Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Ти си требала уште од дамна да го откачиш штом е таков. Тој чим лудува секоја ноќ без тебе во дискотеки, кафани и ти вика дека ќе си најде многу девојки ако го откачиш, знај си дека тој може и да си има други девојки дур е со тебе. Така да откачи го, не вреди да се мачиш и да патиш заради таков идиот. Светот е голем, има и други риби во морето, не е само тој. Немој да трпиш. Не е само тој. Ти страдаш, а тој си игра мајтап и се забавува.

На LollySky и Outlook им се допаѓа ова.
  2. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Типичен тиранин. Бегај подалеку од него. Блокирај го неговиот број на телефон, не кревај на непознати броеви. Информирај ги домашните. Информирај ги и неговите за неговото однесување и кажи му дека ако ти се приближи ќе го пријавиш в полиција. Секое мешко колку и да е јак пред други, најмногу се плаши од мајка му. Типот не те сака веќе. Жалам. Сега си бара друга девојка, се туши за да надохнади за времето кога бил „заробен“. Тебе те користи веќе за секој случај секогаш кога ќе е корпосан од друга, ти му си сигурена мувачка и за секс, колку да си го напумпа егото. Имаш среќа што не си во брак со него, многумина дури во брак си го покажуваат вистинското лице.

На Summerlover, Supergirl10 и LollySky им се допаѓа ова.
  3. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Да се самоцитирам во врска со проблемов. Денеска разговарав со таткоми вечер да ми дозволи да излегувам до 12ипол. Но тој ми рече види вака, јас би ти дозволил ама вие не сте луѓе(јас и брат ми), да си дојдете на време. Да ви дозволам до покасно ајде ама вие незнаете да си дојдете во колку ќе ви кажам. Секогаш кога случајно се разбудам во 12 тебе те нема. Три пати по ред ти ѕвонам ми велиш уште малку си дома а ме лажеш трчаш одоздолу. Човек да неможе да има доверба во вас. И сега драги мои феминки може некој да ме посоветува што јас згрешив? Брат ми со дојде камен пијан на Нова Година, пред некој ден си дојде во 1 часот. А јас ни крива ни должна си го јадам.

4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Треба да ја стекнеш довербата кај татко ти. Издржи неколку пати и врати се точно на време, а и некад и порано доколку можеш. После кога ќе ти стекне доверба, може и би те пуштал до покасно.

На SnowQueen17 и LollySky им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Како можеш да дозволиш некој вака да те тортурира?
    Мазохист си по природа или?
    Извини ме ама не те рабирам.
    Што мајка бараш сеуште со таков човек?
    Се надевам дека нема да биде доцна кога ќе решиш да се освестиш што правиш од својот живот и до каде се доведуваш.
    Пригафати си ги грешките и промени се. Докажи му на татко ти дека може да ти верува. Тука лежи решението на твојот проблем.

На MilaP, Supergirl10, SnowQueen17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    овој ти е психопат! Па ти одлучи си дали сакаш да со таков човек!

На LollySky и Outlook им се допаѓа ова.
  7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Имаш работа со малку забеган тип, да не ти налта у животот јбг ... што мајка си барала да се смируваш ... нема везе ... мој впечаток, сконтал дека го сакаш и поим нема како да се носи со тоа, дали да се зеза и да те провоцира, само забеган може да мисли дека така ќе те задржи. Ова со заканиве хммм ништо не ти може бре скока само, ама си кажал колку банки вреди.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Supergirl10

Supergirl10 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Многу точно кажано. Психопат во вистинска смисла.Се осмели кретенот па ми прати и видео уште одма како сите слики заеднички ги пали и горат. Пироман за во бардовци.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    И сеуште го сакаш и сакаш да бидеш со него? Не ве разбирам бе девојки, незнам колку години сте, но ако дозволиш вака некој да се мајтапи со тебе само заради тоа што ти самата си дозволуваш и немаш свое јас, епа така искрено, секое машко, ќе ти прави, да те научи убаво. Како овој што те научил бетер и од мајка ти. Мислам ти се дере, сака да те удри, ти вика уште поубаво само затоа, што, ќе дојдат уште девојки, па што тогаш ти ѕвони, и што е најтрагично, зашто му се јавуваш.

Остај го, нека го трпи некоја друга, не биди наивна како да е последен, најди си некое помирно машко, овие лошиве момци, не се за тебе, али очигледно ти се фетиш и нема крај со нив да извадиш на крај.

