Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. *Barbi*

*Barbi* Активен член

јас врската се обидвам да ја поправам 2 и пол години ама најтрагично е шо само јас се обидвам а јас него ако му замервав за на кафиња со женски шо оди немаше ни 1 ден да функционира "врската" едноставно мисли дека си игра сомене и мисли дека му сум фабрика исполнување на желби.. не ме заслужва

2. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

@*Barbi*
    Ете. Самата го кажа.
    Преѓе кога пишав на темава имав скоцкан одговор за тебе ама решив да не го пуштам туку да „почитам“ на темава уште малце. Сакам да ти кажам дека ова што го правиш е од инает. Не мисли на дечко ти кога одлучуваш да одиш со некој на кафе, ако одлучиш да одиш со некој на кафе нека ти биди одлука донесена од две причини:
    1) Ти се допаѓа момчето - сериозно
    2) Чисто пријателски
    Е ова твоево е под трета опција:
    3) Пробвам да излезам од токсична врска
    Ме сфаќаш шо сакам да ти кажам? Немој да одиш на кафе од инает, од моментална заслепеност. Стабилизирај се малку. Твојата врска сеуште не е официјално завршена, немој да правиш работи за кои ќе се каиш подоцна.
    Патем добро се сеќавам на твојот проблем со дечко ти.
    Ќе те присетам малце:
    Ова беше во Вторникот.
    Види малку погоре што ти пишав јас и другите феминки. Сфати сериозно. Нормално е сега хормоните ти се разработени, неможиш да размислуваш реално и трезвено ама то не значи дека нема назад. Се што тебе ти треба е да продолжиш понатаму, а прв чекор е да го откачиш товарот, а не да прикачваш нов.

j......s and *Barbi* like this.
  3. Girl-love

Girl-love Истакнат член

девојќи сакам да ве прашам за мислење. се дружам со него од дете, значи од мали сме заедно и тој имаше девојка (веќе бивша) со која уче во ист клас и јас учам исто во тој клас со нив. значи неговата бивша ми е школска и не сме многу блиски но сепак се дружиме..близината со него си го направи своето, се засакавме и сега сме заедно но тајно, дали мислете дека е погрешно тоа што ете таа ми е сокласничка и сл ..

4. eloves

eloves Популарен член

И после 2 и пол години, откако се појави другиот дчеко ти сфати дека врската не ти функционира? Се до тогаш не ти пречеше?
    Ако врската не оди повеќе од јасно е дека треба да ја преќинеш. Млада си, убава, паметна ќе си најдеш друг дечко, никогаш не дозволувај некој да те гази. Исто така не летај многу, нема секој кој ќе ти посвети малку внимание така добри и искрени намери. И не сум остра туку реална. Нема лутење.

*Barbi* likes this.
  5. mila1111

mila1111 Истакнат член

I podobro da ne izleguvas

6. *Barbi*

*Barbi* Активен член

рековме сонего да излезиме накафе другарски ништо поќе

Petar80 likes this.
  7. Independiente

Independiente Популарен член

ама Барби изгледа ти нас овде нешто не дуп.ш со муабетиве .. :tmi:
    Според мене душичке ич да не се замараш за тоа нема потреба од тајност ...ако се сакате треба да си уживате во љубовта.:l::l::D

8. Candid

Candid Истакнат член

@*Barbi* изези бе на кафе, зашто да не излезеш? Мене па тоа многу ми помогна кога излегов од последната токсична врска.
    Не им давав лажна надеж, им беше јасно од почеток да не очекуваат ништо од мене ама си се дружев си искачав си флертував и супер ми беше. Според мене ако сакаш ништо страшно не е да излезеш на кафе со друг :)

natemila, *Barbi* and Petar80 like this.
  9. *Barbi*

*Barbi* Активен член

и јас то сакам и него му кажав дека нема да има ништо инего му е јасно плус другари сме . фалати за поддршката :f:

Candid and natemila like this.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Папилон карактер тешко се менува, карактерно си затворена и ладнокрвна па затоа пробај да му објасниш на човекот дека едноставно си таква а тоа не значи дека не ти значи тој тебе. Едноставно прифатете се такви какви што сте,нема тука некоја филозофија.
    Дете колку години си бе?! Да ја слушаш мајкати, во право е таа што не те пушта да излезеш од дома.
    Уживај во моментот, и не се замарај за од околу. ;)

rose60 and Papillon.Papi like this.
  11. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Да ама нели да не бидр другарка о се правеше зема и го дечкото тоа ми е..

12. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Не ве разбирам вас што поправате врски... па уште 2 ипол години. Врска, брак, не се поправа... или си задоволен или не си.

Можеш да поправаш сопствен однос кон партнер, ситуација која си ја згрешила лично, ама не можеш да го менуваш другиот.

Ако константно не ти е убаво, раскинуваш и продолжуваш. Се поправа нешто што е добро, ама се расипало за момент. :!:

Viktorijaaa5, 1209, rose60 and 10 others like this.
  13. deskarada

deskarada Форумски идол

Се двоумам, добро би ми дошле совети од вас.
    Со бившиот раскинавме пред неколку месеци, поточно јас му реков дека сакам да прекиниме, не се согласувавме, сакавме да бидиме заедно ама не одеше, различни карактери.
    Не ми беше лесно, ама не можев повеќе психички да се оптеретувам.
    Тој ме бараше ќе ми се јавеше, пишеше, ќе ми кажеше дека не ме заборавил, му недостигам и сл.
    Јас ни еднаш не му се јавив, кога и да имав нешто побитно да знаеше ќе пишеше да праша или ќе се јави.
    Последно ми се јави пред две недели, не знам дали така ме бара или сака да бидиме пак заедно ама јас му кажав дека тоа нема да се случи, одамна завршивме, ние сме минато.
    Сега проблемот ми е, роденден му е за два дена и сега јас се мислам дали само да му пишам порака или пак да му се јавам да му честитам ? Не знам шо да правам, не сакам да си помисли дека сум затрескана во него па да искористам можност шо му е роденден и да му звонам.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Можеш да го испочитуваш само.

vitamina likes this.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

А што има тука за двоумење?! Ако сметаш дека треба да му честиташ јави му или пиши му најкултурно, читко и јасно, ако не сметаш дека не треба не му пишувај. Секако сте минато па да така филозофии тука нема многу.

rose60 likes this.
  16. karak

karak Популарен член

Mozes edno samo sreken rodenden i se najubavo vo zivotot kratko i jasno bez patetiki i referati cisto od kultura

crazylady likes this.
  17. A.J

A.J Истакнат член

Девојки ми требат вааши мислења како би реагирале кога дечко ви ја заборавил годишнината ?
    Сега на 1 ни е трета годишнина минатата година ја заборави и го подсетив дури вечерта и рече ке прославиме наредниот ден но тоа беше многу невкусно и воопшто не поминавме убаво како на сила. Сега ми е страв дека пак ке ја заборави.Некој ке рече е машко е не памти датуми но сепак тоа е датум кога започнала нашата љубов како тоа да се заборави.Во дилема сум дали да организирам нешто ? Ако направам изненадување а тој пак заборавил ќе си заплачам;(

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Секоја девојка сака да памти машкото годишнини,но се случува да заборави па затоа ти си тука да го потсетиш. Организирај нешто интересно и специфично.

anakonda88 likes this.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

е мојов е махер за тоа ако сакаш да знаеш колку време сме заедно прашај он си памте дати денови ситуации и да у право е и бубаче организирај нешто и подсети го

20. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ич да не се секираш.Голем дел од машкиот род не памтат датуми.
    Нема што да драматизираш, една недела пред годишницата потсети го ,,доаѓа годишница што ќе си организираме,,
    Зошто мора тебе да те изненадат ??
    Изненади го ти !

A.J, Waka-waka, vitamina and 3 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.