Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. *Barbi*

*Barbi* Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    15
    јас врската се обидвам да ја поправам 2 и пол години ама најтрагично е шо само јас се обидвам а јас него ако му замервав за на кафиња со женски шо оди немаше ни 1 ден да функционира "врската" едноставно мисли дека си игра сомене и мисли дека му сум фабрика исполнување на желби.. не ме заслужва

2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.191
    Допаѓања:
    175.737
    @*Barbi*
    Ете. Самата го кажа.
    Преѓе кога пишав на темава имав скоцкан одговор за тебе ама решив да не го пуштам туку да „почитам“ на темава уште малце. Сакам да ти кажам дека ова што го правиш е од инает. Не мисли на дечко ти кога одлучуваш да одиш со некој на кафе, ако одлучиш да одиш со некој на кафе нека ти биди одлука донесена од две причини:
    1) Ти се допаѓа момчето - сериозно
    2) Чисто пријателски
    Е ова твоево е под трета опција:
    3) Пробвам да излезам од токсична врска
    Ме сфаќаш шо сакам да ти кажам? Немој да одиш на кафе од инает, од моментална заслепеност. Стабилизирај се малку. Твојата врска сеуште не е официјално завршена, немој да правиш работи за кои ќе се каиш подоцна.
    Патем добро се сеќавам на твојот проблем со дечко ти.
    Ќе те присетам малце:
    Ова беше во Вторникот.
    Види малку погоре што ти пишав јас и другите феминки. Сфати сериозно. Нормално е сега хормоните ти се разработени, неможиш да размислуваш реално и трезвено ама то не значи дека нема назад. Се што тебе ти треба е да продолжиш понатаму, а прв чекор е да го откачиш товарот, а не да прикачваш нов.

На j......s и *Barbi* им се допаѓа ова.
  3. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    девојќи сакам да ве прашам за мислење. се дружам со него од дете, значи од мали сме заедно и тој имаше девојка (веќе бивша) со која уче во ист клас и јас учам исто во тој клас со нив. значи неговата бивша ми е школска и не сме многу блиски но сепак се дружиме..близината со него си го направи своето, се засакавме и сега сме заедно но тајно, дали мислете дека е погрешно тоа што ете таа ми е сокласничка и сл ..

4. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    И после 2 и пол години, откако се појави другиот дчеко ти сфати дека врската не ти функционира? Се до тогаш не ти пречеше?
    Ако врската не оди повеќе од јасно е дека треба да ја преќинеш. Млада си, убава, паметна ќе си најдеш друг дечко, никогаш не дозволувај некој да те гази. Исто така не летај многу, нема секој кој ќе ти посвети малку внимание така добри и искрени намери. И не сум остра туку реална. Нема лутење.

На *Barbi* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    I podobro da ne izleguvas

6. *Barbi*

*Barbi* Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    15
    рековме сонего да излезиме накафе другарски ништо поќе

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    ама Барби изгледа ти нас овде нешто не дуп.ш со муабетиве .. :tmi:
    Според мене душичке ич да не се замараш за тоа нема потреба од тајност ...ако се сакате треба да си уживате во љубовта.:l::l::D

8. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    @*Barbi* изези бе на кафе, зашто да не излезеш? Мене па тоа многу ми помогна кога излегов од последната токсична врска.
    Не им давав лажна надеж, им беше јасно од почеток да не очекуваат ништо од мене ама си се дружев си искачав си флертував и супер ми беше. Според мене ако сакаш ништо страшно не е да излезеш на кафе со друг :)

На natemila, *Barbi* и Petar80 им се допаѓа ова.
  9. *Barbi*

*Barbi* Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    15
    и јас то сакам и него му кажав дека нема да има ништо инего му е јасно плус другари сме . фалати за поддршката :f:

На Candid и natemila им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Папилон карактер тешко се менува, карактерно си затворена и ладнокрвна па затоа пробај да му објасниш на човекот дека едноставно си таква а тоа не значи дека не ти значи тој тебе. Едноставно прифатете се такви какви што сте,нема тука некоја филозофија.
    Дете колку години си бе?! Да ја слушаш мајкати, во право е таа што не те пушта да излезеш од дома.
    Уживај во моментот, и не се замарај за од околу. ;)

На rose60 и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  11. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    Да ама нели да не бидр другарка о се правеше зема и го дечкото тоа ми е..

12. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Не ве разбирам вас што поправате врски... па уште 2 ипол години. Врска, брак, не се поправа... или си задоволен или не си.

Можеш да поправаш сопствен однос кон партнер, ситуација која си ја згрешила лично, ама не можеш да го менуваш другиот.

Ако константно не ти е убаво, раскинуваш и продолжуваш. Се поправа нешто што е добро, ама се расипало за момент. :!:

На Viktorijaaa5, 1209, rose60 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.477
    Се двоумам, добро би ми дошле совети од вас.
    Со бившиот раскинавме пред неколку месеци, поточно јас му реков дека сакам да прекиниме, не се согласувавме, сакавме да бидиме заедно ама не одеше, различни карактери.
    Не ми беше лесно, ама не можев повеќе психички да се оптеретувам.
    Тој ме бараше ќе ми се јавеше, пишеше, ќе ми кажеше дека не ме заборавил, му недостигам и сл.
    Јас ни еднаш не му се јавив, кога и да имав нешто побитно да знаеше ќе пишеше да праша или ќе се јави.
    Последно ми се јави пред две недели, не знам дали така ме бара или сака да бидиме пак заедно ама јас му кажав дека тоа нема да се случи, одамна завршивме, ние сме минато.
    Сега проблемот ми е, роденден му е за два дена и сега јас се мислам дали само да му пишам порака или пак да му се јавам да му честитам ? Не знам шо да правам, не сакам да си помисли дека сум затрескана во него па да искористам можност шо му е роденден и да му звонам.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Можеш да го испочитуваш само.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    А што има тука за двоумење?! Ако сметаш дека треба да му честиташ јави му или пиши му најкултурно, читко и јасно, ако не сметаш дека не треба не му пишувај. Секако сте минато па да така филозофии тука нема многу.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    Mozes edno samo sreken rodenden i se najubavo vo zivotot kratko i jasno bez patetiki i referati cisto od kultura

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  17. A.J

A.J Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Девојки ми требат вааши мислења како би реагирале кога дечко ви ја заборавил годишнината ?
    Сега на 1 ни е трета годишнина минатата година ја заборави и го подсетив дури вечерта и рече ке прославиме наредниот ден но тоа беше многу невкусно и воопшто не поминавме убаво како на сила. Сега ми е страв дека пак ке ја заборави.Некој ке рече е машко е не памти датуми но сепак тоа е датум кога започнала нашата љубов како тоа да се заборави.Во дилема сум дали да организирам нешто ? Ако направам изненадување а тој пак заборавил ќе си заплачам;(

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Секоја девојка сака да памти машкото годишнини,но се случува да заборави па затоа ти си тука да го потсетиш. Организирај нешто интересно и специфично.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.556
    Допаѓања:
    180.932
    е мојов е махер за тоа ако сакаш да знаеш колку време сме заедно прашај он си памте дати денови ситуации и да у право е и бубаче организирај нешто и подсети го

20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Ич да не се секираш.Голем дел од машкиот род не памтат датуми.
    Нема што да драматизираш, една недела пред годишницата потсети го ,,доаѓа годишница што ќе си организираме,,
    Зошто мора тебе да те изненадат ??
    Изненади го ти !

На A.J, Waka-waka, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.