10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.188
    Допаѓања:
    175.699
    @Supergirl10
    минатото неможиме да го промениме, ама према кажаново не требало да има следен пат со овој. Се надевам уште пред тоа ти знаеше со што човек си имаш работа зошто зборуваш многу реално, па стигнав до таков заклучок.
    Сега немој да правиш ништо, буквално. Не му кревај, не зборувај со него доколку е ваков насилен, агресивен. Таков човек во животот не ти треба. Патем спомена дека сте од различни градови што значи дека нема некои големи шанси да се видите, или има и колкави се? Буквално држи се подалеку од него и доколку се почувствуваш загрозена по живот пријави во полиција или разговарај со твоите родители.
    Следен пат би било добро кога некоја врска не оди добро да се прекини пред време зошто некои последици можат да бидат огромни.

11. Supergirl10

Supergirl10 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    @theowndemon До некаде бев свесна за неговото понашање. Но рекле кога сакаш некого ќе дадеш шанса. Не една ,ете повеќе..Но очигледно е пореметен и пати од комплекс да е во центарот на внимание. Шансата за гледање беше возможна, така што студира во мојот град и е под стан. Мислејќи дека ќе се промени неговото понашање но беше обратно. Чукајќи се во гради дека ќе остани таков каков што е. Типичен будала.

12. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Веќе не му се јавувај, можеби ќе се помири и тој и нема да те бара. Ако продолжи да те малтретира разговарај со родителите.
    Се надевам дека ќе го решиш овој проблем, а искуството ќе ти помогне да не ја повторуваш истата грешка

13. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.188
    Допаѓања:
    175.699
    @Supergirl10
    Ко ќе сакаш некој бараш причина да останиш со него, кога неќиш некој бараш причина да се оддалечиш од него, не?
    Сепак, ќе кажам пак, исклучи секаков контакт со него, ако некогаш го забележиш на улица, врти пат пред да те забележи тој. Велам вака зошто према ова што опиша ментално човекот не ми е сигурно и ми личи на доста непредвидлив на не на обичен „фраер“ шо „плачи“ по женската зошто неможи да си најди друга.
    Биди претпазлива и ако се почувствуваш загрозено (продолжи да се јавува, да ти се заканува, да те наоѓа кога си излезена), разговарај со твоите за тоа и пријави во полиција.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Supergirl10

Supergirl10 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    @theowndemon Пореметена работа да не знае човек повеќе како треба да се постави. Се надевам дека викендов ќе си замини и ќе ми олесни колку толку. Па ќе здивнам на раат.Но не се знае ништо..Се плашам само да не ми направи нешто бидејќи се изјасни дека требало да бегам од него. Боже..

15. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.188
    Допаѓања:
    175.699
    ^Тоа да бегаш од него можи да го кажи секој нели, и го велат дур се бесни луѓето, ама не знам зошто типов ми тера на повеќе од тоа дека го кажал само дур бил бесен. Целокупното негово однесување едноставно не ми е нормално.

16. Supergirl10

Supergirl10 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    @Polsko Големо искуство што е пелин горко.

17. selalas

selalas Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Здраво феминки,
    ми треба совет и мислење од вас,вака со момчево бевме заедно некаде месец дена,ама раскинавме поради мојата најдобра другарка,нешто таја му пишеше на фб за мене,правеше тој да нема доверба во мене.Му викаше дека сум се гушкала со секој втор..И секако како сите си љубомореше,но ова немаше крај..+ретко се гледавме..
    Сега баш од кога заврши се,има поминато долг период,мене ми се враќаат чуствата кон него.Што да правам?
    Баш денеска се видовме несакаше ни во лице да ме погледне,зошто сум го зафркнала,тој ме молел а јас сум се занесвела....Сум му раскинала за без врска.. Си прифаќам јас ,згрешив..Сакам да му кажам се но немам прилика..
    Но сепак дајте некој совет,некое ваше искуство :) ...Што да направам за пофторно да го имам?
    Фала ви однапред,чекам одговор многу ми треба:l::u::u::u::u::u:

18. Supergirl10

Supergirl10 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    @Bokchee Го сакав , но после толку удирања со глава во ѕид, сакам само да се оттргнам од него, знаејќи дека нема да ми наштети понатаму. Бидејќи и порано ми имаше речено: Доколку си фатиш друг ќе ве убијам двата,ќе те демнеам...

19. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Кажи им на твоите, или пријава во полиција.

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Тој дечко и таа твоја другарка треба да ги отпишеш и да си бараш друга среќа некаде подалеку од нив двајца.
    Не вреди да пробуваш некаде каде што одамна пукнало, другарката твоја не ти е другарка, да така ако се навраќаш на минатото можеш да останеш само повредена и скршена.
    @Supergirl10 ништо нема да ти направи типот, тоа е типична очајност кај машкот род во ваквите насилнички ситуации.
    Тргни се од него на секаков можен начин, и тој ќе се откаже ќе видиш.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.