Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Supergirl10

Supergirl10 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    @babyblond
    Уште одма ми прати видео како горат заедничките слики..морничаво.Како тој ги пали.А до пред тоа велеше: Каде ќе најдам како тебе.Не можам да се замарам со други повторно почнувајќи се од почеток.Кога бевме заедно секогаш се грижеше дали сум гладна ,жедна, дали ми е ладно. И после се сум запрепастена.

2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Да му кажеш да си посети психијатар за негово добро.
    Кое филмови ги гледаат децата значи, сево ова на вештици и црни магии ми личи.

На tigarche1, crazylady, MilaP и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    @Supergirl10, значи воопшто не ми се допаѓа ова што го читам!!! Едно е дибекот да се к*рчи на зборови ама штом прешол и на дела (палењето на сликите), време е сериозно да разговараш со твоите и да им кажеш што се случува. Чувај се што ти има пишано до сега и од сега, снимај ги идните разговори со него, видеото ако го чуваш исто би било супер па ако продолжи да се заканува-правец во полиција со собраниот материјал! Еден информативен разговор со службено лице и веднаш друга песна ќе пропее младичот.

4. Supergirl10

Supergirl10 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    @Nausicaa Ги запознав и моите нема што да кријам и тие осетија дека е лудак. А неговите веќе знаеа дека сме скарани бидејќи после секое карање и мирење тој ги известуваше. Па последниот пат кога се скаравме така остана дека сме скарани пред нив, и кога ќе бевме заедно кажуваше дека е со другар бидејќи ,,сеуште скарани``и кога ќе кажев дека тоа ми смета ми велеше дека ќе им кажи ама не одма..И ете се искаравме и нема шѕо да им кажва сега нема лице. Можно е потаму да ме направи мене луда за тој да е прав пред неговите бидејќи е мамино и татино галениче.

5. Supergirl10

Supergirl10 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    @theowndemon На муабетот денес излегов на кафе и го здогледав во кафичот пред кој поминав. Се шокирав. Мислам дека ме здогледа и тој но не знам бидејќи не свртив глава ,ниту се вратив по истиот пат. А денешниот ден се некои песни свират што сме ги слушале и ми доааѓат солзи. Чувствувам гнев..

6. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Ај ако може некој од машките членови да ми пише лп , сакам да ми даде совет од машка перспектива :)

7. Natalija272

Natalija272 Нов член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Најпрво здраво на сите
    Вака, мојот проблем е што се запознав со момче што најпрво пред се е многу богато, за разлика од мене којашто едвај што се вика преживува со скромните плати на родителите. Значи дечково е пребогат, коли најскапи, часовници..што ја кажува првата разлика помеѓу нас.Но многу ми се допаѓа, имаме излезено неколку пати, и покрај тоа што имам претходно наслушнато дека си игра со девојчињата во смисла не ги разбира сериозно некако тоа ме кочи да се опуштам затоа што најпрво јас не сум девојче кое го интересираат сите тие пари , коли и слично. Имам 21 година и би сакала понатаму ако се е во ред, овие излегувања да преминат во сериозна врска. Внимателен е, покажува интерес , постојано ми пишува на фејсбук итн. Но ме буни што му спомнав као демек летово планирам во странство да одам да работам малку, и тој ми вели ако ми треба нешто тој ке ми купи, ама дека сака да не одам за да бидеме заедно ( што ми укажува на сериозни намери за понатаму) иако секако не прифатив таква понуда. И постојано спомнува како би сакал некаде да прошетаме , да отидеме. Не би сакала да се потценувам, но сметам дека има многу појаки девојки од мене кои би можел да ги има, знам дека има многу девојки што трчаат по него, јас некако сум помека, не знам но како да не сум негов стил.Што мислите?

На Izmesani cuvstva му/ѝ се допаѓа ова.
  8. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Остави ги класните разлики, тоа постојат само во бајките и филмовите. Не се потценувај така, никој не е повеќе од тебе. Немој да дозволиш да ти паѓа самодовербата. Ти сакаш да бидеш со него, пробај, зошто да го изгубиш поради тоа мислење?

