Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. strawberry009

strawberry009 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Здраво девојки! :hai:
    Потребен ми е совет! Денеска додадов случајно еден колега од факс на фејсбук! Го познавам од видување! И почна да ми пишува како ми се допаѓаат студиите, дали сум се навикнала и сл ( по мое видување ме знаел и пред да го додадам), и така ние си пишувавме едно 2-3 сати, во кои ми рече дека можеме да се дружиме, зборуваме некогаш на кафе, и исто пред да се исклучи ми рече дека мора да оди, ама утре ќе сме се видиле, да позборуваме малку во живо!
    Прашањето ми е, според вас дали тоа е од чиста култура ( онака колку да ми помогне во нешто со студиите) или е заинтересиран за мене! Зашто реално типот е пре пре сладок, а јас ....па ич! Онака просечна сум, ни грда ни убава! Сега страв ме фаќа ко ке ме гледа одблизу да не се исплаши да фаќа магла...... :worried: :worried: :worried:
    Секоја помош е добредојдена хехе......

2. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Псссс стави кило пудра и сменисиго личниот опис and no problem. :fubar: девојко кај тие самодовербата ма?Најважен е најчинот на кој ти се гледаш,аурата која те опкружува и енергијата која ги привлекува луѓето окулу тебе.Дечкото сигурно те заприметил по нешто штом вика дека те знаел многу добро незнам оти се притресуваш,нема од што да се страмиш таа си па ако има некој проблем,не е до толку вреден :^) Главата горе и take it or leave it.

3. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    :!: ти прво почни онака колегијално па самиот муабет ке ти кажиот како да се понашаш! инаку немој ТИ прва да му се нафрлаш да не стекнит погрешно мислење биди си скромна и онака срамежливо настапи некогаш машките се трудат да освојат тоа му е во природата и здосадени им се ,,шмизли,, зато чекор по чекор !

ај со среќа и пиши шонапрај! :inlove:

4. strawberry009

strawberry009 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Па сега имам такво мислење, ради тоа што од кога раскинав со еден манијак, отидов на тн блајнд дејт, со дете што го знаев долго преку интернет........и кога ме виде му се преврте стомакот и едвај чекаше да си оди........ :worried: искрено ептен се чувствував непријатно тој момент.....

(а и да бидиме реални, не се правам тоа што не сум ...лепотица, едноставно обична девојка сум)

5. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.836
    Па ако си до толку (што не верувам |( ) дотерај се, за да ја зголемиш самодовербата и оди напрај муабет. Немора да има повеќе од тоа. Може не ни сака тој да има повеќе од тоа. Може, па ќе те засвиѓа каква си. Џабе е сеа да погодуваме. А викаш те знаел и предходно, значи си му се допаднала, па сеа почнува муабет и те вика на кафе и сака да го продолжи муабетот со тебе. Биди полна со самодоверба, па сеа не е само тој постои некој што ќе те сака каква и да си. Ако ти дојде биди опуштена, не мисли на тоа како изгледаш, што треба сеа ова што ми го кажа да значи. А тој што ''едвај чекал тогаш да си оди'' е голем кретен, не те испочитувал и не ни заслужил да искочи со тебе, сепак изгледот не е се. Ај ти држам среќа најубаво да испадне на крај и кажи што биднало :* :)

6. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    :$ Јас просто не верувам дека имат неубави жени ! или женски ! :!: секоја си имат нешто посебно или карактер или става,држење ,пристап , !!
    и што ти фали ма??? ЈАС носев наочари бев преслаба ко штица па еве ме омажена и не да се фалам ама си имам земено маж до ке излезам со него сите да се завртат и да речат еее кој и бил маж ко дечко е иако веке не сме 20 годишни туку дупло ! :D
    П.С. ај зголемија самодовербата молим те ! не била уба ам како не кој ти рече така тој ,,манјакот,, што го спомна ? ? не рекол народот џабе за секое тенџерче си имат капаче !

