Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Штом ти пишува, ти се јавува, ја изневерува со тебе, не ја сака неа, сеуште те сака тебе. И сигурно му е жал што сте раскинале. А со таа нова девојка сака да се покаже важен и да покаже дека може да си фати друга девојка. Си му оставила некоја трага во срцето и неможе да ја избрише и затоа ти се враќа.
    Ако не сакаш да се нервираш, седни го на муабет и кажи му. Или со мене или со неа. Глупо е, а и лошо кога иде да се мува со тебе, а е во врска со другата. Стај се и ти на таа ситуација.

Дај му да бира, нека ти се врати и да ги заборави другите женски. Или нека остане со неа, а да те заборави тебе.

2. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Може ли некоја девојка да ми пише ? :(

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Машко ко машко не трча под секоја сукња, тоа е фактот дека сите мажи не се исти и не се ставаат во ист кош. А колку за утеха да си кажеме себе си дека "машко ко машко.." не чини пред самите себеси.

Девојче, мораш да пресечеш и да ставиш крај, зарем целиот живот ќе го продолжиш со ваквата опција на некој што не знае газот да го избриши, што е се само не е созреан маж. Млада си, убава, здрава права, излези и шетај, потисни го чуството, сите пателе, ќе патиш ќе помине со тек на време, утрха нема. Не си го загорчувај животот заради еден маж, притоа свесно знаејки а не прифакајки дека во животот ќе поминеш низ бура од емоции и вакви дечковци за кој што вреди само да созрееш и да го зацврстиш твојот карактер.

На H.VAGA, crazylady, VAGA91 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Ај некое машко нека ми пише л.п

На Скопјетесакам му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Possibility

Possibility Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    14
    Ќе се обидам да бидам кратка.
    Имам 20 години, сум имала искуства со момчиња, повеќе психички одошто физички, кратко кажано не сум имала врска бидејќи работата не успеала да стигне дотаму.

Пред 4 месеци запознав момче на моја возраст за кое веднаш знаев дека ми се допаѓа. Живееме во ист студентски дом, што значи се гледаме секојдневно. Приметив интерес и од негова страна, се почна со пријателски однос, комуникација, секојдневна дружба.

Не сум била навредена од негова страна, се однесувал коректно и со почит. Кога работите почнаа да стануваат јасни, зборувавме отворено, ми призна дека му се допаѓам но и дека во мене гледа многу добар но и сериозен човек каков што тој не е. Ми кажа дека имал лоши искуства во минатото и сега не верува на никого, ниту на себе си и не сака да ме повреди. Го ценев тоа што е искрен и односот ни остана ист и понатаму со тоа што си имав претстава дека не треба многу да очекувам од него...но симпатиите сеуште постоеја и се доведовме до ситуација кога имаше и бакнеж.

После тоа повторно следуваше истиот разговор, дека тој е таков, дека прави грешки и нема да може да ми гарантира сигурност а несака да ме повреди.Мојот став е дека е сеуште несериозен бидејќи најверојатно нема личност во неговиот живот која толку му значи за да би се сменил за неа, и со тоа се сложи.Тоа ми беше малку болно бидејќи и покрај блискоста која ја имавме и неговите искази од типот дека ме цени и ме гледа како тип на човек кој ретко се наоѓа не му биле доволни за да добијам значајно место кај него.

Реков во ред, крај на таа тема,имавме прилика но кога не бидува, секој по својот пат, ме замоли да останеме во контакт како и порано, се согласив, но како другари и ништо повеќе и така и се однесувам.Сеуште се гледаме секој ден, споделува со мене тоа што му се случува, дури ме бара повеќе од претходно,ми годи но се воздржувам. Но него не му одговара ни тоа, ја користи секоја прилика за да навлезе во подлабок разговор, и да ја отвори истата тема, ме кани да излеземе, набргу потоа започна со разговори од типот дека сум затворена, дека немам искуство, и имам размислувања од дамнешните времиња, дека сум била комплицирана и неможел да ме сфати, ин/директни додворувања,некоја заинтересираност за тоа што правам како правам и кој ми се додоворува.

Би сакала да чујам ваше мислење бидејќи во неговото однесување гледам две спротиставени страни.

