Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Minnie15

Minnie15 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    75
    Затоа и побарав совет од вас ..Пошто имам некое мислење дека сега врската ни е сведена на тоа и кога го прашувам тој вели не ама сепак јас го имам тоа мислење .. И како и секогаш неговиот одговор е дека тоа е потреба од една страна го разбирам но од друга страна размислувам што се случува со мене и што е тоа што ме кочи ..
    Ви благодарам за советите

На liliputt му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    Колку години имаш?

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171
    Зошто колку години имам? Колку мислиш дека имам?

4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    @macencef, а зошто ти се потребни такви апла провидни детски „стратегии“? Штом ти се допаѓа дечкото, викни го на кафе. Ако прифати супер, ако те одбие барем ќе знаеш на што си.

Последна измена: 18 март 2016
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.187
    Допаѓања:
    175.658
    @Minnie15 годините и немаат баш врска, кога ти ќе бидиш спремна - тогаш. Можеби си немала толку врски претходно, никоја доволно дол га па со некој да се опуштиш до тој степен. Јас и дечко ми околу 3 месец зборувавме за ова и ми рече дека нема да ме притиска дури јас не му речам. Му реков, па сега ќе видиме. Во врска со твојот случај кажи му дека ти ќе му кажиш кога ќе видиш дека ти дошло времето, а не тој да те притиска зошто така си само помалку сигурна во тоа и дали сакаш да го направиш или не.
    Погоре еден совет навистина ми се допадна со ладење на односите кон дечкото откако ќе почни да те притиска за тоа, па да види дека навистина не сакаш и не си спремна сега.
    @macencef дали ти имаш блиски односи со момчето кое сакаш да го викниш? Доколку немате блиски односи, океј е да му речиш така, ама ако имате поблиски односи не гледам зошто да не одите заедно на кафе. Мислам знам дека повеќето мислите дека одењето на кафе е изедначено со дејт ама особено машките, ако немаат заинтересираност за девојката, па дури и да имаат, ако таа им речи за на кафе - повеќе им е пријателски. Ако има симпатии за тебе можеби би си дал некоја надеж ако ти го викниш, ако не, не би му паднал ништо друго на памет. Ама тоа е мое мислење.
    Накратко, зошто малку се загинав, ако не се познавате добро, ако има шанси да те одбие, кажи го ова со другарка ти. Ако се пријатели, ако имате некакво ниво на разбирање меѓу вас - оди сама, и кажи му дека ќе бидиш сама.

6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    Ако си тинејџерка, можеби и би било интересно да направиш таква финта. Затоа те прашував за годините.

Ако си повозрасна, викни го човекот на кафе без да комплицираш многу.
    Или кога ќе се сретнете, уфрли едно необавезно "дали си за едно кафе?" Ако нема време во моментот, сигурно ќе ти каже дека ќе биде некогаш, па тогаш веќе можеш да му се јавиш преку викенд.

Искрено, не ми се допаѓа намислата што ја имаш, премногу е очигледна и лесно ќе сфати што ти била намерата. Вака ќе го викнеш на кафе со тебе, па и да те одбие или да одлага барем ќе знаеш на што си.

@macencef, сега ги видов претходните мислења, се сетив која си. Немој со финтата. Викни го човекот на кафе, возразни луѓе сте.

7. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171

Па немам блиски односи со момчето. И не знам што да правам...

8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.187
    Допаѓања:
    175.658
    Одењето на кафе со некој од спротивниот пол, си викам не е табу тема, и немора да значи дека е дејт или било како, туку обично излегување на кафе зошто ако значело дејт тогаш лош глас треба да ме бие мене. Јас во потполност се согласувам со мислењата на @LivingGlam и обиди се да го викниш на кафе па за да имате шанса да се спријателите. Немој веднаш работата да ја носиш на некое наредно ниво, ако не се познавате добро и немате блиски односи, ама почни се од основата, пробај да се спријателиш со него.
    @macencef

9. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171
    Веќе му пишав на фб за кафе. па сега што сака нека биди. барем нема да се мислам постојано дали и јас му се допаѓам или не. вака ќе знам. 100% ќе знам ако ме одбие

На LivingGlam, Annora и Nausicaa им се допаѓа ова.
  10. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171
    Ова е директно - вребра....ме потсети на она: директно - како цацко што му ја кршеше кичмата на тој што му ја скрши кичмата на брат му хахах или се или ништо

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    ^Директноста стана многу ретка особина.

