Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Каде бе,каде бе со оваа младина што денес сакањето го сведува на лајкување слики и боцкања на facebook?! Опрајте се.

Значи девојче,не го сакаш,неможеш да засакаш некого само од гледање. Може некој само страшно многу да ти се допаѓа,но не и да го сакаш. Мала си,ќе сватиш што значи некој стварно да сакаш.
    Детево е пичка невидена. Искомплексиран. Многу е јак преку компјутер,а го срам пред другари да си го покажи Стојче. И тој не те сака,значи само му се свиѓаш. Помеѓу овие два збора има клучна разлика,ќе ја уочиш и таа некогаш. ;)

Биди мажот и ти пријди му прва,ако толку ти се допаѓа. Можеш и да му ја плеснеш неговата таканаречена машкост у фаца,со тоа шо се фалел пред другари,а тука менува бои ко камелеон кога ќе те види. Ако гледаш дека има хемија,реагирај. Поздрав. ;)

На WildCherry, srcekrsacka и XMaN им се допаѓа ова.
  2. theboy

theboy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    32
    па можеби се срами дечкото па така се прави дека не те забележува но тоа немора да значи дека и не му се допаѓаш :)

3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    мислам дека ако му казеш во лице што си се фалел пред другарите ке се засрами уште повеке
    т.е. ке ја влошиш ситуацијата, и повозрасни машки имаат храброст да ти пишат на ф.б. а да ги сретнеш на улица немаат храброст да ти се доблизам, а камоли да казат здраво

4. Anonimna123456

Anonimna123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Каде бе,каде бе со оваа младина што денес сакањето го сведува на лајкување слики и боцкања на facebook?! Опрајте се.

Значи девојче,не го сакаш,неможеш да засакаш некого само од гледање. Може некој само страшно многу да ти се допаѓа,но не и да го сакаш. Мала си,ќе сватиш што значи некој стварно да сакаш.
    Детево е пичка невидена. Искомплексиран. Многу е јак преку компјутер,а го срам пред другари да си го покажи Стојче. И тој не те сака,значи само му се свиѓаш. Помеѓу овие два збора има клучна разлика,ќе ја уочиш и таа некогаш. ;)

Биди мажот и ти пријди му прва,ако толку ти се допаѓа. Можеш и да му ја плеснеш неговата таканаречена машкост у фаца,со тоа шо се фалел пред другари,а тука менува бои ко камелеон кога ќе те види. Ако гледаш дека има хемија,реагирај. Поздрав. ;)[/quote]

Па незнам како да го наречам на друг начин бидејќи го сакам веќе скоро една година ќе дојде ... па според тоа што ми го изнаправи се во таа една година не заслужува ни едно здраво да му речам , но сепак ќе пробам некако .. Фала ти на советот а и на другите за советите ..поздрав

5. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Какава арогантност :x
    Добро кога веќе се употребува ваква дрскост и цинизам барем да е со подобра информираност (бтв веќе постои тема каде што се резили младината, љубовта преку фејсбук и молбите за лајк |( )

Прво: Девојчето има напишано дека има 15 г. и дека има чуства кон дечкото скоро половина година и се уште се нема ништо случено (што и не е така сериозно). Друго од каде знаеш дека типот нема некои 16/17 па и 18 години и не му е баш до тоа да коленичи и да ја запросува, или можеби само е несигурност, срам... Како тоа девојчето би требало да биде маж па и машкоста да му ја плесне во фаца :o (ако вака прават на 15г. што би понатаму) тука може да помогне некоја заедничка другарка.
    И без разлика дали е сакање или "свиѓање" девојчето е сигурно дека сепак тоа постои и од негова страна, и не може нормално да ги прилагодува чуствата спрема тоа.
    Јас знам дека секој со својот начи на совети, ама барем може малку да се припази и да се земе в превид дека некој можеби едвај собрал храброст да го напише проблемот, а со ваква нападност и фактички исмевање не само на вмешаните туку и на оние кои си го изјасниле проблемот (имаше и поназад "интересни" решенија) се остава грда слика за нивото на разбирање и способноста да се помогне :!:
    Темава е пред се за тоа без разлика дали совет побарал некој со 15 или 51г.

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661

:) :devil:

Јас сум таква. Не им го кажувам на луѓето тоа што сакаат да го слушнат туку она што е така. Пробај така,пријателите многу повеќе ќе те ценат. :)
    Ако беше такво мислењето како што го опиша,досега десет пати ќе беше избришано од модератори. Како што гледам,ти не си еден од нив,така да многу и не менува твоево мислење.
    А што се однесува до девојчето,и те како има разлика помеѓу сакање и свиѓање. Таа многу убаво кажа,јас го сакам и сигурна сум дека и тој ме сака. Ало,да,баравте прва помош? Луѓе живеат во лага тука.

Да,верувам дека имам грда слика оставено тука. Уште да ми беше гајле за тоа. И уште да беше така таа.