На srcekrsacka и blond.bunny им се допаѓа ова.
  7. Parisgirl

Parisgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Znaci vaka odam so deckomi skoro tri godini i vcera vidov kaj nego vo imenikot deka ima zapisano zenski sto jas ne gi poznavam no ne da bidat pod soodvetnata bukva zapisani tuku pod W- bukvata znaci pri kraj od imenikot.I vo porakite gledam eden negov drugar mu pisal kazi mi go projot na pr. Petra i voj mu go pisal.I mu vikam koja e ovaa i ne kazuva zbesna mi vika so ima da mi go cepkas telefonot ova ona , a licno do sega dali 2-3 pati go imam cepnato.I pocna da se dere kako jas doverba sum nemala vo nego ova ona kako vrska ke sme gradele.I jas mu vikam ako kries nekoj drugar deka ja izneveruva zenska mu kazi i mi vika nisto ne krijam. A mi iskazuva znaci na ljubomora ama normalno ne preterano i se grzi za mene .E sega mene me buni toa so ne kazuva koj se i oti na kraj da bidat zapisani?
    [mod-kirilica:2vaxqqrx][/mod-kirilica:2vaxqqrx]

8. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    :o ,,напад е најдобра одбрана ,, ова е правило кај мажите !
    п.с. и ти имаш грешка не требало да му кажиш дека си џбаркала во телефонот туку да си истражувала сама прво после ако приметеше дека стварно нешто не е во ред да преземеше мерки !
    а колку за довербата не рекле стари ,,од едно око на друго да немаш доверба ,, тешко се стекнуват лесно се губит ! Јас работам на принцип доверба секогаш во животот ама сум и претпазлива еднаш мојт чоек да ме зезнит било за што ама вторпат јок!

9. Parisgirl

Parisgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Znam deka izbrzav ama ne mozev da se vozdrzam.I sega neznam dali da prodolzam da prasuvam koi se tie ili da ostavam se kako sto bilo iako realno nemozam da prodolzam da se prepravam deka nisto ne bilo bidejki me interesira i nekako kockive vo glavava ne mi se poklopuvaat .

10. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    8.503
    Не си погрешила што си му кажала дека си го чепкала телефонот одвреме навреме се случува дечко ми да ми го прочепка телефонот па не се лутам пошо немам што да кријам.

Мислам дека штом веднаш нападнал има нешто повеќе тука. Кажа дека ретко му го проверуваш тел и токму поради тоа се опуштил и не му текнало дека ке заприметиш, пошо ако знае дека му го проверуваш редовно тел ке нашол попаметен начин да прикрие ( би го запишал под машко име или нешо слично ).

Освен тоа зашо крие која е таа девојка чиј бр го дал на другарот?
    И дечко ми давал бр на другари ама кога ке сум го прашала која е таа ке ми каже се до ситница дури и ако другар му планира со таа да си ја изневери девојката, така да не свакам зашо почнал да реагира бурно.

А доверба? Како ке градите врска? Тоа ти би требало да го запрашаш а не тој, он е тој што крие бр запишани под др име и не ти дава објаснување.

Единствено мислам дека си погрешила што најпрво не си проверила чиј е бр.
    Јас најпрво би се јавила од др број и би дознала кој или која е па потоа би го подбрала него.
    Не дозволувај да те направи виновна зашо си му чепнала во телефонот, па во врска сте зарем треба да си ги криете телефони еден од друг?

11. p4eli4ka

p4eli4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво! Ми треба совет! ХИТНО :(

Со еден дечко се гледав 2008 год. едно 4 месеци, премногу го сакав :inlove: , тој ме напушти :( се смири со неговата бивша, во меѓувреме јас си бев со мојот дечко но многу кратко време, барав утеха во него, мај месец 2011 година тој стариот мене ме побара повторно јас бев слободна а тој веке се скарал со неговата девојка.
    Сакаше да биде со мене но пак само на мување а не во врска,а мене се уште не преболен прифатив, излегуваме два до три пати неделно но само на интимни места или кај него дома, по кафики само ако се сретниме ке стоеме заедно или ке пиеме каф, е се слушаме секоја ден редовно :^) , јас прифатив бидејќи навистина многу ми значи и го сакам, многу пати правиме муабет за да бидеме во врска а тој се ми кажува дека има време и дека ке биде, но јас станувам многу нервозна веке и не знам што да правам |( , немам храброст да му кажам крај дека не сакам вака да продолжам, а не сакам и да го загубам.
    Ве молам помагајте како и на кој начин да разговарам со него а да не го загубам, бидејќи навистина го сакам :u:

12. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    Тој душичке извини ама си го исполнува времето со тебе да те сака или да му значиш не би имал потреба да те носи само на интимни места да сте само на мување и на едно здраво доколку го видиш негде ако сакаш да му бидеш резерва можеш да продолжиш извини на мислењево ама јас ова така го сваќам..

На Isabeau му/ѝ се допаѓа ова.
  13. p4eli4ka

p4eli4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    некаден длабоко во мене ми кажува дека е така но неможам да го прифатам тоа решение :(

14. Isabeau

Isabeau Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    не знам на која возраст си p4eli4ka, ама мислам дека имаш многу за живеење и спознавање, тоа е целта на животот. Заслепена си во типов и можеби не си свесна какви прилики и шанси пропушташ во животот. Те сфаќам дека не можеш да го прифатиш тоа решение и ќе ти кажам дека се додека сама не се освестиш дека дечкото не вреди, а ти заслужуваш повеќе, џабе ти збориме ние овде на Феминава. :)

15. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6

Но мораш да бидеш силна и решителна ти не си играчка тој да си игра со тебе и те прави будала во здрав мозок

16. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Ме расплака постов твој. И емотиконите,а посебно у контекст на текстов пред нив. И тоа хитно на почетокот. |(
    Значи не. Откачи го пред да бидеш откачена,а сигурно ќе бидеш ако уште малку му досаѓаш за врска,нешто што типот сигурно не го сака. Убаво ти кажаа,само си пополнува време,најверојатно знаел дека ќе може кај тебе да се врате,бидејќи ти секако нема да можеш да му кажеш не. Не сака да се појавува со тебе во јавност,тоа не ти кажува нешто? Читај меѓу редови. ;)

17. p4eli4ka

p4eli4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    но минатиот месец неколку дена ми доцнеше, тој самиот води евиденција и ме праша а јас му кажав дека ми доцни и ми речи дека не е страшно да не се нервирам има решение за тоа, а тој додека сето ова ми го велеше мене срцето што да ви кажам, и на крајот после бла, бла муабетите ми речи дека ке се земеме и ништо не е страшно.
    Затоа јас не можам да го разберам, а и кога сум прва смена ме носи на работа, бидејќи и тој оди тогаш на работа.

18. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    Па после тоа како мислиш ке ја врати ситуацијата во нормала доколку не казел ке се земеме и сл не си го губи времето најпаметно ке ти биде

19. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Што ти доцнеше? Менструација? :rofl: Значи не можам да ве разберам? Ај размисли малце што правиш? Ај подалеку од него. Јас имав пример каде тој одеше со девојката 4 годдини, па раскинаа и јас влетав во приказнава. само работата беше што тој сегде си излагаше со мене.Тоа траеше еден месец и на крај ми рече да раскинеме без никакво објаснување. Тогаш имав 16 години и добро беше што тоа ми се случи за да ми дојде паметот.Како викаат од сопствените грешки се учи. Пази што правиш.

20. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Зошто бараш совет кога и самата сакаш да си со него, значи убаво ти е со него, сексот фантастичен.
    Знае дека не свршил во тебе, сигурен е и затоа така ти кажал, инаку пчеличке никое машко не се замара со плодни и неплодни денови (тоа само жените тупат редовно).
    Успат си му и затоа те носи на работа, нека те носи втора смена (ако е возможно). Или сте заедно или не сте, трето нема, а тоа криење од народ демек :^) си купува време за себе или така му одговара

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.