Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Beb4e..23

Beb4e..23 Активен член

epa go sakam mnogu ama mislam deka vreme e da prestanam da se pogazuvam sebesi

2. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Убаво што го сакаш, ама ако продолжиш самата ќе се изгубиш, што ако направи уште некоја грешка, зарем ти само ќе му простуваш, и ќе си ја газеш гордоста.
    Секој треба да си има граница до каде може да оде, според мене неверство не е за простување :!:

И чим тој свесно се шета со друга девојка низ град, очигледно му е сеедно дали ќе биде виден од некого, не значи дека ако ти си на гости дека тој е безбеден да шета со некоја друга, секогаш може да наиде некој твој познаник што може да ти каже.

3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@Beb4e..23 Ти го сакаш, но тој тебе не.

4. Beb4e..23

Beb4e..23 Активен член

:( vo pravo si

5. Beb4e..23

Beb4e..23 Активен член

najverojatno e taka :?:

6. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Ако не ти е проблем може да кажеш колку време сте во врска?

7. vitamina

vitamina Форумски идол

Продолжи сама а како другчие? Дечково најверојатно избрал лош и подол начин за да стави крај со тебе, ама очигледно дека тоа му била целта. А ти ако си слепа при очи и глува при уши онда продолжи да го молиш.

MilaP likes this.
  8. Sweet Justice

Sweet Justice Активен член

Mожеби си мисли дека би бил нападен ако се јави одма по два дена. Јас машко сум и од лично искуство само ова ми паѓа на памет дека затоа не се јавува :)
    Поздрав

9. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Ако на пр дечкото би те изневерил несвесно зашто бил пијан или нешто сте биле скарани опрости му , ако е трезен , свесен , одлучен и се шета со друга нема што да продолжиш , нема што да бараш повеке од него , замисли тој се шетал во град со друга го гледале сите а има девојка????? Тој е или п**** не знае како да ти раскине или си е типичен женкар и не те варал само со една ! Јас да бев на твое место одма ке му се јавев - кај си ? со кого си ? и дирекно кај нив ке отидев и пепел би го направила , немат што тука јас го сакам и да плачам

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Чекај чекај анаконда а што ова треба да значи?!
    Зарем сметаш дека ако дечково бил пијан и несвесен е изговор за да таа му прости?! (facepalm)
    Е не е..
    Моралните вредности се доблест кој не секој ги поседува.

eloves, Beb4e..23, martine and 5 others like this.
  11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Сакам совет како да одиме во подобро светло со дечко ми.

Значи.се беше супер..и одеднаш се оладивме,нема енергија,возбуда,нема комуникација..сеуште сме заедно но ккако да не сме.
    Што да направиме?

Кажете макар активности што би ги правиле заедно за да се подобри ситуацијава..
    Кино,викенд,заедно спортување,кафе,друштвени игри,филм..друго?
    Решение?

12. anakonda88

anakonda88 Популарен член

@vitamina секој човек прави грешки , но ако човек несвесно ја направил грешката и се кае за тоа мислам треба да се опрости , но ако свесно го направил тоа и не му е галје тогаш не . Еве мене пред 8 години ми се десило да се опијанам и да се измувам со друг иако имав дечко , мн се каев бидејки несвесно го направив тоа и барав прошка од дечкоми и ми опрости , затоа мислам дека ако некој вистински се кае вреди да се опрости , а овде во случајот погоре НЕ! Можит нема да се сложиш ама тоа е мое мислење :)

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Искрено да ти кажам ако немате комуникација не ни барај решение, само ќе се мачиш и ти и тој исто така, барајќи нешто што со тек на време ќе се загуби пак. Ќе ти се згади од него толку многу што ќе бараш начин како да го тргнеш од себе, верувај.
    Џабе ќе се малтретирате ако тој не посветил време да ти се јави или покани на кафе. Вие више делумно и не сте заедно.

crazylady likes this.
  14. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

@SunnyGirl2 едно е монотонија, друго е заладување на односите.