;)

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. baby3

baby3 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    17
    Па вака..веќе некое време, односно 3 години ми се допаѓа еден дечко. Во последно време почнавме да комуницираме почесто и овој викенд треба да се видими т.е. да отиде ме на кафе. Но проблемот е што денес дознав дека тој се смувал со мојата другарка, кој гледам и дека не ми е баш другарка затоа што знаеше дека ми се свиѓа тој и дека имам некакви чуства. Сега нз како да се однесувам спрема „другарката“. Како би постапиле вие? :|

8. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Целта со овој коментар ми беше да се подобри квалитетот на советите и да се припази зашто не секој би ја разбрал таа "арогантност". Си кажав јас убаво "секој со своите коментари" но оваа е чуствителна тема и лицата овде бараат практично помош и во најмала рака разбирање. А тоа за сакање или свиѓање :) па сите сме си имале прва љубов и не гледам поента во тоа да се објаснува дека чуството е помалку вредно ако е само "свиѓање" зашто се почнува со тоа.
    Едно нешто ценам тука: На луѓето кажи им ја вистината а не она што сакаат да го слушнат, ете баш заради тоа и слободно го пишувам ова без разлика дали сум "модератор" јас ќе си го искористам правото на слободно изразување. А сликата е секако и повеќе од јасна.

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Паа зависи од тоа колку ти е важно нејзиното другарство, иако со ова таа покажала колку и е до твоето. Доколку не ве поврзуваат некои поважни моменти кои би ја откупиле оваа нејзина постапка мислам дека би требало да го прекинеш контактот со неа. Ноо можеби бил момент на слабост, а можеби не, ти ја знаеш и најдобро е да разјасните што и зошто се случило па одлучи што понатаму. Кога би била вистинска другарка знаејќи ги твоите чувства спрема него (а ги знаела :!: ) би требало да направи се за да ве поврзе вас, а наместо тоа таа не одолеала на оваа "прилика". Сега ако толку ти значи дечкото (кој го чекаш цели 3 години) фокусирај се на него и не се оптеретувај со ова. ;)

10. zlatapetkova

zlatapetkova Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    55
    A зошто велиш не знам како да се однесувам со другарката?Зошто не велиш не знам како да се однесувам со дечкото кој веројатно знаел дека ти е другарка??

На крај краева бакнеж е не е ништо страшно.

11. baby3

baby3 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    17
    Затоа што ова на неа не и е прв пат и многу добро знаеше за моите чуства спрема него, додека тој не знаеше за нив се додека прееска не му кажав, откако тој ми кажа дека се смувал со неа. И кога ја прашав неа по телефон дали е тоа вистина таа само ладнокрвно ми одговори „ ДА, ПА ШТО!? “.

12. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Другарка ти прилично дрско се поставила и некултурно со тоа па што, јас би ти советувала со нејзе да не се замараш игнор, имаш дечко со кој ќе одиш на кафе, тоа искористи го, да си уживаш и да видиш до кај ќе се одвива се.

13. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Па незнам како да го наречам на друг начин бидејќи го сакам веќе скоро една година ќе дојде ... па според тоа што ми го изнаправи се во таа една година не заслужува ни едно здраво да му речам , но сепак ќе пробам некако .. Фала ти на советот а и на другите за советите ..поздрав[/quote]

Леле Мистериос, абе вака читајки те некако ми падна жал за девојчево, недај Боже да те послуша, ова со плескањето у фаца за неговата машкост, ништо нема да биде од сакањето :lol: уште пред да почне ке заврши. И јас кога имав 15 години мислев дека го сакам :$ ,мене па ми се свигаат тие термини, некако ми се слатки, многу повеке ми се допаѓаат отколку на пример "го свиѓам", "ке го измувам" и сл. Точно дека со текот на годините сфакаш во каква заблуда си бил, посебно сеа кога си го читам дневникот се пукам од смеа, сум го сакала, какво сакање, тоа е само некоја фантазиичка за љубовта :D
    Инаку Анонимна немој да бидеш нападна, дечково се срами, немој да го исплашиш. На пример
    -можеш да дознаеш каде излегува помини покрај него (ама не едно 20 пати да му се смачи од тебе :sweat: ), упати му така потрајно погледче (минутка 2) и порано отиди си од забавата, следниот пат напрај муабетче, нешто општо за школо на пример,
    -ако учи во читална, побарај му пенкалце, почни муабет.
    -дознај дали гледа фудбал и за кој тим навива, информирај се малку да го импресионираш
    И немој многу да го "засакуваш" кога воопшто немаш направено муабет со него, можеби и не е баш толку совршен како во твојата главича. Испитај го теренот и жртвата и во акција :l:
    ( леле ама советик сум) Уффф, ме фати носталгија за младоста :inlove:

14. Anonimna123456

Anonimna123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Леле Мистериос, абе вака читајки те некако ми падна жал за девојчево, недај Боже да те послуша, ова со плескањето у фаца за неговата машкост, ништо нема да биде од сакањето :lol: уште пред да почне ке заврши. И јас кога имав 15 години мислев дека го сакам :$ ,мене па ми се свигаат тие термини, некако ми се слатки, многу повеке ми се допаѓаат отколку на пример "го свиѓам", "ке го измувам" и сл. Точно дека со текот на годините сфакаш во каква заблуда си бил, посебно сеа кога си го читам дневникот се пукам од смеа, сум го сакала, какво сакање, тоа е само некоја фантазиичка за љубовта :D
    Инаку Анонимна немој да бидеш нападна, дечково се срами, немој да го исплашиш. На пример
    -можеш да дознаеш каде излегува помини покрај него (ама не едно 20 пати да му се смачи од тебе :sweat: ), упати му така потрајно погледче (минутка 2) и порано отиди си од забавата, следниот пат напрај муабетче, нешто општо за школо на пример,
    -ако учи во читална, побарај му пенкалце, почни муабет.
    -дознај дали гледа фудбал и за кој тим навива, информирај се малку да го импресионираш
    И немој многу да го "засакуваш" кога воопшто немаш направено муабет со него, можеби и не е баш толку совршен како во твојата главича. Испитај го теренот и жртвата и во акција :l:
    ( леле ама советик сум) Уффф, ме фати носталгија за младоста :inlove:[/quote]

Во Петок ќе одиме со другарка ми во неговото школо , па ќе пробам нешто да искористам од ова (ако имам прилика ) . Како и да е фала многу на советот , се надевам ќе ми користи .. Позз :*

На BeLLaDona23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sweetie-maci

sweetie-maci Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    pa vaka moe mislejne e deka ne bi trebalo da imas iako imas 18 god i odite 2 god.
    tvoe e sega sto kje pravish ponatamu
    p.s. poslusaj si go srceto:))
    pozz
    [mod-kirilica:3i3b7ze8][/mod-kirilica:3i3b7ze8]

16. ogledalcepp

ogledalcepp Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Ве молам да ми помогните оти не знам што да правам со мојот
    де4ко се запо4на од пред неполна година јас во прво време не се
    замарав со неговата љубомора ама болна љубомора и не знам што
    да правам имавме неодамна кавга за тоа дека јас немам доверба
    во него но тоа нее вистина имам ама како секој нормален чоек не
    целосно и тој ми вика јас имам целосно доверба во тебе ама ако
    изл сама можи некој да те залапа.... не носиш кратко ама јас
    мислам дка треба да носиш под колениви оти не е пријатно да ти
    се пула сите во г****а јас имам само 21 година и имаше една
    бурна реакција секој ден има по нешто такво неговата љубомора
    е претерана и неговата недоверба во мене никогаш јас и тој
    немаме изл чаршија како пар во нојчни кафичи не знам шо е
    проблемо стварно не знам шо да прам ве молам за совет
    [mod-tekst:3fp8anhy][/mod-tekst:3fp8anhy]

17. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.354
    Допаѓања:
    3.627
    Де бре овој дечко ти судија да не е па се ти брани?! :) Ок, шала на страна мисслам дека сериозно треба да си поразговарате со дечко ти, да му објасниш дека со неговото понашање нема да те задржи поблиску,со ова може само да те отргне од него(барем мене би ми било одбивно некој вака да се понаша со мене) Разговарајте, видете дали може да аи го решите проблемов зошто ако продолжите вака тешко дека ќе издржите уште многу...Еден ќе пукне на крај и после што? Доколку не се откажува и повторно е опсесивно љубоморен остави го де,не е единствен на светот... :)

18. Mimche.B

Mimche.B Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    13
    Прави како шо мислиш дека треба.. Денес е таква модата сите си е облекуваме во кратко и тесно и нема тука срам , љубомора и нешо друго.. ти биди си пристојна али ипак облекувај се како тебе ти се свиѓа.. прво он ти е дечко а и маж да ти е неможе да ти наредува тебе .. Ипак ти ако толку многу го сакаш пробај пак да праиш муабет со него. Разбери го и ти али и он ТЕБЕ НЕКА ТЕ СВАТИ.. иначе нема да можете да функционирате :)

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    па 2 години врска заедно...па нормално е да поцне да бара такви работи маско е...сепак го имав и јас тој слуцај после година не сакав па му дозволив и потоа постепено отидевме и до други работи...мозеби полесно ке биде за тебе да му дозволис постепено да те допира и слицно...а со тек на време ке сватис дека и не е ролку страсно и дека не су била подготвена .......со тек на време полека се ке си биде

20. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    по мое мислење на дечкото е време да му поставиш некои граници.Не си должна да имаш затвор наместо нормална врска.Ако си ти пристојна,не флертуваш со други незнам што бара повеќе од твојот однос ко останатите,ако е болно љубоморен без причина подобро нека земи некој седативи против смирување одколку тебе психички да те малтретира.Љубомората е најлоша работа сега можеби не е толку страшно но доколку имате нешто повеќе од врска,запрашајсе што живот ќе живееш тогаш.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.