На macencef му/ѝ се допаѓа ова.
  12. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171
    Мене ми прекипе, оти дотичниот дава некои знаци наваму натаму а не презема ништо. Ова го направив за да јас си знам на што сум, да не мислам вака е или онака. Чисто и јасно.

13. nicknicky

nicknicky Нов член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ми треба совет од женска страна
    Како да си го вратам и дали имам пак шанси кај девојчето со кое се гледав пред извесно време, а му прекинав заради ку*ва.
    Другарка нејзина на мој другар и кажува дека кога и пишувам на фб сум бил досаден, а пак кога извесно време нема да и пишам прашувала за мене и и кажувала дека ме немало да и пишам (како да го сфатам ова?)
    П.С. Знам дека згрешив и дека заради ку*ва си пропуштив добро девојче

Последна измена: 20 март 2016
  14. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    После еб.ње нема каење.
    Тоа ќе го сфатиш како,уште те сака,ама ќе престане кога ќе се најде некој друг што нема да ја шутне за ку*ва.
    Нема да ти се врати. :)

На vichy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Таа сеуште те сака но по тоа што си и го направил неможи да се помири...ем сака да и пишуваш од што те сака ама и досаден и си (одбивен) поради што си ја сменил за некоја никаква . По мое мислење од женска гледна точка дека се труди да те забрави и си бара некој што ја заслужува и нема да ја замени.

На vichy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mula

mula Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    2.443
    Нема да ти се врати. Да си најдеш нова курва!
    И bdw за да има курви мора да има курвари ко тебе. Гледај оправи се дури можеш, си тече животот, ќе имаш и други добри прилики, ама играј паметно. Ај да не речам, ама ќе речам оти ме нервираат вакви ко тебе ( ко што си сега ама нели ќе се смениш?) не биди глуп во друга прилика!
    И како заклучок: Ако не станеш добар маж- не барај добра девојка!

На Dust и esperansa777 им се допаѓа ова.
  17. xxhexx

xxhexx Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    595
    zdravo, nova sum i imam golem problem mi treba soveti i mislenja.. znaci se raboti za ljubovni problemi momentalno sum verena ima 2 meseci ama 3 dena pred veridbata go izneveriv verenikot so bifshiot isto taka negoviot drugar.. se sluci se samo so eden negov povik koj nikogash nema da go zaboravam mi se javi vednash koga doznal deka ke se veram i pobara da se vidime bidejki imal neso da mi daj, drugiot den jas otidov kaj sho rece da se vidime i me zamoli da odime kaj nego nastan, jas koga go vidov mi se vratija custvata i se pocustvuvav epten llossoho pa taka da prifativ i otidovme vo stanot, tamu imase spremeno iznenaduvanje so baloni sliki nashi i itn.. sednavme pocnavme da zbouvame za toa koga sme bile zaedno no vo istiot moment dobi povik od mojot verenik da go pokaani na veridbata neznaese dali da prifati pa mu sspushti, posle razgovorot se doblizi do mene i pobara da mu prostam za toa sho go napravi i da mu se vratam duri vo istiot moment izvadi prsten i pobara da mu stanam zena, jas ispanicena pocnav da placam i da go udiram legnav na krevetot i silno placev, posle 1 cas sedenje vo tishina bez nikakvi zborovi stanav i mu rekov deka nema toa nikogas da go napravam da mu prostam i deka vejke ne go sakam i sakam da si zaminam. Toj me turna na krevetot i rece deka toj den moram da ostanam kaj nego, ostanav neznamm ni sama shto mi se slucuvase se mi se vrati isto koga befme zaedno istoto vreme momenitee ostanav cel den koga sakav da si zaminam me molese neodi ostani itnn. ke se vratam pak mu rekov i posle 1 cas se vrrativ no togash se sluci toa sho ne trebase.. sega pred 2 dena se sretnavme na rodenden kaj dugarka od mojot verenik i toj bese tamu sekoj moment cekav da pukni da kazi see, deness na verenikot go pobaral da izlezat na kafe imal da mu kazi nesto no sega mene mi treba sovett ispanicena sum neznam zosto go bara dali da go pobaram jas nego da go prasham ili neznam.. zosto ne se tolku bliski neznam ve molam za sovet..

18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    Толку си ја ебала работата, што не постои на светов совет што може да ти помогне...

На Manchy, martine, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    а што бившиот и вереникот се добри другари или?

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  20. xxhexx

xxhexx Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    595
    da

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.