Доколку сте постојано заедно, не излегувате, постојано сте затворени дома, други активности освен јадење, спиење, учење и време со дечко ти, тогаш не е ни чудно доколку "здивете". Не знам за други, ама мене ми треба "мешање во луѓе", кафе со другарка, шопинг или опуштен муабет и прошетка.

Но, доколку нема веќе емоции во врската, заедничките активности би биле само едно шминкање и замаскирување.

15. vitamina

vitamina Форумски идол

Сани сета оваа монотонија е нормална со тек на изминатите години па и не за џабе секогаш постојат најразлични животни етапи кој секој човек ги доживува, едно та исто најнормално дека е досадно и монотоно.

Е сега ако се во прашање чуства и емоции тогаш би требало да седнете и да се запрашате до каде сте и што чуствувате, да поразговарате и да се обидете да се излушате еден со друг што е и најважно.

Ако би било прашање за обична досада и монотонија тогаш и самата си имаш одговорено, направете нешто ново за вас, соживејте нешто ново, излегувајте и дружете се, одете на некој одмор, прошетка.. останете сами, со еден збор согледајте каде и во што ви лежи проблемот и реагирајте.

16. Youknow

Youknow Популарен член

Zdravo zenski mi treba vase razmisluvanje i sovet. Se raboti za vozdrasni sepak 20+ godini ne sme deca.
    So prviot decko odev okolu dve godini no so prekini i problemi skaraj se smiri se, toa bese pred pet godini. Se razdelivme bidejki bevme deca vo um i vo se, a navistina premnogu go sakav i uste go sakam iako pomina tolku vreme. I neznam uste so koj um svesna sum za se.. Sega imam decko tri godini, isto i toj devojka. Se imame videno nekolku pati no nisto ne bese, samo razgovor. Imam sansi da se gledam so nego, no i dvajcata znaeme deka ne e vo red sprema mojot decko i negovata. Jas poveke ne mozam da gi kontroliram emociite, neznam kako da postapam, isto e i od negova strana. Dajte nekoj sovet bez da povredam drugi luge nesakam srekja vrz tuga nesrejka.. pomos ve molam, samo ne me osudivajte premnogu mi e tesko site ovie godini. Pozdrav do site.

17. Outlook

Outlook Популарен член

Каде имало оган џабе не велат малку треба да има пак ... ако си ги сакате сегашните партнери не одете некаде што не знаете каде ќе ве одведе, не ви требал тој контакт воопшто за да не запаѓат во искушенија, така да се изразам. Што се однесува до љубовта кон него, некои врскаи остават убави спомени и лоши ама кога добрите преовладуваат ми се чини повеќе се сака чувството кое се имало тогаш од самиот човек, тоа не би требало да ти биде пречка понатаму ако не одлучите да бидете заедно се разбира, и да не ги повторувате истите грешки кои довеле до прекин првиот пат. Многу е важно да знаете што преовладува, вашата желба да сте пак заедно или емоциите кон сегашните партнери, ако вашите чувства се посилни пуштете ги нив да си најдат други опции во животот, не е тоа градење среќа врз туѓа несреќа ако не сте вие во прашање друг некој може да биде.

mila1111, jacqueline.s and Youknow like this.
  18. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Ах бе душичко, јас искрено имам впечаток дека само ти се трудиш во вашата врска. Еве, не мора да ми одговориш мене, одговори си на себе, што е тоа што ве држи заедно? Стави на кантар и мери, па или џа или бу. Не е ни прв ни последен. Многу е битно да се има волја од двете страни, во тој случај пробај си нешто од ова горенаведеното, сите предлози си се на место. Но ако осеќаш дека љубовта станала еднонасочна, подобро не мачи се. Знаеш дека времето си мине, не се враќа, убаво размисли си па пробај поразговарај со него :hug:

19. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Fala... Nekako iskoci deka e nesto drugo, ama nema vrska, vekje seedno...

20. Beb4e..23

Beb4e..23 Активен член

Prviot pat mi kazaa deka bil pijan i taa devojka se zalepila do nego a ovoj pat svesno bil so nea i znaci jas poveke ne mu znacam i se odluciv da ne mu prostam.Vi blagodaram sto mi pomognavte :*:^:

Thread Status:
Not open for further replies.