1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Не знам зошто толку трагично го сваќаш сето тоа навистина, безброј машки не паметат датуми и не се замараат со такви тракатанци, може дечкото е повлечен и не знае да искаже одредени работи на начин којшто посакуваш и очекуваш ти, тоа е до самиот карактер и тврдост кај самата личност.
    Од друга страна ако врската ви е добра и цврста и ако дечкото се залага за истата треба и ти малку да го сватиш и прифатиш неговиот каракатер.
    За почеток спомни му некој ден пред тоа па заедно договорете и организирајте, не мора да очекуваш до толку улизувања.

На eloves и referentka им се допаѓа ова.
  2. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.644
    Е аман де ??? Па ова не е за плачење , ни мојот не му текнува па не го тепам ! Само ќе ми спомнам колку правиме ќе се гушнеме и тоа е тоа , се случувало и да не се ни видиме на тој датум , па никому ништо . Во врската побитни се други работи , одколку еден датум

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, blueberry93, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    Vrskata ne se gradi so pamtenje na datimi. Nisto strasno zar mislis deka iskreno jas posle 9 godini znam koga sum se fatia ? More nepamtam svadba koga sum pravela i sto toa neznaci deka pomalku ili poveke go sakam i pocituvam. Kolku poubavo sme si pomimale od denovite so motiv. Kolku pozvucni te sakam poubav seks i poubavo guskanje sme imale od denovite so motiv. Iskreno zivotot tolku mi e dinamicen mala sala na moja smetka sto koga go zapisuvam maliot vo gradinka se zbuniv dali mi e 2013 ili 2014 ;) a toa neznaci deka me si go sakam deteto. Zivotot e da go zivees bez plan i zamaranje edna nok ne go pravi zivotot bajka.
    P.s. ako uzivas vo tie momenti bidi ti organizator dobra vecera tivko muzice odnesi go na mestot kade sto sre se fatile. Napraj mu tablo so vasi sliki i milion red drugi raboti. Pa koj e momentot da maskite moraat se neli nie zenite sakame da sme ramnopravni i dominantni. ;)

На artemidis, blueberry93, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Еден дaтум кoгa пoчнaвме врскa, друг кoгa се веривме, трет свaдбa. Првите 2 гoдини сите ги "слaвевме", сегa нa еден дaтум aкo се сети бaр еден oд нaс вo гoдинaтa успех е.
    Рoденден кaј нaс не смее дa се зaбoрaви, тукa уште се држиме и пoдaрoци дoбри oчекувaме, aмa oвие другите рекoв, aкo еден се сети купувa нештo блaгo и тoлку.
    Oргaнизирaј, прoслaвете, aкo зaбoрaвил немoј дa уништувaш мoмент.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, crimson, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  5. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.822
    @A.J
    Ништо страшно и не е нешто за што треба да плачеш. Во нашата врска јас сум таа која заборава датуми па дечко ми секогаш ме подсетува па тоа не значи дека не го сакам.

6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    177.577
    Најголем дел од мажите не памтат датуми, годишнини, родендени. Не е ништо страшно, не се потресувајте многу околу тоа прашање.

На MilaP и vitamina им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.191
    Допаѓања:
    175.733
    @deskarada
    После врска во која се сакавте, а се разделивте поради разлики во карактер, па потоа ти се јавувал, мислам дека не е грешно да му јавиш и да му честиташ. Да го прашаш како е и толку. Сепак роденден му е, разубави му го денот.

@A.J
    Потсети го некој ден порано, или организирај нешто ти. Ако заборава, тешко дека ќе можи да памети. За жал не знам начин како поинаку ...

8. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    Те молам не ме разочарувај со вакво мислење.... Ако слушнеш такво нешто ќе им речеш да си ја гледаат својата работа на крај краева што ти е приоритет во моментов??? гом..јадци или љубов?

9. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    направи му изненадување ако ти е мерак на душичката не се замарај немаш потреба од плачење..или ако толку ти е денес прашај го абе планираш нешто да прајме на 1 ви или сакаш да одиме некаде или имаш некој план кко да прославиме... немој да си ја мачиш душичката барајќи безпотреби проблеми...

