, навреди и сл. не. тој се одлучи да ме разбере, да ми помогне како двајца возрасни (ќе речам и зрели) личности да си ги решиме проблемите) Ми ги отежна работите затоа што ме натера да размислувам и во друг правец - Да ја знаеме вредноста и да ги цениме работите што ги имаме покрај себе!! (обично кога ги губиме дознаваме колку ни биле битни и ни значеле). Доколку го изгубев него за да откријам што би можело да ме чека со другиот и дали би била некоја авантура или пак иднина..не вредеше да си ја коцкам среќата и да рушам нешто толку вредно што сум создала затоа што после ќе требаше да се враќам назад и да составувам скршено стакло што знам дека веќе никогаш нема исто да изгледа. Еве 2 години веќе поминаа од случката, се си функционира како што си било и како што треба. Никогаш и во ниеден момент не ми префрлил за тоа "заљубување". Можам да кажам дека 100% сум ја донела вистинската одлука и не се каам поради тоа.
    Затоа би те советувала убаво да размислиш од сите аспекти пред да донесеш било каква одлука :)

Последна измена: 7 ноември 2015
    На theowndemon, Wahnsinn, zekzeki и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Девојки и момци, би сакала да прашам за вашето мислење за маж кој лошо зборува или ја напаѓа за да ја омаловажи својата бивша сопруга или партнерка/ девојка, ова е резултат на што? На немоќта затоа што ја изгубил и потајно уште ја сака или е одраз само на желбата да се издигне тој со измишљотини над нешто што реално не може да се издигне? или одраз на нешто друго, јас не можам да најдам друго објаснување па, би сакала вашите искуства и мислења да ги прочитам.

11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.756
    Kratko bi kazala samo:
    Najlosa e povredena maska sueta.Togas se odnesuvaat taka kako sto opisa gore.

На macovska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.823
    @Outlook
    Мое мислење секое машко се однесува така после раскинување со девојка или ставање крај на бракот со неговата партнерка. Едноставно или му е жал што се случило тоа и затоа се однесува така или од омраза или е повредено машкото его.

13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.749
    @Captain-Omni не сум девојче :).
    Овде се работи за несозреаност, тинејџерски шеми, дечкото на секоја "мачкина кашлица" деактивира и прави крај света :rofl: нека ги нека си проживеат се, ќе научат..ќе пораснат.
    И да, не е во ред се согласувам, смешно е. @Outlook тоа ти е водење "фраерлк" комплекси фрустрации, ова она. Знаеш, секое чудо 3 дена.

На Candid, eloves и anakonda88 им се допаѓа ова.
  14. anastasija12345$

anastasija12345$ Нов член

Се зачлени на:
    7 ноември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    imam 20 godini i imam vrska od 5 godini ,cesto se kareme,pred nekoe vreme mu raskina posto si imam nekoi licni probleme a i toj ednostavno me gusese ne mi davase nikakov prostor.sekoj den bevme zaedno,mnogu pati mu imam raskinato,pa mi treba sovet sto da pravam ......vi blagodaram odnapred

15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.749
    Да било во ред немало да дојдеш и да пишуваш тука а поготово да зборуваш дека те гуши, ако те гуши не штима, џабе е се..

На anakonda88, eloves и Скопјетесакам им се допаѓа ова.
  16. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.823
    @anastasija12345$
    Како што ти кажа членката погоре ако те гуши стварно нешто не е во ред и џабе ако повторно се смириш со него а едноставно имаш чуство дека те гуши. Раскини му и завршете вејќе со врската ако не можеш да го поднесуваш.

17. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    Види девојче, ти си знаеш што те прави среќна и дали таа врска била позитивна или негативна.
    За да се смириш со драга личност е едноставно.Одите на кафе или пак телефонски и разговарате и пак некоја емоција ќе те наведе да се смириш. А што потоа ? Пак истите навики и кавги.Мој совет треба да ставиш точка.Среќа е кога ќе видиш некоја личност со исто размислување или слично како тебе. А за мн скоро ќе го најдиш.

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.749
    Лина пак ќе ти кажам размисли 2 пати пред да одбереш нешто. Во тешка ситуација си да, но имај на ум само дека се што лета не се јаде.