Последна измена: 9 февруари 2016
  6. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774

Факт е дека сите сме биле доведени во иста ситуација, да не можеме да веруваме секому. Тоа е последица од минатото.
    Но и покрај тоа сме давале шанса и продолжуваме напред.
    Дали ти има кажано тој причина зошто не може или не сака да верува?
    Зар и покрај сиот труд од тебе, тоа што си била покрај него не е доволно?
    Овде мора да има друга причина за тоа, за недовербата во луѓето, не може да биде само тоа. Едноставно, мора да има нешто друго.
    Тој колку и да не верува мора еден ден да даде некому шанса, не може да биде вечно сам.
    Почнав да мислам дека само те користи за да си го задоволи своето его, не знам можеби грешам.
    И зошто не можел да те сфати? Што очекува тој? Да го молиш? Да му кажуваш колку сакаш да бидеш со него а тој повторно и повторно да те одбива а да ти дава лажна надеж преку бакнежи и јавувања како му било тешко?
    Си игра со твоите чувства, а со чувства нема играчка.
    Биди повторно отворена со него, што побрзо го решиш статусот тоа подобро, гледам дека не ти е сеедно, но дај му до знаење дека не може да продолжи со тоа доколку ти возвраќа на начин - Ќе ти се искажам, ќе ти давам надежи а потоа ударај глава од зид.

Почекај други мислења, длабоко во себе се надевам дека грешам.

На jovanovska94 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Јас не сакам ниту комплицирани личности а ниту комплицирани одговори околу ова прашање. Или сакаш или не сакаш, муабетов е "округло па на ќош".

Повреден бил, несериозен, мене ми звучи како "бла, бла, бла". Си игра топло - ладно, и мене ако ме прашуваш, не ти треба таков.
    Таму некаде има тип на кој ке му одговара и твоето неискуство и твојата затвореност. И да, уште побитно, тип кој нема да те мафта на кафиња, оти му се допаѓаш, а ќе сака да сте само другари. ;)

На Bender Rodriguez, vitamina, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Possibility

Possibility Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    14
    Сме разговарале многупати на таа тема и да, ми раскажувал за настаните кои го погодиле.
    Ми кажа дека со никој не ги споделил тие детали претходно,колку е вистина само тој знае. Пробав да бидам позитивна и да го советувам дека се може да се среди но тој е одлучен со ставот дека неможе(несака) да се смени барем не во блиска иднина.
    И јас сум била повредена порано и тој тоа го знае, така што довербата која тој сака да ја пронајде, сакам и јас.

Што ме прави комплицирана, ни јас незнам. Ниту пак затворена, воопшто не сум таков тип, имам многу пријатели, се трудам да бидам насмеана и ведра личност. Според него тоа е бидејќи не сум се прилагодувала на денешните времиња или тоа се барањата кои ги имам од аспект на тоа што сакам сериозна врска а тој очигледно или не е спремен или не ја сака истата со мене.

Ви благодарам на издвоеното време. :)

9. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Не се прилагодуваш на денешното време или не си пилагодлива кон тековите денес што нему му одговараат? Ми се чини второто е. Според мене немаш потеба да се прилагодуваш кон нешто што ти не го сакаш ако тој не може да ти го даде тоа што ти треба нека си замине за да остави простор за некој што ќе сака и ќе може исто што сакаш и ти.

10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.187
    Допаѓања:
    175.670
    @Possibility Мислам дека и самиот не знај што сака. Тој сака нешто со тебе но се плаши од повеќе причини:
    - да не те повреди
    - да не се повреди
    Да не беше и ти толку сериозна како што нагласуваш можеби дечкото ќе се обидел и ќе одевте, а можеби и немаше да успеете, а можеби ќе успеевте. Јас мислам дека тој се плаши главно од тоа. Кога има девојче пред себе кое ти значи, мислам дека машките сепак обрнуваат повеќе внимание да не го повредат тоа девојче. Можеби е вистина шо велиш дека сте зборувале и дека рече дека нема запознаено девојче кое ќе го натера да се засериози, но што ако ти си тоа девојче ама се плаши дека сепак нема да издржи во врска и дека не е спремен? Да ги видиме работите од тој аспект. Јас сепак мислам дека има некакви чувства/ симпатии кон тебе, но се плаши од исходот на целата ситуација.
    Јас со малку каснење, ама се надевам дека сепак ќе ти се најди некако одговоров.