10. niniiK

niniiK Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Женски ми треба ваше мислење и совет
    Се плеткавме со едно бате окон 11 месеци (ама ништо сериозно). Во тие 11 месеци имаше периоди на пр. цел месец ќе се допишуваме,слушаме, ќе излегуваме, па еден месец ништо, па после пак истото...
    Инаку е пејач. А, да и женкар...
    Сега последно се немавме видено скоро 2 месеци, и јас појдов на свирка хД
    Вечерта се однесување многу убаво, дојде разговаравме, се договоривме да се видиме..ама не испадна ништо.Ми се јави во 5 сабајле за да ми каже дека му било многу криво што не сме виделе и незнам што..
    После една недела излеговме..беше малку пијан и почна да ми кажува дека чуствувал нешто за мене..Многу сакал да испадне нешто од нас..Знаел дека не сум можела да му верувам ама да сум се потрудела бидејќи така било,дека ќе се заозбилел...Ама имало еден проблем сум била многу помала од него (5 год. :/ ). Ми рече да сме размислеле двајцата што ќе правиме, па ќе сме се виделе и ќе сме одлучеле.
    После неколку дена го побарав да се видимем да разговараме и ми рече дека неможел вечерта(дека имал обврски и незнам што) и дека ќе се видиме друг ден..И сега го нема пак..
    Јас неможам повеќе вака...премногу се "затрескав" и сакам да го побарам (пак јас..) и да му кажам се..
    Што мислите вие?

11. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    396
    Кажа пејач е, женкар е.
    Чим е женкар тој не само со тебе со повеќе женски така прави, а и исчезнува и сама кажа.
    Јас мислам да не се залетуваш многу.
    И дали кога ти би била со него знаејќи го каков е, нема нон стоп да се прашуваш дали после свирка завршил со некоја ?

На Independiente и karak им се допаѓа ова.
  12. niniiK

niniiK Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Во право си..ама проблемот и што веќе сум "залетана" и неможам да го заворавам..

13. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.822
    @niniiK Откажи се уште сеа од него не го барај веќе сама кажа каков е држи се подалеку од него.

14. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    колку понедостжна си толку ќе му бидеш поинтересна.... но се плашам дека доколку те добие самоегото ќе си го нахрани дополнителн а ти ќе останеш со прстот во рака... такво БАТЕ мислам само болка може да ти донесе али ако сакаш да ризикуваш побарај го (иако јас сум против)... размисли убаво дали ти треба таков човек во животот...ако ти е до забава уживај но очигледно се работи за нешто повеќе така да со среќа...

15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Батето те матка на културен начин, а ти затрескана а?! Епа отрескај се за твое добро оти со сила убавина не бидува.
    Не го замарај човекот..

На MilaP, rose60 и karak им се допаѓа ова.
  16. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Сум чула и јас дека машките не памтат такви работи годишнини и се тоа, ама ете јас иако сум женско не дека сум заборавала ама едноставно не се замарам со такви работи.
    Како што ти кажаа феминките, не тапкај во место и не чекај се ти од него. Организирај изненадување ама спомни му однапред дека планираш.

Ако ти е само за за забава добро, ама чим си се "затрескала" тргни се додека ти е време.
    Да сакал нешто повеќе до сега ќе ти кажел. И да бидете во врска, верувам дека тој пак ќе си тера по истото. Еднаш ќе се видите, па ќе го снена. Сигурно не би сакала таква врска и таков дечко.

17. Beb4e..23

Beb4e..23 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    mi treba sovet ,neznam kako da prodolzam :x decko mi pred 2 dena go vidov so druga devojka dodeka toj znaese deka jas sum na gosti kaj tetka mi...ama mene mi ispadna druga rabota i ne zaminav tamu :| mi se nema javeno od vcera koga jas izbuvnav i mu iznakazav se po red...mnogu go sakam ama ova neznam kako ke go prebolam..:worried: mu imam prosteno 1 greska ...pa neznam dali bi bilo pravilno povtorno da go storam toa ;(

18. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    @Beb4e..23
    Извини, ти за што бараш совет?

19. Beb4e..23

Beb4e..23 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    dali da prodolzam so nego?

20. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    @Beb4e..23 Дали си сериозна? Дали искрено размислуваш да продолжуваш? Имај малку почит спрема тебе.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.