На Summerlover и blueberry93 им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.189
    Допаѓања:
    175.717
    @Natalija272
    И шо има врска шо многу девојки трчале по него кога тој трча по тебе?
    Можеби има сериозно намери, нема да можиш да знајш ако не се обидиш. Патем, добро е што од почеток му укажа дека ти не одиш по неговите пари како што тој мисли за повеќето од женскиот род зошто до сега повеќето сигурно му биле такви. Сигурно те смета повеќе за човек.
    Барем ова е мое мислење и мислам дека убаво е да пробаш со него, парите покрај се, се само пролазно средство.

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @Natalija272 кажи ни колку години има дечкото и ке ти кажеме колку е сериозен...

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Natalija272

Natalija272 Нов член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1

25години.

12. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Може да има пари колку сака,тоа не значи дека ке има убав и среќен живот.Џабе пари ако не ги знае правилните вредности на животот,искрена љубов,искреност,грижа.Парите се само потрошен матријал,денес имаш утре немаш пари,така да не ги гледај така како што гледаш.Размисли малце направи му некој тест да видиш какви намери има со тебе.

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    9.632
    Хелп! Во врска сме скоро 3 ипол години, И најнормално, се збилиживме ептен, се сакаме стварно. Тој минатата година заврши факс и се врати дома, а јас наредната година дојдов во Скопје. И кога сме заедно, се е супер, никаква расправија нема. Кога ќе помини една недела од кога ќе дојдам во Скопје, почнуваат расправии буквално за глупости. Не се караме за шетање,не си забрануваме ништо, ептен имаме доверба, плус и во студентски сум. Но тие расправии за глупости одат до тој степен да почнуваме да си викаме еден на друг дека меѓу нас само најлошото го вадиме, дали сме еден за друг нз шо. Што секако не е точно, бидејќи еден без друг навистина не можиме :) А и јас претерувам повеќе, бидејќи барам повеќе внимание буквално. А тој е сепак машко и не размислува како мене :) Што би ми предложиле? Навистина не сакам вакви караници.

14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Џабе типот ти нуди помош, сопствени пари со сопствен заработен труд си се твои пари и тоа е фактот. Лошо е кога зависиш од друг а поготово од фактот дека типот навидум одстрана ти зборува за пари кога сеуште ниту еден асален муабет немате направено, а супер е кога умееме уште од помала возраст да печалиме и да стоиме на наши нозе. Е тогаш сме оформени луѓе со цврсти ставови кон животот.

Настрана од овој муабет што ми бодеше во очи околу парите, сакам да ти кажам дека ако те влече нешто спрема дечкото дај си шанса да го запознаеш, па остави на времето да си ја покаже вашата "иднина" нема зошто да брзаш со форсирање и вадење факти на маса кога ниту и го познаваш што се вели.

На jovanovska94 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eye

eye Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    5
    Пред скоро 3години се гледавме на кратко време,после тоа он глумеше недостижен(ја трчав по него ко заулавена) за на крај да постанеме пријатели..се си беше в ред до пред некое време,најнормално возрасни луѓе што било поминало па немаше awkward моменти меѓу нас,ми збореше за девојки ја него за дечковци,му барав совети... Неодамна под дејство на алкохол ја поминавме вечерта заедно си изнакажавме свашта за наредната ден по утринското кафе да се праиме ко ништо да не било. Да беше нешто во фазон сексуално ме привлекуваш немаше да се мавам од ѕид,но целиот разговор беше полн со емоции и некако со ова испадна на површина секое мое чувство што сум го поттиснувала. На ова социјалниве мрежи не ми врати на пораката а мене ме интересира само дали му е криво што тоа се случило...Знам дека морам да зборам со него во живо но не ми е јасно што сака да постигне,што му е во глава...јасно дека неможам да очекувам од утре веќе да сме заедно но не е ни можно да се вратиме пак на статус ''пријатели'' и сам кажа дека неможеме...И ја сум добивала бисери од типот превише те сакам за да не си дел од мојот живот затоа најдобро е да сме другари,ја и ти неможеме да сме заедно превише сме исти. Така шо сеа ама баш врска немам што му се врти у глава,само знам дека ќе бега од ''проблемот'' и од мене...

16. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    3.545
    Мислам дека сето тоа било само на така речено "стара слава". Нормално е да те привлекува некој со кого си поминала барем дел од животот, ако не нешто друго барем спомените. Со тоа што немаш друг и под дејство на алкохолот и емоциите се случило нешто од што искрено не резултира на промена во вашиот понатамошен однос. Да му е криво - сигурно не му е, само не очекувај дека ќе те бара за нешто посериозно. Со тоа што не вратил на фејзбук и пораката според мене е само знак дека било и поминало, да се вратиме на старо. Не може човек да те сака а да не сака да биде со тебе, нема логика.