На anakonda88 и Li..Na им се допаѓа ова.
  19. SophieValjean

SophieValjean Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    здраво на сите
    немам некој голем проблем, ама сепак сум во некоја си дилема ...
    прво излегував со едно типче, се беше совршено, се додека не си ја видел бившата, па сфатил дека уште ја сака нејзе... барем почитувам што ми ја кажа вистината и не му замерив, можеше полошо да испадне, ионака сеуште бевме на некој си почеток.
    Добро, тоа заврши, помина... за кратко почна едно детенце да ми пишува на фб. Нашки кажано, рецка не му удирав, некогаш се мислев и дали да му вратам... често ќе се закаравме на тема политика, пошто он вмровче е, а јас сум неопределена хаха... со него пишував горе-доле од април, се тој прв ми пишуваше, јас никогаш не ни помислив да му пишам нит пак помислував воопшто на него. Зошто? Си имав некоја надеж дека со првиов ќе бидне сепак нешто, ми се свиѓаше детето упм, ама сфатив дека не биднува. Додека овој упорниов ми пишуваше и пишуваше... нарочито августов, се засили... имаше денови да останеме да пишуваме цела ноќ и се мислевме дали да си легнеме или да продолжиме да пишуваме. Зборувавме за разноразни работи, за секакви, за се и сешто, општи работи. Немаше ден да не ми пише, па почнав и јас да му пишувам, како не знам, ама сакав да му пишам, да видам како е, едноставно ми недостасуваше ако повеќе од 2 дена си немаме пишано. Детево што направи не знам, ама ми влезе под кожа, ептенски. А и симпатично е, не велам не. Пред извесно време ми пиша, дали сум сакала да излеземе на кафе. Јас веќе се изначекав, мислев човече нема никад да праша, срам му било. Излеговме, се отсрамивме, хаха. Си направивме најопшти муабетчиња, си испивме кафенцето, ме испрати до дома. Мило му било што ме видел. Мене уште помило. Јас се плашев да излезам, мислев после тоа нема веќе да ми пише, трема ме уби хахха. Ама ете го не поминаа два дена пиша. Си продолживме со исто темпо. Пишува тој, пишувам јас. Како ни поминал денот и слично. Е сега едно нешто ме стави во мислење, и ме изнервира до в плафон. Тој работи, случајно се најдов кај што работи, бев да земам нешто. Институција е. Не бев сама, со другарка. Утредента ми вика, дали беше ти таму и таму. Да, му викам. Секако се направив дека не го гледам, и не се поздравив, иако од километар го видов. Беше со колеги, срам ме фати да се загледувам, несакав да помисли намерно одам, а стварно беше случајно. Ми вика добра другарка имаш, поздрави ја. (таа го виде, и се загледа, јас и дадов инструкции што да прави и да ми каже дали ќе ме забележи тој) Ми падна чудно многу, му реков океј фала. После ме праша колку години има и дали има дечко? Се изнервирав. Му реков не споделувам такви работи, сам да си ја прашаш. Добро ми вика. и после тоа уште ме прашува како сум... (а имавме пишувано вечерта пред)
    Како да бидам бе глупсоне, 8 месеци уназад пишуаме за све и сешто, бевме излезени и уште неколку пати видени, тој ме прашува за неа. Како за момент се да се смени, како да не беше детето со кое пишував. Сепак ние немавме ништо, нема потреба да се нервирам, нели? Детски работи ти се овие. Ама ај пусто срце, се затреска, онака ептенски. Сега ми иде да се зашамарам, што успеав да се затрескам во некој што не треба. Ама кога си баксуз, ете не оди, па колку и да пробуваш. Чаре, некој да ми каже нешто? или да ме зашамари место мене :)

20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    @SophieValjean види кога ќе седнеш да се допишуваш со некого и ако ти оди муабетот треба да си свесна дека прво можеби пишувате чисто од досада и за едната страна да е само споделување на мислења и ставови и тоа да е се. Првото што требало да те освести е тоа што после видувањето тој не ти пишал веднаш,а ако имало нешто (освен ако не тактизирал што малку смешно ама се си бива) не да пише туку телефонски ќе те бара. Пишаниот збор е замрсена работа, најубавите лирики всушност можат да бидат чисти иронии и ништо повеќе. Чаре, прекини да комуницираш полека полека и ладно,а потоа нека те снема и готово. Малку е глупаво што си се појавила кај него на работа ама биднало. За ваквите дописки јас веројатно не сум најдобар советник и за ваков тип затрескување затоа што за мене е проблем да гледам на тоа како нешто друго освен како на споделување мислења, како сакаш кажи лед ледена ама што не гледам, не слушам интонација, не гледам фацијален израз, затрескување е невозможно. Дури и мислам дека и кај тебе е егото сега во прашање затоа што љубопитността за тоа кој е, како се движи, седи, зборува и тн. е задоволена и кај него, само моментот со другарка ти е да ти го допре егото. А зошто не си му рекла да ја побара неа за пријател и да си и пише и да си брка работа ти не работиш во служба за спојки :D нек се потруди да си се спои :)
    За крај ако сакаш да бидеш отпорна на вакви дешаванки не ги доживувај како "потенцијални".

Последна измена: 8 ноември 2015
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.