Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. eloves

eloves Популарен член

Се согласувам со се што пишаа девојките само уште нешто да додадам.
    Јас сум сигурна дека ти не си заљубена во човекот.
    Всушност и незнаеш ништо за него, дали имате направено 2-3 реда муабет како што треба?
    Мислам дека си само опседната со него, си мислиш дека и тој те сака (или чуствува нешто за тебе) а се плашиш да го прифатиш фактот дека грешиш или несакаш да се чуствуваш искористено.

Сеедно, она што било поминало минатото не се менува. Тргни се од него и самата ќе сфатиш дека ниту си заљубена, ниту го сакаш.
    За заљубување треба многу повеќе од секс кога нему ќе му текне.

Merlin_Monroe likes this.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Аман де 2 пати си пошла на факултет и одма гледаш по машките, кој ти се пуштал, кој те гледал :x
    А редовно да одеше, досега мажена со 3 деца ќе беше, со некој колега секако дечкото батален ќе беше....
    Може тој дечкото да факултет чисто другарски сака да оствари контакт со некои колеги, ама човек убаво ако се понаша одма мислите заљубен е во вас.
    Ако го сакаш гледај си го и чувај го дечкото, и не се прај филмови.

Summerlover, vitamina and eloves like this.
  3. Marojo budalO

Marojo budalO Активен член

Леее муабет! Сум отишла на фаκултет и одма по нашκи гледам аман бе!
    Зш за дρугите што ми напρајле ноρмален муабет не сум помислила таκа.. Значи сум пρиметила нешто па затоа се "замаρам".
    Нема везе, ме адднал а не сме се виделе 2 недели. Κо за малеρ.
    Ај κе одбегнувам што е можно повеќе.
    А да не пρаам муабет со машκи да не се запознавам пошто имам дечκо.. тоа не е мој стил ;)
    Сепаκ фала!

Last edited: Dec 1, 2015
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Ти ако го сакаш и почитуваш твојот дечко и ако врската ви е толку "цврста" нема ниту да го забележиш човекот којшто ти се "пушта" а камоли да размислуваш и расправаш за него и да се мислиш.

Beb4e..23 likes this.
  5. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@Marojo budalO Зошто го обвинуваш колегата? Тој слободен, со кој сака со тој ќе си флертува (ако веќе навистина флертува), а твое е дали ти ќе ја прифатиш или не. Штом си вонредно, тој верувај дека секојдневно е опкружен со другите колешки, а ти си таа што 4 пати си го видела, а очигледно е дека постојано мислиш на него.
    Ако не сакаш да си го изгубиш дечкото, внеси повеќе забава во врската за да не паѓаш во вакви искушенија.

6. Marojo budalO

Marojo budalO Активен член

Добаρ совет и во пρаво си. Изгледа јас имам симпатии κон него. Е добρо сладоκ е :D
    А деκа нон стоп мислам на него, не најисκρено.
    Аρно ми е со момчето да си го чувам κе е најдобρо за сите :)
    Ваљда не е гρев аκо ти се допадне на лиκ дρуго момче. Па јас и пρед мојов κоментиρам за машκи и не ми се лути ни па јас нему. Ова ти е исто само што овде пишав.. а не сум му κажала деκа имам згоден κолега.. не саκам воопшто да се посомнева . Ионаκа нема потρеба :)

7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@Marojo budalO Види, не значи дека ако некој е во врска, очите си ги отстранил. Значи сите гледаме, сите ја цениме убавината, на секој од нас може да ни се случи кога сме во врска да имаме по некоја убава симпатија, како Бред Пит, комшијата, колегата, ама тоа е како симпатија од убавина, дека се згодни, но до таму. Сосема нешто друго е кога си во врска со еден, а постојано мислиш на некој друг, па затоа најдобро е да се спречи навреме, отколку да се лечи..

Marojo budalO likes this.
  8. Loretta

Loretta Истакнат член

Лично, не би била ни минута со некого ако при тоа имам чувства за друг, особено не толку долго. Ако веќе и двата се сакате, како што велиш, не гледам зошто би ги изневерувале сегашните партнери наместо да пробате да раскинете со нив и почнете одново онака како што треба. Ако се работи за 20 + години, треба да бидеш спремна на можноста порано или подоцна да добиеш понуда за брак од сегашниот дечко ако останеш во врска со него, подготвена ли си животот да го поминеш со човек кој не го сакаш, мислејќи на друг?

Секој маж сака да има жена во животот која ќе му служи само за секс и ништо повеќе. Така ми делува и овој. Откачи го поскоро, за твое добро.

Мислам дека долгата врска ти направила монотоност, па сега гледаш внимание и онаму каде што можеби и го нема. Убаво кажа, криза, игнорирај и концентрирај се на врската која веќе ја имаш.

9. SexiLy

SexiLy Популарен член

Види, не треба да те понижува и да ти ја руши самодовербата одредена персона затоа што сакала исклучиво секс со тебе. Можеби во негови очи си глупа или проста, може си досадна, може си премногу откачена и слободоумна, а таква баш и не му треба меѓутоа што и да е, не се труди за негови очи да бидеш она што не си.