17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.189
    Допаѓања:
    175.717
    @LadyR
    Јас мислам да се смирите малку двата. Да седните и да разговарате за тие ваши караници и да си дадите период во кој колку и да сте лути еден на друг нема да се карате да видите дали и вашите чувства према кавгата ќе стивнат и дали ќе бидите посреќни така.
    Се е навика.

@eye
    спомена возрасни луѓе, по колку години имате?
    Патем, ако тој тебе не те сака еднаш, два пати, некогаш е добро да престаниш да трчаш по тој човек можеби среќата е на друго место. Остави нека оладат работите малку. Времето лечи се. Кога ќе падни „незгодната“ бариера, можеби некако ќе можите да го исправите пријателството.

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Олабави и не форсирај.
    Велиш возрасни сте, па по дифолт на вашата возраст би требало да седнете еден човечки муабет да направите, чисто да си знаеш на што си, знаеш дека со сила убавина не бидува, престани да го молиш ако човекот се трга настрана, ако има чуства кон тебе и ако не му е сеедно ќе дојде тој самиот и ќе разговара со тебе, нема што да напнуваш.
    Крај краева нема да пропадне светот и без него, имаш мажи со лопата да ги ринеш.
    Ако прецениш дека треба да разговараш повикај го, ако не остави го, остави на времето да ти го покаже патот.

19. VAGA91

VAGA91 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    21
    Еве пoминa еднa целa гoдинa oд кoгa тoј јa прекинa 3 гoдишнaтa врскa, и веќе кaкo некoлку месеци си имa нoвa девoјкa, кoјa oд пoчетoк нa врскaтa јa изневерувa сo мене.
    Претешкo ми е луѓе, не мoжaм дa прoдoлжaм нaпред, зoштo кoгa и дa стaвaм крaј ќе ми пише дa се видиме, ќе ми се јaви или ќе се кaрaме сo пoрaки дo сaбaјле кaј штo се дoкaжувaме еден сo друг, кaј штo ме прaшувa кoи му се мувaчи, a не знaм сo кoе прaвo тoa гo интересирa дa ме прaшa!!!
    Дoдекa јaс тaпкaм вo местo гoдинa денa, oслaбенa, нервoзнa, се будaм и легнувaм мислејќи нa негo, тoј јa шетa неa зa рaкa и се пoнaшa зaљубенo. Првo ќе ми пише декa стaвa тoчкa нa нaшиoв oднoс зoштo му билa битнa женскaтa, зa пo еднa неделa дa ме пoбaрa пaк и дa пoгaзи се штo кaжaл.
    Мислев декa кoгa си фaти нoвa женскa кoнечнo ќе мoжaм дa гo зaбoрaвaм, ќе си прoдoлжaм без негo и декa ќе ми се тргне oд живoтoв, aмa ни тoa не ми успеa.
    Еднoстaвнo Не мoжaм дa стaвaм тoчкa и дa прoдoлжaм нaпред знaејќи декa зa некoјa неделa пaк ќе ми пише, a јaс сум слaбa нa негo и ќе пoтрчaм. И тoј гo знaе тoa. Кoгa и дa тргнaм нaпред, ќе се деси некoјa ситуaцијa кoјa ќе ме врaти нaзaд.

Веќе губaм нерви, тoтaлнo сум изгубенa. Сaкaм дa прoдoлжaм нaпред зoштo еднa гoдинa дa пaтиш зa љубoв веќе не е хумaнo.

20. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Колку што е тој виновен толку си виновна и ти.
    Ајде за момент постави се на место на девојката, како ќе ти биде тебе така да ти прават?
    Машко си е машко трча по суќни, што не е за пофалба ама ти девојко?
    Каде ти е гордоста и самопочитта? По ова гледам дека ниту ти а ниту таа не сте му важни.
    Следен пат кога ќе ти се јави сети се на разговорот овде, па добро дали ти си партал најден на патот?
    Да бев како тебе ќе и кажев на девојката негова што прави, на две столици не се седи.
    И нека бира иако и да те избере тебе јас секогаш би имала место за сомнежи.
    Размисли како постапуваш и како би ти било ти да беше на место на девојката.

На kjukli, crazylady, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.