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Не знае што сака - ете ти го одговорот на тапет.
    Биди ти цврста и стој зад својот карактер, не дозволувај да ти губат време и нерви личности кои што не умеат најпрво со себе си па и со останатите.
    Барај си личност со став и карактер, личност што знае што сака од животот, вакви не ти требаат недораснати и несозреани што и се подразбира со оглед на вашите години..

12. tigarche1

tigarche1 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    devojki moze temava ne e vistinska za moeto prasanje ama barav i nemozam da najdam takva tema. decko mi ke dojde kaj mene za prvpat slednata nedela mnogu mi e sram dali ke mu se dopadne kaj ziveam i taka nekako sum sramezliva, a i plus toa sakam da mu napravam.nesto nekoj ubav dorucek bodejki ke dojde odsabajle i posle ke odime vo skolo, dajte nekoj predlog?

13. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Мислам дека нема потреба да се срамиш од својот дом. Ако е среќен и му е убава со тебе, твојот дом е последното нешто што треба да го засега.
    Во врска со појадокот зависи што имаш во фрижидер и сигурно знаеш што јаде дечко ти. Јас на твое место би станала порано и би направила помфрит со кечап и мајонез, тоа можете да јадете. Или ако си при пари можеш да направиш пица или нешто друго да смислиш.

На Nausicaa, tigarche1 и macka91 им се допаѓа ова.
  14. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    @tigarche1 Ако твојот дечко те сака нема потреба да се страмиш од тоа дали ќе му се допадне каде живееш ...тој треба да те сака баш каква што си ти и сето тоа што е околу тебе...такво какво што е.
    А за јадењето можеш пица да направиш ...

На Nausicaa и tigarche1 им се допаѓа ова.
  15. tigarche1

tigarche1 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    jas mislev da sprzam kompiri i tie pileskite parcinja so gi ima, so kari posto on mnogu saka kariii i taka.nesto :3 i moze nekoi palacinki so nutela i preliv i slag nesto taka

На mila1111 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Izmesani cuvstva

Izmesani cuvstva Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Epa vaka najprvo si pisuvav so eden mi bese simpatija, pa moze da se kazi deka i go zasakav no si pisuvavme samo prijtelski nisto poveke od toa..no ova leto toj sosema se izgubi jas posledna mu pisav i tolku go snema toj veke ne mi pisa..posle nekoe vreme se zapoznav so drugo momce toj mi kaza deka me saka vednas stom se zapoznavme neznam i jas mislev deka go sakam izlegovme fin bese ubav mi se zasviga mi ponudi vrska i eve sega sum so nego vo vrska 6 meseci...no vcera mi pisa istoto momce sto si pisuvavme samo prijatelski a jas porano osekav kon nego nesto i koga mi pisa taka nekako se vozbudiv... neznam sto da pravam dali go sakam seuste prethodniot so kogo si pisuvavme samo kako prijateli... neznam sto da pravam a zal mi e za decko mi dobar e fin,pomos!!! dali da mu kazam na decko mi deka mi pisal..ve molam za pomos

17. Izmesani cuvstva

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3

18. Izmesani cuvstva

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    dve godini vrska a ste nemale intimni odnosi?

На tigarche1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    @tigarche1, реалноста е дека некој од нас економски стојат подобро, некој полошо. Се додека дома ти е чисто и средено воопшто немој да се замараш со тоа каков впечаток ќе му остави твојот дом- тој треба да те сака поради тебе самата, а не поради тоа што имаш или немаш кожна гарнитура во дневна, плазма тв од два метра и италијански плочки во вц ;)

Како мени давам предлог тост и помфрит, плус палачинки за десерт :mm:

Последна измена: 22 февруари 2016
    На vitamina, kim.k и tigarche1 им се допаѓа ова.
  20. tigarche1

tigarche1 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    da znam ama nekako za razika od.negoviot dom i kukja i dvor e mojot poskromen od odredeni pricini, i zatpa mi e glupo i sram kako
    ..

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.