Доколку излезете и немате секс, а се понаша идиотски едноставно понашај се и ти понатаму идиотски. Имај секс со него и остани само на сексот додека бараш сериозна прилика со која можеш да просперираш и на други полиња. Неговото мислење треба да ти е небитно доколку си спремна да не мешаш емоции и секс. Меѓутоа во тоа треба да се убедиш самата, нема да ти помогнат форумџии или трети лица.

10. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

епа вака незнам дали ќе ми дадете некој совет и мислење на ова. Јас живеам во странство и незнам дали сте познати со апликацијата тиндер, скоро ја имаат сите во светов и јас исто си ја симнав ми ја кажа една другарка од тука кај што живеам. Се совпаднав со еден дечко и он прв ми пиша и јас му вратив и се нормален муабет од кај си што учиш и добро се допишувавме еден саат пример да кажам и толку. И после задутре од тој ден ја планирав ја да му пишам и гледам сабајле он ми пиша као имаш ли многу за учење неделава и ја викам не многу а ти и добро мислев кје ме викне да се видиме ама не, туку си правевме муабет и добро се беше супер и толку и сега сакав ја да му пишам и гледам ме избриша од тоа што се совпаднавме и незнам дали јас згрешив нешто у пишување или он не е заинтересиран за мене, пошо стварно не беше некој сељак вака те прашува општи работи кај студираш, и дали сум нашла некој филм пошо му пишав дека барам некој филм да гледам и незнам што е работата.. така да би сакала да чујам ваше мислење или совет во врска со ова, се надевам дека не е глупост некоја ама сакав онака да споделам со сите феминки.. :/

11. ell

ell Истакнат член

Тиндер е апликација која што најчесто се користи да најдеш секс партнер. Освен несериозни типови, ретко дека ке налеташ на нешто нормално.
    Не знам зошто се замараш па уште и дека те избришал :))

MilaP likes this.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас се прашувам дали вашите родители воопшто се свесни за тоа што вие правите и колку тоа се глупирате. Девојко оди земи фати ја книгата и едуцурај се малку па потоа барај дечко, ама не немој бре вака да бараш, се што лета не се јаде бре деца. (facepalm)

Beb4e..23 likes this.
  13. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

па да во право сте изгледа :) фала за вашите совети и мислења :)

14. pcelka123

pcelka123 Активен член

Iam 17 god i decko mi 16 , kazete mi otprilika sto da mu kupam za nova godina voedno na 1 vi praime godina ?

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Можеш колекција, џемперче, шалче, ракавички, капа... има доста идеи.

16. vitamina

vitamina Форумски идол

Парфем, колекција, нешто благо (бомбоњера), блуза, итн.. имаш опции, а твое е дали ќе се потрудиш да биде кративно.

17. Florita1

Florita1 Нов член

zdravo decki....ako moze vse mislene. Imam 18 godini idam so deckomi 2 3 govni no vrskata ne ni e bas vrska nonstop se karame od mozni 7 dena vo nedelata nie sme smireni samo 2 dena..epten sme razlicni ne mu se sviga so koj se druzam izgovor za negovite karanici e sum nemala vreme on mi bil na posledno mesto...i takvii nekoj raboti sto nema vrska...on ima 20 godni i uste nemame odnosi imame praeno moabet i mu imam kazano deka ne sakam sega i on mi rece ne te prisiluvam koga sakas togas ali imaj u predvid staj sea na moe mesto imam potreba...mislite ako imame odnosi situacijata ke se promeni..??

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Флорита како прво ако знаеш и можеш поправи си го малку речникот и пишувањето бидејки не се разбира баш добро твојот пост, а како второ пробај да почнеш малку повеќе да созреваш и да размислуваш за да во иднината мажите не те зафракаваат на овој начин. Зарем мислиш дека сексот е решението и оправданието на вашите проблеми? Епа не е.. сексот се почнува тогаш кога се чувствуваш спремна и пред се ти самата имаш желба за истиот а не тогаш кога дечкоти тњ мафтосува само за да го добие а ти наседнуваш за да ги решите вашите проблеми.

Summerlover and eloves like this.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ништо нема да се промени.

Summerlover likes this.
  20. eloves

eloves Популарен член

Во иднина кога ќе изнесуваш некој проблем на овој (или на кој било друг) форум користи кирилична подршка, нов ред почнат со голема буква и интерпукциски знаци. Колку и да сака човек да ти помогне, уште ко ќе ти го види постот прв пат вака се каша попара, па и речникот .. по 2 прочитани реда се откажува.

Друго, па викаш заедно сте 2-3 години и ако досега не сте си ги решиле проблемите, мислиш дека сега со секс ќе ги решите? :^)
    Аха, да размисли уште еднаш.
    И не, не мислиме дека ако имате односи ситуацијата ќе се подобри. Проблемите не се решаваат со секс, зрели и возрасни луѓе проблемите ги решаваат со разговор и меѓусебен договор. Сексот им доаѓа само како еден плус.

Beb4e..23 and vitamina like this.
Thread Status:
Not open for further replies.